Æteriske olier

Flygtige olier| Essential Oils | Aetherolea

100% rene koncentreret olier. Æteriske olier skal altid fortyndes med eksempelvis vegetabilsk olie, før det påføres huden.

Æteriske olier er gode til aromaterapi.

Top 4 æteriske olier

Æteriske olier

Det siger vores kunder

Virkelig lækker tetræolie. Den er jeg super glad for og bruger den især til min hovedbund for for at undgå de værste baktereier for mit rastahår :)

Cecilie

Dejlig naturlig lavendel duft. En gang imellem bruger jeg et par dåber af den til vask af sengetøj og tæpper og det fylder rummet med en behagelig duft.

Jana

Jeg er bare vild med citrusdufte og bruger det i stort set alle mine egne blandinger af naturlig hudpleje. Jeg går altid efter økolgiske olier, hvorfor jeg har valgt jeres.

Miriam

Æteriske olier for krop og sjæl

Skønne olier til aromaterapi

Tiltrækningen af æteriske olier ligger ofte i ønsket om at forbinde krop og sind. Vores mentale og fysiske velbefindende er mere uløseligt forbundet, end vi ofte antager. Harmoni i kroppen giver fred i sindet.

Lavendel olie er et glimrende eksempel på sammenhængen mellem krop og sind. Den bruges til at lindre angst og holistisk behandle mindre forbrændinger og sår. For en mental klarhed og smertelindring, kan et par dråber rosmarin olie puste nyt liv i dit velvære.

Æteriske olier er flygtige olier, der er meget koncentreret.

FAKTA OM Æteriske OLIE

Æteriske olier fra CHLEOPATRA

 

Vi tilbyder et særligt udvalg af økologiske specielle æteriske olier.

Hver gang du holder en flaske af vores stærke æteriske olier i hånden, holder du den rene essens af sundhedsfremmende planteekstrakter, der kan spredes via en diffuser (duftlampe), inhaleres eller anvendes topisk i en blanding med vegetabilske olier.

Hvad er æterisk olie?

 

Æteriske olier er den rene, udvundet essens af planter, uforfalsket af kemikalier eller andre ingredienser. Æteriske olier er i og for sig ikke rigtige olier og indeholder ikke fedtstoffer. De fleste har konsistensen af vand.

En ren æterisk olie er en flygtig, aromatisk væske. Selvom du kan bruge dem “rene” eller fortyndet i en duftlampe, så gælder der den regel for de fleste, at de skal fortyndes.

I nogle formler er æteriske olier forblandet med vegetabilske olier, så de kan anvendes direkte på huden. Dette gælder for eksempel vores massageolier.

Æteriske olier er flygtige olier, der med kontakt til luft fordamper (bliver luftformige). Den kemiske sammensætning for hver olie er bestemmende for de fysiske og kemiske egenskaber.

Oftest indeholder en æterisk olie mere end hundrede forskellige organiske indholdsstoffer. Man definerer en æterisk olie som et produkt fremstillet ved destillation med enten vand, damp eller ved mekanisk bearbejdning eller ved tør destillation ved brug af naturlige materialer. Efter destillation, bliver den æteriske olie fysisk adskilt fra vandfasen.

Megen forskning er blevet foretaget for at vise de mange positive effekter æteriske olier kan have på vores helbred, og det virker som om de har potentiale til at hjælpe os på nogle helt enestående og fascinerende måder.

Historien bag æteriske olier

 

Æteriske olier er ikke noget nyt, da de kan dateres tilbage til de gamle egyptere, der anvendte de for tusinder af år siden som en del af mumificering processen. De brugte også aromatiske olier i det antikke Grækenland, Rom, Kina og Indien til en række forskellige formål. I dag er æteriske olier vendt tilbage-i stor stil.

Æteriske olier er den danske betegnelse for det engelske ord essential oils. På dansk betyder æterisk noget i stil med det rene, hvor Æterisk olie er flygtig, duftende olie som udvindes af planter og bl.a. bruges til parfume og sæbe.

I sin direkte oversættelse ville det engelske udtryk betyde essentielle olier.

Udtrykket “essentiel olie” er en sammentrækning af den oprindelige “væsentlige olie.” Dette skyldes den aristoteliske idé, at materie er sammensat af fire elementer, nemlig, ild, luft, jord og vand. Det femte element, eller indbegrebet heraf, blev anset for at være ånd eller livskraft.

Destillation og fordampning blev anset for at være processer der fjernede ånden fra planten, og det afspejler sig også i vores sprog i dag, da udtrykket “spirits” (ånder) bruges til at beskrive destillerede alkoholiske drikkevarer såsom whisky, rom og cognac – spirtus på dansk.

Processen henviser igen til konceptet om at fjerne livskraften fra planten. I dag er vi naturligvis udmærket klar over, at der ikke er tale om en ånd, men derimod en kompleks blanding af naturlig kemi.

Æteriske olier anvendes i både kosmetik, fødevarer, farmaceutiske produkter og til aromaterapi for deres dufte, smag og unikke egenskaber.

*Ting du skal være opmærksom på ved brugen af æteriske olier

 

Vi tager lige det vigtige først. På den måde kan vi forhåbentlig undgå kedelige episoder.

Æteriske olier er nemlig meget koncen­trerede (stærke) ekstrakter fra naturlige kilder, som blade, bark, blomster, græs, frø m.fl. og er alt for skrape til at blive anvendt ufortyndet på din hud og dit hår. Derfor skal æteriske olier i forbindelse med hud- og hårpleje ALTID fortyndes.

Du må ALDRIG bruge æteriske olier ufortyndet!

Æteriske olier kan af samme grund også være allergifremkaldende. Enkelte personer vil være allergiske overfor nogle olier og i større doser kan de være desideret giftige for kroppen.

Selvom du ikke har allergi i dag, så kan du risikere at udvikle det senere i livet. Des mere du udsættes for et allergifremkaldende stof, des større er risikoen for at blive allergisk. Dette gælder også for naturlige råvarer, som æterisk olie.

Duftstoffer i luften kan også virke generende for nogle mennesker. Så selvom du ikke selv har problemer, bør du være opmærksom på dette i tilfældet af, at du eksempelvis anvender dufte fra æteriske olier i huset og nogle af dine gæster har allergi.

Det gælder med andre ord om at sætte sig godt ind i brugen af æteriske olier, før du bare kaster dig ud i det. Dette er ikke på samme måde tilfældet for de vegetabilske olier.

Vi anbefaler altid, at du foretager en test, før du anvender en ny olie til kroppen.

Doserings Guide 

Æterisk olie, må ikke anvendes direkte på huden, men skal blandes med vegetabilsk olie. Læs her vores guide til dosering af æteriske olier.

Guide til dosering af æteriske olier

Hvad kan du bruge æteriske olie til?

 

Elsker du den følelse du kan få ved duften af en friskpresset appelsinskral? Hver æterisk olie er kompleks, behagelig og unik på sin egen måde. Hver især bærer de en duft, der aktiverer det limbiske system i hjernens centrum af følelser og hukommelse og påvirker dem forskelligt.

Æteriske olier kan være nøglen til et mere tilfredsstillende og afbalanceret følelsesliv.

For at hjælpe dig med at genopdage fred, balance og glæde, kan du bruge disse æteriske olier og blandinger til diffusion, beroligende bade, massage, indånding eller lokal påføring*.

Udrens kemikalier fra din skønhedsrutine og genopdag din naturlige glød. En oldgammel hudpleje hemmelighed er netop brugen af æteriske olier, som vil bidrage til at fremme en klart udseende teint, blødgøre tegn på aldring og give næring til et sundt udseende hår.

Ved brug af kun naturlige ingredienser, kan disse avancerede hud- og hårpleje løsninger gøre det nemt at nyde de smukke fordele æteriske olier bringer med sig.

Olierne anvendes i forbindelse med:

  • Massage
  • Aromaterapi
  • Aroma og Parfume
  • Duftbade
  • Balancering af hormoner
  • Forstærke immunforsvaret og bekæmpe infektioner
  • Booste Energiniveauet
  • Forbedre hjernefunktionen

Hvilke æteriske olier findes der?

Komplet liste over alle essentielle olier

 

Nye æteriske olier opstår hele tiden. Dels når der findes nye planter, der kan ekstraheres olier fra og dels, når landmænd rundt om i verden, tager fat i planter, der ikke tidligere er produceret olier fra. Det er derfor svært at lave en 100% komplet liste over alle essentielle olie, men denne liste dækker ganske godt.

 

  • Aagarwood olie | Agarwood oil | Aquillaria agollocha
  • Agermynte olie | Mentha arvensis oil | Mentha arvensis leaf oil
  • Anisolie | Anise oil | Pimpinella anisum
  • Appelsinolie | Orange oil | Citrus sinensis
  • Baldrianolie | Valerian oil | Valeriana officinalis root oil
  • Balsam fra Peru | Balsam of Peru | Myroxylon pereirae
  • Basilikumolie | Basil oil | Ocimum Basilicum
  • Bay træ olie | Bay oil | Pimenta racemosa
  • Benzoeolie | Benzoin oil | Styrax Benzoin Resin

Bergamotolie | Bergamot oil | Citrus aurantium bergamia
Note: Top
Aroma: Medium

Brug: Acne, abscesser, angst, kolde sår, blærebetændelse, depression, halitosis, kløe, appetitløshed, fedtet hud, psoriasis, stress.

Køb Bergamotolie her
  • Birkeolie | Birch oil | Betula Alba
  • Blodappelsinolie | Sweet Orange oil | Citrus aurantium dulcis peel oil
  • Bukkehornsfrø olie | Fenugreek oil | Trigonella foenum graecum
  • Bukko olie | Buchu oil | Barosma betulina leaf oil
  • Cajeputolie | Cajuputi oil | Melaleuca leucadendron cajuputi
  • Calamondin olie | Calamodin oil | Citrus limon peel oil
  • Cedertræsolie | Cedarwood oil | Cedrus atlantica bark oil

Citronelleolie | Citronella oil | Cymbopogon nardus oil
Note: Top
Aroma: Medium

Brug: Muskelsmerte, infektiøse hudforhold, feber, udslæt, overdreven sved, svampeinfektioner, træthed, insektbid, insektafskrækkende.

Køb Citronelleolie her
  • Citroneucalyptusolie | Lemon Eucalyptus oil | Eucalyptus citriodora oil
  • Citrongræsolie | Lemongrass oil | Cymbopogon schoenanthus oil
  • Citronmynteolie | Mentha Citrata oil | Mentha citrata herb oil
  • Citronolie | Lemon oil | Citrus medica limonum oil
  • Citron tea tree olie | Lemon scented tea tree oil | Leptospermum petersonii oil
  • Cubeberpeber olie | Cubeb oil | Piper cubeba L
  • Cypresolie | Cypress oil | Cupressus sempervirens cone oil
  • Dildolie | Dill oil | Anethum graveolens
  • Dyvelsdræk Olie | Asafoetida oil | Asafoetida ferula
  • Enebærolie | Juniper berry oil | Juniperus communis fruit oil
  • Estragonolie | Tarragon oil | Artemisia dracunculus

Eukalyptusolie | Eucalyptus oil | Eucalyptus radiata leaf oil
Note: Mellem
Aroma: Medium

Brug: Leddgigt, bronkitis, katarre, kolde sår, forkølelse, hoste, feber, influenza, dårlig cirkulation, bihulebetændelse.

Køb Eucalyptusolie her
  • Evighedsblomst olie | Helichrysum oil | Helichrysum angustifolium flower oil
  • Fennikel olie | Fennel seed oil | Foeniculum vulgare seed oil
  • Fyrrenåleolie | Pine oil | Pinus sylvestris leaf oil
  • Galangal olie | Galangal oil| Kaempferia galanga essential oil
  • Geraniumolie | Geranium oil | Pelargonium graveolens oil
  • Grapeolie | Grapefruit oil | Citrus grandis peel oil
  • Gråbynkeolie | Mugwort oil | Artemisia vulgaris
  • Gulerodsfrø olie | Carrot seed oil | Daucus carota sativa
  • Gurkemeje olie | Turmeric oil | Curcuma longa root oil
  • Gyldenris olie | Goldenrod oil | Solidago virgaurea L.
  • Hemlock olie | Tsuga oil | Tsuga canadensis leaf oil
  • Henna olie | Henna oil | Lawsonia inermis leaf extract
  • Hickory olie | Hickory nut oil | Shagbark hickory

Ingefærolie | Ginger oil | zingiber officinale root oil
Note: middel/base
Aroma: Medium/stærk

Brug: Muskelsmerter, gigt, kvalme, dårlig cirkulation.

Køb Ingefærolie her
  • Isopolie, lyserende | Hyssop oil | Hyssopus officinalis oil
  • Jasminolie | Jasmine oil | Jasminum officinale
  • Kaffeolie | Coffee oil | Coffea arabica seed oil
  • Kamferolie | Camphor oil | Cinnamomum camphora bark oil
  • Kamilleblomst olie | Chamomile oil | Matricaria chamomilla oil
  • Kamilleolie Blå | Chamomilla Recutita Flower oil | Chamomilla recutita flower oil
  • Kanelbarkolie | Cassia bark oil | Cinnamomum cassia essential oil
  • Kanelolie | Cinnamon oil | Cinnamomum burmannii oil
  • Kardemomme olie | Cardamom seed oil | Elettaria cardamomum miniscule seed oil
  • Karryolie | Curry leaf oil | Murraya koenigii leaf oil
  • Kommenolie | Caraway oil | Carum carvi seed oil
  • Koriander olie | Coriander oil | Coriandrum sativum seed oil
  • Krusemynteolie / Spermintolie | Spearmint oil | Mentha viridis leaf oil
  • Kryddernellikeolie | Clove Bud oil | Eugenia caryophyllus bud oil
  • Kvanolie | Angelica root oil | Angelica archangelica
  • Laurbærolie | Laurus nobilis oil | Laurus nobilis leaf extract

Lavendelolie | Lavender oil | Lavandula angustifolia
Note: Top/mellem
Aroma: Medium

Brug: Acne, allergi, angst, astma, atletfod, blå mærker, forbrændinger, skoldkopper, kolik, sår, blærebetændelse, depression, dermatitis, dysmenoré, ørepine, flatulens, hovedpine, hypertension, insektbid, insektmiddel, kløe, arbejdssmerter, migræne , fedtet hud, reumatisme, ar, sår, forstuvninger, stress, strækmærker, svimmelhed, kighoste.

Køb lavendelolie her
  • Lavendinolie | Lanvandin oil | Lavandula hybrida oil
  • Limeolie | Lime oil | Citrus aurantifolia oil
  • Litseaolie | Litsea cubeba oil | Litsea cubeba fruit oil
  • Lægealant olie | Elecampane oil | Inula helenium extract
  • Mandarinolie | Mandarin oil | Citrus nobilis peel oil
  • Merianolie | Marjoram oil | Origanum majorana leaf oil
  • Muskatelsalvieolie | Clary Sage oil | Salvia sclarea oil
  • Muskatnød olie | Nutmeg oil | Myristica fragrans kernel oil
  • Myrraolie | Myrrh oil | Commiphora myrrha
  • Neem olie | Neem oil | Melia azadirachta seed oil
  • Nellikeolie | Clove oil eugenia | Eugenia caryophyllus flower oil
  • Niaouliolie | Niaouli oil | Melaleuca viridiflora leaf oil
  • Nigella olie / Sortkommenolie | Cumin oil / Black seed oil | Nigella sativa seed oil
  • Olibanum olie | Frankincense oil | Boswellia carterii oil
  • Orangeblomst Absolu | Bitter Orange oil
    | Citrus aurantium amara flower extract
  • Orangeblomst, Neroli | Bitter Orange oil | Citrus aurantium amara flower oil
  • Oregano olie | Oregano oil | Origanum vulgare leaf oil
  • Palmarosaolie | Palmarosa oil | Cymbopogon martinii oil
  • Patchouliolie | Patchouli oil | Pogostemon cablin leaf oil
  • Pebermynte olie | Pennyroyal oil | Mentha pulegium leaf oil

Pebermynteolie | Peppermint oil | Mentha piperita essential oil
Note: Top
Aroma: Stærk

Brug: Astma, kolik, udmattelse, influenza, flatulens, hovedpine, kvalme, fnat, bihulebetændelse, svimmelhed.

Køb pebermynteolie her
  • Peberrod olie | Horseradish oil | Cochlearia armoracia root extract
  • Persilleolie | Parsley oil | Carum petroselinum seed oil
  • Petitgrainolie | Petitgrain oil | Citrus aurantium amara oil
  • Pineolie | Pine oil | Pinus species twig leaf oil
  • Ravensaraolie | Ravensara oil | Ravensara aromatica oil
  • Rejnfan olie | Tansy oil | Tanacetum annuum essential oil
  • Rosenolie | Rose oil | Rosa damascena flower oil
  • Rosmarinolie | Rosemary oil | Rosmarinus officinalis leaf oil
  • Røllike olie | Yarrow oil | Achillea millefolium
  • Salvieolie | Sage oil | Salvia sclarea oil
  • Sandeltræolie, Amyris | Amyris Bark oil | Amyris balsamifera bark oil
  • Sandeltræolie, Mysore  | Sandalwood oil | Santalum album oil
  • Sassafrasolie | Sassafras oil | Sassafras variifolium
  • Schisandra olie | Schisandra oil | Schisandra chinensis
  • Sennepsolie | Mustard oil | Brassica alba seed oil
  • Sort peber olie | Black Pepper oil | Piper nigrum seed oil
  • Spikenard olie | Spikenard oil | Nardostachys jatamansi oil
  • Stjerneanisolie | Star anise oil | Illicium verum fruit oil
  • Tangerine olie | Tangerine oil | Citrus tangerina oil

Tetræolie / Tea tree oile | Tea tree oil | Melaleuca alternifolia
Note: Middel
Aroma: Medium

Brug: Acne, atletfod, candida, skoldkopper, forkølelsessår, forkølelse, ligtorne, sår, influenza, insektbid, kløe, migræne, fedtet hud, ringorme, bihulebetændelse, pletter, urethritis, vorter, kighoste.

Køb Tea tree olie her
  • Thuja olie | Western red cedar oil | Cedrus atlantica bark oil
  • Timianolie | Thyme oil | Thymus vulgaris oil
  • Tranebærolie | Cranberry seed oil | Vaccinium macrocarpon seed oil
  • Vetiverolie | Vetiver oil | Vetiveria zizanoides root oil
  • Vortefrugtolie | Ajwain oil | Carum copticum
  • Wintergreen olie | Wintergreen oil | Gaultheria procumbens leaf oil

Ylang ylang olie | Ylang Ylang oil | Cananga odorata flower oil
Note: Middel/Base
Aroma: Medium/Stærk

Brug: Angst, depression, frigiditet, hypertension, hjertebanken, stress.

Køb Ylang Ylang olie her
  • Yuzu olie | Yuzu oil | Citrus junos
  • Ædelgran olie | Fir oil | Abies Sibirica