Hvad er psoriasis?

Psoriasis (PP) er en hudsygdom, der forårsager skalering og inflammation (smerte, hævelse, varme og rødme). Hudceller vokser dybt i huden og stiger langsomt til overfladen. Denne proces kaldes for “cell turnover”, og det tager omkring normalt vis en måned. Med pp, kan det ske på blot et par dage, fordi cellerne stiger alt for hurtigt og hober sig op på overfladen. Der findes flere forskellige typer af psoriasis, herunder psoriasis vulgaris (almindelig plaque type – også kaldet Kronisk plaque psoriasis), guttat psoriasis (små, dråbe-lignende pletter), invers psoriasis (som opstår i folder, gerne upå armene, i navlen, ved lysken, og på bagdelen samt negle), og pustuløs psoriasis (med små pus-fyldte gullige blærer) samt sebo-psoriasis (optræder som røde, skællende pletter. Oftest i hårbunden, bag ørene, i ansigtet og over skulderblade). Psoriasis er en hudsygdom, der lader celle-fornyelsen gå lidt for stærkt, men er fortsat lidt af et mysterium, hvorfor man endnu ikke er sikker på årsagen. De bedste olier til behandling af psoriasis er: Kæmpenatlysolie Hjulkroneolie  
ØKO
DKK 139,00 (Inkl. moms)
 

Særlige former

Når håndflader og hæle er involveret, er det kendt som palmoplantar psoriasis. I erytrodermisk psoriasis er hele hudoverfladen involveret med sygdommen. Patienter med denne form for PP føler ofte kulde og kan udvikle kongnetiv hjerteinsufficiens, hvis man allerede har en eksisterende hjertelidelse. Negle pp producerer gule udstenede negle, der kan forveksles med neglesvamp. Psoriasis i hårbunden kan være alvorligt nok til at producere lokaliseret hårtab, masser af skæl, og en svær kløe.  

Hvordan opstår psoriasis?

Den nøjagtige årsag til pp er endnu ukendt. Der kan være tale om en kombination af elementer, herunder genetisk disposition og miljømæssige faktorer. Det er endvidere almindeligt at pp findes hos medlemmer af samme familie. Immunsystemet menes at spille en væsentlig rolle i henhold til om og hvis pp opstår, men trods forskning i løbet af de sidste 30 år er der endnu ingen, der har fundet den egenetlige udløser, hvorfor pp fortsat er lidt af et mysterium.

Gå ikke glip af disse tilbud

Tilbud
ØKO
DKK 159,00 DKK 149,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
Tilbud
-12.5%
DKK 177,00 DKK 154,88
Tilbud
-10%
Tilbud
-20%
DKK 1.168,00 DKK 934,40
Tilbud
-12.5%
DKK 357,00 DKK 312,38
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 372,75
Tilbud
-12.5%
Fra DKK 300,08
Tilbud
DKK 159,00 DKK 109,00 (Inkl. moms)
Tilbud
-12.5%
DKK 396,00 DKK 346,50
Tilbud
-15%
DKK 487,00 DKK 413,95
Tilbud
DKK 149,00 DKK 69,00 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 79,00 DKK 59,00 (Inkl. moms)

Naturlig behandling af psoriasis

Desværre findes der endnu ingen behandling, der kan kurere psoriasis, men der findes flere forskellige behandlingsmetoder der kan anvendes. Disse behandlingsformer kan være lokalt på huden med salver, cremer, olie eller lys. Men også afstressende behandling som yoga og massage kan være med til bekæmpe stress, der menes at være med til at opildne pp. Ved at bruge lidt tid på at meditere, kan du måske føle dig lidt mere komfortabel under pp udbrud. Olie kan være med til at lindre og vil nære huden med nyttige ingredienser, der kan være med til at forbedre situationen. Selvom nogle psoriatikere har succes med anvendelsen af olier, så er der midlertidigt ingen videnskabelige beviser herfor.
ØKO
DKK 139,00 (Inkl. moms)

Find flere produkter mod hudsygdommen her

 

Block "plej-det-vaek-blok" not found

Denne artikel bør udelukkende anvendes til informative formål. Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Brug for en lækker ansigtsolie?

Vi anbefaler

Figenkaktus frø olie

pas på miljøet - hånd med plante (nyt spire)

Download ALLE Resourcer Vi Har Lavet (Helt Gratis)

Når du tilmelder dig, tilslutter du dig også vores nyhedsbrev, hvor du får nyttige tips, downloads og nyheder.

Her er et preview af hvad du får...

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling