Der findes ikke noget, der er så irriterende som en næse, der bliver ved med at dryppe. Eller en næse, der bare ikke vil give slip på urenhederne fordi den er helt tilstoppet. Med æteriske olier mod forkølelse har du mulighed for at få løsnet op og komme de grumme bakterier til livs.

Æteriske olier mod forkølelse

 

Æteriske olier virker virushæmmende og bakteriedræbende. Derfor fungerer de som en god holistisk vej til at slippe hurtigere af med en forkølelse. Eller endda gøre kål på en eventuel begyndende bakterie-kamp i bihulerne.

Slå bakterierne til plukfisk.

Naturlig holistisk behandling af forkølelse

 

Der er næsten ingen af os, der kan sige os helt fri for en god gammeldags omgang forkølelse. På et eller andet tidspunkt, vil vi som regel blive ramt af det.

Der er bestemte tider på året, hvor sandsynligheden er større og der vil som regel også være en mindre epidemi i omløb ind imellem. Selv personer med et ellers stærkt immunforsvar kan blive ramt.

Som regel er personer med et dårligt immunforsvar langt mere modtagelig over for disse bakterier, men somme tider kan noget så simpelt som stress være årsag, til at vi rammes af en omgang forkølelse. Træk er et andet element, som mange rammes af, eller det faktum, at du har haft alt for lidt tøj på og fået kulde.

Nogle gange kan man bare ikke sige sig fri. Så når halsen begynder at kradse og næsen får dryp på, vil det være rart, hvis der lige var et naturligt remedie du kunne tage ned fra hylden og gøre det hele mindre ubehageligt og til en kortere version -ikke?

Heldigvis har du netop mulighed for at hele din krop igennem en kedelig forkølelse på helt holistisk vis med rene æteriske olier.

Hvad er forkølelse?

 

En forkølelse er en smitsom virussygdom, der primært rammer de øvre lufteveje, som næse, bihuler og svælgrummet.

Klassiske symptomer er, at næsen løber i vand og bihulerne bliver tunge og fyldt med bakterier.
Somme tider kan forkølelse optræde i forbindelse med influenza.

Ved influenza bliver man oftest øm i led og muskler og denne virussygdom giver også ofte hovedpine og feber.

Uanset om der er tale om forkølelse eller influenza eller en kombination er et vigtig, at drikke rigeligt med væske og at holde sig i ro.

Hvorfor bruge æteriske olier mod forkølelse?

 

Du ved lige så vel som mange andre, at der principielt ikke findes nogle remedier, der reelt kan helbrede en forkølelse. Når kroppens temperatur stiger og næsen ikke rigtig vil, så er det et tegn på, at kroppen bekæmper de fremmede bakterier.

Man kommer hurtigt til at tænke, hvor uretfærdigt det føles, at kroppen skal brænde og musklerne blive svage. Men oprigtigt, så er det din krop, der bekæmper fremmede bakterier. Så det at have feber er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det er kroppens måde, at slå bakterierne ihjel på.

Du kan tage en hovedpinepille, hvis smerterne eller feberen bliver for voldsom, men derudover er det ikke så meget du kan. En varm kop te og en kold klud på panden kan også have sin effekt, men det går ikke væk af den grund.

Netop derfor vil du ønske at bruge æteriske olier imod din forkølelse. Da disse olier indeholder antibakterielle, anti-inflammatoriske egenskaber og virker virushæmmende, kan de rent faktisk være med til at bekæmpe bakterierne hurtigere.

Og i en sådan situation er det præcis hvad du ønsker, nemlig at der var noget der kunne speede processen op, så du hurtigere kan blive frisk og komme på banen igen.

Derfor bruger vi æteriske olier i kampen mod en almindelig forkølelse.

Naturlig behandling af forkølelse med æteriske olier

Hvem kan bruge æteriske olier mod forkølelse?

 

Som udgangspunkt kan alle voksne anvende æteriske olier. Dog bør man først sikre sig, at man ikke er allergisk. Børn kan også bruge æteriske olier, men her er det vigtigt, at man sikre sig, at de olier man anvender er sikre at anvende for børn.

Alternativ behandling af forkølelse – Sådan bruger du æteriske olier mod forkølelse

Æteriske olier mod forkølelse og ondt i halsen

 

Med æteriske olier mod forkølelse har du et holistisk naturligt alternativ til behandling af forkølelse. Forebyg en snigende forkølelse eller slip af med en eksisterende snotnæse og ondt i halsen.

Æteriske olier har været anvendt i århundreder til at bekæmpe symptomerne på almindelig forkølelse. Du kan tilføje dem til dit badevand, diffuse dem i den luft du indånder eller endda anvende dem direkte på din hud i samspil med vegetabilske basisolier. Æteriske olier hjælper kroppen med at bekæmpe infektioner og til at styrke immunforsvaret.

Hvis du kan mærke en forkølelse er under opsejling

 

Hvis du kan mærke i kroppen, at der er noget der ligger og ulmer, kan det være en ekstra god idé, at gå i gang med en udrensning af huset og sørge for, at det er rent og så vidt muligt bakterie frit. Læs mere herunder i afsnittet om at holde din omgivelser rene.

Hvis du allerede er blevet forkølet

 

I tilfælde af at forkølelsen allerede har sat sig, så anbefaler vi, at du foretager en vanddampinhalation af rene æteriske olier. De vil således løsne op og bidrage med antibakterielle egenskaber.

Det er en nem proces, hvor du blot drypper et par dråber æterisk olie i en skål med varmt vand. Herefter ligger du hovedet ind over skålen og indånder dampene, så du får aromaen fra de æteriske olier ind i dine næsebor og ud i bihulerne. Her vil de være med til at dræbe bakterier i næsen, bihulerne, luftrør og svælget.

Vi anbefaler, at du enten anvender vand lige under kogepunktet eller lader skålen med varmt vand stå og køle lidt af, hvis den har været oppe at koge. Hvis vandet nærmest fortsat koger, vil dampene være for kraftige at indånde og kan gøre helt ondt i bihulerne.

Omvendt skal du heller ikke vente til vande bliver helt koldt, da det netop er dampene, der hjælper med at løsne op. Du kan eventuelt trække hovedet lidt længere væk så afstanden til skålen bliver større, hvis det bliver for meget. Husk også at lukke øjnene.

Indånd dampene i ca. 5 til 10 minutter.

Olier du kan anvende til dampinhalering:

Hvis du har feber

 

Er feberen allerede slået ind har du mulighed for at mildne feberen lidt på naturlig vis med æteriske olier.

Ved brug af både vegetabilske olier og æteriske olier, kan du lave et kompres du ligger på kroppen eller du kan massere olierne direkte på kroppen. I dette tilfælde kan olierne have en lindrende effekt på feberen.

Ved at massere olien på brystet kommer duftende og dermed virkningen tæt på dine næsebor. De vil samtidig virke opløsende på forkølelsen. Du kan også vælge at smøre olien på længere nede af kroppen, hvis du syntes aromaen er for kraftig.

Bland en simpel basisolie som abrikoskerneolie eller mandelolie med en af nedenstående æteriske olier. Brug kun en eller to dråber æterisk olie til en skefuld basisolie.

Slip hurtigere af med ondt i halsen

 

Ondt i halsen kan ske når som helst på året af en række forskellige årsager. En halsbetændelse er en irritation og kløende eller smerte i halsen, som ofte forværres, når man synker. Oftest synker man endnu mere, når det gør ondt – eller sådan kan det i hvert fals nemt føles.

En almindelig halsbetændelse forårsages af en viral infektion, mens en halsbetændelse er en bakteriel infektion, som kan være fra en række forskellige bakterier. Desværre er begge ganske smitsomme og kan overføres fra person til person med tæt kontakt.

Den mest almindelige årsag til en halsbetændelse er dog en forkølelse eller en influenza. Ofte opdager du først, at en forkølelse eller en influenza er på vej idet øjeblik, at du mærker de første tegn på smerte eller kløe i halsen. En halsbetændelse kan også være forårsaget af allergi, halsbetændelse, mononukleose, tonsillitis, rygning eller sure opstød. 

Hold dine omgivelse rene og fri for kedelige bakterier

 

Det anbefales altid, at du holder dine omgivelser rene og så vidt muligt fri for bakterier. At holde huset rent og pænt opryddet giver i sig selv en indre ro. Men det hjælper naturligvis også på at fordrive bakterier i omgivelserne.

Det er også en god idé at få frisk luft ind i huset og sikre sig en god ilt og et bedre indeklima. Det anbefales altid, at du åbner nogle vinduer og får frisk luft ind i nogle minutter hver dag.

Du kan også desinficere luften omkring dig ved brug af æteriske olier og eksempelvis en aromalampe eller en elektrisk diffuser, som spreder duftene rundt i huset.

5 af de bedste æteriske olier mod forkølelse

 

Her finder du en liste over æteriske olier (uvilkårlig rækkefølge) som vil hjælpe dig med at forblive sund og frisk igennem forkølelses-perioder. Hvis du ikke er bekendt med æteriske olier, bør du søge råd hos en kvalificeret aromatherapist før du bruger dem. Vær sikker på at bruge dem i moderation. Ved anvendelse direkte på huden skal du altid sørge for at fortynde eller blande dem med vegetabilske olier

Bedste olie mod forkølelse #1: Citronelleolie

 

Citronelleolie (Cymbopogon Nardus) er en af de mest almindelige olier der anvendes inden for aromaterapi. Det siges, at som en aromaterapiolie, kan citronelleolie hjælpe med at behandle og forebygge forkølelse, feber og hovedpine.

Bedste olie mod forkølelse  #2: Eucalyptusolie

 

Eukalyptusolie (eucalyptus globulus) hjælper med at behandle forkølelse og overbelastning i kroppen. Kan bruges i en damp inhalator eller som vanddampinhalation til at hjælpe med at åbne op for en tilstoppet næse, og for at lindre inflammation og med at bekæmpe bakterier.

Bedste olie mod forkølelse #3: Lavendelolie

 

Lavendelolie (Lavandula Angustifolia) har antiseptiske og antimikrobielle egenskaber. Samtidig er den blid nok til også at blive brugt til børn.

Bedste olie mod forkølelse #4: Pebermynteolie

 

Pebermynteolie (Mentha piperita) har antiseptiske og antivirale egenskaber og kan fungere som slimløsende middel. Brug pebermynteolie i en damp inhalator eller som vandampinhalation men ikke hvor babyer eller små børn er til stede.

Bedste olie mod forkølelse #5: Tetræolie

 

Udvundet fra tea tree (Melaleuca), der er hjemmehørende i det sydøstlige Queensland og New South Wales i Australien. Tea tree  eller tetræolie har antibakterielle, antimikrobielle, antiseptisk og antivirale egenskaber. Kan bruges i en inhalator eller i badekaret. Tetræolie hjælper dig med at bekæmpe overbelastningen og det resulterende ubehag der forårsages af forkølelse eller influenza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.