Holdbarhed

Hvorfor har olierne en udløbsdato, og hvordan bestemmes denne dato?

Generelle oplysninger om holdbarhed for naturlige olier

Holdbarheden af naturlige olier bestemmes af producenten baseret på erfarings- eller stabilitetsundersøgelser. Vi oplever olier, der bestemmes til en holdbarhed på 6 måneder, og andre op til 3-5 år. Producenter informerer om holdbarheden for at angive den periode, hvor olien ikke bliver harsk og er på et acceptabelt niveau.

Der er ingen eksakt lov eller regel der angiver, hvordan udløbsdatoen skal bestemmes. På nogle områder, f.eks. for sæbe eller ler, er det ikke engang obligatorisk at angive en udløbsdato på produktet.

Hos Chleopatra bestræber vi os altid på at have minimum 6 måneders holdbarhed tilbage på de olier, vi sender ud. Hvis du oplever, at du får et produkt fra os, som har en kortere udløbsdato, så tøv ikke med at kontakte os for returnering eller udskiftning. Du kan altid bruge din sunde fornuft eller lugtesans for at vurdere produktet. Hvis du ikke er sikker på, at olien fortsat kan bruges.

Bemærk, at når olier blandes med andre olier eller andre produkter, så blandes indholdet til et nyt produkt med nye egenskaber, skal holdbarheden bestemmes for dette nye produkt uafhængigt af de indgående råvarer.

En olie opbevaret ved høj temperatur, i direkte sollys og som ofte bliver åbnet vil have en kortere holdbarhed end en uåbnet flaske opbevaret koldt og i mørket.