Hvad er strækmærker?

Alle kan få strækmærker og langt de fleste vil også opleve at få dem før eller siden her i livet. Strækmærker er en slags ar, der dannes i hudens overflade. Typisk starter de som en affarvning i huden – enten lilla eller blå – og med tiden aftager de til en blegere kulør og kan ofte virke mere hvid i farven en ens normale hudfarve. Strækmærker vil ofte mindskes over tid, men forsvinder normalt aldrig helt.

Strækmærker opstår typisk i forbindelse med at huden bliver presset eller strukket for hurtigt. Det kan være ved vægttab eller når der tages kilo på eller for kvinder der er gravide, når maven hurtigt vokser. En god olie du kan bruge til at hjælpe helingsprocessen som behandling af strækmærker med er:

Tamanu olie

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 177,00 DKK 154,89 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 99,00 DKK 88,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 385,00 DKK 336,89 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 129,00 DKK 99,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 724,00 DKK 633,53 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 88,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud - 12.5%
DKK 495,00 DKK 433,14 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 453,00 DKK 396,39 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -20%
DKK 1.208,00 DKK 966,40 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 169,00 DKK 125,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 313,00 DKK 273,89 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 79,00 DKK 60,00 (Inkl. moms)
Tilbud
Pakke-tilbud -12.5%
DKK 377,00 DKK 329,89 (Inkl. moms)

Hvordan opstår strækmærker?

Når hudens tykkeste lag revner opstår disse strækmærker. Dette lag kaldes normalt for læderhuden. Det er ellers ret så stærkt og utrolig elastisk, men kan altså godt bliver overbelastet så at sige. Dette kan dels ske hvis du tager på i vægt for hurtig til at huden kan følge med, men kan også ske ved hurtigt vægttab eller hvis huden strækkes ud hurtigere end normalt.

Det er det der ofte sker for gravide kvinder, når maven bliver større i en relativ fart. Her bliver det yderste lag i huden ganske simpelthen presset for hurtigt, hvilket giver strækmærkerne. Det er dog ikke kun gravide og maven det kan ske for. Både mænd og kvinder oplever strækmærker og ofte på dele som over- og underarme, balder, lår, hofter og på midten af maven lige omkring navlen.

Så hvilken behandling af strækmærker findes der?

 

Naturlig behandling af strækmærker

En egentlig behandling af stræk-mærker er reelt ikke muligt. Oftest kan strækmærker mindskes, hvilket normalt sker helt af sig selv. Man kan gøre det lidt hurtigere ved hjælp af eksempelvis cremer med A-vitamin og E-vitamin eller behandle med olier, der indeholder en eller begge af disse ingredienser.

Den bedste behandling af strækmærker består dog i at forebygge dannelsen af stræk-mærker i første omgang. Det vil altså sige, at du forsøger at undgå dannelsen af strækmærker. Der findes ganske simpelt ingen produkter, der kan garantere denne effekt, men ved brug af olier, kan man give huden en ekstra fugtighed, der kan være med til at øge elasticiteten og dermed sandsynligvis formindske risikoen for at danne strækmærker.

Dette kan være særligt nyttigt for gravide, da disse kvinder jo kan være vel forberedte på at det kan ske, mens det for mange andre mennesker ikke er noget man går og tænker over.

Tilbud
ØKO
DKK 169,00 DKK 125,00 (Inkl. moms)

Find flere produkter mod stræk-mærker her

 

Block "plej-det-vaek-blok" not found

Denne artikel bør udelukkende anvendes til informative formål. Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling