ikon talebobbel speech bubble

Denne artikel er senest opdateret den 4. september 2023 af Liezel & Morten

Olier til håret eller blot hårolier, som de oftest kaldes som, er i skrivende stund ganske populære. Og det er ikke uden grund. Ofte kan lidt olie til håret nemlig både afhjælpe spaltede spidser, gøre et trist og kedeligt hår mere fyldigt og give det et livligere og stærkere udseende.

Olier til håret

Oftest bliver de udråbt som mirakel ingredienser. Vi taler her om arganolie og kokosolie som begge er hurtigt er blevet meget kendte, når det gælder olier til håret. Selv om det er rigtigt, at begge disse olier er gode naturlige skønhedsprodukter, så er der mange andre skønheder at vælge imellem, som fortjener hver deres øjeblik i rampelyset. Efter nogle strenge – og til tider rodet – eksperimenter, har vi valgt vores top 6 hårolier til at tæmme manken med.

Anbefalet naturlige produkter til hud, hår og krop

kr. 109,00 (Inkl. moms)
ØKO
kr. 79,00 (Inkl. moms)

Vegetabilske olier

Cacay olie 10ml

kr. 139,00 (Inkl. moms)

Mineralsk Ler

Fransk grønt ler 55g

kr. 79,00 (Inkl. moms)
ØKO
ØKO

Vegetabilske olier

Argan olie 100ml, Økologisk

kr. 119,00 (Inkl. moms)

Vegetabilske olier

Acai olie 10ml

kr. 179,00 (Inkl. moms)
kr. 29,00 (Inkl. moms)
kvinde med shampoo i håret

For meget kedelig kemi gør dit hår sulten på rene olier

Der er ingen tvivl om, at visse olier kan være til gavn for håret, og at mange af os isolere gavnlige olier fra kroppen ved at over-vaske og sæbe os til, hvilket får kroppen til at øge den naturlige olieproduktion for at kompensere. På grund af denne over-shampoorering samt somme tider dårlige kost, er der mange af os, der mangler vitale næringsstoffer vi har brug for, for at bygge et sundt hår i første omgang. Derfor kan det være rigtig godt at tilføje håret med rene olier.

Olier til håret #1

ØKO

Vegetabilske olier

Argan olie 100ml, Økologisk

(10) kr. 119,00 (Inkl. moms)

Argan olie til håret

Lad os blot starte med en af de to absolut ynglinge. Argan oliens egenskaber er intet mindre end imponerende. Mange problemer såsom tørt hår, ru hår, kedeligt hår og kruset hår kan løses ved anvendelse af denne spektakulære hårolie.

Den er rig på E-vitamin og indeholder omega 3, omega 6 og omega 9 fedtsyrer, der giver næring til håret. Ud over dette, indeholder olien også linolsyre og oliesyre, som hjælper til med at fugte og nære håret. Det genskaber den tabte glans fra for meget glatning og andre kemiske behandlinger.

Den hjælper med at holde farven pulserende og forhindre tørhed i farvet hår. Samtidig fungerer den som et skjold mod skadelige UV-stråler og beskytter håret mod miljøforurening.

Olier til håret #2

ØKO

Vegetabilske olier

Jojobaolie 100ml, Økologisk

(10) kr. 129,00 (Inkl. moms)

Jojobaolie til håret

Vores hovedbund producerer naturligt olier hver dag, for at forynge og rense håret, men desværre kan de tidlige stadier af denne proces efterlade håret med en fedtet fornemmelse og udseende. Hvis du ikke er villig til at lade håret hvile fra alskens shampoos, der på sigt gør dit hår tørt, kan jojobaolie være en stor hjælp for dit hår.

Det efterligner de kvaliteter der kendes fra den naturlige olie din krop producerer, og kan i og for sig narre din hovedbund til at bremse sin olieproduktion. Jojobaolie tilbyde ikke kun en dyb fugtighed, men fungerer også som en slags sæbe til hovedbunden og skræmmer hurtigt skæl væk.

Der går en vis debat på, hvor vidt jojobaolie er oliernes konge, når det gælder pleje af huden. Vi vælger ingen favorit i blandt vores børn, men et er sikkert. Mange hovedbunds relaterede problemer skyldes en hærdet ophobning af sebum, der tilstopper hårsækkene, som kan forårsage visse typer af skalering og/eller akne. Hvis denne hærdede opbygning ikke fjernes, kan det i sidste ende hindre hårsækkens evne til at fungere ordentligt. Jojobaolie trænger forholdsvist hurtigt ned til hovedbunden og håret, og opløser denne hærdede opbygning.

Hovedbunden og hårsækkene efterlades rene og fri til at fortsætte deres normale funktioner. Jojobaolie er fantastisk til alle hårtyper og har en evne til at hæmme overskydende aktivitet af talgkirtler, der gør den til det perfekte valg for folk med fedtet hovedbund, der fortsat ønsker en balsam. Ligeledes kan den bruges til tørt hår, da den hjælper med at fugte håret.

Olier til håret #3

ØKO
(4) kr. 179,00 (Inkl. moms)

Baobab olie til håret

En ingrediens, der efterhånden bliver mere og mere populær for den kommercielle kosmetik industri, er baobab olie. Det er godt at se, for det er i sandhed en super fantastisk olie fra det sydlige Afrika. Vi kan dog bedst lide olier i sin rene form. Derfor bringer vi dig her hundrede procent ren baobab olie.

Olien er ganske tyktflydende, med en rig, silkeagtig fornemmelse og en mild aroma. Baobab olie er en fremragende fugtighedscreme og ideel til talrige kosmetiske anvendelser.

Er dit hår tørt og skørt? Har du skæl eller en kløende hovedbund? Baobab olie kan være en beroligende løsning for alle disse problemer. Dens iboende fugtgivende egenskaber, plus A- og E-vitamin hjælper med at regenerere og reparere et ødelagt hår, mens det beroliger og heler en kløende og irriteret hovedbund.

Baobab olie hjælper med at forbedre blødheden og elasticiteten ved at de mættede fedtstoffer og oliesyre trænger ind i hårets aksel, mens de polyumættede fedtsyrer på overfladen skaber en film, der virker som et blødgøringsmiddel og slip-let-middel, hvilket gør filtret hår lettere at rede ud. Derudover tilføjer filmen glans til dine lokker samtidig med at opretholde en optimal fugtbalance ved at minimere udslip af fugt fra håret.

Olier til håret #4

ØKO

Vegetabilske olier

Mandelolie 100ml, Økologisk

(3) kr. 109,00 (Inkl. moms)

Mandelolie til håret

Hvis dit hår har tendens til at være på den tørre side, kan mandelolie give dit hår et længe ventet fugtigheds-boost. Denne rene olie hører til på den tungere side af hårolierne, hvilket gør den ideel til tætning af fugt i håret. Den beskytter håret mod de skadelige virkninger fra hårtørring og andre opvarmende stylings instrumenter.

Næringsstofferne i mandelolie gør den til en ideel løsning mod mange hår problemer og til i det hele taget, at opretholde et sundt hår. Kombinationen af fedtsyrer i mandelolie blødgør, styrker og nærer håret.

Mandelolie er blevet anbefalet som et middel til hårvækst i århundreder. Mandelolie bruges ofte af personer, der har problemer med hårtab eller brud på hårene. En god hovedbunds massage med mandelolie, kan gøre underværker med fordelene ved det naturlige E-vitamin og kalium. I tilfælde af tør hovedbund nærer mandelolie samtidig med at fugte hovedbunden, hvilket også fjerner afskalning.

Olier til håret #5

ØKO
(8) kr. 45,00kr. 159,00 (Inkl. moms)

Kokosolie til håret

Kokosolie består af mere end halvfems procent mættet fedt, E-vitamin og K-vitamin samt mineraler som jern. Kokosolie betragtes som noget af den bedste naturlige ernæring for håret. Det er en fremragende balsam og hjælper med genvækst af skadet hår. Det tilfører også væsentlige proteiner, der er nødvendige for et nærende skadet hår, og det blødgør håret og giver gode betingelser for hovedbunden.

Kokosolie indeholder fedtsyrer med antibakterielle og antimikrobielle egenskaber, der er meget nærende for kroppen. Det er særligt høj i indhold af laurinsyre.

Laurinsyre er naturligt forekommende i modermælk og støtter den hormonelle og cellulære sundhed. Denne gavnlige egenskab af kokosolie er også en af grundene til det kan forhindre proteintab i håret (for visse personer). Strukturen i kokosolie gør det muligt at trænge ind i håret på måder, som andre olier ikke er i stand til, hvorfor nogle mennesker oplever fantastiske resultater relativt hurtigt, når de bruger kokosolie til håret.

Olier til håret #6

ØKO
(3) kr. 109,00 (Inkl. moms)

Avocadoolie til håret

Avocado olie er rig på vitaminerne A, D, E og B1 og B2, hvilket betyder at det er ultra nærende for et tørt eller over-forarbejdede hår. De fedtsyrer som findes i denne olie, kan trænge ind i hovedbunden og hårets rødder for at tilføje en dyb glans. Vi elsker hvordan denne olie føles, og hvor godt den virker på tværs af forskellige hårtyper.

Olien udvindes fra ”kongen af håret’s” frugter avocado. Den er fuld af vitaminer og kalium dit hår har brug for. Hvis du ønsker en super dyb balsam behandling uden, at skulle købe et kommercielt produkt, kan du tilføje avocado olie til de andre olier, og du vil helt sikkert føle og se forskellen. Du kan også med fordel tilføje dine eksisterende produkter for at tilføje ekstra fugtighed og en yderligere balsamerende effekt.

Olier til håret #7

ØKO
(4) kr. 99,00 (Inkl. moms)

Ricinusolie til håret

Ricinusolie er en vegetabilsk olie, der udvindes fra ricinusfrø. Ricinusolie er en farveløs til meget bleg gul væske med mild eller ingen lugt eller smag for den sags skyld. Den er rig på ricinusoliesyre og kan anvendes til behandling af hudsygdomme, såsom svampeinfektioner.

Ricinusolie nærer også håret og forhindrer hovedbunden fra tørring ved at tilbageholde fugten. Ricinusolie tilføjet til hårplejeprodukter hjælper med at forsegle fugten, blødgøre, og give et synligt tykkere hår. Ricinusolie kan også anvendes alene på håret til at forsegle fugten og styrke håret.

Ricinusolie er den olie, der oftest omtales i forbindelse med hårtab eller afhjælpning heraf. Det siges at olien, kan være med til at genoprette hårvæksten og mange personer fortæller også om glædelige resultater for både øjenbryn og hår.

Ricinusolie kan anvendes på hovedbunden for at forebygge og afhjælpe hårtab og den er effektiv på dette af flere grunde. Den har antibakterielle og anti-svampe egenskaber, der gør det gavnligt mod hårsæks inflammationer, skæl og andre hovedbunds infektioner og dens ricinolsyre indhold, hjælper med at øge cirkulationen til hovedbunden og derved forbedre hårvæksten.

Ricinusolie er meget tyk og klistret i konsistensen og kan synes lidt besværlig at tilføje håret. Har du problemer med at håndtere olien, kan du  evt. tilføje den en anden olie, så den bliver mere medgørlig. Herved vil du fortsat få glæde af oliens gode egenskaber.

Hvilke olier til håret er dine favoritter?

Anbefalet naturlige produkter til hud, hår og krop

ØKO
ØKO
kr. 109,00 (Inkl. moms)
ØKO

Vegetabilske olier

Mandelolie 100ml, Økologisk

kr. 109,00 (Inkl. moms)

Vegetabilske olier

Havtorn olie 30ml

kr. 129,00 (Inkl. moms)
ØKO
kr. 119,00 (Inkl. moms)
ØKO

Vegetabilske olier

Hjulkroneolie 30ml

kr. 159,00 (Inkl. moms)
-30%
ØKO
kr. 119,00 (Inkl. moms)
ØKO
kr. 139,00 (Inkl. moms)

2 tanker om “7 olier til håret du bare må have

 1. Sams siger:
  0

  Hej, kan man godt blande alle olierne sammen til at påføre i håret; vil det have det bedst mulige resultat på sigt?

 2. Liezel & Morten siger:
  0

  Hej Sams,

  Ja, du kan sagtens blande vegetabilske olier og opnå egenskaber fra dem alle hver især, men det er måske mest hensigtsmæssigt, at blande et par stykker og ikke alle. Men i sidste ende er det naturligvis helt op til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *