Hjemmelavet massageolie – Din guide til massage med olier

Massageolier - olier til massage

Forbered dig på at give/få den bedste massage med hjemmelavet massageolie.

Vi har talt om det før – der findes næppe nogen der ikke synes om at få en god massage. Det at ligge ned og slappe helt af, mens der er en, der tager sig godt af din krop og giver den en afslappende effekt, kan give din krop og dit sind et helt nyt liv.

Massage er ikke bare massage, så lad os gå lidt dybere til sagen og se på de mange lækre massage-teknikker og olier du har til rådighed…

[lepopup slug='optin-diy-opskrifter']

Hvad er en god massage?

 

Hvis du foretager en rundspørge, så er vores bud, at de fleste vil ende med nogle svar der minder meget om følgende:

En god massage handler først og fremmest om hvilket formål der foreligger for selve massagen.

Det er klart, at der er stor forskel på om du hver uge tager ned til din lokale massør og ligger dig på briksen for at få de værste spændinger og anstrengelser ud af kroppen. Til om du derhjemme gør dig klar til den helt store romantiske massage med kæresten og vil bidrage med god stemning, stearinlys og en lækker duft.

Enhver massage kræver derfor sin helt egen forberedelse. En vigtig ingrediens for alle formål, må dog siges, at være valget af de rigtige massageolier. Gerne en hjemmelavet massageolie.

Uanset, skulle resultatet gerne være afspænding af muskler og scener, fornyet energi og et roligere sind.

Historien for Massage

 

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at massage har været praktiseret selv før tidspunktet for gamle kendte civilisationer.

Der er beviser for massage aktivitet, der udføres i de fleste større civilisationer, som de tidlige Kinesiske dynastier, Induskulturen, den mesopotamiske civilisation og De gamle Egyptiske og Græske civilisationer.

Den tidligste henvisning til massage er fundet i graven tilhørende Akmanthor, der var en læge i det gamle Egypten. Det var omkring 2330 f.Kr.. Der foreligger endda en mulighed for at massage har været en integreret del af vores sundhedssystem, i de ældste tider.

I østen har massage været anvendt til en del forskellige medicinske behandlinger. Blandt andet er mange hudsygdomme blevet behandlet ved at massere kroppen.

Historien for massage

Fordele ved massage med hjemmelavet massageolie

Massage med hjemmelavet massageolie giver mange fordele og her er en del af dem:

 • Det mindsker angst og stress
 • Det reducerer ufrivillig stramning af muskler
 • Det forbedrer hudens tilstand, som er det største organ i kroppen
 • Det sænker væskeophobning og kramper i kroppen
 • Det hjælper med at forberede atleter til deres sporstudøvelser og hjælper genrejsning af muskeltræthed efter anstrengende aktiviteter
 • Det reducerer strækmærker og arvæv og medvirker samtidig til at generere nyt væv
 • Det forbedrer blodomløbet, så næringsstoffer og ilt i vores vitale organer og kropsvæv bedre kan cirkulere
 • Det reducerer kirurgiske ar
 • Det får overbelastede muskler til at slappe af og lindrer den skadet eller beskadigede del af vores krop
 • Det forbedrer lungefunktionen hos astmatiske personer
 • Det hjælper spædbørn med at øge vægt
 • Det lindre smerterne personer med gigt ofte lider med

Massage for musklernes og hudens skyld

 

Af hele din kropsvægt, udgør omkring 40% muskler. Når musklerne arbejder, afgiver de forskellige affaldsstoffer blandt andet mælkesyre, kultveilte og urinstof.

Normalt ledes disse bort fra musklerne af blodkredsløbet og lymfesystemet. Men sommetider ophobes der for mange affaldsstoffer, som f.eks. når du sidder for længe foran computeren eller TV’et og spænder ubevist.

Det samme kan ske ved for hård træning og det gør dine muskler trætte, stive om ømme. Du har med garanti oplevet, at dine ben kan blive super ømme efter en løbetur, hvis du ikke har fået strækket ordenligt ud forinden.

Ved massage ved brug af massageolier løsner du musklerne op, hvilket kan hjælpe med at frigøre disse affaldsstoffer. Du forbedrer blodcirkulationen, som transporterer næringsstoffer og ilt ud til kroppens celler. Samtidig føres affaldsstoffer med blodet væk fra cellerne. På den måde får du renset godt ud i systemet.

Ved massage forbedres blodforsyningen og dermed næringen til hudcellerne. Det giver en mere farverig og glattere hud. Den kommer dermed til at se sundere og friskere ud og får en helt ny glød.

B2B Massageklinik

Massage teknikker

 

Der findes et væld af forskellige massage teknikker, der op igennem årene er blevet videreudviklet. Her er blot et par af dem.

Svensk massage

 

Per Henrik Ling, er manden der får æren for at have udviklet den svenske massage, som vi kender den i dag. Han blev født i Sverige i 1776 og var både gymnastiklærer, fægteinstruktør og digter. Historien går på, at han ville hjælpe kongen med at få sine soldater i god form efter en mislykket militær operation.

Her udviklede han en metode, der fokuserede på fordelene ved bestemte, fysiske bevægelser.

På den tid var det nære forhold mellem klient og instruktør næppe særlig nært, men det var ikke desto mindre her han udviklede det grundlag, som svensk massage siden er blevet kendt for – netop de fysiske og mentale aspekter ved et velbefindende og helende resultat.

Thai massage

 

Thailandsk massage opstod oprindeligt i Indien mere end 2.500 år siden.

Jivaka Kumar Bhaccha, en læge af Buddha, udviklede Thai Massage.

Thailandsk massage gjorde sin vej til Thailand, hvor indiske ayurvedisk massage teknikker gradvist blev forbundet med traditionel kinesisk medicin. I mange århundreder var munkene dem, der iværksatte denne form for behandling.

Derefter udviklede den sig til en bestanddel af den thailandske medicin.

Thailandske terapeuter bruger deres hænder, knæ, ben og fødder til at bevæge dele af kroppen i en række yoga-lignende strækninger.

Folk siger, at thai massage faktisk var en thailandsk yoga massage til grund, at thai massage er ligesom laver yoga uden at arbejde på alle.

Thailandsk massage tendens til at være en mere stimulerende og energisk form for massage end typiske olie massage.

Thai massage består af muskel kompression, fælles mobilisering, akupressur og udspænding.

Zoneterapi

 

Zoneterapi er almindeligt kendt som den proces, hvor trykket påføres på forskellige dele af kroppen, såsom fødder, hænder samt ører. Zoneterapi betragtes som et effektivt middel til at lindre stress og visse sygdomme.

Zoneterapi er ikke kun for fornøjelsens skyld, men snarere, for at opnå en sund livsstil i form af et mentalt, følelsesmæssigt og fysisk velbefindende.

Zoneterapi kan hjælpe med at forebygge ømhed og muskelsmerter og spændinger, såvel som i en betydelig reduktion af fysisk, følelsesmæssig og mental træthed.

Der findes mange flere teknikker når det gælder massage – faktisk menes det, at der er mere end 100 forskellige teknikker og tilgange til massage hele jorden rundt.

Massageolier

 

Når det kommer til massageolie, så er der mange forskellige former for massageolier til rådighed. Ikke mindst hjemmelavet massageolie.

I din lokale helsebutik, vil du sikkert kunne finde en et par olier til massage – måske en sød mandelolie eller en avocadoolie og der kan måske også være mulighed for nogle der giver en helt bestemt aroma.

Hvis du handler i spa butikker eller i en hudplejebutik, er du mere tilbøjelig til at finde blandede massageolier, der indeholder to eller flere olier, der kan anvendes til massage. Her vil det også være muligt at finde nogle, der indeholder æteriske olier eller parfume til at give olien en bestemt duft.

Massage og massageolie

Hvorfor er det vigtigt at vide lidt om de forskellige massageolier?

 

Nogle olier er mere tilbøjelig til at forlade dig med følelsen af en fedtet hud efter massage, mens andre massageolier hurtigt bliver harske og får en ubehagelig lugt. Hvad værre er, at nogle olier kan irritere huden eller forårsage allergiske reaktioner.

Derfor er det som udgangspunkt altid en god idé at vælge sin massageolie med omhu.

Fem gode olier til massage

 

Her er vores bud på en top fem af massageolier.

Disse massage olier kan anvendes alene eller i kombination med hinanden og det står dig frit for at eksperimentere.

Det sidste det handler om er nemlig præferencer og ren og skær smag og behag.

Der findes ingen kroppe der er ens, så hvad du synes er den bedste olier til din krop, er ikke ens betydende med, at det er den samme din kærestes hud synes bedst om.

1 – Mandelolie, sød

 

Når det kommer til massageolier, så er sød mandelolie eller Sweet almond oil på engelsk en af de mest populære massageolier blandt massører. Den er udvundet af mandler og har en bleg gul farve.

Mandelolien kan virke lidt fedtet, men den tillader til gengæld dine hænder at glide let over huden. Sød mandelolie absorberes relativt hurtigt, men ikke så hurtigt, at du hele tiden skal anvende mere.

Sammenlignet med andre olier, er der tale om en økonomisk olier. En olier der normalt ikke irriterer huden. Personer med nøddeallergi bør dog ikke anvende mandelolie.

ØKO
(3) DKK 109,00 (Inkl. moms)

2 – Jojobaolie

 

Jojobaolie (udtales ho-ho-ba) er faktisk en voks der bliver udvundet fra frø af jojoba planten. Jojobaolie er en god mulighed for de fleste mennesker der er tilbøjelige til at udvikle akne på ryggen, fordi den menes at have antibakterielle egenskaber og indeholder langkædede voksestere der ligner hudens egen sebum.

Jojoba har en meget lang holdbarhed, så det er et godt valg, hvis du ikke bruger massage olie regelmæssigt.

Absorberingsevenen for jojoba varierer meget i forhold til din hudtype. For nogle absorberes den ganske hurtigt, mens den for andre kan virke noget fedtet. Det er dog fortsat en af favoritterne inden for både aromatrapi og iblandt massører, da Jojoba normalt ikke irriterer huden.

Ulempen for personer, hvor jojobaolie absorberes hurtigt, er naturligvis, at du kan få brug for hurtigere at skulle hælde mere olie i hænderne til massagen. Den er oftest også noget dyrere end en mandelolie.

ØKO
(10) DKK 129,00 (Inkl. moms)

3 – Abrikoskerneolie

 

Abrikoskerneolie ligner i tekstur og farve til forveksling mandelolie, men koster normalt lidt mere. Den er rig på vitamin E, en kvalitet der giver den en længere holdbarhed og bidrager med antioxidant egenskaber.

Ligesom mandelolie, bliver abrikoskerneolie absorberet ind i huden, så den ikke efterlader folk med en fedtet fornemmelse bagefter. Denne egenskab gør den særlig velegnet til brug for aromaterapi massage.

Abrikos kerne olie er et godt alternativ til sød mandelolie for folk med nøde allergi.

ØKO
(1) DKK 109,00 (Inkl. moms)

4 – Kokosolie

 

En koldpresset ikke-fraktioneret olie er en tyk, hvid og solid olie, der kræver opvarmning i hænderne før den kan anvendes. Når den først er smeltet kan den bruges til massage.

Du skal dog være opmærksom på, at kokosolie bidrager med en stærk kokosduft til hele kroppen. Man skal derfor være vild med duften af kokos.

Kokosolie har en meget lang holdbarhed.

ØKO
(8) DKK 45,00 - DKK 159,00 (Inkl. moms)
Dette produkt har flere varianter. Valgmulighederne kan vælges på produktsiden

5 – Baobab olie

 

Baobab olie har en noget anderledes konsistens end de fleste andre olier. Man kan bruge den som massageolie for at få en silkeblød og glat hud.

Massage med denne olie er velegnet til tør, beskadiget hud. Den hjælper huden til at omstrukturere og helbrede sig selv. På den måde kan den være med til at helbrede tørre hud-pletter.

Den absorberes hurtigt ind i huden. Det betyder dog ikke, at den efterlader huden tør grundet sin ikke-sikkativ egenskab.

ØKO
(5) DKK 179,00 (Inkl. moms)

Hvor finder du de bedste massageolier?

 

Vi er ikke i tvivl – du finder dem lige her. CHLEOPATRA har uden tvivl de bedste olier til massage. Skulle du alligevel have lyst til at skaffe dine olier andetsteds fra, så gør dig selv den tjeneste, at finde nogle der er koldpresset og 100% rene.

Med rene olier sikre du dig, at det kun er olie du tilfører kroppen og ikke produkter med giftigt indhold. Koldpresset olier er presset på en måde, så de bevarer langt de fleste naturlige essentielle fedtsyrer, mineraler og vitaminer.

Lav din egen DIY hjemmelavet massageolie – Opskrifter

 

Til en ordinær massage på en given dag i ugen, kan en ren olie, som de fem ovenstående, være en helt fin løsning. Men sommetider har man bare brug for noget helt særligt. Lidt mere end blot en “glidecreme” til tommefingerne.

Det er super nemt at lave sin egen blanding og man kan eksperiementere med indholdet, så man finder den blanding der virker bedst.

Ofte er der tre områder som man gerne vil have dækket ved en massage.

Stress, smerter eller energi.

Stressaflastende massageolieopskrift

 

Brug denne massageolie efter en lang dag for at hjælpe med at reducere stress, fremme afslapning og generelt velvære.

16-20 dråber lavendel æterisk olie
8-10 dråber cedertræ olie
1 dl sød mandelolie

Tilføj disse tre produkter til kurven

Smertelindrende massageolieopskrift

 
Brug denne massageolie til at reducere smerter ved muskelsmerter og spændinger. Det er også godt for folk, der kæmper med kroniske smerter fra sygdom, eller hvis du kæmper mod forkølelse eller influenza.
 
5-8 dråber bergamot æterisk olie
12-15 dråber lavendel æterisk olie
Tilføj disse tre produkter til kurven

Energigivende massageolieopskrift

 
Brug denne olie, hvis du vil føle dig opdateret, rolig og følelsesmæssigt afbalanceret. 
 
4-5 dråber cedertræ olie
13-15 dråber bergamot æterisk olie
4-5 dråber ylang ylang æterisk olie
Tilføj disse fire produkter til kurven

Tips til den perfekte og kærlige massage

 

Hvis I som par ikke allerede gør det, så lad os endelig slå det fast med det samme. Massage er en super god ting for ens forhold.

Det er god måde at knytte bånd til hinanden på og en herlig mulighed for at være ekstra intim og lære hinandens kroppe og reaktioner at kende.

Hvis I begge modtager massage fra en professionel massør, kan I rigtig få løsnet op og få reduceret stress.

Ved at give hinanden massage kan I styrke båndet imellem Jer.

Massage Den rette stemning

Den rette stemning

 

Massage handler om at hengive sig til sin egen indre ro og til en anden person – massøren. Massage kan i visse tilfælde blive en helt kunstart.

Får du jævnligt massage hos en professionel massør, handler det ofte om at holde kroppen sund og rask. At slappe af i muskler og scener og om, at forny sin energi. Hos din massør, får du formentlig en professionel behandling i behagelige omgivelser, så her er der ikke så meget du selv kan bestemme.

Du bør dog kontrollere, at omstændighederne er i orden og eventuelt affinde dig med om din kemi passer sammen med din massør. Det at få massage, kan jo godt blive lidt personligt.

Udøver du massage i hjemmet, kan du med fordel give det en ekstra indsats og det kan klares med den helt rette stemning.

Aromaterapeuter kan med dufte styrke din indre ro og efter et dejligt bad med lækre sæber og gode dufte, kan en god massage med stearinlys, sten og blomster give en helt sensationel befriende og afslappende oplevelse.

Hertil hører sig naturligvis også de bedste olier.

Rolige bevægelser

 

Gå altid stille og roligt til værks. Det er ikke en konkurrence om hvem der er hurtigst eller hvem der kan trykke hårdest.

Når du giver nogen en terapeutisk massage, skal du sørge for at bruge langsomme, afslappende strøg. Det er vigtigt at holde kontakt, når der gives en massage. En pause i kontakten svarer til en pause i afslapning. Alle massage bevægelser skal bevæge sig i retning af hjertet, hvilket øger blodcirkulationen.

Du skal dog altid prøve at mærke dig frem. Oftest kan man mærke om muskler er spændte og stive, når man masserer en anden person, men det er ligeså vigtigt, at være opmærksom på den person du masserer.

Ved massage gælder det om at massere. Det betyder, at hvis du masserer for hårdt, kan du i princippet gøre alt ting værre og hvis du masserer for blidt, hjælper det ikke rigtig noget.

Hold derfor øje med den du masserer og gå langsomt til værks ved at massere rigtig blidt i begyndelsen og så gradvist øge styrken – dog aldrig for hårdt. Nogle siger, man skal anvende et-centimeter trykket, der indikerer, at du skal forestille dig, at du trykker 1 cm i dybden.

Vigtigst er det, at du holder kontakten og føler dig frem sammen med din partner, så I kan få en god oplevelse. Sørg også for at komme godt omkring hele kroppen – det er jo her du har mulighed for at mærke og være nære ved hinanden over det hele.

Brug olie

 

Til en god massage hører der sig en god massageolie til – Naturligvis gerne en hjemmelavet massageolie. Brug en ren olie for den bedste glidende effekt. Eller bland selv for bedre effekt.

Body Lotion og andre kosmetik produkter er ikke rigtig egnet til massage, så hvis du skal bruge et blandings-produkt, så anvend i det mindste en massageolie, der er lavet til formålet.

Olie giver en dejlig blødgørende fornemmelse på kroppen og du får samtidig fugtet og næret hele kroppen. Du skal passe på med at blande æteriske olier sammen med din basiske olie, da disse olier trænger direkte ind i blodbanen.

Brug tid på hinanden

 

Kommunikation er vigtig i et parforhold. Ved massage handler det naturligvis ikke om de lange snakke, men spørg ind til massagen. Hvor det er der trænges mest til en god omgang og om det føles godt og den slags.

Det er også vigtigt, at der er tid til at nyde massagen. Giv dig derfor god tid til at komme hele vejen rundt på kroppen.

Giv ekstra opmærksomhed på ømme områder, men tag alligevel arme, ben, fingre og tæer med. Kom helt ud i alle krogene og vis hinanden kærlighed ved nænsom berøring.

Fod massage

Arbejdsmassage – kender du det?

 

Hvad end om du får massage tilbudt på din arbejdsplads eller om du selv betaler for en massør i forbindelse med dit arbejde, så handler det her om, at blødne kroppen op og gøre den klar til endnu en hård uge.

I Danmark er der mange, der vælger at have en fast massør som et led i sit daglige arbejde. Det er en selvforkælelse og samtidig et spørgsmål om at kunne være til i en hverdag med et hårdt fysisk arbejde.

Årsagen kan være fordi man har mange timer hver dag i enten en stående eller et stillesiddende arbejde, hvor ens position og daglige rutiner gør det hårdt for kroppen. Muskler bliver ømme og stive og her nærmest kræver man en god massage for overhovedet at være til, og for at kunne holde sig oprejst.

Uanset årsagen, så handler det her primært om, at holde kroppen ved lige og at få led og muskler til at slappe af.

En god massage hjælper både ved muskelspændinger fra hårdt fysisk arbejde, stillesiddende kontorjobs og overanstrengelser i forbindelse med sport. Netop derfor er det blevet en særdeles udøvet og praktiseret form for kropspleje. Men det er nu ikke noget nyt fænomen.

Bliv massør

 

Alle kan i princippet massere og derved være massør. Du kan massere dine egne muskler eller give din kæreste en god omgang massage uden at være ekspert.

Har du massør blod i årene, kan du også vælge at blive professionel massør.

Du kan blive massør ved at uddanne dig på en massørskole, som du finder flere af i hele landet. Her kan du kan uddanne dig til en certificeret massøruddannelse. Det er dog en uddannelse, der koster penge.

Som massør arbejder du oftest i en massageklinik, en sportsklub eller et plejehjem, men du kan også blive selvstændig massør og tilbyde massage til private og virksomheders medarbejdere.

Det kræver en god forståelse af kroppens anatomi, fysiologi og en almen sygdomslære samt at du behersker den enkelte massage teknik.

Du kan læse mere om jobbet som massør her eller finde en massørskole her.

Hvem bør ikke lade sig massere?

Hvis du er syg og har høj feber er det bedst at lade din krop bruge al energien på at hele på ny. Du bør ikke massere direkte på udslæt, akne eller betændte hævelser, på nyt arvæv, friske sår eller åreknuder. Du kan fortsat anvende massageolier til almindelig hud og hårpleje.

[lepopup slug='optin-diy-opskrifter']

Konklussion

 

Massage kommer i mange former og nuancer, men uanset hvilken du foretrækker, så er det resultatet af massagen, som er det endelige mål.

Det handler om at få og give en god massage, som kan hjælpe modtageren til en mere afslappet og behagelig levevis. Det er meningen, at det skal afstresse og afslappe muskler og led i kroppen og på den måde give den ny energi.

Det kræver derfor, at man får den rette massage, men samtidig den bedste olie. Olien er jo den anden styrmand i massagen. Er den ikke god, så bliver massagen det heller ikke, trods at massøren kan være nok så god.

Så vælg den massageform, der passer bedst til dig og din krop og sikre dig, at bruge en god olie til formålet.

Hvilken olie bruger du?

Skriv et svar