Hvad er rosacea?

Rosacea er en kronisk og potentielt livsforstyrende lidelse, der primært rammer huden i ansigtet. Rosacea er en kronisk betændelse, der starter med rødme i ansigtet. Huden hæves med tiden og små blodkar bliver synlige. Læs mere her om muligheden for behandling af rosacea.

Mange har observeret, at det typisk begynder efter alderen 30 som en rødme på kinderne, næse, hage eller pande, der kan komme og gå. I nogle tilfælde kan rosacea også forekomme på halsen, brystet, hovedbund eller ører. Over tid, har rødmen en tendens til at blive mere rød og mere vedholdende og synlige blodkar kan forekomme.

For mange rosacea patienter, er øjnene også påvirket og kan følelse irriteret og optræder vandige eller blodskudte.

Rosacea er en hudsygdom vi endnu ikke rigtig kender årsagen til. Rosacea er kendetegnet af, at ansigtet eller partier af ansigtet bliver rødt og opblussende ved synlige blodkar. En god olie til behandling af eventuelt forkommende akne og papler samt lindring af udbrud er kæmpenatlysolie.

Hvordan opstår rosacea?

Den egentlige årsag til rosacea er endnu ukendt, men man mener, at sygdommen kan skyldes en kombination af arvelighed og visse miljøfaktorer. Lidelsen er mere almindeligt forekommende hos efterkommere af keltiske kulturer eller i Nordeuropa, især for dem med en lys hud.

En række faktorer synes at bidrage til at blodkarene i huden forværres for dem med rosacea, herunder:

 • Alkohol
 • Kaffe og andre koffein drikkevarer
 • Varme fødevarer og drikkevarer
 • Anstrengende motion
 • Ekstreme temperaturer
 • Stress
 • Sollys
 • Visse lægemidler

Ting du bør undgå i forbindelse med hudpleje ved rosacea

 • Udtørrende produkter – de kan være med til at øge rødme og gøre din hud mere sårbar
 • Skrubbeprodukter – de er ganske simpelt alt for hårde ved huden. Du bør derfor undgå saltskubs og sukkerskubs.
 • Syntetiske produkter, alkohol og æteriske olier, da de virker irriterende på en sart rosacea ramt hud.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
SÆT
DKK 398,00 (Inkl. moms)
-22%
DKK 179,00 (Inkl. moms)
Tilbud
SÆT
DKK 469,00 (Inkl. moms)
-16%
ØKO
DKK 109,00 (Inkl. moms)

Naturlig behandling af rosacea

Da tegn og symptomer på rosacea varierer fra den ene patient til den anden, bør behandling af rosacea faktisk skræddersys af en læge i hvert enkelt tilfælde.

Forskellige orale medicineringsformer kan ordineres til behandling af papler og bumser som ofte er forbundet med sygdommen. Endvidere er en lokal behandling for at reducere rødme i ansigtet nu tilgængeligt.

Har du rosacea bør du følge op med din læge, for at sikre din hudppleje rutine er forenelig med din rosacea. En blid hudplejerutine kan også hjælpe med at kontrollere rosacea. Rosacea patienter rådes til at rense deres ansigt med en mild og ikke-slibende sæbe og derefter skylle af med lunkent vand og dup-tørre ansigtet med et tykt bomulds håndklæde.

Patienter kan anvende ikke-irriterende hudplejeprodukter efter behov og rådes til at beskytte huden mod solen ved hjælp af en solcreme med en SPF 15 eller højere.

Kosmetik kan anvendes til at skjule virkningerne af rosacea. Grøn makeup eller grøn-tonet fundamenter kan anvendes til at modvirke rødme.

Test et produkt først. Før du bruger et produkt på dit ansigt, bør du prøve det på et enkelt sted på huden, såsom halsen. Hvis du har en reaktion, undgå da produktet og bemærk dig ingredienserne. Rosacea irriterende stoffer kan variere fra person til person, så din individuelle huds reaktion bør være din guide.

En endelig behandling af rosacea er desværre ikke mulig, men symptomerne kan lindres ved hjælp af en mild olie. De essentielle fedtsyrer i kæmpenatlysolie kan mindske risikoen for at porer bliver tilstoppet, så læsioner ikke udvikles. Oliens fedtsyrer hjælper med at behandle rosacea ved at reducere inflammation, kontrollere cellernes brug af næringsstoffer og ved at producere prostaglandiner, som stimulerer sammentrækningen af blodkar.

Find flere produkter mod rosacea her

Block "plej-det-vaek-blok" not found

Vigtigt: Ved brugen af naturkosmetik og i forbindelse med hudproblemer.

Alle kosmetikprodukter fra CHLEOPATRA er udelukkende til udvortes brug, medmindre andet specifik er angivet. Produktoplysningerne bør udelukkende anvendes til informative formål.

Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Ingen af vores produkter er levnedsmiddel eller fødevare godkendt og bør derfor aldrig indtages oralt. Alle vores produkter er kun til udvortes brug til huden, håret og kroppen.

Vær endvidere opmærksom på, at naturlige produkter kan variere i farve og struktur fra batch til batch og at de naturlige farver, kan smitte af på møbler, tøj og andre tekstiler.

Hud patch-test
For at sikre os, at du ikke får nogen allergiske reaktioner ved brugen af olier på huden, anbefaler vi dig altid, først at foretage en såkaldt hud-patch-test, før du anvender rene olier på huden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.