I den traditionelle medicinske praksis på Stillehavsøerne har tamanu olie været brugt i århundreder til at berolige og effektivt fjerne forskellige infektiøse hudsygdomme.

De polynesiske kvinder brugte Tamanu olie til at fremme hudens sundhed og klarhed, og endda selv i baby hudplejeformuleringer for at forhindre potentielt bleudslæt og andre hudtilstande hos spædbørn.

Forskning har vist, at Tamanu (Foraha) olie indeholder Calophyllolid (et neoflavanoid, der vides at have antiinflammatoriske egenskaber) og Delta-Tocotrienol (en form for E-vitamin), samt en række antioxidanter.

Hvad er tamanu olie?

 

Tamanu olie er et ekseptionelt naturprodukt, der hjælper med at fugte, nære og regenerere celler i hudens overflade.

Olien har en fantastisk evne til at bekæmpe særligt akne og andre urenheder meget effektiv. Olien har regenerative og celle-stimulerende egenskaber på grund af den høje koncentration af essentiel linolsyre. Økologisk og koldpresset Tamanu olie er en af de bedste basisolier til bekæmpelse af hudproblemer.

Tamanu fremmer nyt væv, mindsker ar, strækmærker og solforbrændinger samt bekæmper inflammationer, psoriasis og svamp. Dette klarer den, idet den tilfører huden med både anti-inflammatoriske og antibiotiske egenskaber.

Den er yderst fordelagtig til at forbedre hudens tekstur, især hvis du leder efter en lysere hud.Tamanu-planten indeholder mange gode egenskaber, som er nyttige for restaurering og regenerering af hudens væv, samt til at fremme væksten af både en sund hud og et levende friskt hår.

Den grønne olie er ikke-fedtende og absorberes hurtigt ind i huden. Olien har sin helt egen naturlige, særprægede duft. Blot en dråbe, rækker langt.

God mod akne og ar og andre urenheder i huden. Olien hjælper med at danne nyt væv og virker både antioxidant, antiseptisk og antisvamp. Anvendes også mod smerter fra neuropati.

Den er et universalmiddel til næsten enhver hudlidelse du kan komme på

Hvordan bruger man tamanu olie?

 

Tamanu olie er i sandhed en alsidig olie og gør sig især velegnet til helbredende formål. Netop derfor anses den som værende et mirakel for næsten enhver tænkelige hudlidelse.

Olien er drøj i brug og derfor er blot nogle få dråber nok. Påfør olien på de områder du ønsker at behandle.

I ansigtet kan du med fordel påføre olien i T-zonen samt på kinder og nakke.

Olien absorberes fint ind i huden og du skal blot lade olien blive på huden.

Vær opmærksom på, at tamanu olien har en kraftig grøn farve, der kan smitte af på tøj, møbler og andre tekstiler. Sørg derfor, at lade olien absorbere, før du ligger dig til at sove, da farven kan være svær, at få af sengetøjet.

ØKO

Vegetabilske olier

Tamanu olie 30ml, Økologisk

kr. 149,00 (Inkl. moms)

Hvad er tamanu olie god til?

 

  1. Til at behandle akne
  2. Til at lindre smerter i forbindelse med neruopati
  3. Til at behandle svamp
  4. Til at behandle urenheder i huden
  5. Til at gøre huden glat, elastisk, fast og smuk
  6. Til at afhjælpe kropslugt f.eks. under armene
  7. Til at mindske ar og strækmærker
  8. Til at fremme dannelsen af nyt væv og derved fremskynde sår-heling og væksten af en sund hud

Tamanu olien virker naturligt; anti-bakteriel, anti-inflammatorisk, anti-akne, anti-viral, anti-svamp, antibiotisk, antiseptisk

Naturlige gode egenskaber

Historien bag tamanu olien

 

For flere tusinde år siden fandt beboerne i Tahiti et særligt træ, der voksede ned ved vandet. Det var tamanu træet, som de kaldte for ati træet.

De fandt hurtigt frem til, at kerne gav en fin olie, som de anvendte både før og efter sol. Olien gav dem en meget fin hud og netop personer fra Tahiti er kendt for at have en meget skøn hud.

Olien fra tamanu har en lang historie. I1928, testede søster Marie-Suzanne, en missionær af Society of Mary, tamanu oliens medicinske egenskaber. Hun brugte det effektivt til at behandle spedalskhed og opdagede i 1934, at det endvidere havde smertestillende og beroligende egenskaber.

Det tager 100 kg tamanu frugt, det antal et træ producerer årligt, for at give bare 5 kg koldpresset olie.Indfødte troede at tamanu træet var en hellig gave fra naturen, og at guderne gemte det i budskadset.

calophyllum inophyllum

Hvad er tamanu olie godt for?

Tamanu olie har evnen til at give din hud et nyt total forynget udseende og efterlader dig med den smukkeste klare hud.

Tamanu olie er presset af de nøddekerner man finder i Tamanu træet. Denne tropiske olie har evnen til at fremme dannelsen af nyt væv, og har derfor en effektiv fremskyndende healings process.

Den trænger dybt ind i alle tre lag i huden og virker helbredende for hudproblemer som: generel ardannelse og ardannelse i forbindelse med akne, strækmærker, helvedesild, solskoldning, tør og skællet hud, forbrændinger, insektbid eller svie, generel kløe og kløe på grund af eksem eller psoriasis, alderspletter, ringorm, blære infektioner, fodsvamp og lyskesvamp m.m.

En af de vigtigste funktioner i Tamanu olie er dens evne til at trænge igennem alle tre lag af huden – dvs. epidermis, dermis og hypodermis – meget hurtigt, uden at efterlade en fedtet fornemmelse.

Den virker i harmoni med din hud, ved at hjælpe din hud med at regenerere sig selv. Din hud vil forbedre sin glathed, elasticitet, fasthed og hjælpe med at slette rynker.

Tamanu olie virker også som en naturlig deodorant, hvilket er derfor, den bliver brugt til reduktion af kropslugt. Den har dog en noget speciel lugt i sig selv, som ikke vil behage alle.

Tamanu olie er en ikke-fedtet olie, der absorberes let ind i huden. Den kan have en udtørrende virkning på huden, når den anvendes til et større område.

Hvis området begynder at blive “skællet”, skal du ikke blive forskrækket – det betyder olien gør sit arbejde. Anvend blot lidt mindre olie eller stop et par dage. Da olien er så utrolig effektiv, rækker selv en lille smule langt.

Der er ingen skade i at bruge denne olie i andre hudpleje-produkter, da den er sammensat af phospholipider og glycolipider, og disse er naturlige bestanddele af sund hud og er gode vand-bindemidler.

Anvendelse

Kun til udvortes brug. Masseres direkte på tør, ren hud på de områder, der ønskes behandlet.

Tamanu olie er en helt utrolig olie med stærke anti-inflammatoriske egenskaber.

Denne olie har mange gode anvendelsesmuligheder – især nå det gælder reperation af huden.

Tamanu mod lyskesvamp

Grundet oliens anti-fungus egenskaber kan blot nogle enkelte dråber tilført skridtet fjerne svamp utrolig hurtigt.

Tamanu olie mod ar

Tamanu olie svinder strækmærker ind med utrolige resultater. Den gør også mirakler på arvæv, hvilket bevirker at ar bliver mindre uskønne.

BioScience Laboratories gennemførte en undersøgelse af Tamanu oliens evne til at forbedre udseendet af ar.

Seks personer med tydelige ar der minimum var et år gamle deltog i testen. Forsøgspersonerne blev ikke tilladt at bruge fugtighedscreme på de arrede områder i syv dage før prøven, eller i løbet af den ni-ugers testperiode.

Deres ar blev bedømt i forhold til ruhed, længde, bredde og graden af forskellen fra omgivende normal hud.Målinger af mørke og rødme blev også taget for arret og sammenlignet med omgivende normal hud. Digitale billeder af ar, blev taget forud for den oprindelige test og i slutningen af uge ni.

Tamanu olie blev anvendt på området med arret to gange dagligt i ni, på hinanden følgende uger.

Der var signifikant forbedring i forekomsten af ar efter seks uger, og forbedringen fortsatte gennem uge ni. Længden på deres ar blev reduceret med gennemsnitligt 0,28 centimeter, og bredden blev reduceret med gennemsnitligt 0,12 centimeter.

Fedtsyreindhold i tamanu olie

Mættet fedtsyre enhederBaseret på Indhold – %
C16:0palmitinsyre12-15
C18:0stearinsyre8-13
C20:0arachinsyre<1.0
Typisk mættet fedtsyreindhold per enhed20
Monoumættet fedtsyre enheder
C16:1palmitoleinsyre<1.0
C18:1oliesyre35-49
C20:1eicosensyre<1.0
Typisk monoumættet fedtsyreindhold per enhed38
Polyumættede fedtsyrer enheder
C18:2linolsyre21-40
C18:3alfa-linolensyre0.3-1.3
Typisk polyumættede fedtsyrer per enheder38

NOTE: Særligt om konsistensen af tamanu olie

Tamanu olien kan være lidt speciel i konsistensen. Den kan nemt blive fast, lidt tyk og måske endda virke lidt klumpet i konsistensen. Dog vil den typisk blive mere medgørlig, efter et par dage i stuetemperatur. Hvis den er helt umulig, kan man evt. sætte den en times tid i nærheden af en radiator.

Enkelte batches af tamanu olie vi har fået igennem tiden, har været noget mere tyk i konsistensen end normalt, hvilket tyder på, at det er en af dem, der indeholder en god del bundfald. Det er ikke dårligt – tværtimod – da mange af alle de gode egenskaber netop er at finde heri.

Desværre bliver den således noget mere besværlig at håndtere, hvorfor en pipette ikke altid er den bedste løsning. Det er vi opmærksomme på og overvejer derfor i fremtiden, at sælge denne olie med pumpe i stedet. Dog kan olien blive så tyk i konsistens, at heller ikke en pumpe vil hjælpe på problemet. Derfor bliver man i nogle tilfælde nødt til, at varme olien lidt op før brug.

Men konsistensen af olien fejler altså ikke noget – sådan er olien, når den er bedst. Det kolde vejr, som olien netop har været igennem med Post Danmark, hjælper heller ikke ligefrem på dette problem, så prøv i første omgang, at give den lidt tid til at ”varme sig”.

Ofte stillede spørgsmål om tamanu olie

Kan tamanu olie bruges direkte på huden?

Tamanu olie er en naturlig vegetabilsk olie og kan derfor bruges helt sikkert direkte på huden.

Kan tamanu olie bruges til huden?

Tamanu er rigtig god til huden og er især god til problemhud

Kan tamanu olie bruges til ansigtet?

Tamanu olie fungerer rigtig godt til ansigtet. Olien absorberes ganske fint, men brug kun ganske lidt. Er super god mod akne, svamp og uren hud generelt.

Kan tamanu olie bruges til håret?

Tamanu kan godt bruges til håret, men der er mange andre olier, der er at foretrække. Hvis olien skal bruges til noget er det oftest hovedbunden – især hvis man oplever problemer med hovedbunden i form af eksempelvis skæl, eksem eller svamp.

Hvad er tamanu oliens egenskaber?

Tamanu olie er utrolig god til problemhud, som akne, små sår og hjælper med at hele kroppen.

Kan tamanu olie bruges til massage?

Teknisk set ja, men vi vil dog anbefale en anden olie. Dels er det langt fra alle der synes godt om denne olies naturlige aroma og dels, findes der andre olier, som er langt mere velegnet til massage. Vi vil anbefale en mandelolie i stedet.

Kan tamanu bruges som en basisolie?

Man kan godt bruge tamanu som basisolie, men det vil nok være en af de sidste på listen over dem som anbefales. Tamanu olie fungerer ikke som den bedste basisolie for at sige det lige ud.

Er tamanu olie sikker for børn?

Ja, tamanu olie er sikker for børn. Vi vil dog anbefale, at man kun benytter denne olie til børn ved svær akne-udslet eller anden form for problemhud. Har du behov for en daglig fugtighed til dit barn, kan vi anbefale en mild olie som eksempelvis abrikoskerneolie.

Kan tamanu indtages oralt?

Vores tamanu olie er udelukkende til udvortes brug. Du kan dog godt anvende den til eksempelvis et sår på læberne eller ved svamp i skridtet, men den bør ikke indtages oralt.

Kan tamanu blokkere porerne?

Tamanu olie har en komedogenrate på 2, hvilket vil sige, at den som udgangspunkt ikke blokkerer porerne, men nogle personer vil opleve, at den kan vise en begyndende blokkering.

Hvordan lugter tamanu olie?

Lugt anses meget individuelt, men tamanu olie hører ikke til de olier, som beskrives til at have en god aroma. Aromaen er ganske speciel. Nogle kalder den jordet eller en kratig nødde eller- træ-agtig lugt. Der findes mange dårlige versioner af tamanu og de lugter decideret forfærdeligt. En ren, uraffineret tamanuolie har en tyk konsistens, en rig, dyb nøddeagtig og træagtig duft og en fed mørkegrøn farve.

Hvilken farve har tamanu olie?

Farven på tamanu er meget mørkegrøn.

Skal tamanu olie opbevares i køleskabet?

Hvis du ikke skal bruge din olie i en længere periode, kan du med fordel sætte den på køl. Men hvis du jævnligt anvender den anbefales det, at du holder den i stuetemperatur. Når tamanu bliver kold størkner olien, hvorfor den skal optøes igen, når den skal bruges.

Kan tamanu olie bruges af gravide?

Ja, denne olie kan godt anvendes af gravide – helt sikkert. Vi opfordrer gravide til regelmæssigt at massere modtagelige områder med en naturlig olie med højt indhold af essentielle fedtsyrer, antioxidanter og E-vitamin, såsom arganolie, marulaolie eller figenkaktus frø olie. Tamanu olie kan på sigt også hjælpe mod strækmærker, men det er altid bedst at forebygge strækmærker.