Vi har tidligere skrevet artikler om både holdbarheden af rene naturlige olier og hvordan du bør opbevare bedst muligt for at bevare holdbarheden. Men hvad når det gælder blomstervand?

Blomstervand også kendt som hydrosol eller ansigts mist er jo som bekendt ikke olier. Det er dog fortsat et naturligt biprodukt, som jo unægteligt må have en bestemt holdbarhed og en bedste opbevaringsmetode.

Selvfølgelig og det er præcis hvad denne artikel handler om, så er du vild med blomstervand, så læs videre og bliv klogere på, hvordan du bør håndtere disse naturlige tonere til huden.

Generelle retningslinjer for opbevaring af blomstervand

 

Rene hydrosoler kan være mere skrøbelige end deres modstykke: de æteriske olier.

Hydrosoler har ikke de samme koncentrerede antibakterielle egenskaber, som essentielle olier besidder, og er underlagt en meget hurtigere nedbrydning, især når de opbevares forkert.

På grund af hydrosols meget skrøbelige natur opfordrer vi vores kunder kraftigt til at bruge følgende retningslinjer til opbevaring og håndtering af hydrosoler:

Opbevar hydrosoler væk fra direkte sollys

 

Og ideelt på et mørkt sted. Direkte sollys og UV-stråler er især skadelige for hydrosoler. Gentagen eksponering for enhver lyskilde kan også skade hydrosoler.

Opbevar dine flasker i et rum med så lidt indtrængen af sollys som muligt. Ideelt set skal du opbevare dine flasker i et skab, en beholder eller en kasse for at beskytte dem mod alle lyskilder.

rosenblade

Opbevar hydrosoler i ravfarvede eller mørke glasflasker

 

Ravfarvede glasflasker er ideelle til opbevaring af hydrosoler.

Ravfarvet glas er det mest økonimsike glas, men koboltglas er også smukt og er kendt for at være lige så effektivt til at blokere for skadeligt sollys.

Fra CHLEOPATRA sendes hydrosoler i mørke ravflasker med pumper, klar til brug, god opbevaring og nem anvendelse.

Opbevar ikke flasker delvist fulde

 

Når en flaske hydrosol efterlades delvis tom, reagerer ilten, der også lever inde i flasken, med hydrosolen og begynder at oxidere den.

Oxidering kan skade hydrosolens skrøbelige aromatiske og terapeutiske bestanddele. Det tomme rum inde i en flaske kaldes “headspace”.

Du kan forlænge holdbarheden af dine hydrosoler ved at reducere dette headspace.

Lad os som et eksempel sige, at du har en 100ml flaske med rosenvand, der kun er halvt fyldt. Du forlænger holdbarheden af din hydrosol ved enten at overføre hydrosolen til en 50ml flaske eller ved at overføre den til to 30ml eller 5 10ml flasker.

Overførsel af en større mængde hydrosol til flere mindre flasker hjælper dig desuden med kun at bruge det, du har brug for senere.

Hold flaskens pumpe godt forseglet og med låg

 

Ilt er en fjende for hydrosoler. Stram ikke flaskehætterne for meget, da de potentielt kan knække og lade ilt trænge ind, men sørg altid for, at du holder alle flaskehætter skruet tæt på hver af dine flasker med hydrosol.

opbevaring af blomstervand

Oprethold integriteten af dine hydrosoler

 

Lad ikke usteriliserede genstande som dine fingre, bomuldskugler eller andre genstande komme i direkte kontakt med de hydrosoler du anvender.

Hæld i stedet den mængde, du har brug for, eller mål den i en separat beholder, og arbejd derefter med den, og lad de resterende hydrosoler være intakte.

Opbevar dine hydrosoler i et rum, der holdes køligt og tørt. Du kan køle hydrosoler  i køleskabet (ikke frosne) for at forlænge holdbarheden

Holdbarhed for hydrosoler

 

Som udgangspunkt er holdbarheden for de fleste hydrosoler omkring 2 år. Nogle enkelte vil være 1 år. Men for de fire vi forhandler er holdbarheden 2 år for dem alle.

Så længe din blomstervand ikke lugter rådden er det ok at anvende den – også selvom den skulle være lidt over holdbarhedsdatoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.