Hjemmelavet Ansigtsmaske – 9 Naturlige DIY Ansigtsmasker

diy opskrifter hjemmelavet ansigtsmasker

Med forholdsvis få ingredienser, kan du nemt lave din egen ansigtsmaske til at fjerne gammel hud, tone og forfine det øverste lag i huden.

I denne artikel går vi i dybden med hjemmelavede ansigtsmasker, giver dig opskrifter og vejledning.

Lær at lave ansigtsmasker der passer din hud og situation for et bedre resultat.

Benyt de fineste ler verden har at byde på sammen med helt rene blomstervand og lækre olier.

Skab masker, der renser, nærer, plejer og fjerner urenheder med de bedste resultater.

Det er hvad vi kalder bedste ansigtsolier i test…

[lepopup slug='optin-diy-opskrifter']

Hvad er en ansigtsmaske?

 

En ansigtsmaske er som ordet antyder, en maske du ligger på ansigtet, typisk efter en udrensning, eksfoliering eller efter, at du har modtaget massage i ansigtet.

Ansigtsmasker anvendes til at behandle netop din hudtype eller nuværende situation. For eksempel, hvis du har:

 • Tør eller dehydreret hud, bør ansigtsmasken fugte og hydrere huden.
 • Hvis din hud er rød eller betændt, skal masken berolige og lindre.
 • Hvis din hud er fedtet og uren, kan en ansigtsmaske hjælpe med at trække urenheder ud fra huden.

Som oftest lader man en ansigtsmaske blive sidende på huden i 10-15 minutter – nogle gange i længere tid.

Ansigtsmasker kan indeholde ingredienser som ler, mudder, aloe vera, tang, alger, æteriske olier, massage- og vegetabilske olier, mineraler, urter og vitaminer, som hver især er med til at nære, fugte, lindre, eksfoliere, blødgøre og stramme huden op.

Hjemmelavet Ansigtsmaske

Hjemmelavet ansigtsmaske

 

Fordelen ved at lave din egen ansigtsmaske er, at du således er sikker på, at den kun indeholde de ingredienser du synes godt om og som du ved du ikke har allergi over for.

For slet ikke at tale om de mange kedelige ingredienser du kan undgå, som parabener og andre syntetiske fyldstoffer, der meget nemt kan være at finde i nogle af de varer du ellers finder i butikkerne.

Som bonus kan du også lave en ansigtsmasker der passer præcis til dit behov – og det er netop det, denne artikel skal handle om.

Det er nemt, at lave sin egen ansigtsmaske og du kan lave en, der matcher dit nuværende behov:

Fordele ved en ansigtsmaske

 

Det afhænger naturligvis af, hvilke ingredienser der lægges i ansigtsmasken, men som udgangspunkt, kan en ansigtsmaske hjælpe med følgende:

 • Stramme huden op
 • Frembringe din hudtone
 • Fugte huden
 • Nære huden
 • Udtrække urenheder fra huden
 • Afhjælpe pletter og helbrede
 • Berolige og lindre huden
 • Bevare og generelt forynge huden

Hvilke typer af ansigtsmasker findes der?

Ler masker

 

Ler masker anvendes almindeligvis til at absorbere overskydende olie i ansigtet og for at bidrage til at fremskynde heling af akne. Ler masker kan også anvendes andre steder på kroppen for at behandle akne, eksempelvis på ryggen.

En ler ansigtsmaske er ofte fremstillet af bentonit, en absorberende, ikke-toksisk ler. Andre bestanddele kan tilsættes til en ler maske med det formål, at yde ekstra tørringseffekt eller til at hjælpe med at lindre huden.

Rasul Ler - CHLEOPATRA

Ler masker anvendes derfor primært til at trække hudens egen overskydende olie (sebum) og snavs på overfladen af huden ud.

Ler-ansigtsmasker indeholder ler, kaolin (rensende ler) eller bentonit (absorberende ler) for at give den strammende og sebum-absorberende virkning.

Læs mere om ler til ansigtsmasker her

Stort udvalg af naturlige lermasker

(2) DKK 89,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Fransk grønt ler 55g

(2) DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Hvidt Kaolin ler 25g

(1) DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Fransk pink ler 55g

(1) DKK 79,00 (Inkl. moms)

Creme masker

 

Creme-baserede (eller somme tider gel-baserede) ansigts masker sælges ofte som fugtgivende masker og kan indeholde forskellige olier, blødgørende midler og ekstrakter rettet mod blødgøring og udjævning af huden.

En variation af crememasker er såkaldte whitening masker, som indeholder kemikalier, der kan lysne huden. Både creme- og ler-masker produceres somme tider således, at de er selvopvarmende.

Selvopvarmende masker indeholder ingredienser, der forårsager masken til at varme op, når den anvendes på våd hud.

Producenter af disse masker hævder, at varmen både åbner porerne og fremmer en afslappet hud. Creme masker eller gel masker er derfor primært struktureret til at hydrere og nære huden.

Ler ansigtsmaske

Eksfolierende masker

 

Eksfolierende masker anvendes til at fjerne døde hudceller fra overfladen af huden i ansigtet. Formuleringen for eksfolierende masker kan variere en hel del.

Nogle eksfolierende masker blandes til et slibende materiale, såsom jordnøddeolie skrog, i en creme eller ler-base. Masken påføres og derefter fjernes eller skylles væk således at det eksfolierende materiale skrubbes af huden.

Andre eksfolierende masker bygger på en kemisk eksfoliation, såsom alfa-hydroxysyre til at fjerne de døde hudceller.

En tredje type eksfolierende ansigtsmaske er en såkaldt peel-off maske: Dette er en gel maske, der påføres i et tyndt lag på ansigtet og får lov til at tørre. Derefter bliver masken nærmest skrællet af i et lag fra ansigtet, som medfører, at de døde hudceller bliver revet med op.

Eksfolierende masker hærdes ofte i en gummiagtig eksistens hen over huden og skrælles derefter af. Disse masker er kølige og forfriskende masker, men kan være vanskelige at arbejde med.

Ansigtsmasker med ler

Lav din egen hjemmelavet ansigtsmaske – helt uden kemikalier

 

Du kan sagtens lave din egen ansigtsmaske!

Frisk frugt, grøntsager, mælk, yoghurt, honning, eddike og æg er blevet brugt i århundreder som hjemmelavet skønheds-midler.

Det er altid sjovt at eksperimentere og det er ikke den slags du finder i de fine bøtter, krukker og flasker, som sælges hos din lokale spa – primært på grund af sanitet. Men netop ved at bruge økologiske ingredienser, sparer du dit ansigt for en masse kedelige pesticider.

Eksperimenter med økologiske produkter

 

Her finder du en liste over nogle af mest almindelige ingredienser til en hjemmelavet ansigtsmaske samt deres fordele:

 • Agurker – virker kølende, beroligende og helende. Den klassiske øjenspa. Eller du kan flå agurk og sætte det i en blender med nogle andre ingredienser.
 • Alger og Tang – indeholder alguronic-syre, der har vist sig at øge celle regenerering og syntesen af elastin. Elastin er et protein i hudens underliggende lag, som giver den fasthed og elasticitet. Det giver en glimrende anti-aging effekt.
 • Aloe Vera – Anvendes som en meget blid måde til at rense følsom hud og for at fjerne rasterende olie, døde hudceller og snavs så din hud efterlader en følelse af renhed og foryngelse.
 • Avocado – rig på vitaminerne A, B1, B2, D og E samt naturlig olie. Et godt valg for tør og sensitiv hud.
 • Honning – har fugtgivende, tonende og strammende effekter.
 • Kartofler – brug tynde skiver til fedtet hud eller for at reducere poser under øjnene.
 • Ler og Mudder – absorberer affaldsstoffer såsom toksiner, olie og snavs ud af kroppen gennem huden. Mineraler og næringsstoffer bliver absorberet af huden og efterlader den ernæret og forynget.
 • Olier – både æteriske og vegetabilske olier, kan bidrage med mange forskellige vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer, der både nærer, blødgør, fugter og tilfører dufte
 • Papaya – Indeholder papain, et protein-spaltet enzym, som opløser de døde ydre lag af huden. Må ikke anvendes, hvis din hud allerede er irriteret eller solskoldet.
 • Æbler – indeholder vitaminerne C og A samt kopper, som er hudvenlige næringsstoffer.
 • Æg – æggehvider stramme og toner huden.
 • Urter – urter og te, såsom kamille virker beroligende.
 • Yoghurt – indeholder naturlig mælkesyre, som hjælper med at eksfoliere huden. Kan anvendes alene som blødgørende ansigtsmaske og er egnet til alle hudtyper.

Opskrifter på ansigtsmasker

Opskrift #1 – En god all-rounder ansigtsmaske

Ingredienser

 

Forberedelse

 

Pisk alle ingredienserne sammen, undtagen leret, i en lille skål.

Tilsæt langsomt ler lidt ad gangen, under grundig omrøring for at skabe en smørbar paste (hvis du tilføjer det hele på én gang du får klumper, som vil være irriterende, når du skal til at sprede det ud på dit ansigt).

Hvis blandingen virker for tyk, tilsættes lidt mere yoghurt eller et stænk af mælk. Du må ikke øge olie-indholdet, fordi masken i så fald vil glide af dit ansigt.

Rens dit ansigt og lad det fugte af, glat herefter den hjemmelavet ansigtsmaske ud over dit ansigt og hals – undgå dine øjne og mund.

Lad det sidde på dit ansigt i 15 til 20 minutter

Vask den hjemmelavet ansigtsmaske af ved hjælp af en varm, våd vaskeklud.
Følg op med toner og ansigt fugtighedscreme, som eksempelvis en Figenkaktus frø olie.

Udskift eventuelt yoghurt med mælk, som både fjerner døde hudceller og blødgør huden. Jo højere indhold af både yoghurt og mælkefedt, des mere nærende vil det være for din hud. Det betyder, at det for en gangs skyld ikke er i din bedste interesse, at satse på et lavt fedtindhold.

Du kan også udskifte jojobaolien til fordel for andre vegetabilske olier, der matcher din hudtype.

Mineralsk Ler

Fransk pink ler 55g

(1) DKK 79,00 (Inkl. moms)
(2) DKK 89,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Hvidt Kaolin ler 25g

(1) DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Fransk grønt ler 55g

(2) DKK 79,00 (Inkl. moms)

Opskrift #2 – Simpel dybderensende ansigtsmaske

Ingredienser

 

 • 4 tsk ler (grønt eller anden farve)
 • 1½ tsk vand
 • evt. et par dråber mild æterisk olie

Bland lidt ler med vand eller en blomstervand – eksempelvis rosenvand. Du kan tilføje et par dråber æterisk olie, men gå i så fald efter de milde af slagsen; lavendel, geranium, kamille eller andre milde olier.

Hviletid: Lad masken blive sidende i 10 minutter.

Bagefter: Skyld og rens af med varmt vand. Tilføj derefter en fugtgivende olie, som eksempelvis Figenkaktus frø olie.

Opskrift #3 – Opstrammende ansigtsmaske

 

Den hjælper med et umiddelbart løft og en opstrammende fornemmelse men dæmper også misfarvninger i huden, ar efter bumser og er god til at dæmpe farveforskelle i hudtonen. Ansigts masken er også effektiv til at holde bumserne nede.

Ingredienser

 

 • To spsk. yoghurt (natural)
 • En spsk. friskpresset citronsaft

Forberedelse

 

Bland yoghurten og citronsaften sammen og påfør det på ren og tør hud i ansigtet og på halsen. Lad det tørre i 20-30 minutter.

Når masken begynder at tørre, vil det mærkes, hvordan den strammer op hen over ansigtet og halsen.

Herefter renser du huden af i lunket vand og afslutter med et koldt skyl.

Anvend denne opstrammende ansigtsmaske 2 gange om ugen.

Ansigtsmasker til børn og mænd

 

Ja mænd er slet ikke så anderledes, som man ellers skulle tro. De eller skulle jeg sige vi, kan sagtens bruge samme slags som vore kære kvinder.

Her handler det i høj grad på samme vis at lære din hud at kende og bruge et ler, der matcher. Så igen er tippet for ansigtsmasker til mænd at bruge et lyst ler, hvis din hud er følsom, og eksperimentere med mørkere ler, hvis det ikke er tilfældet.

Med ansigtsmasker til børn, så er kan det være en sjov ting med ansigtsmaling til fastalavn og Halloween, men for skønhedens skyld, vil det være de færeste børn der kan nyde godt af en lermaskes egenskaber.

For mindre piger, kan det måske være sjovt at lege med på mors skønhedssalon og prøve en maske, men brug som udgangspunkt altid kun hvidt kaolin ler til børn og lad det ikke sidde for længe.

I øvrigt anbefaler vi altid at foretage en allergitest forinden, for at undgå udslet og kedelige reaktioner. For at teste ler, kan man smøre lidt på undersiden af armen og lade det sidde i en 2 til 5 minutters tid (det samme som hvis det var til ansigtet), da børn ikke skal have maske på for længe. Er der ingen tegn på udslet må det formodes, at det også går an at anvende til ansigtet.

Hvor kan du købe ingredienser til din hjemmelavet ansigtsmaske?

 

Ting som yoghurt, æbler, kartofler, mælk, æg, agurker og honning er alle tilgængelige i dit lokale supermarked.Ler, aloe vera og urter, kan du mulighed få fingre i hos din lokale urtebutik.De fleste vegetabilske olier kan du købe lige her hos CHLEOPATRA.

Ansigtsmasker med yoghurt

Tør eller dehydreret hud

 

Hvor mærkeligt det så end lyder, så er tør hud ikke mangel på fugt. Undersøgelser, der sammenligner indholdet af vand fra tør hud til normal eller fedtet hud, viser ikke en speciel stor forskel imellem dem.

Faktisk består en sund hud kun af omkring 30% vand. Det er derfor det ikke hjælper at drikke en masse vand hver dag for at reducere eller forbedre tør hud.

Den primære årsag til at din hud bliver tør handler faktisk om en værdiforringelse. De ydre lag af huden mister simpelthen deres evne til at opretholde et normalt fugtighedsniveau.

For det meste skyldes dette solskader, ekstrem eksponering af vand og til en vis grad kan det blive forværret ved brug af hudplejeprodukter, der indeholder irriterende eller tørrende ingredienser.

Dehydreret hud derimod, er en midlertidig tilstand, der har en vis overlapning med tør hud. Oftest forårsaget af en ændring i vejret eller ved at bruge et hudpleje produkt, der ikke er rigtigt for din hudtype eller som indeholder irriterende ingredienser.

Ved at bruge produkter som er fyldt med alkohol kan huden efterlade en følelse af at være stram, når den i virkeligheden er fedtet. Dette er et eksempel på “dehydreret hud”, for hvis du fjerner effekten fra dette irriterende produkt, vil din hud atter blive hydreret og genskabe sin fugtige balance.

Generelt set er dehydreret hud lettere at rette op på end tør hud. Hvis din hud er dehydreret på grund af dit miljø, er du nødsaget til at tage skridt i retning af hvad der i videst mulig omfang er muligt. Det kan betyde, at du bør tilføje fugt til dit hjem, for eksempel ved at indsætte nogle planter, der kan fugte rummet.

Det kan også være, at du skal være mere opmærksom på, hvor meget tid du bruger udendørs eller i swimmingpoolen, da kemikalier, der anvendes til at rense vandet heri, hurtigt kan dehydrere huden. Salt fra havet kan have samme effekt.

Hjemmelavet ansigtsmaske til tør eller dehydreret hud

Opskrift #4 – Ansigtsmaske med banan

 

Bananer siger vi og straks tænkes der på de kære små Minions fra Universal Pictures animationsfilm, som elsker bananer. Det gør vi også!

Det er rigtigt: Du kan bruge en banan som en helt naturlig ingrediens til din hjemmelavet ansigtsmaske.

Den fugter huden og efterlader den med følelsen af en blødere hud. Mos en mellemstor moden banan til en jævn paste og fordel derefter forsigtigt banan-mosen til dit ansigt og hals. Lad det sidde i 10 til 20 minutter og skyld det derefter ud med koldt vand.

En anden populær maske opskrift opfordrer til at anvende 1/4 kop yoghurt naturel, 2 spsk honning og 1 medium banan (most).

Opskrift #5 – Eddike ansigtsmaske

 

Brug eddike til at tone huden Når du vasker dit ansigt, bland 1 spsk æble cider eddike med 2 kopper vand som en afsluttende skylning til at rense og stramme din hud.

Du kan også lave en hjemmelavet ansigtsmaske ved at blande 1/4 kop æble cider eddike med 1/4 kop vand og forsigtigt anvende blandningen på dit ansigt og lad det tørre. Efter 10 minutter skyller du det af med koldt/lunkent vand.

Opskrift #6 – Citron ansigtsmaske

 

Opret en ansigtsbehandling, der både eksfolierer og fugter ved at blande saften fra 1 citron med 1/4 kop olivenolie eller sød mandel olie.

rasul ansigtsmaske

Rød og irriteret eller betændt hud

 

Rød, kløende, skællende og irriteret hud kan nemt forekomme, især blandt personer med en meget følsom hud. Irriteret hud kan være forårsaget af en hvilken som helst række faktorer, herunder allergi, genetiske problematikker, miljømæssige irritationer såsom overeksponering af sol eller vind eller en fattig eller decideret mangel på ansigtspleje. D

et kan være den sæbe du anvender, som er for hård ved dit ansigt eller du kan måske have en slags hud-eksem, der forårsager rød og irriteret hud.

Hvis du har mistanke om eksem eller en anden underliggende medicinsk tilstand kunne være årsag til dine problemer, bør du kontakte din læge.

Opskrift #7 – Hjemmelavet Ansigtsmaske til rød og irriteret hud

 

Grøn te gør et fænomenalt arbejde i at virke beroligende for røde pigmenter i huden. Når din hud er betændt, kløende eller irriteret, er en af de værste dele ved dette, at gå rundt med et plettet rødt ansigt.

Grøn te virker som naturlig anti-inflammatorisk virkemiddel, og vil bidrage til at nedbringe rødme og berolige eventuelle hævelser.

Du kan anvende grøn te, som denne økologiske version fra Stash te, til din hud på to måder.

Kog vand og læg 4-6 teposer i, i 5 minutter. Lad en ren klud væddes i den våde te og når den har en behagelig temperatur (fortsat varm, men naturligvis ikke brændende) ladder du kluden hvile på dit ansigt.

Eller du kan presse overskydende vand ud af te-poser og anvende dem til dit ansigt direkte.
Lad klud / teposer blive på huden i 5-10 minutter, hvorefter, vil du se en mærkbar forbedring af din huds udseende.

Fedtet og uren hud

 

Akne er et kendt problem for mange. Akne bakterier starter i dine porer og kan aktiveres af hormonelle, miljømæssige eller arvelige faktorer.

Hvis du har tendens til fedtet hud, kan din hud være mere modtagelige for hudorme og tilstoppede porer.

Dette kan føre til bakterier, der samler sig i disse porer og slutteligt resulterer i akne – eller som vi bedre kender det – bumser.

Mange naturlige ingredienser har anti-bakterielle egenskaber, især æteriske olier som tea tree eller lavendel olie samt den vegetabilske olie tamanu. Krydderier som gurkemeje er også naturligt rig på antibakterielle egenskaber.

Honning er et naturligt antibiotikum og virker helende for huden. Følgende ingredienser er naturligt forekommende med antibakterielle egenskaber og kan være med til at lindre rødme eller ubehag forbundet med akne.

 

Fugtighedsbevarende midler er forbindelser, der tiltrækker fugt. Mange naturlige fugtighedsbevarende midler er også helende for huden som honning for eksempel og aloe vera.

Brug disse i hjemmelavet ansigtsmasker at hjælpe heling og holde huden fugtig. Glycerin er et fugtighedsbevarende middel, der er fantastisk til brug i rensemidler og fugtighedscreme.

Ansigtsmaske mod hudorme

 

I stedet for at trække og hive, som porestrips gør og flå or stikke, som diverse små metal redskaber gør, trækker lermasker blidt urenheder med ud uden at beskadige huden.

De virker ganske simpelt ved at absorbere overskydende olie og døde hudceller gennem kapillarvirkning. Du behøver ikke rive og flå i dine porer! Og der er en langt mere skånsom og overlegen måde at behandle hudorme på end porestrimler.

Udover at behandle hudorme har naturlige ler masker også andre fordele. Det menes at muddermasker øger kollagensyntesen. Kollagen er det strukturelle protein, der holder bindevæv sammen og som forhindrer hudens aldring og forbedrer acne og ar dannelse.

Fugtgivende ansigtsmaske

 

Formålet med leret i en ansigtsmaske er at trække urenheder ud af din hud.

Hovedproblemet er dog, at folk med følsom hud klassisk har holdt sig væk fra ler masker på grund af hvor tørrende de er for huden.

Ler er noget, du skal kigge efter, hvis du har kombineret, fedtet eller akne hud, eller hvis du føler, at du har en masse tilstoppede porer.

For også at være fugtgivende kan du se efter lermasker med fugtgivende ingredienser som aloe vera, glycerin eller squalane, eller den kan have antiinflammatoriske midler som kamilleekstrakt eller hybenolie og andre botaniske olier.

På den måde vil leret enten være mindre udtørrende eller mindre irriterende, eller begge dele.

I dine hjemmelavet lermasker kan du opnå en fugtgivende lermaske ved brugen af vegetabilske olier som eksempelvis jojobaolie, argan olie eller hybenkerneolie.

Opskrift #8 – Hjemmelavet Ansigtsmaske til rensning af tilstoppede porer og til fjernelse af hudorme

 

Hjemmelavet ansigtsmaske til fedtet og uren hud

 • 1 spsk. agurke saft
 • 1 æggehvide
 • et par dråber citronsaft
 • ½ tsk. ler

Forberedelse

 

Bland alle ingredienserne sammen, indtil de danner en glat paste.

Påfør masken til ansigtet og vær især omhyggelig for at undgå området omkring øjnene og lad det sidde i 10-20 minutter. Skyl grundigt med lunkent vand.

Brug denne ansigtsmaske til fedtet / kombineret hud en gang om ugen, helst om aftenen, fordi citronsaft gør huden mere følsom over for sollys.

Opskrift #9 – Hjemmelavet Ansigtsmaske til regulering af hudens egen olie

 

Hjemmelavet ansigtsmaske, der lindrer akne og nærer huden.

 • 1 abrikos (frugt)
 • 1 spsk. yoghurt
 • ½ tsk. ler

Mineralsk Ler

Fransk grønt ler 55g

(2) DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Hvidt Kaolin ler 25g

(1) DKK 79,00 (Inkl. moms)
(2) DKK 89,00 (Inkl. moms)

Forberedelse

 

Mos den skrællet abrikos i en foodprocessor eller blender og tilsæt derefter yoghurt og leret og bland alle ingredienser indtil de danner en jævn paste.

Påfør pasten til ansigt, men undgå området om øjnene og lad den sidde i 20 minutter. Skyl med lunkent vand.

Brug denne ansigtsmaske til fedtet hud en gang eller to gange om ugen.

grøntsager

Eksperimenter selv med egne hjemmelavet ansigtsmasker

 

Du kan med fordel prøve at lave dine egne blandinger for at se de forskellige virkninger rene og naturlige produkter har på din hud. Sørg for så vidt muligt, at handle økologisk og helt rene produkter, som eksempelvis helt rene olier. Andre spændende ingredienser, ikke tidligere nævnt:

Frugter og grøntsager til din ansigtsmaske

Antioxindanter

 

De fleste frugter og grøntsager indeholder en form for antioxidant. Antioxidanter bekæmper frie radikaler, som nedbryder celler og forårsager tidlig ældning.

En kost rig på antioxidanter øger energien, hjælper med at lindre alle former for lidelser og beskytter naturligvis huden mod frie radikaler.

Frugt indeholder vitamin A og nogle gange E (en potent antioxidant).

Mange frugter indeholder alpha hydroxy syre, glycolsyre, salicylsyre og andre syrer. Disse syrer bidrager til at fjerne de øverste lag af huden, herunder døde hudceller.

De giver næring og en god mulighed for tilføre en frisk, pænere og sundere hud samt stimulere ny cellevækst.

Det er kun fantasien der sætter grænser – Kom i gang allerede nu!

[lepopup slug='optin-diy-opskrifter']

Konklussion – Hvilken hjemmelavet ansigtsmaske foretrækker du?

 

Der er nærmest uanede muligheder for at lave sine egne hjemmelavet ansigtsmasker – og her har vi netop gennemgået 9 af disse.

Der er noget for enhver smag og naturligvis noget til enhver hudtype. Fordi du bruger ganske lidt ler ad gangen, bliver det også billige ansigtsmasker. Ved anvendelse af ler-masker, skal du altid tænke på, at des lysere leret er, des bedre, hvis din hud er sart.

Når du anvender andre rene råvarer, kan det somme tider være lidt svært at dosere, men det er samtidig det som gør det lidt mere spændende – du får en ny oplevelse hver gang.

Fortæl os hvordan du foretrækker din ansigtsmaske og hvad du mener er dens vigtigste virkning i kommentarfeltet herunder.

2 tanker om “Hjemmelavet Ansigtsmaske – 9 Naturlige DIY Ansigtsmasker

 1. Joan larsen siger:
  0

  Først, tak for super god info og opskrifter.
  Jeg søger en opskrift som må bruges i øjnomgivelserne, hvor jeg af og til er lidt tør og kløene.. kan i hjælpe
  Hilsen Joan

 2. Liezel & Morten siger:
  0

  Hej Joan, Tak for din kommentar.

  Vi har pt. ikke nogen DIY opskrifter til øjenomgivelserne, men de fleste taler godt for eks. aloe vera gel (det forhandler vi dog ikke, men det kan fås mange steder til fornuftige priser).
  Af naturlige olier til behandling af øjenomgivelserne, kan vi anbefale en cacay olie eller en figenkatus frø olie. Begge indeholder en god del naturlig E-vitamin og kan være med til at stramme op og fjerne rander under øjnene.
  Som alt andet kosmetik, skal du naturligvis passe på, ikke at få det ind i øjnene, så påfør kun så tæt på, som det er muligt uden at få det i øjnene.
  Olierne er ikke farlige at få i øjnene, men vil virke irriterende. Hvis det sker, skal der skyldes grundigt med vand indtil irritationen forsvinder.

  Hvem ved, måske vi kan finde på en god opskrift i fremtiden, men indtil da, håber jeg du kan bruge dette svar.
  Ha’ en absolut skøn dag!

  Chleo-teamet

Skriv et svar