Vegan læbepomade opskrift med Candelilla Voks

vegansk læbepomade med candelillavoks

Hvis du leder efter en 100% vegansk læbepomadeopskrift, er det bedst at lave din egen veganske læbepomadeopskrift med en bivokserstatning som candelillavoks.

Med denne opskrift opnår du ikke blot en lækker læbepomade, der blødgør og fugter dine læber, men du undgår også at gøre brug af biernes bivoks og beskytter derved dyrene.

Læbepomade er en af de nemmeste DIY skønhedsprodukter, du kan lave derhjemme og du kan altid bruge en god læbepomade.

[lepopup slug='optin-diy-opskrifter']

DIY Pebermynte læbepomade opskrift

 

Denne pebermynte læbepomade, er ikke kun vegansk (helt plantebaseret) men også meget fugtgivende og nærende, ligesom vi kan lide en fugtgivende læbepomade opskrift.

Basen på denne bløde læbepomade opskrift er lavet med jojobaolie og voks, sheasmør og kakaosmør, der giver DIY pebermynte læbepomade en lækker struktur.

Fordelene med pebermynte læbepomade er mange. Som vi allerede har nævnt, er denne læbepomade fugtgivende og perfekt til pleje af tørre, sprukne og revnede læber – især om vinteren.

Desuden har læbepomade med æteriske olier endnu flere fordele, hvilket vi forklarer om et sekund. Og fik vi nævnt, at denne hjemmelavede læbepomade opskrift har en forfriskende pebermynte duft?

Biernes betingelser

 

Vidste du, at mange biavlere klemmer dronningens biernes vinger af og dræber dronen for at undgå sværme?

free bee

Sværmning er, når bierne begynder at bevæge sig fra bikuben til et andet sted for at finde mere pollen. Sværmning er det naturlige middel til reproduktion af honningbikolonier.

Biholdere beskadiger og dræber også bier, når de høster bikagen og bruger kunstig mad eller pesticider, hvis bivoks ikke er certificeret økologisk.

”Ligesom andre fabriksdyr er honningbier ofre for unaturlige levevilkår, genetisk manipulation og stressende transport“.

Hvis du er interesseret i at lære mere om honningindustrien, kan du læse mere på Petas hjemmeside.

Tænk på hvilken læbepomade du slikker indenbords

 

Tilbage til emnet om læbepomade.

Et sted, vi tydeligt kan mærke, når kulden tager til, er vores læber. De bliver hurtigere tørre og ømme, somme tider kan de endda sprække lidt.

Og det gælder ikke kun vinteren, men både forår og efterår – ja, selv om sommeren kan det opleves, at ens læber bare bliver tørre.

For at undgå dette er det blevet fast rutine for os, at vi altid som det sidste om aftenen – og det sidste inden jeg går ud af døren om morgenen – smører læberne med en god læbepomade – og den bedste er nu engang hjemmelavet!

Det er ikke ligegyldigt, hvilke ingredienser, der indgår i en læbepomade. De skal gerne både pleje, fugte, opbygge, beskytte og ja, så må de da også gerne dufte fantastisk.

Med denne opskrift på hjemmelavet læbepomade får du alt, hvad dine læber har allermest brug for – og du kan bruge den hele året rundt.

Den indeholder ingen tilsætningsstoffer eller kedelig kemi af nogen art, så du kan trygt nyde den – eller give skønne og hjemmelavede gaver til dem, du holder af.

Undersøgelser viser, at hvis man dagligt bruger læbepomade, så spiser man i gennemsnit to stk. om året. Det er også værd at give en tanke, når man kigger på indholdslister, som godt kan virke lidt uoverskuelige og til tider indeholde mystiske ingredienser.

Kommercielle vs hjemmelavet læbepomade

 

Det lyder sikkert skør, men de fleste kommercielle læbepomader fungerer ikke ved at tilføje fugt. I stedet forsegler de dine læber for at beskytte dem mod at miste sin egen fugt.

Voks eller vaseline i læbepomade skaber en vandtæt barriere, der forhindrer din indre fugt i huden – som normalt fordamper gennem overfladen, især på tørre, kolde og blæsende dage – i at undslippe, blødgøre dine læber og holde dem fugtige.

Opskrift på vegansk læbepomade

 

Ud over at være naturlig og uden kemi, er denne læbepomade også vegansk. Typisk indeholder læbepomader bivoks, men den er her skiftet ud med candelillavoks.

Det kan gøre læbepomaden en anelse hård, men det kommer vi uden om, ved at tilføje lidt jojobaolie, der giver læbepomaden både evnen til at fugte og til at blive blødere og dermed mere medgørlig.

Samtidig virker den – i sin konsistens – langt mere som de almindelige læbepomader du måske før har købt i supermarkederne.

chleopatra læbepomade plejesæt

Det her er hvad du skal bruge i din opskrift

 

100% vegansk🌱 og kun lavet af naturlige ingredienser.
Denne DIY veganske Læbepomade holder læberne bløde og beskyttet i det kolde og blæsende vejr.
 
Det er let at lave og jeg er sikker på, at du også vil elske den som vi gør.

 • 30 ml Candillilavoks
 • 30 ml Sheasmør
 • 15 ml Kokosolie
 • 15 ml Jojobaolie
 • 6 dråber. E-vitamin
 • Evt. 5 dråber pebermynte æterisk olie
 • Evt. 6 stk læbepomade hylstre

Opskriften giver dig 6 stk læbepomader. 3 stk af de normale pop-up læbepomader og 3 stk læbepomader i små bøtter.

Der er i øvrigt rigeligt tilbage fra dit indkøb, hvis du ønsker at lave flere.

Sådan gør du:

 1. Vi anbefaler at du starter med at skolde hylstrene og bøtterne inden brug. Da læbepomaden kommer i tæt kontakt med vores mund, er det vigtigt, at disse er helt rene.
 2. Smelt candelillavoks, sheasmør og kokosolien samt jojobaolien over et vandbad. Rør godt rundt, mens det smelter (ved lav temperatur).
 3. Når disse er smeltet sammen til en flydende masse, tages gryden af varmen, for at lade det køle lidt.
 4. Tilsæt E-vitamin, og hvis du ønsker duft, så tilføj nogle få dråber æterisk olie. Vi anbefaler pebermynteolie, da det giver et frisk pust.
 5. Hæld massen i de rene hylstre og bøtterne og lad den køle af. Efter ½-1 time er massen størknet, og læbepomaderne klar til brug.

Køb hele sættet her

 

Vi har samlet et læbepomade plejesæt til dig, som giver dig alle ovenstående produkter, så du er klar til at komme i gang. Og der er nok til at lave læbepomader til hele familien.

Vær dog opmærksom på, at pakken ikke indeholder æterisk olie, så hvis du ønsker dette, må du selv tilføje denne.

Du finder æteriske olier her.

Tilbud
SÆT
Den oprindelige pris var: DKK 533,00.Den aktuelle pris er: DKK 399,00. (Inkl. moms)
Udsolgt

Ingrediensernes egenskaber

 

Der er mange muligheder for at variere din læbepomade ud fra ovenstående grundopskrift. Du kan eventuelt eksperimentere med at tilføje din egen favorit hudplejeolie.

Ingredienserne, der indgår i læbepomaden er bl.a. udvalgt ud fra, at de hver især her egenskaber, der tilfører huden pleje, fugt og beskyttelse, og for at sikre holdbarheden på din hjemmelavede læbepomade på en naturlig måde.

Din hjemmelavet læbepomade holder i ca. 2 – 3 år.

Candelillavoks

Candelillavoksen udvindes af træet euphorbia antisyphilitica, der vokser i Mellemamerika, og det er gennem stammen og grenen, at man kan opsamle den fine voks. Den bruges ofte som overfladebehandling af slik, nødder og frugt, og er endda anvendt som tyggegummikerne i visse typer tyggegummi. Den anvendes, fordi den giver en blank overflade, og indkapsler vandindholdet i genstanden og dermed øger holdbarheden. En effekt, vi gerne vil have på vores læber

Candelillavoks er et vegetabilsk alternativ til bivoks, og kan anvendes til nogenlunde de samme ting. Det har dog den fordel at have en længere holdbarhed – på op til 4 år – og bliver i modsætning til bivoks ikke harsk.

Candelillavoks har smeltepunkt omkring de 68 grader, og ved stuetemperatur kan det tage flere dage for voksen at størkne helt. Du kan med fordel sætte dine produkter i køleskab for at fremskynde processen. Opbevar den gerne køligt og mørkt.

Kakaosmør og sheasmør

 

Kakaosmør udvindes af kakaobønnen og bruges også ved produktion af chokolade. Dens høje fedtindhold er velegnet til at blødgøre huden og give den fugt.

Sheasmør udvindes af nødderne fra sheatræets frugter, og er naturlig rig på vitaminerne A og E.

Den giver mild UV-beskyttelse, og med sine essentielle fedtsyrer og næringsstoffer, giver det grundlaget for en god kollagenproduktion i huden.

E-vitamin

 

E-vitamin er et antioxidant, som beskytter fedtstoffer mod at harske.

Desuden beskytter E-vitamin hudcellerne mod UV-stråler, forurenende stoffer og kan afhjælpe aldringstegn.

Den er med til at give huden en dybdegående fugt og kan hjælpe med healing af sår. Brug den aldrig direkte på huden, men bland den op ligesom i opskriften her.

De æteriske olier til din hjemmelavet læbepomade

 

De æteriske olier er ikke bare fantastiske duftgivere. De har samtidig mange gode egenskaber, som kan være særlig god for dig og din hud.

Vi anbefaler som nævnt pebermynteolien, da Jeg har som sagt valgt at lade min læbepomade dufte af rosmarin, og den har kvaliteter som bl.a. antiinflammatorisk, beroligende og smertestillende. Den kan også virke antibakteriel, så har du et begyndende forkølelsessår, vil den være god hertil. Husk dog aldrig at bruge de æteriske dufte direkte på huden – de skal gerne blandes op. Læs mere om de forskellige æteriske olier under produktsiderne, og find den, der passer dig bedst.

Pebermynteolie

 

Pebermynteolie har en helbredende og fyldestørende virkning. Denne æteriske olie er god til læber og hudpleje.

Den har en afkølende og genoplivende effekt på huden og kan hjælpe med at helbrede og berolige revnede læber på grund af olieens mentholindhold.

Pebermynteolie stimulerer også cirkulation, som nogle siger, skaber en hævende eller fyldig virkning, der får dine læber til at se fyldigere ud.

Bemærk, at pebermynte æterisk olie er ret potent. For at undgå bivirkninger skal du altid bruge det fortyndet i en vegetabilsk basisolie.

Til børn og meget sensitiv hud, kan vi anbefale lavendelolie eller tea tree olie.

[lepopup slug='optin-diy-opskrifter']

DIY Læbepomade

 

Din hjemmelavet læbepomade er færdig og klar til at tage med på turen. Del gerne dine resultater på vores sociale medier. Vi glæder os til at høre, hvad dine læber siger til dem.

2 tanker om “Vegan læbepomade opskrift med Candelilla Voks

 1. Natascha siger:
  0

  Hejsa – min datter og jeg har købt ind til at lave læbepomader, men vi bliver desværre meget forvirrede over opskriften :-( Der er nævnt kokosolie i ingredienslisten, men ikke i selve fremgangsmåden. Her står i stedet for kakaosmør. Skal der mon 15 ml kokosolie i og ingen kakaosmør eller hvordan? Derudover er vi meget i tvivl om, hvordan vi måler candelillavoksen, sheabutter og kokosolie af, så vi får henholdsvis 30 ml og 15 ml i flydende form? Voksen og det andet er jo i fast form, når vi skal afmåle til 30 ml? Vi vil helst ikke smelte mere, end vi har brug for. Hvor mange gram candelilla voks svarer til 30 ml og så fremdeles? På forhånd tusind tak for svar – vi glæder os så meget til at prøve det :-)

 2. Liezel & Morten siger:
  0

  Hej Natascha,

  Mange tak for din hilsen. Jeg kan godt forstå du bliver forvirret. Det hænger sammen med, at vi lavede to forskellige opskrifter, da vi synes den første gjorde læbepomaden lidt for fast i det. Derfor fjernede vi helt kakaosmøren og tilføjede mere sheasmør og jojoba i stedet. Så opskriften er desværre lidt en blanding af de to opskrifter (det skal vi få rettet).
  I forbindelse med mængden, så skulle mængden i opskriften gerne passe meget godt til de 6 bøtter og hylstre som følger med i pakken: https://www.chleopatra.dk/butik/laebepomade-plejesaet/

Skriv et svar