Sheasmør 80g (Shea Butter)

Bestil før kl 15:00, mandag til fredag - Vi sender samme dag!

DKK 79,00 (Inkl. moms)

30 dages fuld returret: Leveres inden for 1-3 dage

chleopatra produkt - sheasmør
Sheasmør 80g (Shea Butter)

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 79,00
3 DKK 67,15
4 DKK 63,20
5+ DKK 59,25

Shea butter 80g | Sheasmør | Afrikas skønhedssmør
Økologisk, koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Smør

Denne shea butter eller sheasmør er koldpresset og uraffineret. Sheasmør er en populær råvare i naturlige kropspleje og hårpleje produkter. Det har været anvendt i århundreder i Afrika for dets fugtgivende egenskaber. Sheasmør er naturligt rig på A- og E-vitamin samt essentielle fedtsyrer og andre vitaminer og mineraler. Sheasmør er en intens fugtighedscreme til ru hud. Det tilbyder et lavt niveau af UV-beskyttelse (ca. SPF-6) og kan inkorporeres i naturlige hudplejecepter. På grund af dets blødgørende egenskaber er det en perfekt ingrediens at medtage i din kropspleje opskrifter. Det er også vidunderligt at bruge om sommeren som fugtighedscreme før og efter soleksponering. Eller om vinteren for at undgå udtørret hud.

OBS: Nu med et større indhold – Indhold: 50 80 gram

Varenummer (SKU): 5003 Kategori: Tags: ,
BBE Dato: 31. March 2021
Batchnummer: 5370918

Sheasmør 80g (Shea Butter) 1

Hvad er sheasmør?

 

Shea Butter (på dansk Sheasmør) kommer fra nødderne af frugten fra Shea (Karite) træet, og det er naturligt rig på vitaminerne A og E. Det giver tilmed en mild UV-beskyttelse (med en SPF på omkring 6).

Smørret tilfører huden med essentielle fedtsyrer og næringsstoffer, der er nødvendige for en god kollagen produktion. Sheasmør har været anvendt i Afrika og andre lande i tusindvis af år for at forbedre huden og håret.

Shea butter er en intens fugtighedscreme til ru hud. Det kan inkorporeres i naturlige hudplejeprodukter. På grund af dens blødgørende egenskaber, er det en perfekt ingrediens at medtage i dine kropspleje opskrifter. Det er også fantastisk at bruge om sommeren som en fugtighedscreme før og efter soleksponering.

Naturlig rig på vitminer A og E og med en naturlig SPF på omkring 6. Kun til brug på huden og i håret – udvortes brug. Styrker en god kollagen produktion.

Fakta om shea butter

 

Oprindelsesland: Vestafrika
Yderligere info: Wikipedia
Ekstraktions Metode: Koldpresset
Udvundet fra: Frugtkødet
Botanisk navn: Butyrospermum parkii
Engelsk navn: Shea Butter
Vitaminer: A og E
Omega fedtsyrer: 6 og 9
Også kendt som: Sheasmør, Karité, nkuto (Akan) eller nku (Ga)
Økologisk: Ja

Personer med nøddeallergi bør undgå Shea butter eller som minimum tjekke op med sin læge før brug.

Hvad er shea butter god til?

 

  1. Til krop og ansigt som en naturlig fugtighedscreme
  2. Som god salve mod strækmærker
  3. Til at reducere rynker under øjnene
  4. Som en fantastisk som massage smør
  5. Som base til hjemmelavet lotion eller deodorant
  6. Som mild sol-creme (SPF 6)
  7. Som mild after-sun produkt
  8. Som naturlig baby pleje
  9. Som læbepomade
  10. Som en naturlig creme til neglebånd

Hvordan bruger man Sheasmør?

 

Til hår: Påfør afrikansk shea butter til din hovedbund for en dyb balsam. Brug fingerspidserne til at massere sheasmør ind i din hovedbund. Husk også nakken og rundt om din hårgrænse og bag ørerne. Massere i ca. 10 minutter. Kør evt. shea smøret gennem dit hår og dets spidser ved hjælp af en bred-tandede kam.
Vikl dit hår ind i et håndklæde eller en badehætte og lad det sidde på din hovedbund i yderligere 10 minutter. Skyl derefter dit hår ved hjælp af køligt vand. Vask håret som du normalt gør.

Til hud: Vask huden på dit ansigt og krop med varmt vand og en mild sæbe. Skyl sæben fra din hud med køligt vand. Dub din hud tør med et håndklæde. Påfør den Shea butter til huden på dit ansigt og krop ved hjælp af fingerspidserne. Massere smørret ind i huden ved hjælp af cirkulære bevægelser. Efterhånden som du masserer, vil varmen fra din krop smelte smørret, hvilket vil øge optagelsen til din hud.

Historien bag Sheasmør

 

Shea Butter er udvundet fra nødden af Shea træet i Vestafrika og er blevet anvendt som kosmetisk og terapeutisk hudpleje lotion i tusinder af år.

Oprindelsen går så langt tilbage som til Cleopatras Egypten, hvor det blev transporteret i store ler krukker til kosmetisk brug.

Ikke længe efter blev de helbredende egenskaber af Shea Butter opdaget og optimeret til brug i hele den vestafrikanske skovklædte savanne.

Global handel med sheasmør går ikke kun tilbage til Cleopatras Egypten, men var et meget populært emne for handel i middelalderen i hele Vestafrika og ind i de kystnære områder.

Det blev også handlet som en olie på de europæiske markeder.

Efterhånden som handel med Shea Butter blev spredt til forskellige regioner, i Afrika i særdeleshed, begyndte dets anvendelsesmuligheder at diversificere sig til ting som sæbe og opløser til tilstoppet næse.

Shea Butter er stadig en populær erstatning for kakaosmør i chokolade, selv om det fortsat primært fungerer som et hudpleje produkt, som det har gjort siden Cleopatras tid.

chleopatra butyrospermum parkii (shea butter)

Sheasmørs vidunderlige egenskaber

 

Shea butter er en af de mest alsidige naturlige skønheds ingredienser du finder, og kan anvendes som en fugtighedscreme direkte på huden.

Koncentrationen af naturlige vitaminer og fedtsyrer i shea butter gør den utrolig nærende og fugtgivende for huden.

Shea butter anvendes ofte til at afhjælpe tør hud og til at hjælpe med at beskytte hudens naturlige olier. Den reducerer inflammation. Shea butter virker anti-inflammatorisk.

Den har vist sig at kunne reducere mindre betændelse i huden og endda potentielt bidrage til at undgå hud mutationer. Dette gør den særligt velegnet for visse personer med akne.

Shea butter er et hjælpemiddel for hudens naturlige kollage produktion og indeholder oliesyre, stearinsyre, palmitinsyre og linolensyre, der beskytter og nærer huden for at forhindre udtørring. Sheasmør blødgør huden, styrker den og reducerer rynker.

På grund af sin uraffineret tilstand, kan duften af dette smør indeholde lugtstoffer og kan derfor ændre dit produkts aroma. Det kan også indeholde spor af shea nødder.

Duften af vores Shea butter er ofte beskrevet som tyk og nøddeagtig. Der er ofte små forskelle i farven fra parti til parti, hvilket er på grund af naturlig varians. For at forlænge dens holdbarhed, bør det opbevares et køligt, mørkt sted. Gerne i køleskab. Sheasmør er kun til udvortes brug.

Naturligt indhold

 

A-Vitamin E-Vitamin Frie fedtsyrer – 0,08% Peroxidtal – 0,4 Iodtal – 59,4 pH Værdi – ?

 

Fedtsyrer i Sheasmør

Mættet fedtsyre enhederBaseret på Indhold – %
C16:0palmitinsyre3-9
C18:0stearinsyre34-50
Typisk mættet fedtsyreindhold per enhed44,1
Monoumættet fedtsyre enheder
C18:1oliesyre38-50
Typisk monoumættet fedtsyreindhold per enhed48.4
Polyumættede fedtsyrer enheder
C18:2linolsyre2-9
Typisk polyumættede fedtsyrer per enheder5.8

Vigtigt: Ved brugen af naturkosmetik og i forbindelse med hudproblemer.

Alle kosmetikprodukter fra CHLEOPATRA er udelukkende til udvortes brug, medmindre andet specifik er angivet. Produktoplysningerne bør udelukkende anvendes til informative formål.

Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Ingen af vores produkter er levnedsmiddel eller fødevare godkendt og bør derfor aldrig indtages oralt. Alle vores produkter er kun til udvortes brug til huden, håret og kroppen.

Vær endvidere opmærksom på, at naturlige produkter kan variere i farve og struktur fra batch til batch og at de naturlige farver, kan smitte af på møbler, tøj og andre tekstiler.

Hud patch-test
For at sikre os, at du ikke får nogen allergiske reaktioner ved brugen af olier på huden, anbefaler vi dig altid, først at foretage en såkaldt hud-patch-test, før du anvender rene olier på huden.

Vægt0.075 kg
Botanisk Navn

Butyrospermum Parkii Butter

Engelsk Navn

Shea butter

Ingredienser

100% Butyrospermum Parkii Butter, økologisk, uraffineret

Oprindelsesland

Ghana, Vestafrika

Ekstraktions Metode

Koldpresning af de ristede nødder

Udvundet fra

Nødder

Farve

Gul – hvidt fast stof

Aromatisk Beskrivelse

Kokosolie har en svag kokos duft, som alle jo ved dufter dejlig.

Opbevaring

Køligt (helst under 10 grader), mørkt og ikke i direkte sollys – Meget gerne i køleskab.

Holdbarhed

12 til 24 måneder ved korrekt opbevaring uden brug af konserveringsmiddel (e-vitamin).

Hudtype

, , , , ,

Hudproblem

, , ,

Hårtype

, , , , , ,

Absorption

Sheasmør trænger hurtigt ind i huden.

Velegnet som

, , , , , , ,

Certificering

Advarsler

Ingen kendte.

Emballage

Låg

Brand

CHLEOPATRA

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Sheasmør 80g (Shea Butter)”

Varenummer (SKU): 5003 Kategori: Tags: ,
pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling

PLUS 5% RABAT

FÅ GRATIS FRAGT PÅ FØRSTE ORDRE

*Gælder ved ordre på minimum kr. 200,- | sendes til nærmeste afhentningssted. | Kan ikke bruges sammen med andre rabatter.

*