Ricinusolie 100ml, Økologisk

En naturlig olie fra certificerede økologiske ricinusbønner. Denne tykke olie bruges i kosmetikopskrifter som et beskyttende lag for huden. Det udjævnes på huden og bruges bedst i en blanding men en anden olie. Ricinusolie (Amerikansk olie) er en af de ældste olier og anvedes ofte til at forbedre håret.

OBS: Vær opmærksom på at denne flaske leveres med en lotionpumpe, da ricinusolie er meget tyk i konsistensen og derfor ikke kan samles ordenligt op i en pipette.

DKK 99,00 (Inkl. moms)

På lager

Bedst før: 2023-04-30

chleopatra - ricinusolie - castor oil - økologisk - 100ml
Ricinusolie 100ml, Økologisk

DKK 99,00 (Inkl. moms)

    ★★★★★ 4.9 stjerner | Facebook og Google

1-3 DAGES LEVERING | FRAGT FRA 9,- OG GRATIS FRA 399,- | NATURLIG & VEGANSK

Hvad er ricinusolie?

Ricinusolie også kaldet Amerikansk olie eller castor olie, er en naturlig planteolie fra frø af ricinus planten. Den er, som den eneste olie, rig på ricinolsyre, der besidder anti-inflammatoriske, anti-bakterielle og anti-svampe egenskaber. Ricinusolie har både anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaber.

Ricinusolie er en universal olie, der fungerer til alle hudtyper. Ricinusolie er almindeligt anvendt som et afføringsmiddel, men har heldigvis mange andre – mere – vidunderlige egenskaber. Den er ekstremt blødgørende på hår og hud, da den har evnen til at fastholde det rette fugtniveau.

Den er velkendt for sin evne til at styrke håret grundet sin rige mængde af omega-6 fedtsyrer. Samt kendt for sin kraftfulde terapeutiske egenskaber. Ricinusolie fungerer som en fremragende massage olie til ledsmerter og ømme muskler.Det er en blødgørende olie, der virker som en dyb balsam for både hud og hår. På grund af disse egenskaber, er ricinusolie blevet brugt som kosmetik til hår og hud i tusinder af år.

Kendt som mormors førstehjælps olie, da man i sin tid brugte ricinusolie til mange formål. I dag menes den fortsat at være god til at fremme hårvækst.

Hvordan bruger man ricinusolie?

Ricinusolie er en klassisk mormor-førstehjælps olie. I gamle dage, klarede man nemlig de fleste hudproblemer med såkaldt Amerikansk olie.

Den er fortsat god til mange hudproblemer, men dog ikke hvermands eje længere. Olien kan bruges i sin rene form, men vil føles utrolig fedtet.

Da ricinusolie er utrolig træg (tyk) i konsistensen, foretrækker mange derfor, at blande den op med andre vegetabilske olier. Du kan også vælge at tilføje den til andre hudpleje produkter, for at drage nytte af oliens mange gode egenskaber.

Du kan bruge olien på huden og i håret samt direkte på fodvorter, modermærker og mine infektioner på huden.

*Det kan være en fordel, at blande olien med andre hårprodukter eller i andre vegetabilske olier for, at gøre olien mere medgørlig. Olien er utrolig træg i konsistensen.

Hvad er ricinusolien god til?

 1. Til behandling af svampeinfektioner på huden
 2. For at opnå lindring af ledsmerter
 3. Til at forbedre udseendet af huden
 4. For at opnå et mere skinnende og mere silkeagtigt hår
 5. Til at behandle hårtab og fremme hårvækst
 6. Som fugtighed til håret*
 7. Som balsam til håret*
 8. Til at behandle splittede hårender
 9. Til behandling af sprukne hæle
 10. Til at fjerne modermærker
 11. Til at mindske strækmærker
 12. Til at afhjælpe ringorme
 13. Til at forstærke øjenbryn

Naturlige gode egenskaber

Historien bag ricinusolie

Ricinusolie kommer fra ricinus frø eller castor seeds, kaldet Ricinus communis, som har en meget usædvanlig kemisk sammensætning.

Ricinusolie er et triglycerid, der består af fedtsyrer, 90 procent, der er ricinusoliesyre.

For århundrede siden, blev olien kaldt for “Palma Christe” eller på dansk “Kristpalme”, fordi bladene siges at ligne Kristus hånd. Denne forening opstod sandsynligvis ud fra folks ærbødighed over for oliens mange helbredende evner.

Olien blev senere vedtaget til medicinsk brug i det gamle Egypten, Kina, Persien, Afrika, Grækenland, Rom, og til sidst i det 17. århundrede også i Europa og Amerika.

Ricinusolie er nu almindeligt anvendt i industrien. Stilken af planten anvendes i tekstilindustrien, især i Rusland, hvor ricinusolie er kendt som “Kastorka.”

Olien har en meget konstant viskositet og fryse ikke, hvorfor den er ideel til smørelse af udstyr i svært kolde klimaer.

Men hvor den ene del helbreder, så slår den anden del ihjel…

risinus castor - ricinus communis

Hvad er ricinusolie (Amerikansk olie) godt for?

Brugen af ricinusolie til hårpleje er en af de ældste skønhedsbehandlinger, der går tilbage til det gamle Egypten. Olien indeholder en lang række mineraler og fedtsyrer, som er afgørende for et stærkt voksende og sundt hår.

Ricinusolie er en klar, farveløs, tyk og luksuriøs olie, der er fuld af sunde næringsstoffer opnået fra ricinus frøene (Ricinus communis) ved at presse dem til at udvinde olien.

Ricinusolie menes at være er det bedste middel til at fremme hårvækst. Det anvendes direkte på hovedbunden for at fremme et tykt hår. Det anbefales at man blander ricinusolien med kokosolie eller mandelolie, da ricinusolie er meget tyk i konsistensen.

Olien øger blodcirkulationen til hårsækkene, hvilket fører til hurtigere hårvækst. For de bedste resultater, påføres olien direkte på hovedbunden, hvor den kan sidde natten over efter at være dækket med en hovedhætte, så den rigtig kan trænge ind. Vask det grundigt af den næste dag.

Olien hjælper også med at reducere spaltende spidser og styrker håret så det ikke knækker, mens det tilfører en fugtgivende effekt til dit hår.

Ricinusolie gavner hovedbunden ved at forbedre blodcirkulationen og give fugt til tør, skællende og kløende hud. Olien hjælper med at styrke håret ved at låse fugt fast samtidig med, at oliens essentielle fedtsyrer nærer rødderne af håret.

Ricinusoliens fordele for hudpleje er mange og flere mennesker mærker en forskel i huden efter blot første påføring. Olien blødgør og lindrer tør og irriteret hud og hjælper med at at dræbe patogener (mikroorganismer, der fremmer sygdom), som kan forårsage hudproblemer. indeholder talrige mineraler, vitaminer og fedtsyrer, der er vigtige for hudens sundhed.

Er ricinusolie farligt?

Den ene del helbreder, mens den anden slår ihjel.

Det potente toksin ricin er lavet af et protein i ricinusfrø, der, hvis det indtages (oralt, nasalt, eller injiceres), kommer i ribosomer af dine celler, hvor det forhindrer proteinsyntesen, som dræber cellerne. Ricin er lavet fra “mash”, der er tilovers efter forarbejdning ricinusfrø til olie.

Blot 1 milligram ricin er dødeligt ved indånding eller indtagelse, og meget mindre end det, hvis det injiceres. Spiser du blot 5 til 10 ricinusfrø ville være fatalt.

Når du først er blevet forgiftet, findes der ingen modgift, hvilket er grunden til at ricin er blevet anvendt som et kemisk krigsførelse middel. Selvom sådan en toksisk bestanddel også er afledt fra disse frø, betragtes ricinusolien ikke som farlig.

Ifølge den “endelige International Journal of Toxicology” rapport om Castor Oil, behøver du ikke at bekymre dig om ricinusolie indeholder ricin, fordi ricin ikke “partitionerer” i ricinusolie.

Ricinusolie har og er endvidere blevet tilføjet til kosmetiske produkter i mange år, uden nogle uheld. For eksempel blev ricinusolie og hærdet ricinusolie almindelig kendt anvendt i 769 kosmetiske produkter i 2002.

Kilde: mercola.com

Anvendelse af ricinusolie

Mormors egen fix it all olie fristes man til at sige, når man taler om castorolie. Ricinusolie har i sandhed været anvendt til mange ting i tidernes morgen. Vi vil dog koncentrere os om, at fortælle om dens kosmetiske egenskaber i forhold til pleje af huden og året.

Ricinusolie til håret

Castorolie er kendt som et vidunder til håret. Nogle mener endda, at denne olie er med til at få håret til at gro og vokse ud. Dette findes der dog ikke nogle videnskabelige beviser for, der kan bakke op omkring.

Ikke desto mindre, så hjælper den lidt på håret og er derfor ofte anvendt i forbindelse med at forlænge øjenbryn. Smør blot lidt olie på øjenbrynene og lad det sidde.

Du kan også lægge olien i hårbunden og hårspidserne og pakke det ind i en badehætte i nogle timer eller natten over. Vask det herefter ud og oplev forskellen.

Ricinusolie til kroppen

Til huden fungerer ricinusolien som en mægtig fugtighedsgiver på trods af at den er utrolig træg i konsistensen.

Olien anvendes ofte i kommercielle kosmetikprodukter og det er ikke uden grund. Da olien er ganske tyk i konsistensen, tyndes den oftest op med en anden vegetabilsk olie for at lette påførelsen.

Naturligt indhold i ricinusolie

 • Acid Value-0.39
 • Peroxid Value: 1,55
 • Ikke-Saponifiables: 0.29%
 • Forsæbning Værdi: 179,29
 • Jod Værdi: 87,18
 • Hydroxyltal: 161,31
 • Fugt: 0,12%
 • Vægtfylde (Density): 0,9569
 • pH 4,65

Fedtsyrer i ricinusolie

Mættet fedtsyre enhederBaseret på Indhold – %
C16:0palmitinsyre<2.0
C18:0stearinsyre<2.5
Typisk mættet fedtsyreindhold per enhed1.125
Monoumættet fedtsyre enheder
C18:1oliesyre2-6
C18:1 (OH)ricinusoliesyre85-95
C20:111-eicosenoic syre<1.0
Typisk monoumættet fedtsyreindhold per enhed94.5
Polyumættede fedtsyrer enheder
C18:2linolsyre1-7
C18:3alfa-linolensyre<1.0
Typisk polyumættede4.5

Fakta om ricinusolie

Oprindelsesland: Indien
Yderligere info: Wikipedia
Ekstraktions Metode: Koldpresset
Udvundet fra: Frø

Botanisk navn: Ricinus communis
Engelsk navn: Castor Oil
AbsorberingsevneLangsom
VitaminerE

Omega fedtsyrer: 3, 6 og 9
Naturlig SPF*: 6
Comedogenic rate: 1
Også kendt som: Palma Christi, Amerikansk olie, Castor olie, Kristpalmeolie
Økologisk: Ja

CAS Number: 8001-79-4
EINCS Number: 232-293-8
BBE Dato: JUN2021
Batch Nummer: 263862

Ofte stillede spørgsmål om Ricinusolie

Kan ricinusolie bruges direkte på huden?

Ricinus olie kan godt anvendes direkte på huden, men på grund af dens meget tykke kosistens, bruger de fleste at blande den med en mere flydende olie, som eksempelvis mandelolie.

Kan ricinusolie bruges til huden?

Igen er svaret ja.

Kan olien bruges til ansigtet?

Ricinusolie kan godt bruges til ansigtet. Men også vælger de fleste at blande olien med en anden vegetabilsk olier, da den ellers er noget træg i det. Mange bruger olien i ren form på øjenbryn og somme tider ojenvipper, men pas på du ikke får olien i øjnene.

Kan castorolie bruges til håret?

Ricniusolier også nævnt som castorolie anvendes ofte til håret og hovedbunden grundet sine naturlige egenskaber for at forbedre og hele håret. Nogle mener sågar, at det kan være med til at regenerere hårceller.

Hvad er ricinusoliens egenskaber?

Ricinusolie er super velegnet til håret. Desuden er olien kendt for sine anti-inflamatoriske egenskaber, samt dets evne til at bekæmpe akne og svamp.

Kan ricinus olie bruges til massage?

Nej, denne olie er ikke velkegnet til massage på grund af den tykke konsistent der nærmest klæber sig til huden.

Kan ricinusolie bruge som en basisolie?

Til visse opskrifter er olien velegnet som basisolie. Så det afhænger meget af hvad det er du ønsker dig af olien.

Er ricinusolie sikker for børn?

Ja, castorolie kan bruges til babier og børn. Naturligvis kun til udvortes brug.

Kan ricinus indtages oralt?

Vores olier er udelukkende til udvortes brug. Du kan dog godt anvende den til eksempelvis et sår på læberne eller ved svamp i skridtet, men den bør ikke indtages oralt.

Kan ricinusolie blokkere porerne?

Nej, som udgangspunkt blokkerer denne olie ikke dine porer.

Hvordan lugter olien?

Lugt anses meget individuelt, men generelt er denne olies aroma temmelig svag.

Hvilken farve har castorolie?

Farven er ganske lys, nærmest grå/hvid.

Skal ricinusolie opbevares i køleskabet?

Hvis du ikke skal bruge din olie i en længere periode, kan du med fordel sætte den på køl. Men hvis du jævnligt anvender den anbefales det, at du holder den i stuetemperatur. Når ricinusolie bliver kold størkner olien, hvorfor den skal optøes igen, når den skal bruges.

Kan ricinusolie bruges af gravide?

Ja, denne olie kan godt anvendes af gravide – helt sikkert. Vi opfordrer gravide til regelmæssigt at massere modtagelige områder med en naturlig olie med højt indhold af essentielle fedtsyrer, antioxidanter og E-vitamin, såsom arganolie, marulaolie eller figenkaktus frø olie.

Vægt0,215 kg
Botanisk Navn

Ricinus Communis

Engelsk Navn

Castor Oil

Oprindelsesland

Indien

Ekstraktions Metode

Koldpresset

Farve

En bleg gul til gylden væske

Aromatisk Beskrivelse

Ricinusolie har næsten ingen duft

Opbevaring

Køligt, og væk fra direkte sollys

Ingredienser

100% Ricinus Communis

Advarsler

Ricinusolie bør aldrig anvendes på beskadiget hud. Ricinusolie kan plette møbler og tøj.

Holbarhed

1 år

Hudproblem

, , , ,

Hårtype

, , , , , ,

Hudtype

, , , ,

Velegnet som

, , , , ,

Certificering

Emballage

Låg

Brand

Levering

Du kan vælge at få din pakke leveret med en af følgende fragfirmaer:

Forsendelse

Hvis du foretager din bestilling før kl 15:30, så sender vi din pakke samme dag (gælder mandag til fredag - såfremt det ikke er helligdag.).