Citronelleolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Tilgængelighed: På lager

CHLEOPATRA Citronellolie 10ml - Æterisk olie
Citronelleolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 79,00
3 DKK 67,15
4 DKK 63,20
5+ DKK 59,25

Citronelleolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Tilgængelighed: På lager

CHLEOPATRA Citronellolie 10ml - Æterisk olie
Citronelleolie 10 ml – ØKO Æterisk olie

DKK 79,00 (Inkl. moms)

Mængderabat
1-2 DKK 79,00
3 DKK 67,15
4 DKK 63,20
5+ DKK 59,25
Varenummer (SKU): 2006 Kategorier: , , Tags: ,

Citronelleolie 10 ml – Økologisk Citronelleolie

Økologisk, vanddampdestilleret – 100% Naturlig æterisk olie

Citronelleolie er almindeligt anvendt i sæber, vaske- og rengøringsmidler. Ikke kun det, for Citronelleolie er også utroligt beroligende og kan bruges til at bekæmpe overdreven sved-problemer og almindelig forkølelse. Desuden fungerer den som en verdendominerende insekt repeller. Citronella bruges ofte i sæber og stearinlys på grund af dens friske duft. Det kan hjælpe med at støtte et sundt åndedrætsorgan og kan også hjælpe med afslapning. Brugt topisk kan Citronella gøre din tid udendørs mere behagelig.

OBS: Brug aldrig æterisk olie ufortyndet!

citronelleolie cymbopogon winterianus

Varenummer (SKU): 2006 Kategorier: , , Tags: ,

Hvad er citronelleolie (Citronella)?

Citronelleolie er udvundet fra en hårdfør græsart, som hører til i Sri Lanka og Java. Denne aromatiske staude vokser omkring 1 til 1,5 meter i højden. En høj, aromatisk flerårig græs, som er afledt af vildtvoksende “managrass« fundet i Sri Lanka.

På engelsk kaldes olien for citronella. Den blev først udstillet i London i 1851 og blev her introduceret som “nard” olie, hvilket er grunden til at den er blevet forvekslet med spikenard olie i lang tid herefter.

Citronelleolie har sin faste plads rengøringsmidler og insektmidler og er en populær ingrediens i vokslys som et insektmiddel. Det er også almindeligt anvendt i parfumer, sæber, lotion og deodoranter.

Cymbopogon nardus bruges til alt fra aromaterapi, til DIY kosmetik produkter samt rengøringsmidler og meget mere. Olien har en forfriskende og opløftende duft.

Primære egenskaber for Citronelleolie
  • Insektfrastødende middel
  • Naturlig deodorant
  • Hovedpine, akne og angst

Faremærkning

faresymbol - clp - udråbstegn - sundhedsfare
faresymbol - clp - hænder under cylinder med ætsene indhold - ætsene
faresymbol - clp - træ og fisk - farligt for miljøet
Faresymboler

Hvordan bruger man citronelleolie?

Citronella – æterisk – olie har en forfriskende og opløftende duft, og kan spredes indendørs eller udendørs for at friske luften op og eventuelt fjerne lugt.

Det er en af de mest amindeligt anvendte olier inden for aromaterapi.

Diffuser: Brug tre til fire dråber i en diffuser efter eget valg.

Udvortes brug: Fortynd først med en valgfri vegetabilsk olie for at minimere hudfølsomhed. Påfør et par dråber til det ønskede område og masser olien ud på huden.

Tilføj 4-5 dråber til en rensespray for at fjerne flåter, lopper og andre skadedyr.

Tilføj citronelleolie til dine egne hjemmelavet hudpleje produkter for at give det en forfriskende og behagelig duft.

Tilføj blot et par dråber til varmt vand og brug det til at vaske dig med under armene. Det hjælper med at fjerne kropslugte.

Anvendelse

KREDSLØBSORGANER: gigt.
IMMUN: Forkølelse, influenza.
NERVØS: Træthed, neuralgi.
HUD: insektmiddel, lus, fedtet hud.
I HJEMMET: Rengørings spray, myggebalsam

Hvad er citronelleolie god til?

De fleste tænker nok på citronelleolie som et insektmiddel. Citronelleoliens mest nyttige kvalitet er nemlig som myggebalsam. Den anvendes bedst i spray, som en diffuser eller på et stykke vat.

Kvindelige myg bider mennesker og dyr, fordi de har brug for det protein der findes i blodet til at hjælpe med at udvikle deres æg. Myg er tiltrukket af mennesker med der lugter samt kuldioxid fra ånde. Mange repellanter indeholder DEET (N, N-diethyl-m-toluamid), som afviser myg, hvilket gør den person utiltrækkende for fodring – for myggen.

Det er altså rigtigt, at Citronella er et yderst effektiv middel mod myg og andre irriterende insekter, men det har også et utal af andre anvendelser.

Citronella er almindeligt anvendt i sæber, vaske- og rengøringsmidler. Ikke kun det, men Citronella er også utroligt beroligende og kan bruges til at bekæmpe overdreven sved-problemer og almindelig forkølelse.

I traditionel kinesisk medicin, er Citronella blevet brugt til at lindre ledsmerter og hævelser. Olien er lomon-agtig og samtidig lidt træagtig i sin aroma, er meget potent og er højt værdsat i parfumeindustrien.

Terapeutiske egenskaber
Analgetisk, anti-bakteriel, anti-depressivt, antifungus, anti-infektiøs, antiinflammatorisk, anti-mikrobiel, anti-septisk, anti-spastisk, antitumoral, antioxidant, bakteriedræbende, deodorant, diaphoretic, febrifuge, insektbekæmpelsesmiddel, insectifuge, beroligende (nervøs), vermifuge

Historien bag olien

Citronella er en høj, blå-grøn, citron-duftende staude græs, som vokser op til 1 eller 1,5 meter i højden.

En fyldig aromatisk flerårig urt med fibrøse rødder;den er er rank, glat og skinnende, er grøn og glat ved knudepunkterne; hvis blade er lineære, gradvis smallere til en lang membranøs acuminate tip, op til 1,5 cm bred og gul-grøn.

Den tidligste henvisning til citronelleolie er fundet i gamle sanskrift litteratur i Indien skrevet mere end 2000 år siden, hvor det nævnes, at bladene af Cymbopogon arter og deres olie blev anvendt i parfumer og Røgelse samt i religiøse ritualer.

Den tidligste henvisning af denne olie i den vestlige verden findes i værker af Garcia da Orta skrevet i 1563.

citronelleolie cymbopogon nardus

Fakta om citronelleolie

Oprindelse: Sri Lanka
Yderligere info: Wikipedia
Botanisk navn: Cymbopogon nardus
Ekstraktion: Vanddampdestilering

Fra: Bladene
Duft Note: Top
Aroma Styrke: Medium

Indeholder:
citronellal
citronellol
farnesol
geraniol
limonen

CAS Number: 8000-29-1
EINCS Number: 294-954-1
BBE Dato: AUG2023
Batch Nummer: 4404303

Af de 26 stoffer indeholder citronelleolie følgende:

Geraniol op til 25%, citronellol op til 13%, citral op til 4%, limonen op til 2,6%, eugenol op til 2,4%, linalool 1,1%

Sikkerhed og holdbarhed

Sikkerhed: Ved graviditet, sygepleje eller under lægehjælp, kontakt læge. Afbryd brugen, hvis der opstår hudfølsomhed. Undgå kontakt med øjnene. Brug ikke ufortyndet på huden. En patch test skal udføres før brug for dem med følsom hud. Må ikke anvendes på og ved øjnene, følsomme områder eller slimhinder. Hold utilgængeligt for børn og dyr. Må ikke anvendes på brudt hud eller på sår. Brug ikke internt, medmindre det er instrueret af en autoriseret aromaterapeut eller læge. Vores Bergamot er FCF (furanocoumarin-fri) og dermed ikke fototoksisk

OK til børn: 2+
Børn Max Fortynding: 1%
Voksen max fortynding: 18,2%
Holdbarhed: 2-3 år

Generelle Sikkerhedsmæssige overvejelser ved brug af æteriske olier

    • Indtag ikke æteriske olier internt
    • Må ikke anvendes på og ved øjnene, følsomme områder eller slimhinder
    • Må ikke anvendes ufortyndet på huden
    • Gravide kvinder, ammende mødre og børn bør ikke bruge æteriske olier uden først at rådføre sig med en relevant uddannet læge eller aromaterapeut
    • Sørg altid for at holde æteriske olier godt lukket og gemt væk fra børn og dyr.

NOTE:

Læg IKKE ren æterisk olie direkte på huden (det SKAL blandes med noget).

Brug som udgangspunkt ikke æteriske olier når du er gravid.

Æteriske olier er kun til eksternt brug - hvis det indtages bør du søge lægehjælp.

 

Giftlinjen er åben for alle døgnet rundt.
Ring til Giftlinjen på tlf. 82 12 12 12 og få hjælp, hvis du har mistanke om forgiftning.

Generelle sikkerhedsoplysninger ved brug af æteriske olier

Anvendelse

Anvend ikke nogen æteriske olier internt og anvend aldrig æteriske olier, absolutter, CO2’er eller andre koncentrerede essenser på huden ufortyndet uden avanceret viden om æterisk olie eller konsultation fra en kvalificeret aromaterapi-praktiserende læge.

Gravid med mere

Hvis du er gravid, epileptisk, har leverskader, har kræft, eller har andre medicinske problemer, bør du udelukkende anvende olier efter den rette vejledning af en kvalificeret aromaterapi-praktiserende læge.

Børn

Vær meget forsigtig, når du bruger olier med børn og giv kun børn de blideste olier i meget små doser. Det er sikrest at konsultere en kvalificeret aromaterapi-praktiserende læge før du bruger olier med børn.

Allergi

Det anbefales altid, at du udfører en såkaldt hud patch test før du bruger en olie, du aldrig har brugt før. Instruktioner om at gennemføre denne allergitest samt yderligere information om sikkerhed kan findes ved at besøge denne side:

https://www.chleopatra.dk/allergitest/

Undgå allergiske reaktioner
Husk altid at foretage en hud-patch-test, før du anvender produktet.

Vægt 0.050 kg
Størrelse 30 × 30 × 70 mm
Botanisk Navn

Cymbopogon Nardus

Engelsk Navn

Citronella Oil

Ingredienser

100% Cymbopogon nardus

Indeholder

Geraniol op til 25%, citronellol op til 13%, citral op til 4%, limonen op til 2,6%, eugenol op til 2,4%, linalool 1,1%

Oprindelsesland

Sri Lanka

Ekstraktions Metode

Vanddampdestillering

Udvundet fra

Græs

Farve

Gul brun

Aromatisk Beskrivelse

Citronella har en god afrundet citrus duft, selvom den er blødere end en egentlig Lemon. Den har også visse toner af træ.

Duft Note

Top

Aroma Styrke

Medium

Dosering

Max 18.2%. Må aldrig anvendes ufortyndet.

Opbevaring

Køligt, mørkt og ikke i direkte sollys. Opbevares utilgængeligt for børn og dyr.

Holdbarhed

2+ år

Hudtype

, , , , ,

Advarsler

Citronellolie er ikke-toksisk og ikke-irriterende (undtagen når den anvendes i høje koncentrationer), men kan irritere følsom hud og kan også forårsage lysfølsomhed. Solen skal undgås efter påføring. Venligst fortynd denne olie før brug. En patch test skal udføres før brug for dem med følsom hud. Undgå ved graviditet.

Emballage

Låg

Brand

CHLEOPATRA

Certificering

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Citronelleolie 10 ml – ØKO Æterisk olie”

Levering

Du kan vælge at få din pakke leveret med en af følgende fragfirmaer:

fragt - postnord

fragt - gls fragt - dao

 

PostNord, GLS, DAO eller Bring

Forsendelse

Hvis du foretager din bestilling før kl 15:00, så sender vi din pakke samme dag (gælder mandag til fredag - såfremt det ikke er helligdag.).

shares

Vind din favoritolie

C

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om månedens olie. En ny vinder hver måned

15987
pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

FRI FRAGT PÅ FØRSTE ORDRE

Tilmeld dig rene nyheder og få GRATIS FRAGT på din første bestilling

STAY IN TOUCH

mandelolie - almond oil, sweet - økologisk - 100ml