Saunagus – Brugen af 5 æteriske olier i saunaen

saunagus

Saunagus er et koncept til afslapning og stressaflastning, der er en kombination af sauna og aromaterapi.

De æteriske olier tilsættes til vandspanden der anvendes på saunaens sten. I traditionel sauna hældes der vand over de varme sten for at øge fugtigheden i saunaen og generere damp.

Saunagus-behandlingen kan udføres i alle typer saunaer, lige fra den klassiske finske sauna til et infrarød sauna-kabinet og et dampbad.

Det vigtige er, at du bruger rene æteriske olier, fordi de fordamper meget lettere end parfume eller duftstolier, som i vid udstrækning er baseret på syntetiske stoffer.

For at olierne kan give deres fulde virkning, skal lufttemperaturen i saunaen være mellem 80 og helt op til 100 grader Celsius.

[lepopup slug='optin-sind-sundhed']

Introduktion

En Saunagus er en helbredende og afslappende wellness-behandling, der involverer brug af æteriske olier i en sauna.

Mange mennesker er ikke opmærksomme på de mange fordele, som æteriske olier kan bringe til deres Saunagus-oplevelse.

I denne artikel vil vi udforske, hvordan man kan bruge æteriske olier i sin Saunagus, de bedste olier at vælge, og hvordan man kan lave sin egen Saunagus blanding med æteriske olier.

Den klassiske olie bedst egnet til saunagus

Hvad er en sauna?

Lad os lige få det helt basale på plads først.

Saunaer bruger en tør varme. De opvarmes typisk mellem 80°C og 90°C med meget lav luftfugtighed, opvarmet af træ, gas, elektrisk eller infrarød teknologi (også ved at bruge lys til at skabe varme).

Det er som at sidde i en ovn, hvorfor folk ofte hælder vand over opvarmede sten i et saunarum – det skaber damp til en lille smule fugt.

Hvad er Saunagus?

Saunagus er en wellness-behandling, der stammer fra Finland. Det involverer at sidde i en sauna, hvor en gusmester bruger en blanding af varmt vand og æteriske olier til at skabe en dampende atmosfære.

Dette kan føre til en afslappende oplevelse og en række helbredsmæssige fordele.

Så kort og godt er saunagud aromaterapi i en sauna: SaunaGus er en aromasaunaoplevelse med duftdamp og varme.

Hvad betyder saunagus?

Saunagus er en speciel form for saunaoplevelse, hvor der tilføjes æteriske olier til varme sten i en sauna. En “gusmester” vil typisk styre processen, hvor han eller hun hælder vand tilsat æteriske olier på de varme sten for at skabe en aromatisk damp. Dette resulterer i en intens og ofte opfriskende oplevelse, da dampen spredes i hele saunaen. Æteriske olier som eukalyptus, lavendel, eller pebermynte anvendes ofte til at forbedre oplevelsen.

Saunagus kombinerer fordelene ved en almindelig sauna — som øget blodcirkulation og afgiftning gennem sved — med de terapeutiske fordele ved aromaterapi. Det kan være en meget afslappende og nærmest meditativ oplevelse, der både kan opfriske krop og sind.

I Danmark og andre skandinaviske lande er saunagus en populær aktivitet, som ofte tilbydes i større wellness-centre eller spa-faciliteter. Det er også en social begivenhed, hvor folk kan samles og nyde en unik og luksuriøs form for afslapning.

Saunagus, som stammer fra det tyske ord “aufguss”, der betyder “at hælde på ovnen,” repræsenterer Danmarks unikke tilgang til dampbaseret velvære. Det siges dog også at stamme fra begrebet havgus, hvor en fugtig sky af luft strømmer ind over stranden fra havet.

Hvor stammer saunagus fra?

Saunagus er en skandinavisk variation af traditionel sauna, men med en unik drejning i form af aromaterapi. Selvom selve sauna-konceptet oprindeligt stammer fra Finland, har saunagus formået at tage en særlig plads i skandinavisk wellness-kultur, især i Danmark.

I denne version af saunaoplevelsen anvendes æteriske olier, der tilsættes varmt vand og hældes over varme sten for at skabe en aromatisk damp.

En gusmester styrer processen og sørger for en jævn fordeling af dampe i lokalet. Dette skaber en kombination af de velkendte fordele ved sauna, som forbedret blodcirkulation og afgiftning, med de terapeutiske egenskaber ved aromaterapi.

Selvom det er mest populært i Danmark, findes der saunagus-faciliteter i andre skandinaviske lande og endda udenfor Skandinavien, hvor konceptet har vundet popularitet.

Hvad er saunagus godt for?

Med kombinationen af varme og æteriske olier virker saunagus på mange niveauer. Det kan være gavnligt for afgifning af kroppen, afslapning, styrkelse af immunsystemet, lindring af muskelsmerter og ømhed, stimulering af krop og sind og reduktion af stress.

Det kan sænke blodtrykket, da det forbedrer blodcirkulationen ved at udvide blodkarrene. Det er blevet brugt til at lindre kroniske smerter forårsaget af inflammation i leddene. Muskelstivhed lindres også gennem den udvidende virkning på kapillærer, der transporterer iltrig næring til musklerne og samtidig fjerner metaboliske affaldsprodukter som mælkesyre, der skaber stivhed.

Humøret forbedres også med denne behandling på grund af frigivelsen af endorfiner fra aromaterapi, som beroliger nervesystemet. Saunagus-sessioner stimulerer de hvide blodlegemer, som angriber fremmedlegemer som kræftceller eller virus og forbedrer den generelle sundhed i hele kroppen og i sindet.

spa dag spa day skrevet i duggen på vindue

Fordele ved Saunagus med æteriske olier

Saunagus med æteriske olier kan have en række fordele for dit helbred. Nogle af de mest almindelige fordele ved Saunagus inkluderer:

Stressreduktion

Saunagus med æteriske olier kan hjælpe med at reducere stress og angst og skabe en mere afslappet og rolig tilstand i kroppen og sindet. Når du bruger æteriske olier i saunaen, kan du opnå en beroligende og afslappende effekt på nervesystemet, der kan hjælpe med at reducere stress og angst.

En af de bedste æteriske olier til at reducere stress og angst er lavendelolie. Lavendelolie har en beroligende og afslappende virkning på nervesystemet og kan hjælpe med at reducere angst og stress og fremme en mere afslappet tilstand i kroppen og sindet.

Når du bruger lavendelolie i saunaen, kan du tilsætte den i små mængder til vandet eller på en varm sten og indånde den damp, der frigives. Du kan også blande lavendelolie med andre æteriske olier såsom rosmarinolie eller citronolie for at opnå en mere opkvikkende og beroligende effekt på nervesystemet.

Bedre søvnkvalitet

Saunagus med æteriske olier kan hjælpe med at forbedre din søvnkvalitet og bidrage til en mere afslappet søvn. Når du bruger æteriske olier i saunaen, kan du opnå en beroligende og afslappende effekt på kroppen og sindet, der kan hjælpe med at reducere stress og angst og forbedre din søvn.

En af de bedste æteriske olier til at forbedre søvnkvaliteten er lavendelolie. Lavendelolie har en beroligende og afslappende effekt på kroppen og sindet og kan hjælpe med at reducere stress og angst og fremme en mere afslappet søvn.

Når du bruger lavendelolie i saunaen, kan du tilsætte den i små mængder til vandet eller på en varm sten og indånde den damp, der frigives. Du kan også blande lavendelolie med andre æteriske olier såsom kamilleolie eller bergamotolie for at opnå en mere afslappende og beroligende effekt.

Forbedring af åndedrætsproblemer

Saunagus med æteriske olier kan hjælpe med at forbedre åndedrætsproblemer såsom forkølelse, allergi og astma. Når du bruger æteriske olier i saunaen, kan du opnå en forfriskende og helbredende effekt på luftvejene.

En af de bedste æteriske olier til forbedring af åndedrætsproblemer er eucalyptusolie. Eucalyptusolie har en antimikrobiel og antiseptisk virkning, der kan hjælpe med at reducere betændelse i luftvejene og forbedre din vejrtrækning.

Når du bruger eucalyptusolie i saunaen, skal du huske at tilsætte den i små mængder og fortynde den korrekt i vand for at undgå at irritere øjnene og huden. Du kan også vælge at blande eucalyptusolie med andre æteriske olier såsom lavendelolie eller tea tree olie for at opnå en mere afslappende og beroligende effekt på luftvejene.

Sænket blodtryk

At bruge tid i en sauna kan sænke dit blodtryk, men du må ikke gå i sauna, hvis du har ukontrolleret blodtryk.

Undersøgelser har vist, at traditionel finsk saunabadning er forbundet med generelt lavere blodtryk, når folk bruger det regelmæssigt. Så fysiologisk, ligesom træning, ville dit blodtryk stige til at begynde med og derefter på lang sigt, vil det sandsynligvis resultere i bedre styring af dit blodtryk og en sænkning af dit blodtryk.

Faktisk kan folk se forbedret kardiovaskulær sundhed fra saunabrug. Forskning viser, at personer, der regelmæssigt bruger en sauna (mindst fire gange om ugen i 20 minutter), har en væsentlig lavere risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og demens.

Lindring af stive led og ømme muskler

At bruge en sauna er gavnligt for træningsrestitution, da det vil resultere i at løsne eventuelle spændte muskler op efter en træning.

Varmen kan gøre dine muskler mere smidige og elastiske, så det ville sandsynligvis hjælpe med træningsrestitutionsømhed. Anekdotisk nok sværger mennesker med stive led og kropssmerter også til saunaer for at lindre smerter.

Saunabrug kan også hjælpe med spændingshovedpine, sandsynligvis fordi det reducerer muskelømhed, der bidrager til dem.

Stærkere immunforsvar

At bruge en sauna er ikke direkte forbundet med at styrke immuniteten, men hvis du forbinder saunabadning med afslapning, vil det reducere stress, hvilket kan styrke dit immunsystems funktion. Saunabrug har også vist sig at reducere cirkulerende niveauer af inflammatoriske markører, som også roder med dit immunsystems respons.

Der var også en lille undersøgelse, der så på saunabrug hos nogle raske frivillige, og de var i stand til at vise reduktion i deres forekomst af forkølelse. Så det er muligt, at det kan hjælpe med at forbedre dit immunsystem eller potentielt gøre dit væv bedre i stand til at bekæmpe en virus, du er udsat for.

Forbedret cirkulation

Alt, hvad der øger din kropstemperatur, vil øge din puls, hvilket igen øger din cirkulation.

At sidde i en sauna er næsten som at gå på et løbebånd i almindeligt tempo. På grund af varmen skal dit hjerte pumpe hårdere for at cirkulere dit blod, hvilket betyder, at du får nogle cardio-fordele, selvom det eneste, du gør, er at sidde i varmen. (Husk dog, det er stadig ingen erstatning for træning, som har tonsvis af andre kropsfordele.)

Afspænding

Saunabadning er en fast del af skandinavisk kultur og betragtes som en måde at slappe af på.

Hvis det bliver en almindelig praksis for dig at bruge en sauna, og det er noget, du kan gøre ret nemt, såsom på vej hjemmefra fra arbejde til en kort session, eller hvis du er i stand til at socialisere, mens du gør det, vil det sandsynligvis reducere dit stressniveau.

Forbedret humør

Nogle undersøgelser viser, at saunasessioner kan gavne dit humør, som igen kan være knyttet til afslapningsfaktoren. Men mænd i Finland, der regelmæssigt brugte sauna, havde en nedsat risiko for psykose, viste en undersøgelse, og saunabrug kan reducere risikoen for demens og Alzheimers sygdom, viste en anden undersøgelse.

Det er uklart, om disse fordele er direkte relateret til saunabrug eller om det blot er knyttet til en sund livsstil, der involverer socialisering og afslapning. Uanset hvad, synes der at være nogle positive fordele for hjernen og ens mentale sundhed ved at besøge en sauna.

Glødende hud

At bruge en sauna kan gavne din generelle hudsundhed, da det bringer blodgennemstrømningen til overfladen af din hud, før du begynder at svede.

dryppende olie fra flaske holdt i en hånd

De bedste æteriske olier til Saunagus

Når du vælger æteriske olier til din Saunagus, er det vigtigt at vælge olier, der passer til dine behov og ønskede virkninger. Nogle af de bedste æteriske olier til Saunagus inkluderer:

1. Eucalyptusolie

Eucalyptusolie kan hjælpe med at åbne luftvejene og lindre åndedrætsproblemer.

2. Lavendelolie

Lavendelolie kan hjælpe med at reducere stressniveauet og forbedre søvnkvaliteten.

ØKO

3. Citronelleolie

Citronelleolie kan hjælpe med at forbedre humøret og øge energiniveauet.

4. Pebermynteolie

Pebermynteolie kan hjælpe med at reducere muskelspændinger og øge energiniveauet.

5. Rosmarinolie

Rosmarinolie kan hjælpe med at øge blodgennemstrømningen og reducere muskelspændinger.

Hvordan man bruger æteriske olier i saunaen

Når du bruger æteriske olier i saunaen, skal du være forsigtig med at følge sikkerhedsforanstaltningerne og undgå at bruge for meget olie. Her er nogle trin, du kan følge for at bruge æteriske olier i saunaen:

1. Vælg din olie

Vælg den æteriske olie, der passer bedst til dine ønskede virkninger.

2. Fortynd din olie

Fortynd din æteriske olie i vand for at undgå at bruge for meget olie.

3. Tilsæt olien til saunaen

Tilsæt olien til saunaens vandkar eller på en varm sten, hvis det er en tør sauna.

4. Nyd din Saunagus

Slap af og nyd din Saunagus med æteriske olier.

Hvad skal du have på i en sauna eller dampbad?

Når det kommer til fælles offentlige dampbade eller saunaer, foretrækker de fleste i det mindste at bære et håndklæde, men hvis du er så heldig at have et i dit eget hus, vil du sandsynligvis være mere komfortabel med at gå nøgen.
Hvis du foretrækker at bære tøj, vil naturlige fibre såsom et bomuldshåndklæde eller løstsiddende skjorte sandsynligvis være mest behagelige.
Hvis du er i et fitnesscenter, der giver mulighed for nøgenhed i saunaen eller dampbadet, vil du stadig have et håndklæde at sidde på, da disse områder kan være grobund for bakterier.

Hvor varmt er en saunagus?

Temperaturen i en saunagus kan variere afhængigt af selve saunaens opsætning og facilitetens praksis, men den ligger ofte mellem 80-110 grader Celsius. I saunagus-sessioner forstærkes varmeeffekten af dampen fra de æteriske olier, som gusmesteren hælder på de varme sten.

Det er vigtigt at huske på, at oplevelsen kan føles meget intens på grund af kombinationen af høj varme og aromatiske dampe.

Det anbefales derfor, at man lytter til sin krop og tager pauser udenfor saunaen, hvis det bliver nødvendigt. Nogle faciliteter tilbyder også en køligere version af saunagus for dem, der foretrækker en mindre intens oplevelse.

Alt i alt er saunagus en varm og stimulerende aktivitet, der kan variere i temperatur afhængigt af individuelle præferencer og det specifikke wellness-center, man besøger.

Hvor længe kan du sidde i sauna eller dampbad?

De fleste menneskers sessioner varer kun fem til 30 minutter. Men hvor længe du trygt kan bruge en sauna eller dampbad afhænger af, hvor vant du er til det, eller hvor varmt saunaen eller dampbadet er.
Hvis du føler dig svimmel, eller du føler dig dehydreret, fordi du måske lige er kommet tilbage fra en lang løbetur, er det ikke en god idé at bruge lang tid i saunaen. Men hvis du er godt hydreret og har det godt, kan du blive lidt længere.
Det er også almindelig praksis at komme ud af saunaen eller dampbadet til hyppige pauser, så lad være og drik vand, når du føler, du har brug for det.
Jo lavere du sidder i saunaen eller dampbadet (dvs. jo tættere på gulvet), jo mindre intens bliver varmen, fordi varmen stiger. Selvom det er bedst for dit helbred at bruge sauna eller dampbad regelmæssigt (flere gange om ugen, hvis du kan), kan du måske starte med en tur til spaen i højst fem eller 10 minutter for at se, hvor godt du kan klare det det, og tilføj derefter mere tid derfra.

Er saunagus sundt?

Når du har prøvet saunagus, vil du vide, hvorfor saunagus er godt for dig. Du har måske ømme skuldre og nakke, ofte hovedpine eller mavepine. led- og muskelsmerter. Svært ved at sove, slappe af, strække dig eller bare have svært ved at have det godt med dig selv. Alene krops- og skønhedspleje kan have en stærk positiv effekt på resten af din hverdag. Generelt siger vi, at saunagus er godt af følgende grunde:

  • Beroliger og afstresser nervesystemet
  • Varmer muskler og led op så du kan slappe af i hele kroppen
  • Renser huden og styrker kredsløbet

Når du har prøvet saunagus, vil du vide, at saunagus er godt for dig. Saunagus hjælper med at slappe af og genoplade dit nervesystem, opvarme stive og ømme muskler, fjerne urenheder fra huden og hjælpe dig med at føle dig afslappet og “sulten” efter berøring. Følelsen af varme fra saunagus kan også hjælpe med at slappe af og mindske smerter i resten af kroppen.

strandsauna

Bivirkninger ved brug af sunagus

For så vidt angår risici, ser du primært på dehydrering og svimmelhed fra varmen. Så det er vigtigt at sørge for, at du er godt hydreret før og efter din sauna- eller dampbadssession.

Du vil også springe saunaen over, hvis du for nylig har haft et hjerteanfald eller andre kardiovaskulære problemer, såsom forhøjet blodtryk, da det øger din puls.

Nogle æteriske olier kan forårsage allergiske reaktioner. Der kan opstå allergi, når olierne indåndes, men også hvis olien smøres på huden i ufortyndet form.

Risici og sikkerhedsforanstaltninger ved brug af æteriske olier

Det er vigtigt at være opmærksom på de potentielle risici og sikkerhedsforanstaltninger ved brug af æteriske olier i saunaen for at undgå ubehag og sundhedsproblemer. Her er nogle ting, du skal huske på:

1. Brug kun ren æterisk olie

Brug kun ren æterisk olie af høj kvalitet. Undgå syntetiske olier eller olier af lav kvalitet.

2. Fortynd din olie korrekt

Fortynd din æteriske olie i vand eller en baseolie for at undgå at bruge for meget olie.

3. Undgå at bruge for meget olie

Undgå at bruge for meget olie, da dette kan være skadeligt og forårsage ubehag.

4. Undgå at bruge visse olier

Undgå at bruge visse olier, hvis du er gravid, ammer eller har visse sundhedsmæssige tilstande.

5. Spørg en professionel

Hvis du er i tvivl om brugen af æteriske olier i saunaen, skal du spørge en professionel.

Anbefalet sauna olie – Olie til din saunagus

For at få mest muligt ud af din saunaoplevelse, kan du bruge forskellige typer æteriske olier. Det vigtigste er at teste og finde nogle favoritter. Her er nogle af vores favoritter:

Eukalyptus til saunagus

Den mest populære olie at bruge i saunaer er eukalyptus. Denne forfriskende olie kan opleves som stresslindrende og booster din energi i hverdagen. Eucalyptus udsender en frisk duft, der ser ud til at trænge dybt ned i lungerne, og mange oplever, at eukalyptus er effektiv mod forkølelse. Eucalyptus er rensende og bruges derfor i spabade for at holde luften ren.

Lavendel til saunagus

Lavendel er en favorit blandt mange. Olien er kendt for sine beroligende egenskaber og er meget gavnlig i saunaen for en generel følelse af velvære. Aromaen kan hjælpe dig med at falde til ro, især i perioder med stress. At læne sig tilbage og slappe af i en lavendelduftende sauna er garanteret en vidunderlig oplevelse.

ØKO

Te træ til saunagus

Tea tree olie opleves som rensende i kroppen og er et attraktivt olievalg til saunaer. Tea Tree er kendt for at forhindre visse typer af bakterievækst. Mange mennesker vælger derfor at bruge olien, når de mærker en forkølelse komme, da dens antiseptiske virkning kan hjælpe din krop med at bekæmpe den.

Hvordan soregår Saunagus?

Saunagus foregår typisk i en sauna, hvor en gusmester styrer processen. Det starter ofte med, at deltagerne kommer ind i en forvarmet sauna, tager plads og gør sig klar til oplevelsen. Her er, hvordan det generelt foregår:

  1. Forberedelse: Før sessionen begynder, bliver saunaen forvarmet til den ønskede temperatur, som ofte ligger mellem 80-110 grader Celsius.
  2. Introduktion: Gusmesteren kan give en kort introduktion til sessionen, forklare hvilke æteriske olier der vil blive brugt, og komme med anbefalinger eller forholdsregler.
  3. Påbegyndelse: Når alle er klar, begynder gusmesteren at hælde vand blandet med æteriske olier på de varme sten i saunaovnen. Dette skaber en duftende damp, der fylder rummet.
  4. Fordeling af Damp: Gusmesteren bruger ofte et håndklæde til at vifte med for at fordele dampen jævnt i saunaen, så alle deltagere får den fulde oplevelse.
  5. Multiple Runder: Der kan være flere runder, hvor forskellige olier bruges for at give en varieret oplevelse. Mellem hver runde kan der være korte pauser, hvor deltagerne kan træde ud af saunaen for at køle af.
  6. Afslutning: Sessionen afsluttes ofte med en sidste runde af damp og nogle afsluttende ord fra gusmesteren.
  7. Afkøling og Hydrering: Efter sessionen er det vigtigt at køle kroppen ned og indtage væske for at rehydrere.

Det er altid godt at følge gusmesterens anvisninger og lytte til sin egen krop under saunagus-sessionen. Hvis man føler ubehag eller bliver for varm, er det vigtigt at forlade saunaen og tage en pause.

Konklussion

Saunagus med æteriske olier kan have en række sundhedsmæssige fordele og bidrage til en mere afslappende Saunagus-oplevelse. Når du bruger æteriske olier i saunaen, skal du dog følge sikkerhedsforanstaltningerne og undgå at bruge for meget olie. Ved at vælge de rigtige æteriske olier og blande dem korrekt, kan du skabe din egen hjemmelavede Saunagus blanding med æteriske olier og nyde en afslappende og helbredende Saunagus-oplevelse.

Æteriske olier, der er kendt for at være effektive, når de bruges i saunaen, omfatter rolig og beroligende lavendelolie; foryngende, som styrker immunsystemet; pebermynte, som stimulerer nervesystemet, øger blodcirkulationen og forbedrer den mentale årvågenhed; rosmarin, som er stimulerende og afgiftende. Individuelle præferencer varierer, og selv den samme person kan ønske at bruge en anden olie ved forskellige lejligheder.

Saunagus indeholder mange gavnlige stoffer, som har en gavnlig virkning på menneskers sundhedstilstand, herunder vitaminer (C, B1, B2), jern, fosfor, kobber og zink.

Anvendelse af æteriske olier til medicinske formål, kosmetiske formål og aromaterapi er en af de ældste former for alternativ medicin.

Nyttig oversigt over saunagus

EmneBeskrivelse
Hvad er Saunagus?En skandinavisk version af sauna, der inkluderer aromaterapi. Æteriske olier tilsættes varme sten for at skabe en aromatisk damp.
TemperaturTypisk mellem 80-110 grader Celsius.
VarighedEn session kan vare fra 15 til 60 minutter, afhængig af faciliteten og personlige præferencer.
GusmesterEn trænet person, der styrer saunagus-sessionen, herunder udvælgelse og hældning af æteriske olier på de varme sten.
Æteriske OlierForskellige olier kan anvendes, fx eukalyptus, lavendel, pebermynte, osv. Hver olie har forskellige terapeutiske egenskaber.
UdstyrForuden en saunaovn og æteriske olier, bruger gusmesteren ofte et håndklæde til at vifte med for at fordele dampen.
ForberedelseDet anbefales at tage et hurtigt brusebad og drikke vand inden sessionen.
ForholdsreglerLyt til din krop; forlad saunaen, hvis du føler dig utilpas. Drik rigeligt med vand før og efter sessionen for at forblive hydreret.
FordeleneForbedret blodcirkulation, afgiftning gennem sved, afslapning og velvære, samt de terapeutiske fordele ved aromaterapi.
UdbredelseMest populært i Danmark, men findes også i andre skandinaviske lande og i stigende grad internationalt.

Den ene af to livssjæle. Daily driver på webshoppen og med en stor interesse for de små detaljer. Jeg startede chleopatra.dk i 2013 - på anmodning fra min kære kone Liezel. Idéen var simpel. At skabe en webshop med salg af rene vegetabilske olier til huden og håret. Snart gik det op for mig, at jeg ikke vidste meget om disse produkter. Det har heldigvis ændret sig, da jeg kontinuerligt siden dengang har uddannet mig, researched emner og fortsat holder mig orienteret på emner omkring naturlige produkter til hud- og hårpleje.

På den måde har jeg i dag en stor viden om olier, smør, ler og mange andre naturlige råvarer til en sund hudpleje. Olier og ren kosmetik er i sandhed kommet ind under huden. Født uden den store tanke om naturlig kosmetik og hygiejne, men har fået øjnene op for denne nye verden, som i virkeligheden stammer fra de tidligste tider. Det er denne nye interesse i fakta og detaljer du vil finde i og lære mere om i mine artikler her på bloggen og når du ringer til os.

Om chleopatra

Ofte stillede spørgsmål om Saunagus med æteriske olier

1. Er det sikkert at bruge æteriske olier i saunaen?

Ja, det er sikkert at bruge æteriske olier i saunaen, så længe du følger sikkerhedsforanstaltningerne og undgår at bruge for meget olie.

2. Kan jeg bruge enhver æterisk olie i saunaen?

Du kan bruge næsten enhver æterisk olie i saunaen, men det er vigtigt at vælge olier, der passer til dine behov og ønskede virkninger.

3. Hvor meget olie skal jeg bruge?

Du bør kun bruge et par dråber æterisk olie i din Saunagus blanding, da for meget olie kan være skadeligt eller ubehageligt.

4. Hvordan kan jeg undgå at bruge for meget olie?

Du kan undgå at bruge for meget olie ved at fortynde din blanding korrekt og undgå at tilsætte for mange dråber.

5. Kan jeg lave min egen Saunagus blanding med æteriske olier?

Ja, du kan lave din egen Saunagus blanding med æteriske olier ved at vælge dine ønskede olier og blande dem med en baseolie og fortynde det med vand.

6. Kan jeg bruge æteriske olier i en tør sauna?

Ja, du kan bruge æteriske olier i en tør sauna ved at tilføje dem på en varm sten.

7. Er der nogen risici ved at bruge æteriske olier i saunaen?

Ja, der er nogle risici forbundet med at bruge æteriske olier i saunaen, herunder allergiske reaktioner og forbrændinger, hvis olierne bruges i store mængder eller på en forkert måde.

DIY Opskrifter

Hjemmelavet Fodbad – DIY Guide til det Perfekte Fodbad

Det er super gavnligt og afslappende at lægge fødderne i blød i et karbad med [...]

DIY Opskrifter

Naturlig parfume med æteriske olier

Dyk ned i verdenen af naturlige parfumer og opdag, hvordan æteriske olier kan bruges til [...]

Hudproblemer

15 hudproblemer Tamanu olie klarer med kyshånd

Der findes en særlig olie, der er afledt af en nød, der forekommer helt naturligt [...]

Naturlig Viden

Hindbærkerneolie til håret: En Naturlig Måde at Fremme Sundt Hår

Hindbærkerneolie er en fantastisk naturlig olie, der er rig på næringsstoffer og har utallige sundhedsfordele [...]

Hudproblemer

Fine linjer og rynker – Hvad er forskellen og hvordan slipper du for dem?

Fine linjer og rynker. Vi kender vist alle til det med rynker, uanset om vi har [...]

Naturlig Viden

Figenkaktusolie til huden og håret, kroppen og ansigtet – Egenskaber og brug

Alt hvad du har brug for at vide om figenkaktus frø olie. Lige fra egenskaber [...]

Guides og Tips

Det rigtige valg af olie

Skriv et svar