Den kolde tid er over os med alt, hvad den bringer af smukke farver, naturen der forandrer sig og indendørshygge med stearinlys og varme tæpper. Men med den kolde årstid og mere råt vejr følger også andre behov. Det varme tøj skal findes frem fra gemmerne, de åbne sko skal skiftes ud med de vandtætte, og vi bliver nødt til at forholde os til den tørre hud, de kolde vinde giver os.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil eslke det. Tilmeld dig allerede i dag!

Tænk på hvilken læbepomade du spiser

 

Et sted, jeg tydeligt kan mærke, at det er blevet vinter, er mine læber. De bliver hurtigere tørre og ømme, somme tider kan de endda sprække lidt. For at undgå dette er det blevet fast rutine for mig, at jeg altid som det sidste om aftenen – og det sidste inden jeg går ud af døren om morgenen – smører læberne med en god læbepomade – og den bedste er nu engang hjemmelavet!

Det er ikke ligegyldigt, hvilke ingredienser, der indgår i en læbepomade. De skal gerne både pleje, fugte, opbygge, beskytte og ja, så må de da også gerne dufte fantastisk. Med denne opskrift på hjemmelavet læbepomade får du alt, hvad dine læber har allermest brug for – og du kan bruge den hele året rundt. Der er ingen tilsætningsstoffer eller kedelig kemi af nogen art, så du kan trygt nyde den – eller give skønne og hjemmelavede gaver til dem, du holder af.

Undersøgelser viser, at hvis man dagligt bruger læbepomade, så spiser man i gennemsnit to stk. om året. Det er også værd at give en tanke, når man kigger på indholdslister, som godt kan virke lidt uoverskuelige og indeholde til tider mystiske ingredienser.

Ud over at være naturlig og uden kemi, er denne læbepomade også vegansk. Typisk indeholder læbepomader bivoks, men den er her skiftet ud med candelillavoks. Det kan gøre læbepomaden en anelse hård, men skrab et let lag af med fingeren for at påføre, eller lun den i hænderne inden brug.

ingredienser til hjemmelavet læbepomade

Opskrift på læbepomade:

Du skal bruge (3 stk.):

Sådan gør du:

  1. Det er en god idé at begynde med at skolde hylstrene inden brug. Da læbepomaden kommer i tæt kontakt med vores mund, er det vigtigt, at disse er helt rene.
  2. Smelt candelillavoks, kakaosmør og sheasmør over et vandbad. Rør rundt, mens det smelter. Når disse er smeltet sammen til en flydende masse, tages gryden af varmen, for at lade det køle lidt.
  3. Tilsæt 2-5 dråber E-vitamin, og hvis du ønsker duft, så tilføj nogle få dråber æterisk olie. Rosmarin er en af mine personlige favoritter netop til dette, og den har en masse gode egenskaber, som jeg fortæller om længere nede.
  4. Hæld massen i de rene hylstre og lad den køle af. Efter ½-1 time er massen størknet, og læbepomaderne klar til brug.
smeltet kakaosmør

Ingrediensernes egenskaber

 

Der er mange muligheder for at variere din læbepomade ud fra ovenstående grundopskrift. Måske kan du eksperimentere med at tilføje din favorit hudplejeolie. Ingredienserne, der indgår i læbepomaden er bl.a. udvalgt ud fra, at de hver især her egenskaber, der tilfører huden pleje, fugt og beskyttelse, og for at sikre holdbarheden på din hjemmelavede læbepomade på en naturlig måde.

Candelillavoks

Candelillavoksen udvindes af træet euphorbia antisyphilitica, der vokser i Mellemamerika, og det er gennem stammen og grenen, at man kan opsamle den fine voks. Den bruges ofte som overfladebehandling af slik, nødder og frugt, og er endda anvendt som tyggegummikerne i visse typer tyggegummi. Den anvendes, fordi den giver en blank overflade, og indkapsler vandindholdet i genstanden og dermed øger holdbarheden. En effekt, vi gerne vil have på vores læber

Candelillavoks er et vegetabilsk alternativ til bivoks, og kan anvendes til nogenlunde de samme ting. Det har dog den fordel at have en længere holdbarhed – på op til 4 år – og bliver i modsætning til bivoks ikke harsk.

Candelillavoks har smeltepunkt omkring de 68 grader, og ved stuetemperatur kan det tage flere dage for voksen at størkne helt. Du kan med fordel sætte dine produkter i køleskab for at fremskynde processen. Opbevar den gerne køligt og mørkt.

Kakaosmør og sheasmør

Kakaosmør udvindes af kakaobønnen og bruges også ved produktion af chokolade. Dens høje fedtindhold er velegnet til at blødgøre huden og give den fugt.

Sheasmør udvindes af nødderne fra sheatræets frugter, og er naturlig rig på vitaminerne A og E. Den giver mild UV-beskyttelse, og med sine essentielle fedtsyrer og næringsstoffer, giver det grundlaget for en god kollagenproduktion i huden.

Ikke på lager
DKK 49,00 (Inkl. moms)

E-vitamin

E-vitamin er et antioxidant, som beskytter fedtstoffer mod at harske. Desuden beskytter E-vitamin hudcellerne mod UV-stråler, forurenende stoffer og kan afhjælpe aldringstegn. Den er med til at give huden en dybdegående fugt og kan hjælpe med healing af sår. Brug den aldrig direkte på huden, men bland den op ligesom i opskriften her.

De æteriske olier til din hjemmelavet læbepomade

 

De æteriske olier er ikke bare fantastiske duftgivere, men har samtidig mange gode egenskaber, som kan være særlig god for dig og din hud. Jeg har som sagt valgt at lade min læbepomade dufte af rosmarin, og den har kvaliteter som bl.a. antiinflammatorisk, beroligende og smertestillende. Den kan også virke antibakteriel, så har du et begyndende forkølelsessår, vil den være god hertil. Husk dog aldrig at bruge de æteriske dufte direkte på huden – de skal gerne blandes op. Læs mere om de forskellige æteriske olier under produktsiderne, og find den, der passer dig bedst.

diy læbepomade

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil eslke det. Tilmeld dig allerede i dag!

DIY Læbepomade

 

Din hjemmelavet læbepomade er færdig og klar til at tage med på turen. Del gerne dine resultater på vores sociale medier. Vi glæder os til at høre, hvad dine læber siger til dem.

maria duhn - forfatter på chleopatra.dk

Marie Terese Duhn
Chleopatra Forfatter

Marie Terese Duhn har været blogger og fotograf hos Chleopatra imellem 2018 og 2019, og gav dig updates på, hvad der rører sig indenfor Chleopatras skønne verden. Marie inspirerede dig med kreative DIY projekter, der alle har det til fælles, at de tog udgangspunkt i Chleopatras produkter, og samtidig gav dig gode fif til, hvordan du udnytter produkternes fulde potentiale. Marie skriver ikke længere for Chleopatra, men tilgengæld driver hun sit eget kreative univers på www.byduhn.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

shares