Saltskrub

Lækre body scrubs med naturlige ingredienser.

Prøver du først en luksuriøs saltskrub, så er der ingen vej tilbage. Du bliver ganske simpelt forelsket for livstid og det er der mange gode grunde til.

Selv Cleopatra i det gamle Egypten rejste over 3.000 kilometer hvert år for at besøge det Døde Hav – og hun tog altså ikke lyntoget eller kørte i en luksusbil med air condition. Men salten fra det Døde Hav var rejsen værd.

Saltskrubs hjælper med at:

– Eksfolierer huden
– Afhjælper og lindrer visse hudproblemer
– Giver god beskyttelse af huden
– Renser og blødgør

Vi har pt. ingen færdiglavet saltskrubs, men vi fortæller dig gerne, hvordan du laver dine egne.

Hvad er en saltskrub?

En saltskrub er en kombination af salte, vegetabilske og æteriske olier, som når de kombineres, eksfolierer kroppen og ansigtet, fjerner døde hudceller, giver langvarig fugt og efterlader dig med en sund, frisk og fornyet glød for både krop og sjæl.

 

Saltskrubs med salt fra Det Døde Hav

HavsaltDer er stor forskel på almindelig salt – ja, den du har stående på bordet – og så til salt fra Det Døde Hav. Så sæt endelig bordsalten tilbage på sin plads.

Først og fremmest består salt fra Det Døde Hav kun af omkring 12% natriumchlorid mens alle andre salte er på omkring 97%.

Hvad betyder det så egentlig? – Jo, at der er mere end bare salt i salt fra Det Døde Hav. Der er faktisk mere end 35 andre næringsstoffer, der udgør salt fra Det Døde Hav. Hvor almindeligt Salt dehydrerer, så fugter salt fra Det Døde Hav huden. Salt fra det døde Hav absorberer faktisk æteriske olier og mineraler, så når du opløser dem i vand, frigives de.

 

Saltskrubs afhjælper hudproblemer grundet sit gode indhold

Vi skal ikke gøre os til eksperter på området, men læser du rundt omkring, er der nogle der mener at saltskrubs kan afhjælpe ting som:

 • Eksem
 • Gigt
 • Stress
 • Psoriasis
 • Muskel smerter
 • Aldrende hud

Det vi dog kan fortælle noget om, er indholdet, som primært består af følgende mineraler:

 • Magnesium ➙ genopbygger hudens celler, fungerer som anti-aging
 • Bromid ➙ mindsker stress
 • Svovl ➙ desinfektionsmiddel, afgifter/detox
 • Kalium ➙ regulerer nerver og reducerer væskeophobning
 • Calcium ➙ renser porerne og styrker hudens celler
 • Natrium ➙ næring og lindrer muskelstivhed
 • Zink ➙ cellevækst og anti-aging

 

Påføring af saltskrub

En saltskrub bør anvendes i forbindelse med et bad. Du kan bruge din saltskrub enten i badekaret eller under bruseren.

Brug i brusebadet kan være lettere, men når du anvender den i badet, kan din hud til gengæld bedre absorbere de terapeutiske egenskaber fra saltene og olierne.

Stående i bruseren (pas på ikke at glide, da olier fra en saltskrub nemt kan gøre gulvet rigtig glat), tager du en håndfuld af skrubben og gnidder det ud over hele din krop.

Når du har smurt hele kroppen ind, tager du et bad og vasker dig på normal vis.

 

Bedste anvendelses metode af saltskrub på kroppen – Sådan bruger du saltskrub

Når man første gang skal prøve en saltskrub, så kan der nemt blive tabt en del på gulvet og det er jo ikke lige sagen. Nogle tager en god sjat op af bøtten og begynder at skurre hænder og fødder, som var det en klud med sæbe. Andre lægger faktisk skrubben på en klud og anvender den på huden. Stop lige der.

Saltskrub skal være med til at afgifte og eksfolierer huden for døde hudceller m.m. men omvendt er der jo ingen grund til at lave kødsår samtidig. Salt og sår går som bekendt ikke så godt sammen.

Når du tager salten ud af bøtten, bør du anvende en lille plastik eller træske, for at undgå at ligge unødvendige bakterier ned i bøtten med dine fingre.

Herefter tager du salten i den en håndflade og beskytter den med en knyttet næve. Læg herefter salten over i den anden håndflade og beskyt så salten der igen. Nu bruger du så den netop frigivet håndflade, som en mild klud direkte på din hud. Brug bløde og milde bevægelser, så salten ikke bliver mast ind i huden. Massér stille og roligt din ene arm. Skift herefter salten tilbage til den anden hånd igen og fortsæt med den anden arm.

Når du skifter hånd, skal du blot lade lidt af saltskrubben blive i den hånd du skal bruge på kroppen. På den måde minimerer du tabet af salt på gulvet eller i badekaret.

saltskrub

 

Hvilken saltskrub skal du vælge?

Der findes utroligt mange forskellige saltskrubbe og det bedste du kan gøre er, at prøve dig frem. Vi anbefaler at du også prøver at lave din egen.

 

Opskrift på simpel men effektiv saltskrub

Du skal bruge en bøtte med låg, som du kan opbevare og blande din saltskrub sammen i. Du skal naturligvis bruge salt. Hvilken salt du vil bruge er op til dig. Der findes flere typer, der er anvendelige til kroppen – sørg dog for, at saltkornene har forholdsvist bløde overflader. Er de for skarpe, skader du nemlig huden, mere end du gavner den. Vær også opmærksom på, at der er stor forskel på de næringnæssige og mineralske fordele alt efter hvilken salt der anvendes.

Som tilbehør i saltskrubben hører sig en eller flere gode basisolier. Det fede ved at lave sin egen saltskrub, er jo netop, at du selv bestemmer, hvilke ingredienser du ønsker. Du kan derfor vælge præcis de olier du synes bedst om og på den måde eksperimentere dig frem til din yndlings skrub.

For at pifte både aromaen og effekten op, kan du anvende nogle få dråber æterisk olie. Det kan dels give skrubben ekstra egenskaber alt efter, hvilken olie du anvender og det vil i hvert fald give skrubben den duft du synes godt om. Vi anbefaler at du forsøger dig med de dufte du synes bedst om til at begynde med, så kan du måske se nærmere på effekten senere.

Hvis du ønsker at give skrubben et lækkert udseende, kan du evt. tillægge nogle kværnede tørrede blomster, som eksempelvis tørrede lavendel-blomster. Det giver skrubben en vis autentisk følelse samtidig med, at det afgiver ekstra duft og måske lidt effekt til huden.

Når du har bestemt dig for hele indholdet, skal du blot blande det sammen. Hvor meget olie du ønsker i forhold til salten, kan variere meget fra person til person. Vi anbefaler dig derfor at lave små portioner af gangen. Derved kan du også hurtigere finde frem til den helt rigtige skrub for dig.

Der er ingen regler som sådan – den bedste saltskrub er den du synes er bedst – såresimpelt!

Det er bare om at komme i gang!

 

Saltskrubs mange synes godt om

Seaweed – Tang Saltskrub
Trænger din hud til et lille løft?
Så behøver du ikke se længere end til havet.
Præcis som salten, så er en af vandets største skatte tang. Ja, det er samme tang som du få viklet dig ind i når du er på ferie. Men når du bruger det på den rigtige måde, kan det gøre fantastiske ting for dit både din hud og dit hår; bekæmper akne, gør håret sundere og få det til at gro, reducerer toksiner og giftstoffer, bekæmper cellulite (ophobet fedt i underhuden eller appelsinhud) og tilfører fugt.

 

Lavendel Saltskrub
Lavendel giver dig ny energi og et friskt syn på livet!
Lavendel kan også anvendes til behandling af hudsygdomme, såsom akne, forbrændinger, tør hud, eksem, kløende hud, solskoldning og betændelse i huden. Det har en fremragende effekt for nervesystemet og er kendt for at fjerne nervøse træk og rastløshed samtidig med at øge din mentale aktivitet og afslapning. Lavendel har en beroligende aroma og kan afhjælpe migræne, hovedpine, angst, depression, nervøse spændinger og følelsesmæssig stress.