1

Uddannelse

Hvor skal du starte, når der vitterlig er hundredevis af trykte sider, at vælge imellem?

Vi fortæller vidt og bredt om naturlig kosmetik, rene kosmetik produkter, naturlige olier og anvendelsen heraf. Men for at komme godt fra start – tilbyder vi dig et 5-dages gratis “kom godt i gang kursus” via email.

Hent kursus

Kom hurtigt i gang med naturlig olier – æteriske olier såvel som vegetabilske olier

Hvad er “Naturlige olier”? – Naturlige olier er en fælles betegnelse for alle olier der er udvundet naturligt og derved ekstraheret fra naturlige råvarer. Det være sig fra planter, blomster, frugter, bark, græs, urter, træ, nåle, harpisk, skaller og rødder. Alle disse – uanset om det er vegetabilske eller æteriske olier – er naturlige olier.

GUIDES til naturlige olier - #1: Kom godt i gang

Seneste Guides til naturlige olier og andre rene råvarer

Olier efter kategori

Her kan du dykke dybt ind i de emner, der interesserer dig

Artikler efter kategori

Her kan du dykke dybt ind i de emner, der interesserer dig

Ansigtspleje Fodpleje Hudpleje Hudproblemer Hud og hjem Hårpleje Kropsolie Neglepleje Information

Guides til naturlige olier - #2: OLIER EFTER...

2

 

Resourcer

Vores gratis e-bøger og e-magasiner indeholder megen værdifuld viden.

Vi tilbyder mange af vores bedste artikler igennem Chleopatra Magasinet, som er et gratis e-magasin. Vi giver dig også et godt udvalg af forskellige guides til brugen af olier og andre naturlige produkter igennem diverse PDF guides.

 

Få adgang til alle gratis dowloads her

Gå på opdagelse i vores webshop

3

Join os

Bliv en del af CHLEOPATRA – tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå aldrig mere glip af alle de informative artikler, guides og gode tilbud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag spændende artikler om, hvordan du får et lækkert hår og en blød hud helt fri for kedelig kemi.

KOM GODT I GANG MED NATURKOSMETIK

Det handler altid om at komme godt fra starten.

Er du godt klædt på, bliver du ikke forkølet. Er du godt informeret, bliver du ikke i tvivl. 

Lad os introducere dig til en helt ny verden af naturlig kosmetik. Vi har oprettet denne GUIDE-SIDE til dig, der ønsker at vide lidt mere om naturlig kosmetik. Bliv klædt godt på fra start når du nu skal til at bevæge dig ind i en verden af naturlig holistisk hudpleje.

Velkommen til CHLEOPATRA

 

CHLEOPATRA blev til lige før sommeren 2013.

 
Her blomstrede markedet for argan olie for alvor frem og vi så en tendens, der var kommet for at blive. Argan olie er i dag verdenskendt som lidt af et vidundermiddel inden for naturlig hud- og hårpleje og det var også sådan vi selv fandt frem til alt det her med olier.
 
CHLEOPATRA består af mand og kone. Liezel havde i lang tid ledt efter et produkt, der kunne afhjælpe helt almindelig tør hud, mens Morten var på udkig efter et naturligt middel, der ikke forgiftede kroppen. Begge var vi nemlig trætte af kedelig kemi i helt almindelige hudpleje-produkter, hvorfor netop argan olien dengang syntes, at være det perfekte valg.
 

Argan olien blev afprøvet og vi oplevede begge gode resultater. Dog indså vi hurtigt, at argan olien langt fra, var den eneste olie, der kunne afhjælpe tør hud.

De mange andre olier havde samme funktion og i samspil med hinanden, opdagede vi hurtigt, hvilken stor ramme af hudproblemer de også kunne være med til at mildne, formindske, lindre og helbrede.

Olier er for de fleste kun olier, men vi indså hurtigt, at der ligger meget mere i det end som så. Vi oprettede derfor CHLEOPATRA med det formål, at tydeliggøre mulighederne og sikre, at vores kunder kunne få en god viden om de forskellige produkter.

I skrivende stund tilbyder vI 23 forskellige olier, der alle er dejlige og unikke på hver sin måde. Flere vil komme til og andre naturprodukter er i dag også en mulighed. CHLEOPATRA står for ren og naturlig skønhed – helt uden dårlig kemi og med så lidt spild for miljøet som muligt.

Hvad er naturkosmetik?

 

Af ordets bogstaveligste forstand er naturkosmetik kosmetik, der er naturligt. Det betyder altså, at det ikke er blevet kemisk fremstillet.

Hertil kan der yderligere ligge en masse forskellige kriterier for, hvordan produkterne er blevet til. Man kan for eksempel tale om økologiske produkter, der skal leve op til bestemte krav.

Der kan også være tale om viderebehandling, som eksempelvis raffineringsprocessor eller andre behandlingsmetoder, der fratager de naturlige produkter deres medfødte egenskaber.

Det kan derfor hurtigt blive et vanskeligt emne, at forklare. I alt sin enkelthed, er naturkosmetik ren kosmetik uden dårlig kemi. Hos CHLEOPATRA går vi ind for så vidt muligt at anvende helt rene produkter, der er økologiske, uraffineret, ikke-deodoriseret og ikke varmebehandlet, så de bibeholder flest mulige af deres vitaminer og mineraler.

Naturkosmetik er dog langt mere end blot kosmetik. For mange er naturkosmetik nemlig et alternativt middel til at behandle hudproblemer med. Det være sig akne-problemer, tør eller fedtet hud, eksem, psoriasis og mange andre hudproblemer. I samspil med eksempelvis mineralsk ler og æteriske olier, bliver det muligt selv, at lave egne kosmetik-produkter, der kan have sine helt egne unikke egenskaber.

For mange ender naturkosmetik, når de først har fået øjnene op for det, med at blive en livsstil som i mange tilfælde hænger sammen med en holistisk livsstil.

Hvad naturkosmetik ikke er

 

Selvom mange er fortalere for naturkosmetik – os selv inklusive – så er det ikke et vidundermiddel i den mirakuløse forståelse.

Det er sandt, at rene olier kan gøre underværker og at visse olier kan fungere som rene eliksir-mirakler for visse hudproblemer. Men det er altså ikke medicinske mirakel-kure, der kan helbrede alverdens sygdom.

Dog kan de afhjælpe visse problemer. Det skal forstås på den måde, at det ikke er en ”fra dag til dag kurering”. Muligheden for at helbrede eller mindske eller lindre visse hudproblemer er absolut til stede.

Om end man må forvente, at man skal anvende produktet over en længere periode for bedre resultater. Naturkosmetik kan på ingen måde fungere som erstatning for almindelig medicin, en varieret kost og en sund livsstil. Det er der intet kosmetik, der kan.

Naturkosmetik er i den forstand ikke så meget anderledes end almindelig kosmetik. Det er naturlig kosmetik med nogle egenskaber, som ikke nødvendigvis findes i kemisk kosmetik.

Dog er naturkosmetik heller ikke små mirakel-potions, som man så blive solgt af landevejens sælgere i gamle dage. De solgte primært placebo produkter og selvom naturprodukter kan blive beskyldt for det samme, så har de intet med placebo at gøre.

Det er dog ikke en debat vi vil deltage i. Du vælger heldigvis 100% selv om du er til kemi eller natur-kosmetik.

Hvem bruger naturkosmetik?

 

Kvinder, børn, mænd og familier, der ønsker at vide, hvad det er de påfører deres hud og hår. Individer, der går op i økologi og rene varer samt andre godtfolk, som aromaterapeuter, massører, zoneterapeuter, salon ejere, professionelle skønhedsterapeuter og mange flere.

Efterhånden som det går op for verden, hvor meget kedelig kemi vi påtager os i hverdagen, des flere ønsker, at gå tilbage til de naturlige rødder.

Hvad kan du bruge naturkosmetik til?

 

Det er som udgangspunkt kun fantasien, der sætter grænser. Du kan bruge vegetabilske olier til hud og hårpleje samt til at lindre og hele forskelige hudproblemer.

Med æteriske olier har du mulighed for at forstærke eller forbedre disse utrolige egenskaber. Du har mulighed for at lave hjemmelavet salt og sukkerskrubs, masker, foundation, cleansers, toners, makeup fjerner, lotions, balsam, læbepomade og meget mere.

Vegetabilske olier

 

Vegetabilske olier er fugtgivende, nærende, vitaminholdige og plejende produkter, der hver i sær har sine helt egne egenskaber.

De anvendes oftest til huden og håret men kan bruges til hele kroppen – også ansigtet og neglene.

Vegetabilske olier anvendes også som basisolier til at blande æteriske olier op med, da disse er alt for stærke og koncentreret til at blive påført huden direkte.

Vi tilbyder nogle helt unikke og sjældne olier, men de mest kendte som argan finder du naturligvis også.

Æteriske olier

 

Æteriske olier er rene ekstrakter – koncentrerede flygtige olier – fra planter, der i sig selv er alt for skrappe for huden.

Derfor skal de som udgangspunkt altid blandes med basisolier. Æteriske olier findes i mange varianter med hver sine egenskaber og dufte.

De er gode til at give duft til kosmetik og kan give produktet særlige helende egenskaber.

Olierne er en aromaterapeuts vigtigste våben imod hudproblemer og spændinger i kroppen, hovedpine, stress og meget mere.

Råvarer

 

Grækere, romere og egyptere har i tusinde af år vidst alt om de positive og helende egenskaber udvalgte ler typer tilbyder.

Disse gamle skikke er fortrængt, men heldigvis ikke glemt. Mineralske ler kan med fordel anvendes til at afgifte huden.

Tilpasset nutidens krav er disse gamle, helende typer ler nu igen tilgængelige. Perfekte til hjemmelavet ansigtsmasker. Find ler og andre råvarer til dine hjemmelavet opskrifter.

Hvad kan du forvente?

 

Når vi selv handler vores produkter hjem forventer vi først og fremmest en god kvalitet. Lever kvaliteten ikke op til vores forventninger, tager vi problemet op med vores leverandører med det samme.

Finder vi ikke en god løsning på dette, skifter vi leverandør til vi finder det vi er ude efter. Du kan derfor forvente at kvaliteten på produkterne er i top. Rene olier og andre naturprodukter kan nemt affvige fra hinanden, hvorfor det nogle gange kan være svært, at sikre sig det bedste.

Ting som årstiden for høsten, vejrforholdene og hvordan kernerne, frøene og planterne er blevet behandlet, er alt sammen noget, der kan påvirke det endelige produkt.

Du kan derfor ikke altid forvente, at produktet er hundrede procent ens med det forrige produkt du modtog. Sådan er det ganske simpelt, når man har med naturlig produkter at gøre. Det er derfor vi sikre os, at produkterne er som de skal være.

Lav din egen kosmetik

 

Med naturkosmetik som vegetabilske olier, ler og æteriske olier er det også muligt at lave sine egne formularer.

Når du blander dine egne produkter sammen, har du mulighed for at opnå bestemte dufte og egenskaber og på den måde skabe dine helt egne – helt unikke kosmetikprodukter.