Mandelolie 100ml

DKK 99,00 (Inkl. moms)

På lager

chleopatra produktbillede - alm - mandelolie 2018
Mandelolie 100ml

DKK 99,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 99,00
3 DKK 84,15
4 DKK 79,20
5+ DKK 74,25

Mandelolie 100ml

DKK 99,00 (Inkl. moms)

På lager

chleopatra produktbillede - alm - mandelolie 2018
Mandelolie 100ml

DKK 99,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 99,00
3 DKK 84,15
4 DKK 79,20
5+ DKK 74,25

Sød Mandelolie 100ml – En fremragende universal olie
Økologisk, koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Sød mandelolie er en fantastisk olie og er også en fremragende tilføjelse til kropsplejeprodukter. Den indeholder gode fedtsyrer samt A-vitamin og E-vitamin og trænger let ind i huden. Det er et ganske effektivt blødgørende middel til fugtighed af hud og hår. Sød mandelolie eller sweet almond oil, som den kaldes på engelsk er produktet alle bør have stående på hylden. Olien er eksponentiel god som massageolie, men fungerer også rigtig godt som fugtighedscreme til daglig anvendelse. Sød Mandelolie fra CHLEOPATRA er 100% naturlig, økologisk og koldpresset olie.

Hvad er mandelolie?

Sød mandelolie er fremstillet af de tørrede kerner fra mandeltræet, hvis olie giver en fremragende blødgørende og beroligende effekt på huden.

Den hjælper med at ballancere hudens fugtighed.

Mandelolien er en af de helt store favoritter – og ikke kun iblandt olieelskere, men sådan helt generelt.

Næsten alle har på et eller andet tidspunkt haft fingrene i en mandelolie til huden eller håret. Og med god grund, for mandelolien er den perfekte olie. Ikke for tynd eller for tyk og ikke for fedtet, men heller ikke for tørrende.

Den fungerer til det meste og er især super kendt for sine eminente egenskaber som en massageolie.

Olien alle bør have stående på hylden. Passer alle hudtyper og er et must have til massage. Prøv den til huden efter bad eller som nærende olie til håret.

Fakta om sød mandelolie

Oprindelsesland: Spanien
Yderligere info: Wikipedia
Ekstraktions Metode: Koldpresset
Udvundet fra: De tørrede kerner af søde mandler
Botanisk navn: Prunus amygdalus
Engelsk navn: Almond oil, sweet
AbsorberingsevneMedium/Langsom
Vitaminer: A og E
Omega fedtsyrer: 3, 6, 7 og 9
Comedogenic rate: 2
Også kendt som: Sød mandelolie
Økologisk: Ja

  • Må anvendes direkte på huden: Ja

Hvad er sød mandelolie god til?

  1. Som en enestående fugtighedscreme
  2. Som et godt smørremiddel til hele kroppen
  3. Til at forhindre udtørring af huden
  4. Til en super lækker massage
  5. Mod hudallergi og irriterende hud, hvor den virker beroligende
  6. Til behandling af mindre ar og sår
  7. Til at pleje neglerødderne
  8. Til at give ekstra volumen og fylde i håret
  9. Til at behandle splatede spiser og kruset hår

Hvordan bruger man mandelolie?

Sød mandelolie bliver almindeligvist anvendt som massageolie for sine gode smertestillende egenskaber. Den anvendes også i mange dyre cremer, sæber og i balsam.

Sød mandelolie har fremragende blødgørende egenskaber og et højt vitamin inhold af både A- og E-vitamin.

Du kan med fordel massere hele kroppen med mandelolie, der vil bidrager med at øge blodcirkulationen og som faktisk kan være med til at falme strækmærker og ar.

Mandelolie er også en berigende olie til håret, hvor den afhjælper og behandler spaltede spidser og tørt eller kruset hår.

Påfør blot en lille mængde olie til kroppen eller håret og masser den dybt ind i huden eller hovedbunden.

Fordele ved vegetabilske olier

Historien bag mandelolien

Der findes to former arter af planten, en der afgiver søde mandler (ofte med hvide blomster), og den anden der afgiver bitre mandler (ofte med lyserøde blomster).

Kernen af den førstnævnte indeholder en fast olie. Så sent som i begyndelsen af det tyvende århundrede, blev olien brugt internt i forskelligt medicin. Det er fortsat ganske populært i alternativ medicin, især som en basisolie inden for aromaterapi, men er dog faldet ud af den receptpligtige medicin blandt læger.

Den vilde form for mandel vokser i Middelhavsområdet i dele af Levanten, hvor mandler menes at være blevet dyrket først i denne region. Domesticerede mandler forekommer i den ældre bronzealder, omkring 3000-2000 år f.Kr. i Mellemøsten, og måske endda lidt tidligere.

Et velkendt arkæologisk eksempel på mandel er frugterne, der blev fundet i Tutankhamons grav i Egypten fra 1325 f.Kr. sandsynligvis importeret fra Levanten.

mandel - prunus amygdalus

Hvad er mandelolie godt for?

Sød mandelolie er en fremragende olie og er netop kendt for sin evne til at blødgøre huden. Den er rig på proteiner og indeholder både A- og E-vitamin. Den anses for at være yderst nærende – især når den anvendes regelmæssigt.

Den er endvidere super fugtighedsgivende og fungerer som en fugtihedscreme i sig selv, velegnet til alle hudtyper.

Den hjælper med at lindre irritation, inflammation og kløe, og er et super smørremiddel fordi den ikke suges ind i huden (absorberes) lige med det samme. Derfor fungerer den rigtig godt som massageolie, hvor den er nem at sprede ud over kroppen, enten alene eller i som en blandingsolie i sampil med æteriske olier og eventuelle andre vegetabilske olier. Det giver dig nemlig tid til, at give en god massage, før den absorberes af huden.

Den hjælper ikke kun med at beskytte overfladen af huden, men giver også huden en ung teint og hjælper med til at lindre muskelsmerter.

Den har en rig koncentration af oliesyre og linolsyre samt essentielle fedtsyrer, og selvom den hovedsageligt anvendes alene som en massageolie olie, fungerer den også godt ved fortynding med andre olier.

Hvad kan mandolien bruges til?

Mandelolie er en fremragende fugtighedscreme og et effektivt smøremiddel til kroppen, der forhindrer huden mod udtørring og holder den fri fra sprukken og afskallende hud.

I århundreder har mandelolie været brugt som et beroligende middel mod hudallergi og til at behandle mindre ar og sår. Olien fungerer dermed også som en lille førstehjælps olie.

Sød mandelolie er en glimrende olie til at blande med æteriske olier (som basisolie), især hvis du udfører massage terapi på en person med følsom eller fedtet hud.

Anvendelse

Negle
For stærke og sunde negle kan du massere sød mandelolie ind i neglebåndene dagligt.

Øjne
Slip af med mørke rander under øje-poserne. Dyb et stykke vat i mandelolie hver aften inden du går i seng og dup det under øjnene. Masser derefter forsigtigtområdet, da dette vil forbedre blodcirkulationen. Du kan også blande olien med en lille smule honning for at give huden en lysere glans.

Naturligt indhold i sød mandelolie

  • Vitamin-A
  • Vitamin-B1
  • Vitamin-B2
  • Vitamin-B6
  • Vitamin-E

Fedtsyrer

Mættet fedtsyre enhederBaseret påIndhold – %
C14:0</tdmyristic acidmyristinsyrespor
C16:0palmitinsyre6.0 (3-9)
C18:0stearinsyre1.6 (0.5-3.0)
C22:0behensyre0.1 (<0.2)
Typisk mættet fedtsyreindhold per enhed8.2
Monoumættet fedtsyre enheder
C16:1palmitoleinsyre0.5 (<2.0)
C18:1oliesyre70.7 (60-80)
C20:1eicosensyre0.1 (<0.5)
C22:1erucasyre(<0.1)
Typisk monoumættet fedtsyreindhold per enhed66.5
Polyumættede fedtsyrer enheder
C18:2linolsyre27.7 (17-30)
C18:3alfa-linolensyre0.2 (<0.4)
Typisk polyumættede fedtsyrer per enheder28

Relaterede artikler

Vigtigt: Ved brugen af naturkosmetik og i forbindelse med hudproblemer.

Alle kosmetikprodukter fra CHLEOPATRA er udelukkende til udvortes brug, medmindre andet specifik er angivet. Produktoplysningerne bør udelukkende anvendes til informative formål.

Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Ingen af vores produkter er levnedsmiddel eller fødevare godkendt og bør derfor aldrig indtages oralt. Alle vores produkter er kun til udvortes brug til huden, håret og kroppen.

Vær endvidere opmærksom på, at naturlige produkter kan variere i farve og struktur fra batch til batch og at de naturlige farver, kan smitte af på møbler, tøj og andre tekstiler.

Hud patch-test
For at sikre os, at du ikke får nogen allergiske reaktioner ved brugen af olier på huden, anbefaler vi dig altid, først at foretage en såkaldt hud-patch-test, før du anvender rene olier på huden.

Vægt0.215 kg
Botanisk Navn

Prunis Amygdalus

Engelsk Navn

Sweet almond oil

Ingredienser

100% Prunis amygdalus, Økologisk

Oprindelsesland

Spanien

Ekstraktions Metode

Koldpresset

Udvundet fra

tørrede kerner af søde mandler

Farve

Bleg gul til gylden væske

Aromatisk Beskrivelse

Sød Mandelolie har en meget mild duft der er karakteristisk for mange andre vegetabilske olier.

Opbevaring

Køligt, mørkt og ikke i direkte sollys

Holdbarhed

Brugere kan forvente en holdbarhed på 1 år ved ordentlige opbevaringsforhold

Hudtype

, , , ,

Hudproblem

, , , , ,

Hårtype

, , , , , ,

Velegnet som

, , , , ,

Certificering

Advarsler

Ingen kendte

Emballage

Låg

Brand

CHLEOPATRA

2 anmeldelser af Mandelolie 100ml

  1. frandsenz

    Fantastisk olie til at fjerne øjenmakeup, især i de kolde tider. Ens vipper blive tætte og stærke, og efter noget tid også længere.
    Udover det er den også god at blande med andre olier eller som krops olie. Must have!

  2. Caroline

    Fantastisk olie med mange anvendelses muligheder :) Jeg bruger den som ansigtsolie, blandet i mine olieblandinger, kropsolie, massageolie og i diffuser. Kun fantasien sætter grænser.

Tilføj en anmeldelse af varen

Levering

Du kan vælge at få din pakke leveret med en af følgende fragfirmaer: PostNord, GLS, DAO eller Bring

Forsendelse

Hvis du foretager din bestilling før kl 15:00, så sender vi din pakke samme dag (gælder mandag til fredag - såfremt det ikke er helligdag.).

FRI FRAGT PÅ FØRSTE ORDRE

Tilmeld dig rene nyheder og få GRATIS FRAGT på din første bestilling

STAY IN TOUCH

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...