B-Vitamin

« Tilbage til Fagordbogen

Vitamin-B virker som en antioxidant for huden, som kan hjælpe med at fjerne bakterier. Det hjælper til at balancere ens testosteron niveauer, hvilket holder akne i skak. B-vitaminmangel er også en væsentlig årsag til akne, så at sikre din krop får nok B-vitamin, vil bidrage til at forebygge og behandle tilstanden.

B1 (thiamin)
Vitaminet har betydning for mange dele i kroppen; tarmfunktion, saltsyreproduktion i mavesækken, leverfunktion og i særdeleshed for nervesystemet samt for insulinproduktionen og dermed for blodsukkerbalancen. Hjerte og pulsårer samt immunforsvaret har brug for B1. B1 har også betydning for svedproduktion, puls, blodtryk, hormonbalance og blærefunktion.

B2-vitamin (riboflavin)
B2 har især betydning for vækst og cellernes evne til at ånde. B2 er vigtig for øjets nethinde, bloddannelse og hudens struktur. Riboflavin er afgørende for en normal vækst og reparation. Det er nødvendigt for at lette den normale reproduktion, cellevækst og reparation og udvikling af vævet. Kroppen udnytter vitamin B2 til at holde vævet sundt og bidrager til at fremskynde heling af skader. B2 er vigtig for øjets nethinde, bloddannelse og hudens struktur.

B3 (niacin)
Niacin er nødvendig for metabolisme af kulhydrater, fedt og protein for kroppen, som den kan bruge til energi, samt for vedligeholdelse af vævet og cellernes integritet og sundhed. Vitamin B3 er et nødvendig komponent til fremstilling af saltsyre i maven, som er nødvendig for en korrekt fordøjelse. Det spiller også en rolle i antioxidant og rensningsprocesser, og i skabelsen af ​​nye hormoner.

B5 (pantotensyre)
B5 optræder i alle celler som en bestanddel af coenzym A. Dette enzym har afgørende betydning for energi og vitalitet samt for dannelse af nye celler og omsætning af kolesterol og andre fedtsyrer. B5 har betydning for at huden holdes elastisk og ikke bliver for slap og kan desuden have betydning for hårtab.

B6-vitamin (pyridoxin)
Vitamin B6 (pyridoxin) fungerer som et coenzym og spiller en rolle i metabolisme af protein og kulhydrater til energi. Det er også nødvendigt for produktionen af ​​insulin, samt både røde og hvide blodlegemer.

B12 (cobalamin)
Vitamin B12’s primære rolle er medvirken i produktionen af ​​røde blodlegemer, og bidrager til at bevare sundheden for det centrale nervesystem.

B17 (laetrile eller amygdalin)
Dr. Ernst Krebs, en engageret forsker og biokemiker isolerede vitamin B17 (Laetrile) fra abrikos kerne frø. Efter flere års afprøvning af undersøgelsen, var han overbevist om den terapeutiske værdi af B17. For at bevise dets ikke-skadelige toksicitet, injicerede han det i sig selv. Som han havde forudsagt, var der ikke grund til bekymrende eller skadelige bivirkninger. B17 var ikke alene uskadeligt for normale celler, men dødbringende når det kom i kontakt med kræft væv.

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.
[thrive_leads id='119978']

Pin It on Pinterest