Skøn, smuk og bare dejlig – Du er skøn som du er

Kender du det? Din kæreste, dine forældre eller en nær ven, siger du er skøn.

Men indeni føler du det slet ikke sådan. Når du vågner om morgenen, har du det fint. Men så snart du ser på dig selv i spejlet, falder dine skuldre ned til knæene, og du udstønner et tydeligt nedgraderende årrhh.

Måske det ikke er helt så slemt. Men så kender du sikkert til de dage, hvor du bare har fået nok af den bums, der har sat sig i panden. Øjenbrynet, der bare ikke ter sig som det skal. Og de tre kilo, der bare er for meget af på sidebenet.

Det behøver ikke engang være din krop du sukker over. Det kan også være du ville ønske du havde en pænere gang (måde at gå på), var bedre til at sige fra, eller måske tog og fik ryddet op og vasket tøj.

Uanset, hvor god en morgen det er, så har du en tendens til, at finde fejl på dig selv, din krop og din væremåde. Det er slet ikke mærkeligt, for du er uddannet til det.

Månedens Tilbud

Tilbud
DKK 69,00 DKK 55,20 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
Tilbud
ØKO
DKK 159,00 DKK 127,20 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 169,00 DKK 135,20 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)

Du er uddannet til ikke at føle dig skøn og god nok

Prøv engang at gå tilbage i tankerne til dengang du var 5 år gammel. Det er måske lidt svært, men uanset om du husker det eller ej, så bare prøv at forestil dig selv dengang du var fem.

I visse tilfælde, kan det endda være du skal helt tilbage til du var 3 eller fire år gammel.

Dengang var alt bare som det skulle være. Din næse sad præcis hvor du havde brug for den. Din fødder kunne bære dig derhen, hvor du ville og alle smilede til dig og gav dig komplimenter, når du havde tegnet noget, der så ud til at være løgn (der var den allerede).

For efterhånden som du er vokset op, er du blevet uddannet på lige fod med alle andre, der har fået samme uddannelse. Så har det pludseligt slået klik. Og vupti så har du fået et helt andet syn på tingene.

På et eller andet tidspunkt i dit liv, er det gået op for dig, at din mor synes du lignede en klovn i en bestemt kjole. Du har indset, at alt ikke er helt så perfekt, som du tidligere ellers mente det var.

Pludseligt var der ikke grænser for hvad, der ikke var godt nok. Dit hår sad forkert. Dit ansigt så for blegt ud. Du havde de forkerte sko på, du brugte tandbørsten forkert. Dine negle var forfærdelige og dine knæ så pludseligt mærkelige ud.

I dette øjeblik gik det op for dig – formentligt ganske ubevidst dog – at din mor ikke var tilfreds med sit eget hår, sin egen næse, hendes egne knæ og hendes egen hudpigment.

Siden er det bare eskaleret til oceaner af selvkritik på et nærmest kosmisk niveau.

Du dømmer dig selv alt for hårdt – andre ser dig helt anderledes – Er det ikke på tide, at du lærer at se på dig selv, som andre gør?

Hvornår er man skøn?

Alle er skønne punktum.

Alle er skønne altid punktum.

Skønhed er noget, der er presset ned over dig siden dengang du var helt lille. Det har bare fået lov til at udvikle sig til et uendeligt ræs uden sidestykke.

Især i vores århundrede, hvor medierne og reklamebranchen har fået lov til, at tage din mors oplærte selvkritik og masseproducere den for at bilde dig ind, at den er helt gal med dig.

Vi anvender selv billeder af kvinder her på CHLEOPATRA, der ser “lidt for fantastiske” ud og som er blevet photoshoppet i hoved og ***. Vi er ikke stolte af det, men gør det dog mest fordi vi ikke har ressourcerne (læs $) til at producere vores egne ægte billeder.

Og det er præcis der, hvor filmen knækker. For næsten alle i skønhedsbranchen benytter sig af, at skabe dette helt perfekte og fuldstændige uopnåelige billede af hvad skønhed er.

Det er falsk reklame for ud af en million mennesker, er der jo kun tre der ser sådan ud i virkeligheden og typisk er det mennesker, de fleste ikke kan holde ud at være sammen med. Er det virkelig det du gerne vil opnå?

Man siger jo at skønhed kommer indefra – og hvis du lige tænker lidt over den, så er der noget om det.

Det er derfor at:

Du er skøn, når du føler dig skøn

Uddan dig selv til at føle dig skøn

Skønhed er et begreb, der er lige så umuligt at forstå og fatte, som uendeligt er. Prøv at forestille dig, at universet er uendeligt… Kan du det?

Hvis vi nu siger, at skønhed kun kommer an på det ydre, hvad afgør så, hvornår noget eller nogen er skøn?

Ja, skøn, smuk, henrivende og bedårende er alt sammen en individuel tanke. Det kan ikke omfatte logik, som 1+2=skøn.

Vi kan alle have dårlige dage, hvor det ikke lige går efter drejebogen og det må vi leve med. Men at føle sig skøn, uanset hvad omverden fortæller dig hvad skøn er, er det du bør uddanne dig selv og dine børn til.

Skøn er nemlig på ingen måde kun udseendet, dufte, sminke og slanke mennesker. Skønhed er inde i dig.

Når du har hjulpet en ældre dame over vejen. Når du smiler tilbage til en, der smiler til dig. Når du netop har scoret et nyt job. Eller når du dybt og inderligt kan mærke i dit hjerte, at du elsker et andet menneske. Føler du dig så ikke skøn?

Dove er et af de få firmaer, der går efter at være anderledes. Uanset deres eminente markedsføring egenskaber, så ligger der et utrolig godt budskab bag. Se og døm selv:

Reklamens magt

Reklamer udgør en industri, der omsætter for mere end 100 milliarder dollars om året. Det svarer til mere end 666.000.000.000.000 kroner og det påvirker bestemt os alle sammen i hele vores liv.

Vi udsættes hver især for mere 2000 annoncer om dagen, som måske udgør den mest magtfulde pædagogiske handlekraft i samfundet. For disse annoncer sælger nemlig en hel del mere end blot produkter.

Reklamer sælger værdier, billeder og begreber om succes og værdi, kærlighed og seksualitet, popularitet og normalitet. De fortæller os, hvem vi er, og hvem vi skal være. Sommetider de sælger endda også afhængighed.

Billedet er kunstigt og kan kun opnås kunstigt (selv det “naturlige look” kræver meget forberedelse og en masse penge). Skønhed i reklamernes omfang, er noget, der kommer udefra.

Der bruges mere end syv millioner kroner hver time på kosmetik. I et desperat forsøg på at efterkomme den ideelle, men umulige standard, der foregives af industrien.

Mange kvinder går meget langt for at manipulere og ændre deres udseende og kroppe. En kvinde er betinget til at se hendes ansigt som en maske og hendes krop som et objekt, da tingene adskilles fra og ofte syner langt vigtigere end hendes virkelige selv. Et konstant behov for forandring, forbedring, og forklædning.

Hun er – igen i reklamernes verden – skabt til at skamme sig og føle sig utilfreds med sig selv, uanset om hun forsøger at opnå “det perfekte udseende” eller ej. Hun objektiveres konstant af andre, og ganske hurtigt lærer hun at objektivere sig selv.

Det er ikke så mærkeligt, at vores opfattelse af skønhed er helt forskruet.

Reklamer styrer dit liv

For langt de fleste mennesker, sker der en automatisk kædereaktion, når de bliver hjernevasket. Hvis du bliver ved med at få fortalt at jorden er firkantet, dag ind og dag ud. Så vil du en dag tro på det.

Sådan virker hjernevask og det er også den effekt de mange falske reklamer af ”skønne” kvinder og mænd giver dig. Når du hver dag bliver bombarderet med negativ energi om, at du ikke er lige så skøn og perfekt som de er. Når du hver dag får at vide, ”du er ikke god nok”, så ender du med at tro på det.

Og det er som nævnt før langt tidligere, du får påduttet dette falske billede af dig selv, end de fleste aner.

  • Punkeren, der går i nittede læderjakke, beskidte og hullede bukser er skøn.

 

  • Hippien, der har blomster alle vegne, ryger tjald og dyrker elskov i det fri, er skøn.

 

  • Den bumsede teenager, der spiller computer hele dagen og drikker cola og spiser pizza, er skøn.

Alle mennesker er unikke på hver sin måde – og er det i virkeligheden ikke det, der gør os skønne?

Hvis alle lignede dem du ser i reklamerne, ville det så ikke være død sygt? Og hvis vi alle lignede dem i reklamerne, hvad tror du så reklame-industrien ville gøre?

Jeps – de ville naturligvis bare vende det hele på hovedet. For det handler ikke så meget om, at gøre dig skøn i virkeligheden. Det handler om at tjene penge.

Du ser det allerede. I vesten har skønhedsbranchen gjort det in, at være brun. Mens de på den anden side af kloden – i østen – har gjort det ind, at være hvid.

Derfor sælges der adskillige produkter her i vesten, der kan hjælpe dig med at få en gylden, lækker brun kulør. Mens de i asien sælger produkter med blegemidler, der kan hjælpe dig til, at blive lækker og skinnende hvid.

Det er jo nærmest, som at gå tilbage til de gode gamle dage, hvor de i vesten solgte ”slange-olie”. Bare i en omvendt betydning.

Tag kontrol over din skønhed nu!

Når du vågner i morgen, så husk på, at skøn kommer indefra. Føl dig skøn. Sig til selv, du er bare skøn, når du ser dig i spejlet. Mærk det, føl det, mén det.

Gør det hver dag – og når du hører andre sige noget nedladende om dig. Så lad være med at slås tilbage. Husk bare på, at det gør de kun fordi, de ikke selv føler sig skønne. Bær over med dem. For selvom de også er skønne inderst inde, så er det bare ikke gået op for dem endnu.

Brug gerne fortsat sminke, mascara, neglelak, ansigtspudder, olier, læbestift, lotion, øjenskygge, blush, cremer og meget mere.

Det har i princippet ikke noget med skønhed at gøre. Det er blot sminke og pleje, hvilket der intet er i vejen med. Du skal bare ikke narre dig selv til at tro, at det er de produkter du har stående på hylden, der gør dig skøn. Det er det nemlig ikke…

Det er dig!

photoshop reklamer af før og efer

Promenade i det indre københavn kun iført undertøj

Katrine Gisiger, 27 år, er en kvinde, der selv har oplevet at kæmpe med et negativt syn på sin egen krop.

Hun er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed samt certificeret mindfulness-instruktør. Hun har selv været igennem både spiseforstyrrelser, stress, angst, depressive perioder og alt muligt andet.

I alt sin “enkelthed” lå der mangel på selvværd bag episoderne og den tanke, at “du er ikke god nok”. Desværre er der mange, der føler ligesom Katrine gjorde og det er ikke kun piger og kvinder, men også mænd.

I samspil med fotografen Morten Svane, har Katrine sammen med seks andre kvinder iført sig et sæt sort undertøj og “skudt” en video, hvor de går igennem de Københavnske gader, kun iført dette undertøj.

Det er blevet til en video, der deler budskabet om, at du er god nok.

Videoen er allerede set og delt af mange og da den falder i så god jord her i denne artikel, får du den naturligvis også her:

Denne video er til at inspirere dig til at gå med i kampen mod idealet. Kampen mod kropshad. Kampen mod skammen.

Katrine Gisiger

ENDELIG!!Jeg har glædet mig så uendeligt meget til at dele denne video med jer. Alt for mange har i alt for lang tid været utilfredse med deres krop. Jeg har for nyligt fået at vide flere gange at det ikke har nyhedsværdi og dermed ikke er vigtigt, for sådan har det jo altid været. SAY FUCKING WHAT??Så hvis man har brugt størstedelen af sit liv på at hade sin krop (sin mavedelle, sin appelsinhud, sine strækmærker og skæve bryster osv.), så er det bare 'the way it is'?NEJ. Det er bare ikke okay. Denne video er til at inspirere dig til at gå med i kampen mod idealet. Kampen mod kropshad. Kampen mod skammen.Jeg kan ikke gøre det alene, så please like, kommenter, tag og del, så ALLE kan se den og få muligheden for en anden livsstil, hvor vi er mere kærlige overfor os selv, ikke er låst fast i fængslet af at føle sig forkert og er frie til at have det godt – med den vi krop vi har LIGE NU.Stor fed fuckfinger, nægtelse og kæmpe kærlighed herfra <3 Videocredit: Morten Svane

Posted by Katrine Gisiger on Sonntag, 1. Oktober 2017

0/5 (0 Reviews)

P.S. Den eneste måde, hvorpå du ikke er skøn længere, er hvis du er ondsindet over for andre. Ellers er der faktisk ikke noget af betydning for din skønhed, andet end, hvordan du føler dig skøn. Det er da skønt ツ

Fortæl os gerne, hvordan du ser på det at være skøn, og hvilken betydning det har for din hverdag.

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.