World beard day – I dag må du ikke barbere dig

mand med skæg - i dag må du ikke barbere dig

World Beard Day – Den første lørdag i september 

I dag er det den internationale World Beard Day og det betyder, at du absolut ikke må barbere dig.

Det er dagen, hvor de mange skæggede mænd (og for den sags skyld også kvinder) hygger sig med sit skæg.

Jeg har selv skæg, men har aldrig rigtig dyrket denne dag. Er det mon en fejl?

Næste international skæg dag

 
 
Skægpest - mand med stort fuldskæg

Månedens Produkter

Tilbud
DKK 139,00 DKK 122,32 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 149,00 DKK 131,12 (Inkl. moms)
DKK 229,00 (Inkl. moms)
DKK 99,00 (Inkl. moms)
DKK 159,00 (Inkl. moms)

Fordele for personer med skæg – men hvordan er det så for dem uden skæg?

I hvert fald lyder det ifølge worldbeardday.com, at man som skægbærer ikke skal udføre noget arbejde (ups – jeg har netop skrevet denne artikel). Endvidere forlyder det, at man blot skal slappe af og hygge sig sammen med sine med-skæg-mennesker. Dem der intet skæg bærer derimod, er tilsyneladende på arbejde denne dag, hvor de skal forpleje og passe godt på deres med-skæggede-familiemedlemmer.

Ikke dårligt hva?

 

Du må altså ikke barbere dig i dag

Ifølge forskriften, så er det direkte respektløst, at give skægget et lille snit eller en barbering netop denne dag.

Nu er jeg jo lidt sent ude med denne artikel, så har du allerede været i gang med barbergrejet, så skal du ikke høre noget for det fra mig af.

World Beard Day holdes hvert år den første lørdag i september måned.

På worldbeardday.com finder du også nogle helt fantastiske historier om, hvordan dagen fejres og hyldes forskellige steder på jordkloden.

Eksempelvis bliver alle uden skæg i den svenske by Dönskborg sat for porten og er tvunget til, at opholde sig i 24 timer i den nærmeste skov.

 

Oprindelsen for dagen

Den helt oprigtige oprindelse er åbenbart ukendt. Dog nævnes det, at det formentlig stammer helt tilbage fra vikingetiden, hvor danske vikinger havde en særlig dag dedikeret til folket med de prægtigste skægstubbe. Sandsynligvis helt tilbage fra 800 år f.Kr.

Dengang skulle fejringen af skæggede mænd tilsyneladende bestå i, at plyndre og hærge nabobyer og andre lande. Naturligvis af barbariske og krigeriske skæggede mænd.

 

I dag plejer og passe vi skæggede mænd vores skæg med olier

I dag er går det heldigvis lidt mere fredeligt for sig. Så muligheden for at slappe af og blive passet og plejet af andre familiemedlemmer er ikke til at kimse af.

Det er blevet lidt af en trend for de mænd, der virkelig ønsker at passe godt på deres skæg og pleje det, så det altid fremstår flot og velplejet, at vi anvender skægolie.

Ved anvendelsen af skægolie bliver både skægget og især huden herunder fugtet, næret og plejet af de gode ingredienser i olierne. Det giver skægget et pænere udseende, forhindre tørhed og skæl samt skægpest og får i det hele taget skægget til at se sundere og flottere ud.

 

Skal du holde World Beard Day for resten af dagen – eller ligger du allerede i sofaen og får vin og druer serveret, mens træerne bliver masseret?

Ha’ en fantastisk god Word Beard Day lørdag!

Morten

chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Share
Tweet