Naturen omkring os, som vi alle lever og ånder i, har særligt brug for vores hjælp for tiden. Vi lever i en tid, hvor flere og flere af os til dagligt har et stort overforbrug. Naturen har derfor ekstra meget brug for at vi beskytter den, så hjælp med at passe på miljøet.

Vi kunne også vende det hele på hovedet og sige, at det er os, der har brug for hjælp. For det er i langt de fleste tilfælde os selv, der ødelægger naturen og vores egne omgivelser. I sidste ende ved vi dog godt, hvem der bliver vinderen. For naturen skal nok finde sin vej i systemet. Spørgsmålet er, om vi er villige til selvhjælp, når det gælder vores fremtid for at eksistere.

Og selv de små skridt er til stor hjælp.

Hvad fremtiden bringer os

 

Det er ikke for sjov, at flere kæmpeorganisationer, som Elon Musk’s SpaceX projekt, Mars One fra Bas Lansdorp og UEA samt NASA, alle prøver at sætte mål for at sende folk til Mars.

Jo, de har pengene og ressourcerne til at lege, men legen er skam ment i alvor. For de er nemlig godt klar over, at vi er på vej til at gøre jorden til et sted, der vil udrydde os alle.

Og det er nu ikke meningen, at dette skal lyde som ren dommedags profeti, men blot illustrere at problemet er reelt.

De mennesker med flest mulige penge og ressourcer i verden, planlægger en mission, der skal kolonisere en fremmed planet, der ligger 53 millioner kilometer væk. Det burde være en øjenåbner for alle.

Som en lille person midt på denne blå planet i en stor by, indtager vi blot pladsen i rækkefølgen af dem, som følger stormen.

Mange af os tænker sikkert, at vi ikke er så betydningsfulde for det store puslespil i verden.

Men vi kan gøre noget for at ændre det – og vi bør gøre noget… For at beskytte miljøet og ikke mindst os selv.

Det er måske ikke så kønt…

 

Hos Chleopatra går vi ind for at drive vores virksomhed så vidt det er muligt efter zero waste konceptet. Det betyder også, at vi ikke køber fint pyntefyld til vores papkasser af genbrug, når vi sender vores pakker. Det er helt bevidst.

Vi benytter i stedet genbrug.

Alt det materiale, som vi får fra vores leverandører, bliver genbrugt. Det har vi gjort fra starten af. Faktisk har vi kun købt pakkefyld én gang i de fem år vi har drevet Chleopatra.

Det er måske ikke så kønt, når vi lægger gamle avispapir og en blanding af bobleplast og skumfyld i kassen. Det indrømmer vi ærligt.

Til gengæld, så er det 100% genbrug og det ville være spild, hvis vi blot smed det ud og købte nogle nye fine træspåner, som nye træer må lide for.

Vi passer godt på naturen

 

Som virksomhed har vi et ansvar.

Vi går ind for at beskytte naturen og værne om miljøet. 

En af de måder vi gør det på, er ved at benytte primært glas, men også plastik, der kan genanvendes, der hvor glas ingen mening giver.

Vi har taget mange initiativer til at fjerne overforbrug og i stedet indsætte genanvendelse og besparelse, hvor det er muligt. Læs mere om disse i vores artikel om zero waste.

Vi har også brug for din hjælp

 

Vi kan dog ikke gøre det helt alene, hvorfor vi har brug for din hjælp.

Når du handler hos os, så håber vi du vil hjælpe med at passe på miljøet.

Fordel derfor det affald, som du har og modtager fra os i forbindelse med en bestilling.

Smid papkassen ud til genbrug, da de er lavet af genbrugsmateriale, som med fordel kan smides ud til at blive genbrugt igen.

Det glas og plastik som vores produkter leveres i, kan ligeledes genanvendes. Så når du er færdig med produkterne, så beder vi dig om at hjælpe os ved, at smide dem ud de rette steder, så de kan blive genanvendt. Eller vaske dem og genbruge dem selv.

På den måde hjælper vi hinanden med at beskytte naturen bedst muligt med så lidt spild som muligt.

Du kan læse mere om, hvordan du bør håndtere affald i din kommune her.

Tak fordi du hjælper med at passe godt på Moder natur og ha’ en rigtig fin dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.