Alle elsker bare en babys bløde hud – ikke sandt?

Nogle gange bliver deres hud dog lidt tør ved blot at blive udsat for luften i et rum og det er helt normalt.

Du kan holde deres hud næret og glat med denne hjemmelavede babylotion. Det er bedst at bruge en helt naturlig salve, fordi babyens hud kan være meget følsom over for kemikalier, der bruges som farvestoffer og dufte.

Brug af produkter med kemikalier kan endda udløse immunforsvaret og forårsage astma eller allergi.

Og hvis der er noget kvinder er lidt sarte omkring, så er det hvad de kommer på deres børns røde numser – og i dag er også mændene begyndt at bekymre sig om den skadelige kemi.

Her bringer vi en opskrift på hjemmelavet baby creme, baby salve eller baby lotion alt efter hvad du ønsker at kalde det.

Bliv en del af chleoaptra

Gå aldrig mere glip af geniale DIY opskrifter på hjemmelavet naturlig kosmetik

Vi kommer ofte med nye opskrifter på hemmelavede kosmetik opskrifter, som giver dig og din hud det bedste naturen tilbyder. Helt fri for kedelige kemi og fuld af gode egenskaber. Din hud vil elske det. Tilmeld dig allerede i dag!

Bliv dus med Chleopatra

og få tips til dine egne DIY projekter direkte i din indbakke

Sikre ingredienser til din babys hud

 

Ingen forældre vil nogensinde mangle noget når det kommer til den pleje og kærlighed deres barn får.

Når du køber bleer eller andre babyplejeprodukter, foretrækker du sikker at lade dine lommer gå løs og få det bedste til din lille, selvom det måske koster en smule mere.

De fleste forældre har hørt, at nogle babyplejeprodukter kan fremstilles direkte derhjemme ved hjælp af de grundlæggende ingredienser, men meget få er opmærksomme på nogen DIY baby lotion opskrift eller en trinvis forståelse af, hvordan man bærer sig ad.

Men ikke længere, for vi kommer her med opskriften.

Lige fra babypulver til massageolie til lotions (og baby creme) kan du lave alle disse hjemme hos dig selv i dit hjem med nogle enkelte ingredienser.

bayb creme

Hvorfor bruge hjemmelavede babyplejeprodukter?

Du undrer dig måske over, hvorfor du går igennem besværet med at skaffe ingredienserne og derefter gennemgår alle trin for at fremstille babyplejeprodukter, når klinisk testede og færdige kommercielle produkter allerede findes på markedet.

Sandt nok som det kan være, er det nødvendigt at vide, at hvad der er derude på markedet, måske ikke er det bedste, din baby kan få og ved at lave det selv, kan du i længden spare penge og vide 100% hvad det er du kommer på din børns hud.

Og så lærer du samtidig noget.

Undgå kedelige kemikalier i din baby creme

De fleste af de babyplejeprodukter du ser i butikkerne, produceres i løs vægt og bruger mange kemikalier for at holde deres formler effektive og vare længere i emballagen.

Klinisk test sørger for, at disse ikke er dødelige for barnet, men visse kemikalier, der anvendes i det, kan være giftige for din barns hud.

Din baby har en tendens til at absorbere alt, hvad der kommer i hans eller hendes nærhed, og udsættelse for kemikalier på hud og hår på et tidligt tidspunkt kan påvirke deres trivsel senere i livet.

I dag er der f.eks. mange der har dårlig sædkvalitet og svært ved at blive gravide. Vi undrer os over, om alt den kedelige kemi, som vi mennesker er begyndt at bruge, måske har noget med sagen at gøre.

Naturlig beskyttelse fra din baby salve

At fremstille hjemmelavede baby-produkter giver dig en betydelig fordel, da du bruger naturlige produkter til at fremstille dem.

Alle ingredienser, der bruges til at skabe lotioner og olier derhjemme, har en tendens til at sammensætte de naturlige egenskaber af bestanddelene og give din babys krop en masse ernæring på den måde.

Beskyttelsen af disse ingredienser er sikker og ikke giftig som andre kunstige kemikalier. Og igen, så ved du helt præcis hvad indholdet er.

Dufte og aromaer til din baby creme

Det kan være en god idé at holde tingene unikke for din baby.

Så behagelig som duften af de kommercielle baby-produkter kan være, kan din baby måske ikke lide dem. Når du laver babyplejeprodukter derhjemme, kan du tilpasse og vælge, hvordan du vil have det til at dufte, og de fleste naturlige aromaer er ret behagelige for babyer.

Dette kan hjælpe med at personalisere olierne og lotionerne til din baby. Du har naturligvis også mulighed for at gå all natural og helt undgå aroma.

Sådan bruges denne DIY baby lotion

Din hjemmelavede babylotion kan opbevares ved stuetemperatur i op til 3 måneder eller i køleskabet i op til 6 måneder.

Vi bruger denne lotion efter hvert bad eller ethvert andet tidspunkt, hvor min søns hud føles tør.

Du behøver ikke vaske din baby med sæbe oftere end en gang om ugen. Før puberteten producerer børn ikke nok naturlige olier, og brug af sæbe oftere end det vil fratage dem deres naturlige bakterier og olier.

Vi ønsker at fremme et sundt hudmikrobiom på vores børn. Du kan stadig tillade dem at nyde et bad hver dag, hvis det slapper dem af, skal du bare ikke bruge sæbe. Lidt vand og friktion fjerner snavs fint.

Det er yderst gavnligt for børn at lege i snavs!

Det genopfylder vores normale flora og genbalancerer vores energi, der konstant bliver forstyrret af al den Wi-Fi, vi konstant er omkring. Sørg for at påføre din DIY lotion efter hvert bad!

diy baby creme

Her er hvad du skal bruge til din hjemmelavet babysalve

Til en hjemmelavet baby creme er det kun de bedste ingredienser der duer.

  • 1 dl kokosolie
  • 2 spiseskeer sheabutter
  • 2 spiseskeer cadelillavoks
  • 4 spiseskeer zink oxid
  • 4 spiseskeer bentonit ler
  • 2 dråber tea tree olie*
  • 3 dråber citrongræsolie*

*For børn med ekstra følsom hud kan du udelade de to æteriske olier.

Udfør en patch-test, inden du bruger olien på et sart hudområde. Påfør blandingen af baby cremen på en lille del af babyens hud, og vent en dag eller to for at se tegn på allergi som udslæt og rødme.

Lidt om de naturlige aromaer og deres egenskaber

Måske du gerne vil vide lidt om de naturlige produkter din baby creme består af. Go no further – here we go!

Du kan naturligvis læse mere om alle vores produkter under hver enkel produktside.

Det er valgfrit om du ønsker at gøre brug af æteriske olier i din baby creme.

Hvis din barns hud er særlig sart, anbefaler vi at du ikke bruger dem.

Ellers lister vi herunder lidt af de gode egenskaber for de valgte olier.

HUSK: Disse olier må ikke anvendes direkte på huden. De skal fortyndes i en opskrift som denne eller med vegetabilske olier.

Tea Tree olie

Tea tree olie indeholder antivirale, antiinflammatoriske, antibakterielle og immunitetsstimulerende egenskaber. Det stammer fra bladene af tea tree. Olien siges også at have helbredende egenskaber af anekdotisk oprindelse. Du kan finde tea tree olie i mange over-the-counter produkter og det er helt sikkert for børn. Må kun bruges udvortes – må IKKE indtaget oralt.

Vorter: Tea tree olie har antivirale egenskaber. En undersøgelse bemærkede, at det kunne være effektivt til behandling af vorter forårsaget af humant papillomavirus (HPV) hos babyer. Det vides ikke, om tea tree olie er effektiv til at bekæmpe andre vira, der forårsager vorter.

Svampeinfektioner: Nogle undersøgelser har vist, at tea tree olie kan hjælpe med at behandle svampeinfektioner i huden. Forskning har bemærket, at det kan have svampedræbende egenskaber, der kan sammenlignes med nogle få svampedræbende lægemidler.

Sårheling: Et par undersøgelser har bemærket den antiinflammatoriske og antibakterielle virkning af tea tree olie på sårheling. Det vides ikke klart, om te-træolie blev anvendt fortyndet i olie eller et medicin. Det tilrådes ikke at påføre olie eller andre stoffer direkte på sår.

Fnat: Tea tree olie i fortyndet form kan være effektiv til behandling af fnat.

Citrongræsolie

Citrongræs er kendt for at forhindre vækst af visse gær og bakterier. Antioxidanter indeholdt i det giver masser af sundhedsmæssige fordele for børn. Her skal vi se nærmere på, hvordan din lille kan få gavn af citrongræsolie.

Hjælper med afgiftning: Urinvejsinfektion er meget almindelig blandt børn. Citrongræs har fantastiske rensende egenskaber, der fjerner toksiner fra kroppen. Det er meget kendt for at afgifte dit barns krop.

Giver lindring fra betændelse: Er dit barn for aktivt? Er du bekymret for de skader, han/hun pådrager sig, mens han/hun spiller? Citrongræs kan tilbyde væsentlig lindring fra muskelsmerter og ledsmerter. Det kan også bruges som et snerpende og antiseptisk middel for dets bakteriedræbende evne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.