Valentinsdag – I kærlighedens ånd

Valentinsdag - røde stearinglys

Happy Valentinsdag

Februar måned byder på fastelavn med en fest for alle børnene. Hvor det i sin tid, var en fest for de voksne, har vi til gengæld fået æren af, at fejre Valentinsdag, som efter bedste Amerikanske tradition byder os på en måned med kærlighed.

Månedens Tilbud

Tilbud
ØKO
Tilbud
ØKO
DKK 169,00 DKK 143,65 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 49,00 DKK 39,20 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 59,00 DKK 47,20 (Inkl. moms)

Hvornår er det Valentinsdag?

Valentinsdag fejres den 14. februar hvert år og er dagen der er kendt som ”de elskendes dag”. På denne dag udveksler par kort, blomster, chokolade eller andre former for kærlige gaver til hinanden. Det kunne jo være lækre olier til krop og hår ツ

Vi anbefaler, at du dropper slikket til ære for nogle mere brugbare gaver. Slik får de fleste sikkert rigeligt af i forvejen og det handler i bund og grund om, at gøre dine kære glade. Når de er glade, er chancen for, at du også er glad ret stor.

 
 

Hvad er Valentinsdag?

I Danmark kender vi kun alt for godt til at foragte alt hvad der er Amerikansk og virker som et kommercielt påskud for at tjene en masse penge. Mange tror Valentinsdag hører til i denne kategori, men traditionen har faktisk sine rødder i romerske  frugtbarhedsfester og britisk poesi

Den 14. februar ærede de gamle romere gudinden Juno, som var dronning over de romerske guder og repræsenterede kvinder og ægteskab.

I rom var denne dag udnævnt, som starten på foråret og dagen efter startede Lupercaliafestivalen, som var en frugtbarhedsfejring af Faunus, den romerske gud for landbrug.

Iblandt flere ritualer var eksempelvis en ofret ged, hvis hud blev skåret i strimler og dybet i blodet. De unge romerske mænd løb rundt i byen og dryppede offerblod på både kvinder og marker. Kvinderne var ikke bange, men bød de blodige ritualer velkommen, da det skulle gøre dem mere frugtbare.

Love

Kærlighedens lotteri

Legenderne fortæller om et kærlighedslotteri, hvor byens kvinder lagde deres navne i en stor krukke. Byens ungkarle fik så æren af, at trække en af dem, med det formål at det skulle føre til en parring.

Det siges at langt de fleste tilfælde skulle ende med at parrene forelskede sig og derefter blev gift.

Disse romerske ritualer var dog ikke noget der faldt i god smag med de kristne folk. Kirkens mænd gjorde op med de hedenske traditioner ved at give dem nye kristne navne og samtidig et mere sofistikeret kristent indhold.

Et eksempel på dette er netop Skt. Valentins Dag. Historien beretter, at paven Gelasius i år 498 besluttede, at det 14. februar skulle være Skt. Valentins Dag. Det romerske elskovslotteri blev dømt ukristeligt og forbudt, og dagen skulle stå i præstens og martyren Skt. Valentins navn.

Hvorfor fejrer vi Valentinsdag?

På British Museum siges det, at den allerførste Valentinshilsen ligge gemt. Den skulle være skrevet i 1415 af en hertug af Orleans, der skriver til sine kone, mens han sidder fanget i Tower of London efter at være blevet taget til fange i slaget ved Agincourt.

I 1800-tallet var de forelskede godt i gang med at sende hinanden pænt dekorerede valentinskort. I 1840’erne kom de første kommercielle kort – i Europa. Derved må man sige, at denne såkaldte Amerikanske kommercielle idé, rent faktisk stammer fra Europa.

Tilsyneladende stammer Valentinsdag, som vi kender den i dag. Fra at være udsprunget fra et romersk hedt kærlighedsritual til, at være en modificeret og pænere kristen version. Om det så er endt i en Amerikansk kommerciel forretningsidé kan måske diskuteres.

 

Den kommercielle version af Valentinsdag

En amerikansk dame ved navn Esther Howland, der boede i Massachusetts, fik sit første Valentinskort fra England i 1847. Det gav hende en idé hun kort tid efter skulle spinde guld på. Hun startede sin egen produktion af Valentinskort og omsatte for ca. 100.000 US dollars om året allerede i 1850, hvilket ville svare til omkring 150 millioner kroner i dag.

Efter Esthers Valentinskort voksede Valentins popularitet eksponentielt i USA. I 1930’erne havde dagen kæmpet sig op på en andenplads, når det gælder anledninger til at shoppe, kun overgået af julen.

Langt størstedelen – omkring 80% – af Valentinskort købes af kvinder, hvor mænd derimod køber blomster, chokoladeæsker og sexet undertøj.

 

Giv en god Valentinsgave

Selvom man som dansker måske kan mene, at der er tale om et kommercielt stunt fra producenter som os, så mener vi nu, at Valentinsdag fortsat bør stå i kærlighedens navn.

Her i vores lille land er der ingen lodtrækning iblandt kvinder og ingen dyr, der bliver offeret til guder. Derimod er der masser af gode grunde til at forkæle den du har kær.

Vi ligger ikke skjul på, at vi synes blomster og chokolade er lettere overvurderet J

Vi synes at gaver, der holder mere end et par dage, har langt større værdi og vil derfor tilbyde dig nogle gode Valentinsolie.

Andre Gode ♥ valentinsgaver ♥ fra chleopatra

Det betaler sig altid at vise dit sande hjerte

Når du skal vise din kære, at hun eller han betyder meget for dig, så handler det ikke om, hvor meget du bruger eller giver. Det handler om at give det rigtige, noget brugbart og noget blødgørende ツ

Best Seller Pakken – Isis

– De tre mest solgte olier hos CHLEOPATRA er Tamanu olie, Hybenkerneolie og Figenkaktus frø olie. Prøv dem alle samlet i denne best seller pakke eller giv dem til en du holder af.

Pakke-tilbud -12.5%

Pakken til kvinden – Bes

– Denne pakke passer til både kvinden og de helt små børn med olier og ler, der er milde og gode for både mor og barn.

Pakke-tilbud -12.5%
DKK 312,38 (Inkl. moms)

Præsentationspakke – Hathor

– Få præsenteret alle CHLEOPATRAs olier. Med denne pakke får du nemlig en af hver af de i alt 21 olier vi tilbyder – så har du rig mulighed for at finde netop din favorit.

Prøv før du beslutter dig
DKK 14,95DKK 499,00 (Inkl. moms)

Pakken til manden – Amun

– En god all-round pakke, bestående af olier, der passer til hele kroppen. En rigtig god start-pakke. Kvinder kan også have glæde af den, så den er ikke kun til mænd.

Pakke-tilbud -12.5%

Hvis du håber din kære, vil give dig en af disse gaver, kan du jo helt diskret sende denne side videre :)

 

 

Kilde: Delvist videnskab.dk

chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

[thrive_leads id='142435']

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.