Abrikoskerneolie 100ml, Økologisk

DKK 99,00 (Inkl. moms)

Tilgængelighed: På lager

chleopatra produktbillede - apr - abrikoskerneolie 2018
Abrikoskerneolie 100ml, Økologisk

DKK 99,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 99,00
3 DKK 84,15
4 DKK 79,20
5+ DKK 74,25

Abrikoskerneolie 100ml, Økologisk

DKK 99,00 (Inkl. moms)

Tilgængelighed: På lager

chleopatra produktbillede - apr - abrikoskerneolie 2018
Abrikoskerneolie 100ml, Økologisk

DKK 99,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 99,00
3 DKK 84,15
4 DKK 79,20
5+ DKK 74,25

Abrikoskerneolie 100ml – En raffinerende mild massage olie

Økologisk, koldpresset og uraffineret – 100% Ren Naturlig Olie

Kernen i abrikos er det, der bruges til at fremstille denne udsøgte olie. Den ligner meget sød mandelolie, men den er mere velegnet til følsom og moden hud. Økologisk abrikoskerneolie er velegnet til hudplejeprodukter, fordi det er en mild, fugtgivende olie som let absorberes uden at efterlade nogle rester. Abrikoskernelolie er en vidunderlig massageolie til babyer og voksne og bruges i vid udstrækning i aromaterapi. Den anbefales til en moden eller følsom hud. Det høje indhold af oliesyre giver abrikoskerneolie større affinitet med huden sammenlignet med andre olier, hvilket betyder, at den lettere absorberes.

abrikoskerneoli prunus armeniaca

Hvad er abrikoskerneolie?

 

Abrikoskerneolie findes i mange forskellige typer af kosmetik og andre produkter til personlig pleje, herunder sæber, cremer, lotions, salver, shampoo og balsam.

I modsætning til nogle olier, der forbliver på overfladen af huden, absorberes abrikoskerneolie let uden at efterlade en fedtet hinde.

Hvis du har tendens til at opleve tør, kløende hud efter badning eller brusebad, er dette den perfekte olie til let anvendelse på fugtig hud før kroppen tørres med håndklæde. 100% ren abrikoskerneolie nærer huden helt uden at tilstoppe porerene.

Abrikoskerneolie er en ganske mild olie, der passer til de fleste hudtyper. Den kan snildt anvendes som alternativ til mandelolie til både massage, huden og håret.

Hvordan bruges abrikoskerneolie?

 

Abrikoskerneolie er almindeligt anvendt i frodige massageolier og kosmetik.

Efter påføring absorberes olien hurtigt og fugter og nærer huden. Ikke alene genopfriske den tør og kløende hud uden en olieagtig rest på overfladen, abrikoskerneolie har også et højt niveau af naturlige antioxidanter, der renser huden.

Du kan anvende olien i sin rene form direkte på huden. Enten som en massageolie eller som en plejende og fugtighedsgivende olie til hele kroppen.

Denne olie er også kendt som basisolie til at bære æteriske olier i forbindelse med aromaterapi.

Den er især nyttig for dehydreret, delikat, moden og sensitiv hud, og hjælper med at berolige inflammation i huden. Denne fint tekstureret olie spredes let og er særligt rig på både oliesyre og linolsyre.

Hvad er abrikoskerneolie god til?

 

  1. Som en mild men god massageolie
  2. Til at hjælpe med at forynge ømme muskler
  3. Mod hududslæt og mild akne
  4. Mod ørepine (med blot en dråbe til øret)
  5. Mod kemikalie-skadet hår
  6. Mod inflammationer og mindre sår i huden
  7. Som et mildt anti-aging produkt
  8. Mod sensitiv hud
  9. Mod tør hovedbund
  10. Blødgør både huden og håret
  11. Til at afhjælpe mørke rander under øjnene

Historien bag abrikoskerneolien

 

Abrikoskerneolie er udvundet fra frø af abrikos (Prunus armeniaca). Abrikoser hører naturligt til i Armenien, selv om det menes, at Abrikoser kan have sin oprindelse i Kina.

Abrikoskerneolie har været nævnt i TCM (traditionel kinesisk medicin), hvor det bruges til behandling af tumorer og sår.

Olien blev første gang nævnt i kinesiske optegnelser fra omkring 3000 f.Kr. Gradvist er den blevet spredt gennem Armenien til Grækenland og Italien, hvor det siden blev kendt i hele Europa.

I år 500 det herrens år, blev olien anvendt til behandling af tumorer og ulcus. I 1600 blev denne olie værdsat sin vægt i guld i England.

Frugten er almindeligt dyrket i Middelhavet og Centralasien. Den største producent af Abrikoser er Tyrkiet.

Frø af abrikos har en høj procentdel af olie. Det er muligt, at dette frø er blevet anvendt til at udvinde olie siden oldtiden.

abrikos - prunus armeniaca

Hvad er abrikoskerneolie godt for?

 

Med en blød nøddeagtig aroma, er abrikoskerneolie spækket med vitaminer: A, B1, B2, B6 og E.

I nogle undersøgelser har det vist sig at have et højere niveau af B17 (amygdalin – godkendes almindeligvis ikke som et vitamin) end nogen anden plante i verden.

Du vil kunne finde flere steder, hvor olien siges, at have et stort indhold af B17, som kan have en positiv effekt over for cancerceller. Det er der dog ikke noget, der umiddelbart tyder på.

Selvom den desværre ikke ser ud til, at have en effekt på det område, så er det fortsat en dejlig fugtighedsgivende olie, der kan anvendes til både huden og håret.

Den er på lige for med mandelolie en ekslusiv massageolie, for selvom den absorberes ganske hurtigt, så giver den en god glidende fornemmelse til kroppen og kan derfor nemt anvendes som smørremiddel på kroppen.

Hvis du ofte oplever kløende eller tør hud, hjælper abrikoskerneolie ved at fugte dybt uden at efterlade en fedtet overflade.

Abrikoskerneolie er god til sensitiv hud. Den er ikke irriterende og virker beroligende for huden. Den er let og gør hurtigt huden blød og glat. Abrikoskerneolie siver dybt ind i huden. Den er let at anvende på huden, da den nemt og hurtigt spreder sig. Du kan med fordel anvende olien efter et brusebad for at forsegle fugten i huden.

Hvordan kan olie der er lavet af en stenfrugt, der indeholder cyanid være godt for dig? Det er sandt, at cyanid er naturligt syntetiseret fra sukker i de rå frø af bestemte frugter, ligesom abrikoser. Men koldpressede, abrikoskerner giver en lys, mildt duftende olie, der er helt sikker og læsset med essentielle fedtsyrer og antioxidant vitaminer. Denne plejende olie er god for hele kroppen for alle i alle aldre.

Som massageolie, kan denne kvalitets olie styrke fordelene ved netop massage, der spænder fra at reducere stress, smerter og betændelse og en generel følelse af velvære. Abrikoskerneolie er også meget mild og ikke-irriterende, hvilket gør den velegnet til børn og spædbørn massage.

Abrikoskerneolie er velegnet til både tør og især fedtet hud og kan med fordel anvendes til afrensning af makeup. Den er rig på både linolsyre og oliesyre.

Et fantastisk alternativ til sød mandelolie for massage og med gavnlige fordele for huden.

En vidunderlig olie til at lave dine egne saltskrubs og massageolier.

Anvendelse

 

Massage olie
Abrikosolie er en lettere olie end mandelolie, og egner sig derfor rigtig godt til blanding af ansigtscremer og til anvendelse i ansigtet – eksempelvis som ansigtsmassage.

Olie Specifikation for abrikoskerneolie

  • Frie fedtsyrer – 0,015%
  • Peroxidtal – <0,1
  • Forsæbningstal – 191,4
  • Jod Value- 106.79
  • Specifik vægt – 1,7
  • pH – 4,02

Naturligt indhold

  • Vitamin-A
  • Vitamin-B1
  • Vitamin-B2
  • Vitamin-B6
  • Vitamin-B17 (Ingen plante i verden er rigere på B17)
  • Vitamin-E

Fedtstoffer

Mættet fedtsyre enheder Baseret på Indhold – %
C14:0 myristinsyre spor
C16:0 palmitinsyre 3.0-7.0
C18:0 stearinsyre 0.5-1.5
C20:0 arachinsyre <0.5
C22:0 behensyre spor
C24:0 lignocerinsyre spor
Typisk mættet fedtsyreindhold per enhed 6.5
Monoumættet fedtsyre enheder
C16:1 palmitoleinsyre 0.5-1.0
C18:1 oliesyre 56-68
C20:1 eicosensyre <0.5
Typisk monoumættet fedtsyreindhold per enhed 65.5
Polyumættede fedtsyrer enheder
C18:2 linolsyre 25-33
C18:3 alfa-linolensyre <0.8
Typisk polyumættede fedtsyrer per enheder 28

Fakta for abrikoskerneolie

Oprindelsesland: Tyrkiet
Yderligere info: Wikipedia
Ekstraktions Metode: Koldpresset
Udvundet fra: Frø

Botanisk navn: Prunus armeniaca
Engelsk navn: Apricot kernel oil
AbsorberingsevneHurtig/Medium
Vitaminer: A, B1, B2, B6, C og E

Omega fedtsyrer: 3, 6, 7 og 9
Comedogenic rate: 2
Også kendt som: Apricot oil, Abrikosolie
Økologisk: Ja

CAS Number: 72869-69-3 ; 68650-44-2
EINCS Number: 272-046-1
BBE Dato: FEB2022
Batch Nummer: 0005631

Ofte stillede spørgsmål om abrikoskerneolie

Kan abrikoskerneolie bruges direkte på huden?

Ja, Abrikoskerneolie er en dejlig olie, der kan bruges direkte på kroppen samt i håret og hovedbunden. Den fugter og blødgør huden fint.

Kan abrikoskerneolie bruges til huden?

Ja, Abrikoskerneolie er som nævnt en skøn olie, der kan bruges til hele kroppen.

Kan abrikoskerneolie bruges til ansigtet?

Ja, Abrikoskerneolie kan fint anvendes til ansigtet. Den er også velegnet til at fjerne makeup og til at foretage en såkaldt olie rensemetode, hvor man i princippet vasker sit ansigt med ren olie.

Kan abrikoskerneolie bruges til håret?

Abrikoskerneolie har oliesyre, som er en omega-9 fedtsyre og virker derfor vidunderlig blødgørende, der gør hår og hovedbund blødere og mere smidig. Olien fugter faktisk håret og hovedbunden, samtidig med at den øger hydratiseringsniveauet og reducerer tørhed.

Hvad er abrikoskerneoliens egenskaber?

Abrikoskerneolie er god som massageolie og til dem med sart hud, som eksempelvis babier og børn. Den indeholder antiinflamatoriske egenskaber og hjælper mod mindre udslet.

Kan abrikoskerneolie bruges til massage?

Ja, Abrikoskerneolie er en udemærket massageolie. Især til personer som har en lettre fedtet hud, kan abrikoskerneolie være et bedre alternativ til eks. mandelolien, da denne absoreberes lidt hurtigere og derfor ikke efterlader huden super olieret.

Kan abrikoskerneolie bruges som en basisolie?

Ja, abrikoskerneolie fungerer som en glimrende basisolie til dine DIY projekter.

Er abrikoskerneolie sikker for børn?

Ja, denne olie er en ganske mild olie og kan derfor sagtens anvendes direkte på både børn og babier som f.eks. ved et bleudslet. Den blødgør og fugter huden.

Kan abrikoskerneolie indtages oralt?

Nej, Ikke vores abrikoskerneolie. Hvis denne olie skal indtages via munden, kræver det en særlig efterbehandling af olien for at den blive levnesmiddels godkendt og vores er produceret med henblik på at bruge den til huden og håret. På den måde bevarer den flere af sine naturlige egenskaber.

Kan abrikoskerneolie blokkere porerne?

Nej, som udgangspunkt blokkerer denne olie ikke porerne. Der kan være ganske få personer der vil opleve, men det hører til sjældenhederne.

Hvordan lugter abrikosolie?

Denne olie har en ganske svag aroma. Den kan næsten ikke lugtes.

Hvilken farve har abrikoskerneolie?

Farven er en meget lys, næsten helt gennemsigtig nuance.

Skal abrikoskerneolie opbevares i køleskabet?

Hvis du ikke skal bruge din olie i en længere periode, kan du med fordel sætte den på køl. Men hvis du jævnligt anvender den anbefales det, at du holder den i stuetemperatur. Du bør dog altid holde din olie væk fra sollys og ikke alt for varmt (over en lang periode).

Kan abrikoskerneolie bruges af gravide?

Ja, Abrikoskerneolie er helt sikker at anvende for gravide kvinder. Den er god til at forebygge strækmærker og gøre huden blødere.

Vægt 0.215 kg
Botanisk Navn

Prunus armeniaca

Engelsk Navn

Apricot Kernel Oil

Oprindelsesland

Chile

Ekstraktions Metode

Koldpresset

Farve

Svag gul til gylden væske

Aromatisk Beskrivelse

Abrikoskerneolie har en meget mild duft der er karakteristisk for de fleste vegetabilske olier.

Opbevaring

Kølig, uden for direkte sollys. Køling i køleskab efter åbning anbefales.

Ingredienser

100% Abrikoskerneolie

Advarsler

Ingen kendte i forbindelse med hudpleje, men kræftpatienter frarådes af Kræftens bekæmpelse at indtage Vitamin B17, da det kan omdannes til en cyanidforgiftning. Dette gælder primært ved oral indtagelse eller direkte indsprøjtning.

Holdbarhed

Abrikos olie er langsom om at blive harsk, brugere kan forvente en holdbarhed på 12 – 14 måneder under ordentlig opbevaringsbetingelser

Hudproblem

, ,

Hårtype

, , , , , ,

Hudtype

, , , ,

Velegnet som

, , , , , , ,

Certificering

Emballage

Låg

Brand

CHLEOPATRA

1 anmeldelse af Abrikoskerneolie 100ml, Økologisk

  1. Dennis

    Jeg har prøvet flere forskellige mærker af abrikosolie, heriblandt også nogle der var langt dyrere. Der er ingen mærkbar forskel mellem denne og de andre mærker jeg har prøvet. Faktisk virker denne måske en anelse blødere på huden. Vi – min kone og jeg – bruger den efter bad for dens fugtgivende effekt og som en god massageolie ud på aftenen. Det fungerer fantastisk.

Tilføj en anmeldelse af varen

Levering

Du kan vælge at få din pakke leveret med en af følgende fragfirmaer:

fragt - postnord

fragt - gls fragt - dao

 

PostNord, GLS, DAO eller Bring

Forsendelse

Hvis du foretager din bestilling før kl 15:00, så sender vi din pakke samme dag (gælder mandag til fredag - såfremt det ikke er helligdag.).

shares