Tør hud – Undgå vinter tørhed i huden – Olier til det danske vind og vejr for krop og sjæl

Gør huden klar til vinter - vinterhud

Tør hud og vinterhud – Undgå vinter tørhed i huden

Det danske vejr er olie-vejr, kunne man fristes til at sige. Vinterhud eller ekstrem tør hud trænger i hvert fald til olie.

Når vinden er stærk, regn og hagl hærger dit ansigt og vejret er koldt, så bruger din hud ligeledes en masse energi på at holde sig stærk, hydreret og spændstig. Det er derfor – særligt i Danmark – nødvendigt, at hjælpe huden til at forblive sund og fugtet, så den ikke tørrer ud.

Og det gælder ikke kun om vinteren, men faktisk hele året rundt.

Vores kroppe har et indbygget, naturligt lag af olie, der beskytter huden. Men det tørre vejr sammen med vinter og hård blæst, kan hurtigt ændre på den naturlige beskyttelse huden besidder. Derved opnår man hurtigt vintertør hud også kaldet vinterhud.

Med det vejr vi ofte oplever her i det lille Danmark, suger vejret simpelthen vandet direkte ud af kroppen. Når det sker oplever vi en tør og somme tider kløende og irriteret hud. Så især om vinteren, kan fugtighedsgivende olier give dig forskellen fra en tør, kløende hud og til en komfortabel glat og fin hud.

Månedens Produkter

Tilbud
DKK 79,00 DKK 67,15 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 84,15 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 179,00 DKK 157,52 (Inkl. moms)
kvinde med tørre albuer

Skal du skifte til vinter hudpleje om vinteren?

Både ja og nej.

For i princippet, bør du holde dig til den fugtighed, der virker for din hud. Du bør som udgangspunkt heller ikke ændre mængden af creme eller olie. I hvert fald ikke, hvis din hud ter sig fint om vinteren.

Udviser din hud ikke ekstra særlige fugtighedsgivende behov i de kolde vintermåneder (ved at virke mere tør end normalt). Så er der heller ikke nogen grund til at booste mængden af olie du tilfører huden.

Gør du dette, uden at kroppen specifikt har forsøgt at gøre tegn til dette, vil du højst sandsynligt opleve, at din hud bliver mere fedtet, blokkere og derved forøges risikoen for en mere fedtet hud med tendens til akne.

Viser din hud sig derimod tydeligt, at den er olie-trængende. Altså hvis den bliver ekstra tør i de koldere måneder, kan der være en god grund til også at booste mængden af fugtighed. Men lyt til din krop, før du overmætter den med hydrering.

Her gælder det nemlig ikke, at mere er bedre. Lidt rækker som regel ret langt, når vi taler om olier til huden

Det skal du gøre ved tør hud
  • Har du ikke mere tør hud om vinteren eller på bestemte tider af året, skal du ikke foretage dig nogle ændringer.
  • Oplever du derimod, at du har mere tør hud på bestemte tider af året – eksempelvis i de kolde vintermåneder, bør du tilføre huden lidt mere end du normalt gør.

Slip for Tør hud

Tips til at holde kroppen fugtet og klar til vinteren for at undgå vinterhud og tør hud

Beskyt huden når du bevæger dig udendørs

Her mener vi ikke kun ved SPF-beskyttende solcremer. Din hud har brug for et beskyttende lag for, at hjælpe den med at holde sin fugtigheds barriere intakt. Træd blot udendørs med et nøgent ansigt, og du vil hurtigt opdage, at vind og kulde kan skabe små revner i hudens overflade, hvilket kan føre til rødme, tør hud og andre skader.

Beskyt derfor ansigtet og andre dele af kroppen som udsættes for det kolde vejr med en fugtighedsgivende olie.

Anvend de rigtige sæber

Brug fede sæber, men ikke stærkt parfumerede sæber. Fede sæber tilføjer fugtighedscreme, sæber med parfume vasker olien væk og gør huden mere tør. Det forstærker blot din vinterhud. Også flydende sæber er generelt mere fugtgivende end almindelige sæber.

Undgå tør hud på hænderne

Hænderne er altid meget udsatte. For det første er de fremme det meste af tiden. For det andet så bruger du dem hele tiden til alle dine gøremål. Dernæst vil det at vaske hænderne flere gange dagligt, hurtigt medføre, at dine hænder bliver mere ru og tørre.

Du kan med fordel anvende en mild olie – som absorberes hurtigt af huden – som en ekstra håndlotion, for at undgå tør hud på hænderne. Men gør dig selv den tjeneste, at sikre dig en olie, der ikke fedter. Det vil nemlig give dig fedtet hænder, hvilket jo ikke er specielt rart. For du vil jo gerne hurtigt i gang med at bruge din hænder igen.

artikel billede - tør hud - to rynkede hænder

Tænk på din krop og miljøet, når du tager bad

Lunken, korte brusebade er bedre end de lange varme bade. Varmen fra et varmt bad smelter ganske simpelt hudens beskyttende olier væk og kan derved udtørre huden. Derved bliver din vinterhud blot værre og det skal du undgå. Har du i forvejen tør hud, skal du være ekstra opmærksom på dette.

Brug dub-tørring efter et brusebad eller karbad. Kraftig gnidninger med et håndklæde efterlader den beskyttende olie på håndklædet i stedet for på huden.

Anvend fugtighedscreme eller fugtgivende olie og masser det ind i huden umiddelbart efter et bad. Her er det et godt tidspunkt at fugte huden, fordi det netop kan forsegle fugten i huden.

Uparfumeret fugtighedscreme er bedre, fordi duftstofferne tilsættes produkter sammen med alkohol, som igen kan være med til at udtørre huden.

Fedtet salver og olier, herunder vaseline, er bedre end lotion eller cremer. Vegetabilske kosmetik olier er som skabt til dette formål i kampen mod tør hud.

Dit vasketøj kan også gøre en forskel for din vinterhud og en tør hud

Duft-fri vaskemidler er bedre for din hud. Produkter med duft kan overføres fra tøj til huden og forårsage tørhed. Skyllemiddel er også dårligt på grund af de parfumestoffer, som er indlejret i dem.

Oftest vil der være tale om kunstige stoffer, som ikke er godt for nogen. Flere og flere udvikler desuden allergier over for disse duftmidler. Om de i sig selv kan være medvirkende til en tør hud skal dog være usagt.

Sørg for en god luftfugtighed i hjemmet

Det kolde vejr gør, at vi får sat gang i radiatorerne, lagt brænde i kaminen og ild til stearinlysene. Det er med til at give et indeklima, der er utrolig tørt, som igen er med til at tørre huden helt ud. Det gælder derfor om også, at holde indeklimaet vel fugtet.

Du kan eksempelvis gøre det med vådt tøj. Tør evt. nyvasket tøj indenfor, da det tilfører fugtighed indendørs.

Almindelige stueplanter hjælper naturligvis også på indeklimaet. Bregner er helt fantastiske for at skabe fugtighed indendørs, men husk nu at dine planet også har brug for vand og fugt, så du skal naturligvis huske at vande dem og eventuelt fugte deres blade.

Lad døren fra badeværelset stå åben efter du har været i bad. Fugten herfra kan sagtens fordeles ud i de andre rum – det giver desuden også et bedre indeklima på badeværelset, hvis ikke alt fugten derfra forbliver i det samme rum.

Pas dog på du ikke fugter dit hjem for meget, da det kan give nogle helt andre problemer. Du skal kun benytte dig af disse tips, hvis dit indeklima er rigtig tørt.

Gode olier til en fugtgivende balance om vinteren for at fjerne vinterhud og komme tør hud til livs

Argan olie

Argan olie er god til hele kroppen. Den har både healende og fugtgivende egenskaber, og hjælper desuden med at minimere strækmærker, ar, rynker og de fine linjer.

DKK 129,00 (Inkl. moms)

Jojobaolie

Jojoba olie er også rigtig god som kropsolie og er normalt rigtig god til personer med fedtet hud. Jojobaolien er den olie, der minder mest om hudens egen olie-produktion, sebum.

Begge olier kan også bruges til at give fugtighed og styrke til håret.

Passionsfrugt olie

Passionsfrugt olie egner sig godt til ansigtet. Den dufter dejligt og absorberes let ind i huden, hvor den både fugter og beroliger huden.

Ikke på lager
DKK 129,00 (Inkl. moms)

Kæmpenatlys olie

Kæmpenatlysolie er også en rigtig god og mild olie til ansigtet. Den er rig på GLA (gamma-lenoleic syre) som hjælper med at opretholde reproduktion af nye celler.

Hvad gør du for at holde tør hud på afstand?

Det var vores bud på en god kropspleje til at vedligeholde hudens fugtighed. Hvad gør du for at bekæmpe tør hud og vinterhud?

chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.