Hvad er skæl? Skæl i hovedbunden eller skæl i håret

Skæl er en tilstand for hovedbunden, der forårsager små og mellemstore flager af hud til at fremkomme. Skæl er en almindelig tilstand, som ofte er præget af kløe. I nogle tilfælde kan det være pinligt, at have skæl, da det dels ikke ser godt ud og dels kan drysse med aftørret hud, hvilket ikke er særlig rart.

De fleste former for skæl er som regel forholdsvis nemme at behandle, hvis det opdages i god tid. Til tider kan der dog opstå skæl, som er noget svære at behandle. Selvom det er irriterende at have skæl, er det nu ikke noget man skal føle sig flov over, da det estimeres, at omkring 50% af alle europæere har skæl.

Skæl kommer som følge af nye hudceller, der produceres hurtigere end hovedbunden kan nå, at slippe af med de gamle. To af de bedste olier til behandling af skæl er:

ØKO
DKK 129,00 (Inkl. moms)
ØKO
DKK 44,95 - DKK 159,00 (Inkl. moms)

Skæl er altså en afskalning af døde hudceller. Det er et meget almindeligt problem (en folkesygdom) og er hverken farligt eller smitsomt, men kan være generende. I nogle tilfælde kan det dog være hudsygdomme som psoriasis eller eksem, der er skyld i skæl, så at sige.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
-20%
DKK 1.168,00 DKK 934,40
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 372,75
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 300,08
Tilbud
-12.5%
DKK 396,00 DKK 346,50
Tilbud
-15%
DKK 61,00 DKK 51,85
Tilbud
DKK 149,00 DKK 69,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-15%
DKK 487,00 DKK 413,95
Tilbud
DKK 159,00 DKK 109,00 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 79,00 DKK 59,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
DKK 177,00 DKK 154,88
Tilbud
-10%
Tilbud
-12.5%
Tilbud
ØKO
DKK 159,00 DKK 149,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
DKK 357,00 DKK 312,38

Hvordan opstår skæl i håret?

De menneskelige hudceller fornyes hele tiden af sig selv. Efterhånden som hudcellerne i hovedbunden fornyes, bliver de gamle (døde) hudceller dem skubbet frem til overfladen og derefter ud af hovedbunden. De afstødes ganske simpelt fra kroppen og vises bort.

For folk med skæl, bliver de nye celler produceret i et hurtigere tempo end de dør, hvilket resulterer i at mere hud bliver udgydt, hvilket gør at skællen bliver mere mærkbar og synlig.

Hvis huden udsættes for ekstreme temperaturer, er risikoen for at udvikle skæl også større. Det anbefales derfor ikke, at du tager varme bade, hvis du har skæl.

Oplever du en rød irriteret hud på de områder, hvor der er skæl, kan det være andre årsager som eksempelvis eksem. Uanset, hvilke symptomer du har bør du kontakte din praktiserende læge for at sikre dig, hvad det er.

 

Naturlig behandling af skæl i håret

Ved almindelig skæl, kan du komme langt med naturlige produkter. Der findes en del forskellige shampoos du kan købe, som nedsætter mængden af gærsvampen pityrosporum ovale, som i princippet er ganske normal for hårbunden hos voksne. Men somme tider bliver der overvækst af denne svamp, der forsager skæl.

Som naturlig kosmetik til behandling af skæl, kan du bruge forskellige olier. De er hver især gode mod skæl og som udgangspunkt handler det blot om, at finde den du og din hud synes bedst om.

Jojobaolie til behandling af skæl

Nogle mener at jojobaolie er kongen over alle vegetabilske olier. Vi mener den er god til mange mindre hudproblemer som eksempelvis skæl, da det er den olie, der minder mest om vores egen kropsolie.

Mange hovedbunds-relaterede problemer er forårsaget af en hærdet ophobning af sebum, der tilstopper hårsækkene og derved kan forårsage skæl. Hvis denne hærdede opbygning ikke fjernes, kan det i sidste ende hindre hårsækkenes evne til at fungere korrekt.

Jojoba trænger hurtigt ned til hovedbunden og håret og opløser let den hærdede opbygning. Hovedbunden og hårsækkene efterlades rene og fri til at fortsætte deres normale funktion. Jojoba er fantastisk til alle hårtyper og har en evne til at hæmme overskydende aktivitet af talgkirtler, der gør den til det perfekte valg for folk med fedtet hovedbund, der stadig har brug for en balsam.

Ligeledes kan den bruges til tørt hår, da det hjælper med at fugte håret ordentligt.

ØKO
DKK 129,00 (Inkl. moms)

Avocado Olie til behandling af skæl

Avocadoolie udvindes af kongen af ‘hår’ frugten avocado. Den er fuld af vitaminer, som dit hår har brug for – ligesom A-vitamin, E, D og kalium. Hvis du vil have en super dyb balsam behandling uden at skulle købe et kommercielt kemiprodukt , kan du tilføje avocado olie til de andre olier du anvender og du vil helt sikkert føle og se forskellen.

Mildere former for skæl, kræver normalt ikke så meget andet end lidt gode vitaminer og fugt. Det hjælper avocadolien dig med.

ØKO
DKK 99,00 (Inkl. moms)

Kokosolie til behandling af skæl i håret

Vidunderolien og universalmidlet kokosolie er også utrolig effektivt mod milde udbrud af skæl. Kokosolie indeholder både e-vitamin og mineraler samtidig med at det fungerer som en god balsam. Olien er mild mod håret og hovedbunden og hjælper med at beskytte håret og rette op på hårskader.

Fugtigheden fra olien er i sig selv nok til at fjerne mindre skæl-udslæt.

ØKO
DKK 44,95 - DKK 159,00 (Inkl. moms)
Find flere gode olier mod skæl her

Block "plej-det-vaek-blok" not found

Vigtigt: Ved brugen af naturkosmetik og i forbindelse med hudproblemer.

Alle kosmetikprodukter fra CHLEOPATRA er udelukkende til udvortes brug, medmindre andet specifik er angivet. Produktoplysningerne bør udelukkende anvendes til informative formål.

Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Ingen af vores produkter er levnedsmiddel eller fødevare godkendt og bør derfor aldrig indtages oralt. Alle vores produkter er kun til udvortes brug til huden, håret og kroppen.

Vær endvidere opmærksom på, at naturlige produkter kan variere i farve og struktur fra batch til batch og at de naturlige farver, kan smitte af på møbler, tøj og andre tekstiler.

Hud patch-test
For at sikre os, at du ikke får nogen allergiske reaktioner ved brugen af olier på huden, anbefaler vi dig altid, først at foretage en såkaldt hud-patch-test, før du anvender rene olier på huden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Brug for en lækker ansigtsolie?

Vi anbefaler

Figenkaktus frø olie

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling