Mineralsk ler

Lermaske | Ler til ansigtet | Mineral clay

Mineraltige ler egner sig især godt til hjemmelavet ansigtsmasker

Mineralsk Ler

Fransk grønt ler 55g

(2) DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Fransk pink ler 55g

(1) DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Hvidt Kaolin ler 25g

(1) DKK 79,00 (Inkl. moms)
(2) DKK 89,00 (Inkl. moms)

Fakta om mineralsk ler

Tilføj blot vand

LER – TIL NATURLIGE ANSIGTSMASKER

Ler har evnen til at absorbere overskydende olie, snavs og toksiner fra huden. Ler kan bruges i ansigtsbehandlinger, kropsbehandlinger, sæber og som et naturligt farvestof til sæbe, lotion, cremer, badesalt med mere.

Kosmetiske lerarter består af forskellige mineralske ingredienser og hver lertype har sin egen effekt på huden. Det høje mineralindhold af ler forynger huden, mens leret eksfolierer og stimulerer blodcirkulationen til huden. Regelmæssig brug af ler til ansigtsbehandlinger vil fjerne døde hudceller, forbedrer cirkulationen i huden, fjerne snavs fra porerne og skabe en glat sund glød. Alle ler har evnen til at absorbere toksiner fra huden, men de adskiller sig i deres niveau af absorption. Deres vigtigste egenskaber er følgende: absorerende – adsorbent – rensende – beroligende.

De fineste ler – 100% rent illite, jernoxid, kaolin og lava clay

 

Ansigts masker har en lang historie bag sig, især i Asien. Faktisk er det kendt, at blandt kosmetiske produkter, er ansigtsmasker den tidligste type. Masker producere en række gode egenskaber. De kan være toning, revitaliserende, nærende, beroligende og rensende.

Egypterne var kendt for at værdsætte deres udseende og anvendte ofte forskellige skønhed teknikker, herunder ansigtsmasker. de første ansigtsmasker var forskellige typer af mineralsk ler. Cleopatra formodes at have brugt Dead Sea Mud fra havet til at behandle hendes hud.

Ler til masker

 

Lermasker trækker overskydende olie og forurenende stoffer fra dit ansigt.

Selv her i det somme tider kolde Danmark, hvor huden nemt kan blive tør og sprukken, vil beroligende lermaske være gavnlig, især hvis du blander leret med en fugtgivende vegetabilsk olie.
Alle typer ler er velegenet til alle hudtyper.

 

Ansigtsmasker

– Udglatter huden til at producere en mere ensartet konsistens
– Mineralsk ler har en helbredende effekt, der reducerer inflammation og rødme
– Fjerne overskydende olie fra huden
– Strammer op og absorbere urenhedder

Masker efterlades typisk på huden i 10-20 minutter.

 

Anvendelse af ler til ansigstmasker

Brug kun leret udvortes og undgå kontakt med læber og øjenomgivelser.
Brug endvidere ikke metal til leret, da dette fratager leret dets gode egenskaber. Anvend derfor glas, plastik eller træ i stedet.

Bland en dosis ler sammen med 1-2 dosis vand, rosenvand, aloe vera eller vegetabilsk olie (bland ikke vand og olie). Maske bør laves umiddelbart før den skal bruges og pensles på umiddelbart med det samme i et tyndt lag. Lad den sidde og tørre i ca. 10-20 minutter (hvis du har sart hud 5 min.). Skyld med lunkent vand og afslut med en fugtighedscreme / ansigts-serum som eksempelvis en fin vegetabilsk olie.

 

Påføring af lermasken

Du kan sprede masken ud med fingrene eller en vatrundel, men det bedste er, at anvende en pensel med en fin blød børste på ca. 1-2 cm. Undgå området omkring øjnene og brug opadgående strøg. Anvend også gerne masken på halsen og nakken. Tilbring 10-20 minutter i afslappende tilstand, helst liggende. Du må dog ikke falde i søvn! Når masken er tør, skylles den af med lunkent eller koldt vand. Din hud vil få en ny glød med en levende udstråling.

 

Lertyper

Australsk ler, rødt ler

 

Svær at finde og heller ikke helt let at omgås (grundet farven), men til tør og følsom hud, giver den en fantastisk mulighed for at fjerne døde hudceller, uren hud og rense i dybden. Kan også anvendes som farve til sæber og makeup og kan farve håret forgængeligt.

Kaolin ler, hvidt ler

 

Også kendt som kaolin eller hvid kosmetisk ler, som blev opdaget på bjerget Kaolin og senere bragt til Europa i det 18. århundrede. Det meste kaolin udvindes i nord og syd Carolina, Georgia, England og Australien.

Denne ler er i stand til at afbalancere hudens sebum aktivitet. For dem der er ubekendt med ler masker, er det den, der oftest anbefales. Hvid kaolin er også velegnet til børn og voksne med følsom hud. Da kaolin ikke trækker fedt, kan denne med fordel anvendes til personer med meget tør hud.

Fransk ler, gul

 

Gul ler er lidt mere absorberende og eksfolierende end hvid, men stadig blid nok til følsom hud. Gul ler er blød i konsistensen og har en mild absorption, der er lidt stærkere end den hvide. Den er sikker at anvende på de fleste hudtyper (tør, følsom eller normal).

Fransk ler, grøn

 

Rig på mineraler og nedbrudt plante stoffer. Har en utrolig rensende effekt. Anbefales primært til personer med fedtet hud eller en normal / fedtet kombineret hud.

Fransk ler, pink

 

Pink ler er på lige for med den grønne ret populær. I princippet er der tale om lidt af en blanding af rødt og hvidt ler. Denne blanding giver en ler, der både er mild, men som samtidig besidder egenskaberne i at støvsuge for olie på huden.

En god balance for dem med følsom hud. Den hjælper med at stimulere cirkulationen på huden, virker eksfolierende og udrensende. Den trækker ikke olie fra din hud, den er hensigtsmæssig at anvende på tør hud.

Marokkansk ler, brunt ler (Rasul)

 

En udsøgte ler i ægte spa-kvalitet fra gamle aflejringer udgravet fra de frugtbare Atlasbjerge i Marokko.

Ghassoul eller Rhassoul (på dansk Rasul) er en mineral rig ler, der blandes særdeles godt med vand til anvendelse for ansigt og huden – giver en glat og fin følelse. De bedste spas over hele kloden udnytter toning og berigende fordele, som Rasul tilbyder.

Rig på Silica, magnesium, jern, calcium, kalium og natrium indhold, dette ler er helt sikkert en af de fineste skatte til forkælelse af din hud.

Tilføj æteriske olier til leret

 

En dråbe eller to af en ren æterisk olie såsom ylang ylang, lavendel eller tea tree vil være nyttigt for dit ansigt og vil yderligere berolige dig. Pas på ikke at overdrive og brug kun æteriske olier, hvis du er sikker på, at du kan tåle dem.

Brug vand eller blomstervand

 

Når du laver din egen lermaske, kan du enten bruge vand fra hanen eller naturligt blomstervand. Fælles for begge er, at du skal bruge meget, MEGET lidt. Vandet skal kun lige gre leret til en masse, der derefter kan smøres på ansigtet med enten fingeren eller en makeup pensel.

Fordelen ved blomstervandet er, at det først og fremmest tilfører nogle af vandets gode egenskaber og dernæst dufter dejligt friskt. Læs mere om blomstervand her.