Rosenvand til ansigtet – En vaskeægte skintonic

De fleste synes roser er skønne og tager sig godt ud i en vase på bordet. De gør dog langt mere end det. For bladende fra rosen har mange gode egenskaber og anvendelsesmuligheder. Særligt når det gælder ansigtsbehandling. Læs her om rosenvand til ansigtet.

Hvad er rosenvand?

 

Rosenvand bliver til ved at destillere rosenblade med damp. Den duftende væske har antiinflammatoriske og anti-bakterielle egenskaber, der hjælper med at hydrere og lindre huden.

Det er således et hydrosol eller hydrolat og dermed et biprodukt ved fremstillingen af den eksklusive og mildest talt ekstremt dyre rosenolie.

Heldigvis er rosenvand til ansigtet ikke lige så dyrt som rosenolie.

Der findes også en anden metode, hvorved man producerer såkaldt rosenvand. Det er ved blot at lægge en lille bitte del rosenolie i vand sammen med alkohol. Denne blanding er en langt billigere produktion, men skaber heller ikke et produkt, der er nært så godt.

Begge versioner går dog under betegnelsen rosenvand. Så undersøg dit produkt forinden. Du kan se efter om ekstraktionen er dampdestillation eller om indholdsfortegnelsen indeholder alkohol.

Vi sælger naturligvis kun det ægte rosenvand, produceret ved dampdestillation – rene varer uden kedelig kemi.

Ægte rosenvand

 

Hvad er ægte rosenvand spørger du måske?

Det sker ofte, at du støder på opskrifter, hvori, der indgår såkaldt ægte rosenvand. Eller helt rent rosenvand.

Der er flere grunde til at du skal anvende ægte rosenvand til ansigtet, som i alt sin enkelhed er 100% rent rosenvand.

Det er altså ikke blandet yderligere med andre ingredienser, fortyndet eller på nogen måde en del af et blandingsprodukt.

Ægte rosenvand består udelukkende af det biprodukt, der opstår ved dampdestillationen af rosenolie.

Til forskel fra det rosenvand, der skabes ved en blanding af vand, alkohol og meget lidt rosenolie.

Først og fremmest, så virker alkohol udtørrende på huden. Dernæst savnes mange af de gode egenskaber fra olien, når det blot er blandet sammen med vand og alkohol.

Det ægte rosenvand indeholder flest mulige anti-inflammatoriske, antiseptiske og antibakterielle egenskaber. Du får dermed både den bedste effekt, et bedre produkt og bedre resultater ved at vælge det ægte rosenvand.

Hvorfor bruge rosenvand?

 

Den duftende væske som skabes gennem damp destillation af rosenblade – har mange skønhedsfordele, som gør den velegnet til alle hudtyper og mange udfordringer.

Ofte finder du rosenvand i ansigtssprays, tonere, fugtighedscremer, makeup fjernere og ansigtsmasker.

Rosenvand har oldgamle homøopatiske rødder helt tilbage til det gamle Egypten.

Rosenvand er populært fordi det er så alsidigt et produkt. Du kan virkelig bruge det til mange ting.

Her i denne artikel skal vi se på 11 af disse muligheder.

Men for blot at nævne nogle få, men overbevisende, egenskaber for dette blomstervand, så hjælper rosenvand til at balancere hudens pH balance. Det hjælper med at kontrollere hudens overskydende olieproduktion.

Som nævnt flere gange tidligere, virker rosenvand antiinflammatorisk samtidig med, at det hydrerer, genopliver og fugter huden.

rosewater - rosenvand i en skål med friske rosenblade

11 geniale anvendelses måder,
hvorpå du kan bruge rosenvand

Rosenvand til ansigtet

 

Ansigtet skal behandles blidt og her er rosenvand perfekt velegnet til opgaven. Rosenvand er nemlig både mild, nænsom, effektiv og pakket med gode egenskaber.

Herunder finder du 11 måder, hvorpå du kan anvende rosenvand til ansigtet.

1

Rosenvand til ansigtet som ansigtstoner – Toner til ansigtet

 

Vi er selv faste tilhængere af, at de bedste ansigtstonere er vandbaseret. Der er ingen grund til at benytte alkoholbasseret tonere, idet alkoholen på sigt udtørrer huden. Anvend ægte rosenvand med en vatrondel og benyt det dagligt for at øge hudens elasticitet, mindske evt. fine linjer, og holde rynkerne i skak.

Regelmæssig brug af rosenvand som en toner til ansigtet kan hjælpe med at forhindre rynker, stramme porerne og tilføje en vidunderlig glød til huden.

2

Rosenvand til ansigtet som ansigtsmist – Face mist

 

Ønsker du at dufte helt uimodståelig? Så er det blot at hive rosenvandet frem fra hylden og spraye dit ansigt et par gange i løbet af dagen. Det giver fugt og næring til huden.

Især om sommeren, kan rosenvand blive din trofaste ven og hjælper. Anvend den til at pleje din hud. Spray blot et lille mist i ansigtet – på en afstand af ca. 15-20 centimeter. Hvis du ønsker det, kan du også anvende en vatrondel i stedet.

Rosenvandet vil straks opfriske din hud og helt naturligt fugte og nære den. Det tilføjer en vidunderlig udstråling og glød til huden.

Du kan med fordel gemme en flaske i køleskabet. Det giver en ekstra frisk fornemmelse, hvis vandet er køligt. Når du alligevel henter vand til at drikke, kan du lige snuppe et spray rosenvand med på vejen.

3

Rosenvand til ansigtet som aftershave

 

Du kan med fordel bruge rosenvand som en aftershave, for at undgå irritation og berolige huden. Ikke alene kan det hjælpe med at gøre at dine friske barberet ben føles blødere, men rosenvandet vil også efterlade sin vidunderlige duft på din hud!

Mænd har samme mulighed efter en barbering af ansigtet. Her trænger rosenvandet ind og beskytter porerne med antibakterielle egenskaber. Igen slipper du for at udtørre huden med alkoholbasseret aftershave.

floral water - blomstervand - en rosenblomst i vandet

4

Brug rosenvand til at fjerne makeup og øjenmakeup

 

Ved simpelt at spraye lidt rosenvand på en vatrondel, kan du forsigtigt fjerne makeup fra dit ansigt. Du kan med fordel gøre denne makeup fjerner endnu mere effektiv, ved at dyppe en lille smule kokosolie oven på rosenvandet af din vatrondel.

Ikke blot fjerner det effektivt makeup fra dit ansigt, men kan også bruges på den blide hud omkring øjnene. Brug bitte små, forsigtige, cirkulære bevægelse for at fjerne makeup effektivt.

Du kan tilmeld fjerne fastnet øjenmakeup uden at øjet bliver brændende og sviende. Brug rosenvand til at fjerne øjenmakeup.

5

Bekæmp akne og uren hud med rosenvand

 

Hold huden ren med rosenvand. Rosenvandet indeholder anti-bakterielle og antiseptiske egenskaber, der medvirker, at huden renses og føles mere sund.

Du kan bruge rent rosenvand sammen med frisk presset citronsaft på et nyvasket ansigt til at rense fedtet hud og fremme en sund olieproduktion.

Alternativt, kan du blande lige dele rosenvand med æblecidereddike og anvende en vatrondel til at rense huden med. Det tager lidt tid, men har du problemer med akne, der ikke rigtig vil forsvinde, så er det et rigtig godt middel til at komme uren og irriteret hud til livs.

6

Rosenvand som rumspray

 

Nej, vi sender dig ikke ud i rummet, men du kender sikkert godt til det der, hvor du kommer ind i et rum og der ikke ligefrem dufter af blomster, ikke? Well, det kan du lave om på nu ved brug af rosenvand.

Spray blot et par gange f.eks lige efter du har fjernet skraldeposen i køkkenet, eller før du forlader toilettet. Det giver rummet en behagelig og meget mild duft af roser.

7

Rosenvand til behandling af poser under øjnene

 

Hænger dine øjne helt nede ved knæene, så er det tid til lidt rosenvand. Spray på en vatrondel og dup forsigtigt rosenvandet under dine øjne for at slippe af med mørke rander og poser under øjnene. Den anti-inflammatoriske virkning i rosenvandet vil gøre, at alle tror du har sovet for længe under din skønhedssøvn.

chleopatra rosa damascene - rosenvand - blomstervand

8

Brug rosenvand til at forhindre eller reducere øjenhævelser

 

Når nu vi er ved øjnene. Placer blot en flaske rosenvand i køleskabet i en halv time og anvend derefter et par sprays på en vatrondel. Placer dette på dit øje. Det hjælper med at berolige øm hud omkring øjnene og forebygge eller reducere øjenhævelser.

9

Anvend rosenvand som setting spray til din makeup

 

Ved blot at spraye lidt rosenvand på ansigtet, har du din egen gør det selv setting spray. Gør din makeup mere fast og få den til at holde hele dagen ved brug af en DIY setting spray.

Læs opskriften længere nede i denne artikel.

10

Sæt krydderi på dit bad

 

Tilsæt en ½ flaske rosenvand i dit bad og få en guddommelig og uforglemmelig oplevelse. Rosenvandet vil blødgøre huden og tilføje den en frisk fornemmelse. Samtidig vil det give hele badeværelset og din krop en skøn duft af friske roser. Du vil helt sikket føle dig som en ægte dronning Cleopatra.

11

Rosenvand som aromaterapi

 

Duften af roser siges at være en stærk forstærker til ens sindsstemning. Det skaffer dig af med følelser af angst og fremmer følelsesmæssig trivsel, og gør dermed at du føler dig mere afslappet. På samme måde som ved aromaterapi.

Duften af roser er videnskabeligt bevist, at reducere blodtrykket og niveauer af stresshormonet cortisol.

Rosenvand til huden

 

Rosenvand er blevet æret i århundreder. Cleopatra gennemblødt hendes sejl på skibet i det. Michelangelo drak det i sin daglige te. Bygherrer i det gamle Bagdad blandede det med mørtel, så moskeer vil udstråle en smuk aroma i midten af dagens sol.

Det er altså tydeligt, at vi ikke er de eneste i historien, der er blevet lettere fanatiske over dette skønne produkt. Rosenvand anbefales af dermatologer for at berolige akne og rosacea. Det menes at reducere rødme og inflammation, og er med til at afbalancere hudens pH-værdi.

Rosenvand – opskrifter

Rosenvand og æblecidereddike mod akne, bumser og uren hud

 

Bland lige del rosenvand med lige del æblecidereddike. Spray indholdet på en vatrondel og rens huden med det. Gør dette to gange om dagen og du vil opleve effektive resultater i løbet af få dage.

DIY setting spray til makeup

 

Vidste du, at du kan lave din egen makeup setting spray til en brøkdel af prisen sammenlignet med de mest populære mærker? Ikke blot virker det, men du har også muligheden for at personalisere det til dine egne præferencer.

Ting du skal bruge:

Sådan blander du din egen setting spray:

Ved hjælp af en tragt hælder du veggie glycerin, troldnød, og evt. tea tree olien i flasken. Rør det forsigtigt sammen.

Fyld flasken den resterende vej op med rosenvand og efterlad lidt plads i toppen.

Sæt lotion spray hætten på og du er klar.

Ryst forsigtigt flasken og spray omkring 30 cm væk fra dit ansigt.

Hvor køber man rosenvand?

 

Køb rosenvand med spray her!

Til alt held, kan du faktisk købe dit eget rosenvand lige her. Chleopatra forhandler udelukkende rene varer og vort rosenvand er ingen undtagelse.

Dette rosenvand kommer i en brun glasflaske, der beskytter indholdet fra solens stråler. Endvidere er den det allerede forsynet med en lotion spray. Klar til brug.

Køb 100% rent rosenvand (Rosa damascene Floral Water, Hydrosol) lige her:

Interesseret i blomstervand med andre aromaer? Prøv en af disse:

Hvordan bruger du dit rosenvand? Har du nogle gode tricks du har lyst til at dele, så lad os endelig høre om dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.