Hvad er svamp i skridtet?

Svamp i lysken eller svamp i skridtet (også kaldet lyskesvamp) skyldes en infektion af huden i lysken og eventuelt på pungen.

Den videnskabelige betegnelse for svamp i lysken er Tinea cruris eller Dermatophytosis inguinalis/inguinioscrotalis. Svampen viser sig oftest som et ganske stort, rødbrunt skællende område i lysken, som eventuelt bredder sig ind på pungen. Det skællende område kan godt virke meget tørt. Typisk vil der også være både svie og kløe involveret. 

Det er oftest mænd der får svamp i lysken og det er derfor altid en god idé, at gøre det til en daglig kutyme at tjekke dig selv i skridtet, når du nu alligevel går i bad. Ved at opdage symptomerne hurtigt, har du også mulighed for hurtigere at slippe af med det igen.

tamanu olie chleopatra

Tamanu olie mod lyskesvamp

 

Naturlig holistisk behandling af lyskesvamp

Svamp i skridtet kan forekomme ved dårlig hygiejne, grundet stramsidende undertøj, stillesidende hverdag eller hvis lysken holdes varm og fugtig. De bedste olier til en naturlig behandling af svamp i lysken er:

Tamanu olie

Tamanu olien har virker over alt forventning. Kan anbefales til andre der har problemer med lyskensvamp pga. meget sportsaktivitet.
Dennis

 

 

Hvordan opstår svamp i skridtet?

Svamp i skridtetDe fleste af os bærer på en eller flere af de svampe, der forårsager svamp i lysken. De lever af døde hudceller og gør som regel ingen skade. Men fordi de elsker varme og fugtige områder, er det oftest mænd, der får svamp i skridtet, da da her ofte er gode betingelser for dem. Mænd der går med stramtsidende undertøj eller som motionerer meget kan have større risiko for at få svamp i skridtet. Herunder hører naturligvis også de, som har en mangelfuld hygiejne.

Svamp smitter både ved direkte kontakt samt ved indirekte kontakt, som for eksempel via håndklæder. Det er derfor vigtigt at komme svampen til livs hurtigt.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
-20%
DKK 39,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
DKK 357,00 DKK 312,38
Tilbud
-10%
Tilbud
-12.5%
Tilbud
ØKO
DKK 59,00 DKK 49,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-15%
DKK 61,00 DKK 51,85
Tilbud
-12.5%
DKK 177,00 DKK 154,88
DKK 109,00 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 79,00 DKK 59,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 300,08
Tilbud
ØKO
DKK 79,00 DKK 59,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
Tilbud
ØKO
DKK 159,00 DKK 109,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-15%
DKK 447,00 DKK 379,95

Naturlig behandling af svamp i skridtet

For mænd er det meget almindeligt, at svampen vise sig i begge sider af lysken. Almindelige metoder til at behandle svamp i skridtet foregår ved at smøre et svampedræbende middel på huden, som kan købes i håndkøb. Disse midler fungerer fint, men eftersom du er på udkig efter et naturligt alternativ, så anbefaler vi Tamanu olie.

Tamanu olie har antibakterielle egenskaber og virker derfor antiseptisk på svamp (antifungale). Olien kan derfor smøres på de berørte områder og den vil virke på samme måde som de midler du køber på apoteket. Bare rent holistisk i stedet for kemisk. Læs eventuelt de mange gode anmeldelser igennem, som vores tamanu olie har fået af vores kære kunder.

Ved brug af Tamanu bør symptomerne være forsvundet på få dage og i hvert fald inden for to uger. Er dette ikke tilfældet eller hvis der opstår overdreven rødmen/rødlighed, hævelse, væskeafløb eller at du får feber, bør du opsøge din egen læge.

Anvend Tamanu olie to gange dagligt på de berørte områder og smør kun et tyndt lag olie på (anvend kun et par dråber) og fordel det ved at massere det rundt på det berørte område. Har du også fodsvamp bør du behandle dette samtidigt.

 

ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)

 

Forebyg lyskesvamp: Undgå at svamp i skridtet vender tilbage

For at undgå, at svampen vender tilbage efter behandling, er det vigtigt, at du sørger for at holde dig ren og vaske dig grundigt hver dag. Særligt hvis du sveder meget eller dyrker fysisk motion, der får dig til at svede.

Til dagligt skal du også sørge for at holde dig tør, da svamp gror bedst i varme og fugtige områder på kroppen. Anvend ikke for stramtsiddende undertøj eller tøj, der gnider imod skridtet eller indersiden af dine lår.

Til sidst bør du også huske, at du ikke skal dele dine personlige hygiejniske artikler så som håndklæde og vaskeklude. Du kan med fordel også vaske dine dyner og dit undertøj ved mindst 60 grader og med klorin (vær dog opmærksom på at klorin afbleger farven på tekstiler).

Find flere produkter mod svamp her

 

Block "plej-det-vaek-blok" not found

Denne artikel bør udelukkende anvendes til informative formål. Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Brug for en lækker ansigtsolie?

Vi anbefaler

Figenkaktus frø olie

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling