Hvordan bruger man æteriske olier

hvordan bruger man æteriske olier

Æteriske olier har mange forskellige anvendelsesmuligheder og heldigvis for det. Du har måske oplevet, at du har købt en æterisk olie for snart et år siden og indtil nu har du kun brugt nogle få dråber.

Det er naturligvis lidt et luksusproblem, men problemet er at æteriske olier er så kraftige, at man ofte kun bruger nogle ganske få dråber og måske ender med en flaske, der blot står og samler støv. Det slutter i dag – for her bringer vi en komplet liste over anvendelsesmuligheder for æteriske olier.

Lær hvordan du bruger æteriske olier og får mere ud af hver enkel dråbe.

[lepopup slug='optin-guides-tips']

Æteriske olier og deres anvendelsesmuligheder

 

Æteriske olier er højkoncentrerede naturlige ekstrakter fra planters blade, blomster og stilke. Den mest almindelige måde at bruge æteriske olier på er at inhalere dem, både for deres fantastiske duft og deres terapeutiske egenskaber.

Men de kan også bruges i diffusorer og luftfugtere, samt fortyndes med en basisolie og påføres huden. Æteriske olier har en bred vifte af medicinske og terapeutiske egenskaber.

Deres antifungale, antibakterielle og antivirale egenskaber gør dem til et nyttigt produkt i dit medicinskab. De har også vist sig at fremme sund søvn, lindre hovedpine og lindre smerte.

Derudover kan æteriske olier forbedre hudsygdomme, hjælpe med at behandle forkølelse og fremme en sund fordøjelse.

Nedenfor vil vi tjekke nogle af de måder, du kan bruge æteriske olier på, sammen med deres fordele og tips til sikker brug af dem.

Forholdsregler for brug af æteriske olier

 

Styrken og potentielle risici ved æteriske olier kræver, at du bruger dem med omhu. Tag ikke æteriske olier internt. Folk, der ikke bør bruge æteriske olier uden en læges anbefaling inkluderer: ældre voksne, børn under 12 år og kvinder der er gravide eller ammer.

Sørg også for at overveje og sikre kæledyr i miljøet. Nogle æteriske olier kan være farlige for kæledyr.

Tal med en læge, før du bruger æteriske olier, hvis du tager medicin eller har sundhedsproblemer, herunder højt blodtryk, lav immunitet eller epilepsi.

Tal med en certificeret aromaterapeut, hvis du ønsker mere information om en individuel behandlingsplan. Brug en basisolie og bland altid æteriske olier med en bærende olie af terapeutisk kvalitet.

Undgå olier fra trænødder, hvis du har nøddeallergi.

 

Hudfølsomhed

Æteriske olier har potentiale til at forværre huden.

Undgå at bruge æteriske olier i nærheden af ​​følsomme områder som øjne, ører og mund. Påfør dem ikke på ødelagt, betændt eller irriteret hud.

Du kan holde øje med potentielle hudallergier ved at lave en allergitest, før du bruger en basisolie (vegetabilsk) eller æterisk olie. ‘

For at lave en test skal du placere en lille mængde af den fortyndede olie på dit indre håndled, på indersiden af overarmen eller under dit øre. Vent 24 timer for at se, om der opstår irritation.

Visse citrusolier kan forårsage lysfølsomhed, når huden udsættes for sollys efter brug. Undgå brug på områder af huden, der vil blive udsat for solen inden for 12 timer.

Diffusion med æteriske olier

 

Diffusion er en af de mest populære metoder til at bruge æteriske olier. At sprede olier om morgenen er en fantastisk måde at få din dag i gang med den rigtige aroma.

Så prøv i løbet af dagen en stimulerende olie til arbejde eller studie eller opløftende olier, hvis du har brug for et energiboost. Prøv endelig afslappende og beroligende olier ved sengetid. Eller hvis du bare vil nyde duften af æteriske olier, ikke rigtig leder efter et energiboost og ikke har brug for hjælp til at slappe af, så tag bare dine yndlings og spred væk!

En anden ting at huske er, at diffusion også er en fantastisk måde at hjælpe med at friske duften op i huset.

Citrus- og kanelolier er fremragende til at deodorisere og hjælper med at pifte luften op indendørs. Du kan lave en simpel reed diffuser med duftpinde eller købe en diffuser som er elektronisk, der dækker et større område.

Naturlige gode egenskaber

Inhalere aromaen fra æterisk olie

 

Hvis du ikke har en diffusor, eller måske er du på rejse eller på arbejde, så overvej en simpel indånding.

Bare tøm dit sind, indånd derefter direkte fra en åben flaske eller gnid en dråbe olie mellem dine håndflader og indånd aromaen. Gør dette efter behov i løbet af dagen.

Alternativt kan du påføre et par dråber et lommetørklæde og bære det i lommen eller lave en æterisk olie-inhalator eller terracotta-halskæde, som du kan inhalere, når du vil.

Fordelene ved at bruge et lommetørklæde eller æterisk olie-inhalator er, at du ikke behøver at have flasker med æterisk olie med dig overalt (ingen olieudslip!), og aromaen er stærk nok til, at du kan opleve den, men ikke så stærk så andre omkring dig vil bemærke det.

Som en ekstra bonus vil æteriske olieinhalatorer, æteriske oliesmykker og endda en vatrondel eller et lommetørklæde holde på aromaen i flere timer – hvis ikke dage.

Andre metoder til inhalering af æteriske olier

 

Den nemmeste metode til inhalation er at åbne en flaske ren æterisk olie og inhalere dybt et par gange.

Til dampmetoden skal du bruge en skål med varmt vand og et håndklæde. Stil skålen på et bord og tilsæt et par dråber æterisk olie. Læg et håndklæde over dit hoved og skålen. Luk øjnene og indånd dampen dybt i flere minutter.

Gentag et par gange i løbet af dagen. Når du dispenserer æteriske olier i luften, skal du overveje gravide eller ammende kvinder, børn eller kæledyr i dit miljø.

Nogle æteriske olier kan være stærkt generende og muligvis farlige for ovenstående individer.

glasflasker med blomster i - repræsenterer æteriske olier

Sådan bruger du æteriske olier på din hud

 

Du kan bruge æteriske olier til hudpleje og massage på en række forskellige måder.

Fortynd æteriske olier med en basisolie og påfør blandingen på din hud. Følg en opskrift eller din intuition for at lave en rollerball-blanding, så du har altid din yndlingskombination ved hånden.

Fokuser på områder med muskelsmerter, stramhed og spændinger. Du kan også forsigtigt gnide olien ind i trykpunkter såsom dine tindinger, håndled og Third eye chakra.

Du kan også bruge olierne til at massere dine fødder og placere et par dråber rundt om din næse.

En anden mulighed er at tilføje æteriske olier til dine yndlings kosmetiske produkter, såsom tonere, serum og hudpleje cremer. Men sørg altid for at fortynde den æteriske olie i en basisolie først.

Æteriske olier til massage

 

Tag nogle æteriske olier med til din næste massage, eller giv dig selv en massage derhjemme for at hjælpe med at lette spændinger og få dit kredsløb i gang (eller endda hjælpe med cellulite!)

Massage er en vidunderlig egen pleje praksis at begynde med, og jeg lover du vil ikke fortryde det! Du kan lave din egen massageolie ved at tilsætte 10-15 dråber fortyndet med 50 ml vegetabilsk olie. Jeg ved, at det kan lyde lidt kedeligt at give dig selv en massage, men du vil blive overrasket over, hvor afslappende og effektivt et par minutters blid massage kan være.

Et godt sted at begynde at massere ville være fødderne og derefter arbejde dig vej til andre områder af din krop, især hvor der er ømme muskler eller hvor cirkulationen er træg.

Til sidst får du en anden til at massere dig på de områder du ikke selv kan nå.

Æteriske olier i badet

 

Bade… Efter en særlig hård dag, eller hvis min krop er øm og træt, gør et dejligt varmt bad underværker for mig! Og en fantastisk måde at sparke de afslappende bade et hak op er at inkorporere æteriske olier.

Tilsæt blot 2-5 dråber æterisk olie til 1 spsk af en basisolie og bland med Dødehavssalt.

Hvis du har brug for inspiration, så prøv en af disse aromaterapi-badesaltblandinger. Slip derefter dagens bekymringer, mens du lader de afgiftende badesalte og den dragende aroma af æteriske olier lokke dig ind i en tilstand af afslapning.

Bare sørg for at undgå at bruge kanel, Kasia, oregano, vinergrønt og citrongræs i bade med æteriske olier, da de kan irritere følsom hud.

Sådan bruger du æteriske olier i et bad eller brusebad

 

Selvom det er bedst at opbevare æteriske olier uden for badeværelset på grund af varme og fugtighed, finder du mange anvendelsesmuligheder for dem netop her.

Tilføj et par dråber æteriske olier til din shampoo, balsam og kropsvask. For at inhalere æteriske olier, mens du bruser, eller tilsæt et par dråber til bruserens vægge og inhaler dybt, mens du bruser.

Eller tilsæt et par dråber fortyndet æterisk olie til en varm vaskeklud, der kan bruges til inhalation og til forsigtigt at eksfoliere din krop. Fortynd et par dråber æteriske olier med en basisolie, før du tilføjer den til dit badevand. Eller brug et æterisk olie saltbad eller boblebad produkt.

Topisk anvendelse af æteriske olier

 

Der er en række måder at bruge æteriske olier lokalt, men naturligvis altid blandet med en bærende olie.

De mest almindelige steder at påføre olier er bunden af ​​fødder, bryst, tinding og pulspunkter. Når du har mestret disse områder, kan du gå videre til forskellige steder på din krop, der stemmer overens med specifikke lidelser, ømhed og smerter.

Du kan skabe personlige formuleringer baseret på dine behov eller blot kombinere 5 til 10 dråber æterisk olie med 30ml af en basisolie som jojobaolie, hindbærkerneolie eller argan olie og påføre efter behov.

Husk, at ikke alle olier eller mærker af olier er sikre at påføre topisk.

Før du påfører æterisk olie på din hud, skal du tjekke med producenten for at se, om det er sikkert at bruge på den måde. Bemærk: Brug aldrig æteriske olier (selv ikke topisk sikre) i din øregang, i næsen eller i nærheden af ​​dine øjne!

Mens videnskabelig forskning om æteriske olier vokser hver dag, er undersøgelser stadig ret begrænsede. Der er dog en række måder, hvorpå æteriske olier er blevet brugt gennem årene.

Nedenfor har vi listet nogle af de mest almindelige traditionelle anvendelser af adskillige æteriske olier, samt nogle ideer til, hvor man kan anvende dem på kroppen for at gøre brug af deres gavnlige virkninger.

Templer eller nakke: lavendel, basilikum og pebermynte mod stress, kvalme, køresyge, søvnløshed, hovedpine.

Ydersiden af ​​ørerne: enebær mod tinnitus og lavendel, basilikum mod ørepine, svømmerøre.

Bag ørerne: pebermynte, citron og eukalyptus mod hovedpine, svimmelhed, angst, muskeltræthed og lavendel, kamille mod søvnløshed.

Skuldre: ylang ylang, nelliker og vintergrøn mod skulder- eller ledsmerter.

Bryst: eukalyptus, pebermynte og citron mod overbelastning af brystet, hoste, bronkitis, astma.

Over hjertet: bergamot mod depression, stress og ylang ylang for selvværd.

Mave: salvie mod menstruationssmerter og pebermynte, ingefær, fennikel mod fordøjelsesproblemer, kvalme.

Håndled: vetiver, basilikum, citrongræs og myrra for karpaltunnelsyndrom.

Hæle: salvie, myrte til forplantningssystemet.

Fodsål: pebermynte, citron, eukalyptus mod luftvejsproblemer og ylang ylang, bergamot mod stress, hjerte, forhøjet blodtryk.

Ydre fodbue: grapefrugt, enebær og citrongræs til tyktarm, blære, lever.

Bunden af ​​storetåen: pebermynte, rosmarin og lavendel mod hovedpine.

Brug æteriske olier til saunagus

 

Brug af duftende æteriske olier er meget populært i saunaer. Oftest tilsættes et par dråber olie til saunaens vandspand. Når der hældes vand over saunastenene, afgiver dampen en behagelig duft.

Langt den mest almindelige duftende essens er eukalyptus. Lavendel er også en meget behagelig og populær duft til aromaterapi. Andre kan omfatte fyr, birk, citrus og pebermynte.

Æteriske olier er for det meste oliebaserede. De skal fortyndes i vand før brug. De bør ikke hældes direkte på saunastenene. Det kan udgøre en brandfare.

Nogle varmeapparater har en lille brønd i sten bakken, hvor du kan hælde lidt olie på.

Når sten bakken opvarmes, fordamper olien ud i luften og spreder den behagelige duft.

Aromaterapi er i dag meget populær i mange fora. Saunaer er et ideelt sted at inkorporere aromaterapi.

Aromaterapi til saunaer bruges til at forbedre dit humør, slappe af i din krop eller indstille dit sind. .

Se alle vores æteriske olier her

Anbefalet naturlige produkter til hud, hår og krop