I denne tid dufter mine stuer af lavendel, for jeg har været i gang med at eksperimentere med at lave skønne og friske duft diffusere til duftpinde selv.

Det er et simpelt projekt, der ikke kræver mange ingredienser, men det har stor effekt på både sindet, velvære, og så giver det jo bare en følelse af selvtilfredshed, når man da lige selv har lavet den. Lær her at lave din egen duft diffuser.

Lær at lave din egen duft diffusere, som du kan anvende i hjemmet, kontoret eller i udestuen. Find opskrift til at lave din egen og gode idéer til genbrug.

Gratis download bonus

Vil du gerne vide mere om naturlige olier og andre rene råvarer til hud og hår?

Vi har sammensat en komplet PDF guide om naturlig kosmetik med 15+ sider om økologiske naturlige råvarer. Hvorfor du bør vælge det, hvordan du starter og hvad du kan forvente.

Download din guide til en holistisk behandling af hudproblemer →

Indholdsfortegnelse

 

Dufte til hjemmet

 

Jeg har længe kigget på alle de skønne duft diffusere, man kan købe i butikkerne, og tænkt, at det kunne være lækkert til mine egne rum – mest fordi jeg synes, de er så smukke at se på.

Men det var først, da jeg besøgte en ven, der havde nogle stående, at det gik op for mig, hvor meget personlighed, stemning og atmosfære, de egentlig er med til at skabe, at jeg tænkte, at det måtte jeg anskaffe mig, og hvorfor så ikke lave dem selv?

En bonus er desuden, at de kan være med til at give forøget velvære, men mere om det senere.

Når du laver dine egne duft diffusere, kan du selv mikse dig frem til dine helt personlige favoritdufte og eksperimentere med spændende helt unikke blandinger.

Desuden kan du også selv styre, hvor kraftigt de skal dufte, alt efter, hvor meget af den æteriske olie (dufteolie), du bruger.

Der er altså mange grunde til selv at kaste sig ud i projektet, som er supernemt og IKKE kan gå galt (nu er det sagt!), og du kan finde alt, hvad du har brug for hertil iblandt Chleopatras egne produkter.

Hvad du skal bruge til din duft diffuser

 

Du skal bruge følgende ingredienser, som giver én duft diffuser

Køb disse produkter med abrikoskerneolie Køb disse produkter med mandelolie
ØKO

Økologiske Basisolier

Mandelolie 100ml

DKK 99,00 (Inkl. moms)
ØKO

Økologiske Basisolier

Abrikoskerneolie 100ml

DKK 99,00 (Inkl. moms)
DKK 30,00 (Inkl. moms)

Sådan laver du din egen duft diffuser

 

Hæld mandelolien eller abrikosolien i din flakon, og tilsæt så dine favoritter blandt de æteriske olier.

Start eventuelt med omkring 20-30 dråber (nogle foretrækker dog så lidt som 3 dråber), og brug flest af den mest milde af de dufte, du anvender.

Jeg selv er ikke til alt for stærke dufte i mit hjem, men det er en smagssag, og du kan heldigvis styre det helt, som du ønsker.

Du kan altid hælde flere dråber af de æteriske olier i, hvis du vil have en stærkere og mere markant duft.

Når olien er tilføjet, skruer du metalringen, der medfølger vores flaske, omkring halsen af glasset, og du kan dernæst arrangere dine duftpinde i det antal, du ønsker.

En alternativ metode: Man kan også vælge at lave sin duft diffuser med en blanding af 1 dl vand og 1 spsk. klar snaps eller vodka – dertil tilsat de æteriske olier. Snapsen spreder duftene hurtigere, men til gengæld vil væsken skille og olierne flyde ovenpå, jeg foretrækker derfor den første metode.

duft diffuser glas med duftpinde til æteriske olier

Brug af duft diffuser

 

En duft diffuser fungerer ved, at væsken fra flasken trækker op igennem duftpindene og herigennem frigives duftene i rummet.

Jo flere duftpinde, du putter i din diffuser, jo mere duft vil spredes herfra.

Vend dine pinde om, hvis du ønsker kraftigere duft i en periode.

Med vores diffuser glas følger en smart lukning til mundingen af flasken, hvis du i en periode ønsker at gemme den væk.

Tip til DIY duft diffuser

 

Du kan bruge vores egen smukke flaske til dine duft diffusere, eller du kan smutte i den lokale genbrug og finde en skøn og unik en af slagsen.

Vær blot opmærksom på, at halsåbningen ikke skal være for stor eller åben, da væsken da vil fordampe alt for hurtigt.

Du kan også bruge parfumeflakoner, da de ofte har flotte former og udsmykninger.

Her fjerner du åbningen med en bidetang og passer på, at glasset ikke splitres. Brug gerne handsker.

Da parfumeduften ikke så let forsvinder fra flakonen, vil en del af duften fra parfumen blandes sig i olien og spredes med ud i dit rum.

Så hvis du ikke er glad for parfumeduften, vil jeg ikke anbefale dig dette, men hvis det er en duft, du stadig er glad for, så er det helt oplagt – og samtidig godt for miljøet med denne form for upcykling eller genbrug.

Lad dine rum dufte forskelligt

 

Miks forskellige dufte til dine forskellige rum.

Der er forskel på, hvad der er skønt at dufte til, alt efter om du opholder dig i din stue, dit soveværelse, køkken eller badeværelse.

Jeg har blandet lavendel og citronella til min dagligstue. Lavendel er og bliver min favoritduft, og ved at mikse den med citronduften fra citronella, får jeg den beroligende effekt fra lavendlen og samtidig den friske og rene duft fra citrussen.

På mit badeværelse skal der dufte anderledes friskt, og her elsker jeg at bruge ingefær. Den er skarp og direkte og passer også godt til hjemmelavede rengøringsmidler eller sæbe. Her vil jeg igen mikse den med citrusduft.

I mit soveværelse skal der dufte af ren lavendel, da den i sig selv er beroligende også for sindet – og er det ikke det, vi ønsker her?

Dertil sprayer jeg ofte mine lagner (især når de er nyvaskede) med vores blomstervand med lavendel.

Det tilføjer en mild og søvndyssende aroma, der også er skøn at vågne op til igen om morgenen.

Der er i bund og grund ingen grænser, og du kan mikse og matche efter humør og smag.

Duftes indvirkning på sindet

 

Dufte kan både skabe stemning og være forbundet med minder, og de kan også direkte påvirke dit humør.

Det skyldes bl.a., at lugtesansen som den eneste af vores sanser har direkte adgang til hjernen.

Brug af dufte til at afhjælpe stress, skabe glæde, kvikke op, skærpe koncentrationen eller generelt at ændre sindsstemning, bruges derfor som et aktivt middel ved aromaterapi.

Det er derfor ikke ligegyldigt, hvad dit hjem og dine rum dufter af.

Hvis du har lyst til at vide mere om de forskellige dufte og deres unikke egenskaber, så gå ind under vores æteriske olier, hvor de hver især er beskrevet.

Forhåbentlig finder du en her, der matcher dig og dine behov.

God fornøjelse med projektet

Gratis download bonus

Vil du gerne vide mere om naturlige olier og andre rene råvarer til hud og hår?

Vi har sammensat en komplet PDF guide om naturlig kosmetik med 15+ sider om økologiske naturlige råvarer. Hvorfor du bør vælge det, hvordan du starter og hvad du kan forvente.

Download din guide til en holistisk behandling af hudproblemer →

Konklussion

 

En duft diffuser hjælper dig med at sprede skøn duft ud i hjemmet. Du vælger selv hvilke dufte du ønsker og har altid muligheden for at variere.

Du har flere muligheder for hvilken base du anvender til at skabe din duft diffuser. Fælles for dem er, at du skal bruge olier og duftpinde.

Ud over selve duften, så har disse dufte også indvirkning på dit humør og dins helt generelt.

God fornøjelse med skøn duft i alle rum!

maria duhn - forfatter på chleopatra.dk

Marie Terese Duhn
Chleopatra Forfatter

Marie Terese Duhn har været blogger og fotograf hos Chleopatra imellem 2018 og 2019, og gav dig updates på, hvad der rører sig indenfor Chleopatras skønne verden. Marie inspirerede dig med kreative DIY projekter, der alle har det til fælles, at de tog udgangspunkt i Chleopatras produkter, og samtidig gav dig gode fif til, hvordan du udnytter produkternes fulde potentiale. Marie skriver ikke længere for Chleopatra, men tilgengæld driver hun sit eget kreative univers på www.byduhn.com

2 tanker om “Duft Diffuser – DIY – Lad hele huset dufte skønt

 1. Jeanette siger:

  Hej
  Jeg har købt nogle forskellige æteriske olier hos jer og ville lave nogle dufte selv til hjemmet, jeg har brugt rapsolie og kommet ca 30 dråber i, men nu dufter de slet ikke mere, selvom jeg vender pindene om, de har stået i ca 14 dage nu?
  Mvh Jeanette

 2. Liezel & Morten siger:

  Hej Jeanette,

  Tak for din kommentar. Æteriske olier fordamper ganske simpelt, hvorfor de ikke vil holde for evigt – heller ikke duften derfra. Selvom man kan benytte sig af tricket med at vende pindende om, så skal man nok vælge at gøre dette hver anden eller hver tredje dag. Men uanset, når først aromaen er forsvundet vil det ikke hjælpe at vende pindene. Her er eneste mulighed, at tilføje flere dråber. På et tidspunkt vil den æteriske olier være helt fordampet uanset. Håber det giver mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.