Æteriske olier

Dufterolier | Essential Oils

100% rene koncentreret olier. Æteriske olier skal altid fortyndes med eksempelvis vegetabilsk olier, før det påføres huden.

 

Det siger vores kunder

Virkelig lækker tetræolie. Den er jeg super glad for og bruger den især til min hovedbund for for at undgå de værste baktereier for mit rastahår :)

Cecilie

Dejlig naturlig lavendel duft. En gang imellem bruger jeg et par dåber af den til vask af sengetøj og tæpper og det fylder rummet med en behagelig duft.

Jana

Jeg er bare vild med citrusdufte og bruger det i stort set alle mine egne blandinger af naturlig hudpleje. Jeg går altid efter økolgiske olier, hvorfor jeg har valgt jeres.

Miriam

Æteriske olier for krop og sjæl

Skønne olier til aromaterapi

Tiltrækningen af æteriske olier ligger ofte i ønsket om at forbinde krop og sind. Vores mentale og fysiske velbefindende er mere uløseligt forbundet, end vi ofte antager. Harmoni i kroppen giver fred i sindet.

Lavendel olie er et glimrende eksempel på sammenhængen mellem krop og sind. Den bruges til at lindre angst og holistisk behandle mindre forbrændinger og sår. For en mental klarhed og smertelindring, kan et par dråber rosmarin olie puste nyt liv i dit velvære.

Æteriske olier er flygtige olier, der er meget koncentreret.

FAKTA OM Æteriske OLIE

CHLEOPATRA tilbyder et særligt udvalg af – typisk økologiske – specielle æteriske olier. Hver gang du holder en flaske af vores stærke æteriske olier i hånden, holder du den rene essens af sundhedsfremmende planteekstrakter, der kan spredes via en diffuser (duftlampe), inhaleres eller anvendes topisk i en blanding med vegetabilske olier.

Hvad er æterisk olie?

Æteriske olier er den rene, udvundet essens af planter, uforfalsket af kemikalier eller andre ingredienser. Æteriske olier er i og for sig ikke rigtige olier og indeholder ikke fedtstoffer. De fleste har konsistensen af vand.

En ren æterisk olie er en flygtig, aromatisk væske. Selvom du kan bruge dem “rene” eller fortyndet i en duftlampe, så gælder der den regel for de fleste, at de skal fortyndes.

I nogle formler er æteriske olier forblandet med vegetabilske olier, så de kan anvendes direkte på huden. Dette gælder for eksempel vores massageolier.

Æteriske olier er flygtige olier, der med kontakt til luft fordamper (bliver luftformige). Den kemiske sammensætning for hver olie er bestemmende for de fysiske og kemiske egenskaber.

Oftest indeholder en æterisk olie mere end hundrede forskellige organiske indholdsstoffer. Man definerer en æterisk olie som et produkt fremstillet ved destillation med enten vand, damp eller ved mekanisk bearbejdning eller ved tør destillation ved brug af naturlige materialer. Efter destillation, bliver den æteriske olie fysisk adskilt fra vandfasen.

Megen forskning er blevet foretaget for at vise de mange positive effekter æteriske olier kan have på vores helbred, og det virker som om de har potentiale til at hjælpe os på nogle helt enestående og fascinerende måder.

Historien bag æteriske olier

Æteriske olier er ikke noget nyt, da de kan dateres tilbage til de gamle egyptere, der anvendte de for tusinder af år siden som en del af mumificering processen. De brugte også aromatiske olier i det antikke Grækenland, Rom, Kina og Indien til en række forskellige formål. I dag er æteriske olier vendt tilbage-i stor stil.

Æteriske olier er den danske betegnelse for det engelske ord essential oils. På dansk betyder æterisk noget i stil med det rene, hvor Æterisk olie er flygtig, duftende olie som udvindes af planter og bl.a. bruges til parfume og sæbe.

I sin direkte oversættelse ville det engelske udtryk betyde essentielle olier.

Udtrykket “essentiel olie” er en sammentrækning af den oprindelige “væsentlige olie.” Dette skyldes den aristoteliske idé, at materie er sammensat af fire elementer, nemlig, ild, luft, jord og vand. Det femte element, eller indbegrebet heraf, blev anset for at være ånd eller livskraft.

Destillation og fordampning blev anset for at være processer der fjernede ånden fra planten, og det afspejler sig også i vores sprog i dag, da udtrykket “spirits” (ånder) bruges til at beskrive destillerede alkoholiske drikkevarer såsom whisky, rom og cognac – spirtus på dansk.

Processen henviser igen til konceptet om at fjerne livskraften fra planten. I dag er vi naturligvis udmærket klar over, at der ikke er tale om en ånd, men derimod en kompleks blanding af naturlig kemi.

Æteriske olier anvendes i både kosmetik, fødevarer, farmaceutiske produkter og til aromaterapi for deres dufte, smag og unikke egenskaber.

*Ting du skal være opmærksom på ved brugen af æteriske olier

Vi tager lige det vigtige først. På den måde kan vi forhåbentlig undgå kedelige episoder.

Æteriske olier er nemlig meget koncen­trerede (stærke) ekstrakter fra naturlige kilder, som blade, bark, blomster, græs, frø m.fl. og er alt for skrape til at blive anvendt ufortyndet på din hud og dit hår. Derfor skal æteriske olier i forbindelse med hud- og hårpleje ALTID fortyndes.

Du må ALDRIG bruge æteriske olier ufortyndet!

Æteriske olier kan af samme grund også være allergifremkaldende. Enkelte personer vil være allergiske overfor nogle olier og i større doser kan de være desideret giftige for kroppen.

Selvom du ikke har allergi i dag, så kan du risikere at udvikle det senere i livet. Des mere du udsættes for et allergifremkaldende stof, des større er risikoen for at blive allergisk.

Duftstoffer i luften kan også virke generende for nogle mennesker. Så selvom du ikke selv har problemer, bør du være opmærksom på dette i tilfældet af, at du eksempelvis anvender dufte fra æteriske olier i huset og nogle af dine gæster har allergi.

Det gælder med andre ord om at sætte sig godt ind i brugen af æteriske olier, før du bare kaster dig ud i det. Dette er ikke på samme måde tilfældet for de vegetabilske olier.

Vi anbefaler altid, at du foretager en test, før du anvender en ny olie til kroppen.

Hvad kan du bruge æteriske olie til?

Elsker du den følelse du kan få ved duften af en friskpresset appelsinskral? Hver æterisk olie er kompleks, behagelig og unik på sin egen måde. Hver især bærer de en duft, der aktiverer det limbiske system i hjernens centrum af følelser og hukommelse og påvirker dem forskelligt.

Æteriske olier kan være nøglen til et mere tilfredsstillende og afbalanceret følelsesliv.

For at hjælpe dig med at genopdage fred, balance og glæde, kan du bruge disse æteriske olier og blandinger til diffusion, beroligende bade, massage, indånding eller lokal påføring*.

Udrens kemikalier fra din skønhedsrutine og genopdag din naturlige glød. En oldgammel hudpleje hemmelighed er netop brugen af æteriske olier, som vil bidrage til at fremme en klart udseende teint, blødgøre tegn på aldring og give næring til et sundt udseende hår.

Ved brug af kun naturlige ingredienser, kan disse avancerede hud- og hårpleje løsninger gøre det nemt at nyde de smukke fordele æteriske olier bringer med sig.

Olierne anvendes i forbindelse med:

  • Massage
  • Aromaterapi
  • Aroma og Parfume
  • Duftbade