Kvinder, især, har det med at prøve mange forskellige olier til hudpleje og hårpleje i jakten på det der virker bedst for dem. Og ja, nu generaliserer vi lidt, men hvis du tjekker efter, så kender du sikkert situationen. Det resulterer nogle gange i et skab fyldt med gamle og næsten ubrugte olier. Eksempelvis fordi din hud ikke lige er kompatibel med den specifikke olie, eller hvis du måske ikke bryder dig om oliens aroma.

Det er naturligvis “svært for os at forstå” ツ, hvis du ikke har fået brugt de olier som du har købt hos os. Men hvis du alligevel skulle ende med nogle olieflasker, hvad end de er fra os eller en anden producent, der bare står og bliver gamle, så bringer vi dig her 7 måder du kan bruge dine olie-rester på. På den måde undgår du, at de blot står og samler støv i skabet.

Brug olierne inden de bliver harske

 

Vi skal med det samme gøre det klart, at der naturligvis er forskel på om en olie er blevet for gammel eller om den blot har overskredet sin bedst før dato.

Det gør ikke noget at olien har overskredet den dato, der står anført på flasken. Så længe olien ikke lugter grimt eller virker sær i sin konsistens. Den må naturligvis ikke være harsk. Er dette tilfældet, må du desværre skilde dig af med den.

Men alle olierester, som du alligevel ikke får brugt og olier, der ellers er gået over dato, men ikke fejler noget er perfekte til disse formål.

Her får du 7 tips til at bruge dine olierester.

olierester

1. Brug dine olierester til massage

 

Det kræver typisk en spiseskefuld olie til en god omgang massage alt efter hvilken type du anvender. Nogle olier er naturligvis mere velegnet end andre. Olier som er super velegnet til massage er eksempelvis abrikoskerneolie, mandelolie og kokosolie. Men det afholder dig ikke fra at prøve andre olier.

Har du rester af olier som ikke er super velegnet, kan de sikkert fortsat anvendes til et mindre område af kroppen, som eksempelvis fødderne. Her må du nok få hjælp fra kæresten.

Du kan også samle flere forskellige olier og dermed bruge flere rester på én gang. Det er i hvert fald bedre en at smide dem ud.

2. Brug dine olierester i en diffuser

 

Vi tør godt love dig, at din diffuser-flaske er knapt så kræsen som du (ellers må du få den byttet ud med en anden). Derfor kan du snildt anvende en rest af olie til en diffuser flaske.

Olien i en diffuser hjælper den æteriske olie med at kravle op af duftpindene hvorefter den skønne aroma sprædes i dit hjem.

Læs her hvordan du laver din egen diffuser.

3. Brug dine olierester til håret

 

Alle olier er basalt set gode for håret. Det tilføjer gode mineraler og vitaminer til håret og skulle du ikke bryde dig så godt om oliens aroma, kan du snildt vaske den ud igen.

Vi anbefaler at du lader olien sidde i 15-30 minutter. Alternativ kan du også lade den sidde henover natten ved brug af en badehætte, så du ikke får olie i hele sengen.

Du vil herefter opleve at dit hår får et helt nyt liv, virker mere fyldigt og måske endda mere medgørligt.

olierester haarpleje

4. Brug dine olierester til en god skrub

 

Med en simpel tilføljelse af enten salt, sukker eller kaffe, kan du super nemt lave din egen saltskrub, sukkerskub eller kaffeskrub.

En saltskrub er god til at fjerne døde hudceller og hvis du vil rense kroppen ekstra godt. En sukkerskrub er god, hvis din hud er lidt sart og en kaffeskrub er hvis din hud er meget sensitiv.

Men alle skrubs er gode for kroppen og fungerer som en god naturlig eksfoliering.

5. Brug dine olierester til en skægolie

 

Er du mand har du naturligvis gennemtænkt dette for længe siden og det er med stor sandsynlighed derfor du købte olien i første omgang. Men er du kvinde og din mand har skæg, så er det på tide at præsentere ham for olier.

En olie – og i dette tilfælde – en skægolie virker super blødgørende for skægget. Samtidig lindre det huden bagved og mindsker risikoen for skægpest. Det er en af de foretrækkende plejeprodukter til mænd og deres skæg – så her går intet olie til spilde.

6. Brug dine olierester til et skønt fodbad

 

Nu er der ikke længere nogen undskyldning. Hvis ikke du har fået brugt dine olier før, så får du det med dette tip.

Dine fødder vil nemlig elske et varmt fodbad sammen med en god bog eller et lydbånd eller måske blot lidt god baggrundsmusik (de sidste 3 ting er nok mere dig som person, der vil nyde den slags, men hey, hvis dine fødder blot kunne tale…)

Vi har en god fortælling om hvorfor du skal invitere dine fødder på fodbad, så videre til den næste.

7. Brug dine olierester til dine DIY opskrifter

 

Ja, uanset om du kan lide olier i sin rene form eller ej, så kan du også anvende dem til at skabe en hulens masse forskellige hjemmelavet hud- og hårpleje produkter.

Det gode ved at lave disse produkter selv er, at du ved hvad de indeholder, du kan afholde dig fra at bruge indgredienser din krop ikke tåler. Og så er det samtidig både lærerigt, sjovt og tilfredsstillende, at lave sine egne produkter.

Du kan finde mange forskellige opskrifter på DIY hud- og hårplejeprodukter lige her.

Kan vi friste med lidt olie? ツ

ØKO

Vegetabilske olier

Tamanu olie 30ml, Økologisk

(27) kr. 149,00 (Inkl. moms)
ØKO
(8) kr. 45,00kr. 159,00 (Inkl. moms)
ØKO

Vegetabilske olier

Jojobaolie 100ml, Økologisk

(10) kr. 129,00 (Inkl. moms)
ØKO
(7) kr. 139,00 (Inkl. moms)
ØKO

Vegetabilske olier

Argan olie 100ml, Økologisk

(9) kr. 119,00 (Inkl. moms)
Se flere rene olier her

Konklussion

 

Som du kan se, er der rigeligt med muligheder for at få anvendt alle dine olier. Også dem du ikke lige havde tænkt dig skulle bruges til noget.

Men da vi jo er en zero-waste virksomhed kan vi slet ikke ha’ at dine stakkels olier skal ende ubrugte og harske i skraldespanden. Det ville være synd når nu de har været høstet helt på den anden side af jordkloden for at blive bragt her til Danmark.

Vi håber denne artikel har givet dig “blod på tanden”, så du straks går ud i skabet og får draget nytte af alle dine olier.

Ha’ en skøn olie-dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *