Vi har lavet os selv en hjemmelavet infusioneret massageolie med kamillete og urter.

Hvad er en infusion spørger du sikkert. Det er når du smider tørrede urter i en krukke, hælder en basisolie som jojobaolie, mandelolie eller hybenkerneolie i og opvarmer indholdet, trækker urterne ud og drager fordel af den “infusionerede” olie!

En enkel proces, der giver et super tilpasset DIY-produkt.

I dag skal vi tage en af de mest alsidige og beroligende urter og lave en DIY-kamilleinfusioneret olie.

Kamille er en medicinsk urt, der var almindelig i det gamle Egypten, Grækenland og Rom. Kamille var almindelig i middelalderen, da folk brugte den som et middel mod astma, kolik, feber, betændelser, kvalme og hudsygdomme og kræft. I dag er den mest kendt som drikken mod forkølelse, men det gør den ikke mindre lækker i denne sammenhæng.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil elske det. Tilmeld dig allerede i dag!

Bliv dus med Chleopatra

og få tips til dine egne DIY projekter direkte i din indbakke

Kamille og dens gode egenskaber

 

Kamille er en af de mest beroligende urter. Infusion af kamille i en olie og at have olien ved hånden er et nyttigt redskab til ethvert naturligt medicinskab.

Ikke kun kan det bruges som et middel mod mild solskoldning, udslæt eller tør hud, det kan også bruges i helbredende balsam eller bare påføres på brudt, beskadiget hud til hurtig heling.

Men vi bruger den som en udsøgt massageolie.

 

Kamille:

  • Beroliger rødme og irritation
  • Modvirker mindre solskader
    (Bisabolol findes i kamille og er kendt for at reducere lysskader og forbedre hudens elasticitet).
  • Fremskynder sårheling
  • Besidder Anti Aging egenskaber
diy hjemmelavet massageolie med kamillete

Lav din egen hjemmelavet infusionet urteolie – DIY Massageolie med kamillete

 

Processen med at fremstille en urteolie er ukompliceret, og du får produceret et produkt, der ikke kun understøtter sundhed og skønhed til din hud – men som er så næringstæt, at det understøtter og styrker dit generelle helbred og velbefindende.

Vores kamilleinfusioneret olie er lavet med hampefrøolie, macadamia olie og jojobaolie.

-16%
ØKO
DKK 109,00 (Inkl. moms)

Lidt om ingredienserne i din infusioneret urteolie

 

Til forskel fra en almindelig massageolie, der består af enkelte blandede olier, så besidder en infusioneret urteolie – i dette tilfælde en DIY massageolie med kamillete – af både forskellige olier, men også af det gode indhold fra urterne samt eventuelt de gode egenskaber som æteriske olier kan bidrage med.

Hampefrøolien

 

Hampefrøolie er en vidunderlig olie til massage. Mange hævder, at brugen af hampeolie til massage hjælper med at reducere smerter og spændinger i musklerne.

Og det har en evne til at reducere betændelse, som vil berolige ømme muskler og fremskynde helingen.

Macademia olie

 

Macadamia olie har en langsommere absorptionshastighed, og det er et regelmæssigt olievalg for en massageterapeut. Macadadia olie er ekstremt fugtgivende for huden og har fremragende blødgørende egenskaber.

En anden faktor der gør macadamiaolien god til massage, er absorptionshastigheden. Lidt macadamiaolie rækker langt.

Macadamia olie tørrer langsomt, spredes jævnt og tager lidt tid at blive helt absorberet. Det betyder at massageterapeuten ikke behøver at fortsætte med at påføre olie på patienten, hvilket sparer tid og penge.

Jojobaolie

 

Jojobaolie er den olie der mest minder om hudens egen olie – sebum. Det gør den særligt velegenet til et hav af anvendelsemuligheder når det kommer til brug på kroppen. 

Desuden virker jojobaolie fugtivende for huden og indeholder antibakterielle egenskaber og så er den antioxidant. Det gør den velegnet til denne DIY massageolie med kamillete.

Olier efter eget valg

 

Du bestemmer helt selv, hvilke basisolier du ønsker at anvende. Eksempelvis kan du bruge dem du har på lager.

Vi anbefaler dog, at du blander to til tre olier med forskellig apsorberingsevne, så du både har en hudrtig og en langsom apsorberende olie. Bruger du tre forskellige anbefaler vi at den sidste ligger neutralt i midten.

Du kan læse mere om apsorbering af olier her.

Sørg dog for kun at bruge flydende olier.

Kamillete

 

Vi har allerede nævnt lidt om kamilleteens gode egenskaber, men lad os endeligt bringe lidt mere frem her.

Kamille har et fantastisk ry for helbredelse og med god grund. Det er fremstillet af tørrede blomster, og det bringer en oase af ro med sig.

Kamillete indeholder kamazulen, en aromatisk kemisk forbindelse, der har antiinflammatoriske, smertestillende og antispasmodiske egenskaber.

massageolie med kamillete

Hvad du skal bruge til din DIY massageolie med kamillete

 

Ingredienser:

Denne blanding giver selvsagt et indhold på 250ml, hvorfor det også anbefales at du bruger en flaske i den størrelse.

Sådan laver du en infusioneret massageolie med kamillete

 

Anbring kamilleblomstteen (jeg har også blandet den med 10 stk tørrede jasminblomster) i en krukke eller en tom flaske (på mindst 250 ml) til næsten halvdelen af flasken er fyldt (uden at presse det ned).

Hæld nu de udvalgte basisolier i og tilføj nogle dråber æterisk olie.

Ved normal infusion sier man teen ud, så du kun har olien tilbage, men vi synes det vil være syndt, at skilde sig af med noget, der både bidrager med gode egenskaber og tager sig godt ud i flasken.

Da kamilleteblomsterne producerer små blomsterpartikler, skærer jeg et stykke stof af en gammel klud/t-shirt eller dug og lægger det på flaskemundingen, så det dækker hældetuden. Kluden fungerer som filter til de små partikler.

Tips når du laver en infusioneret DIY massageolie

 

Brug altid tørrede urter af høj kvalitet. Friske urter er vidunderlige, men de kan indeholde fugt, som vil forårsage bakterier og skimmel i din infusion.

Brug så mange tørrede urter, som du vil. I min nuværende infusion har jeg kamille og jasmin, men du kan sagtens vælge flere.

Jo mindre varme du bruger, jo mere bevarer du urternes medicinske egenskaber.

Brug altid en ren og tør krukke/flaske.

Sørg for at bruge etiketter. Det er meget let at glemme, hvilken olie og hvilke urter du brugte, hvis du ikke får det brugt inden for 3-6 uger.

Brug økologiske basisolie af høj kvalitet som sød mandelolie, avocadoolie, abrikoskerneolie.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil elske det. Tilmeld dig allerede i dag!

Bliv dus med Chleopatra

og få tips til dine egne DIY projekter direkte i din indbakke

Konklusion

 

Som du kan forstå er det slet ikke så svært at lave sin egen DIY massageolie med kamillete og andre urter. Vi har valgt at lade alle urterne blive i flasken, både for deres gode indvirkning på oliens helende effekt, men også for udseendet.

I stedet har vi blot sat et lille filter i tuden, så alle de små blomsterpartikler ikke kommer med ud.

Vi kan af erfaring indformere dig om, at denne DIY massageolie med kamillete er super skøn. Den dufter himmelsk og er virkelig blød og lækker på huden. Og så fungerer den rigtig godt som massageolie samtidig med at den heler kroppen.

Præcis det som var hensigten. Det bliver ikke sidste gang vi laver sådan en DIY massageolie – og næste gang kan vi jo eksperimentere med andre urter.

Fortæl os gerne, hvad du kommer i din infusioneret massageolie…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.