Olie rensemetoden – The oil cleansing method – Vask dig med olie

olie rensemetoden - kvinde med olie ansigt

Jeg har personligt ikke vasket mit ansigt med sæbe i flere måneder – måske endda ikke i et helt år.

Det har jeg ikke fordi brugen af olier giver en langt renere hud. Og så føles det bedre og jeg slipper for kemi jeg ikke kender.

Tvivler du? – Så prøv olie rensemetoden og lær at vaske dig og rense din hud med olie!

[lepopup slug='optin-diy-opskrifter']

Guide til at vaske dig med rene olier

The oil cleansing method

 

Har du nogensinde hørt om ”the oil cleansing method” (OCM)? Eller måske på dansk – Olierens eller olie rensemetoden?

Det er en naturlig ansigtsrens eller rensemetode, der er god til sart, sensitiv og akne-præget hud. Olie rensemetoden er i alt sin enkelthed en metode, hvorved du udveksler sæbe med olie.

Hudpleje industrien gør sit for at overbevise forbrugere om at ting, som sæber, tonere og andre rensemidler er nødvendige for at opnå en perfekt teint. En olie rensning metode virker i princippet stik modsat.

I stedet for at klistre flere forskellige produkter på din hud, så rengør du den med olie.

De fleste mennesker finder tanken om, at bruge olie til at rense huden lidt utraditionel.

Det gjorde vi selv i begyndelsen.

Men hvis du allerede har brugt alt for mange produkter (og ikke mindst penge) i søgen efter en blødere, strålende udseende hud, så vil du helt sikkert ønske at vide, hvorfor netop denne metode kan være det bedste skift du kan gøre for din hud. Det får du her!

Vask din hud med olie - med olie rensemetoden

Hvad er olie rensemetoden eller the oil cleansing method?

 

Olie rensemetoden – på engelsk oil cleansing method (OCM) – bryder sikkert med det meste du kender til om ordentlig hudpleje, især hvis du har fedtet og en følsom hudtype. I stedet for at bruge kemikalier og syntetiske ingredienser, afhænger olie rensemetoden af den rette kombination af olier til naturligt at rense ansigtet.

Bortset fra den rensende effekt af din hud, indeholder rene olier også antioxidant og fugtgivende egenskaber. De gør derved ikke kun din hud fri for dybtliggende snavs, men fjerner også den dårlige olie fra din hud.

Og dette er netop idéen bag olie rensemetoden. Ikke nok med, at du får fjernet rester af makeup, så er olierne med til at opløse din huds egen olie og endvidere hive andre urenheder ud fra hudens overflade. Det kræver blot, at flere tør prøve og glæde sig over resultaterne.

Hvordan virker olie rensemetoden?

 

Det grundlæggende koncept for denne hudpleje og rensemetode er følgende. Den olie, der anvendes til at massere ind i din hud, vil opløse den olie, der allerede befinder sig fastlåst og hærdet med urenheder i dine porer. Du husker det nok – olie opløser olie.

Dampen vil åbne dine porer, så olien og eventuelle urenheder let kan fjernes. Skulle du have brug for det, vil den mindste dråbe af den samme olie duppet på din fugtige hud, yde den nødvendige fugtighed du har brug for, for at holde din hud fra en overkompensation i olieproduktionen af hudens egen sebum.

Din hud har naturligvis allerede olier til at begynde med. Det er den olie din hud selv producerer for at beskytte og fugte huden med. Den kan også være påført fra eksterne produkter, såsom makeup og fugtighedscreme.

Olie rensemetoden arbejder med disse olier du allerede har på din hud. Idet du massere olien på huden, vil den effektivt trække snavs og overskydende olie-opbygning fra dine porer. Sammenlignet med andre anvendelsesmuligheder med rene olier, vil olie rensemetoden ikke være længe på din hud. Den trænger altså ikke dybt ind i dine porer og vil derfor heller ikke tilstoppe dem.

Olie rensemetoden nedbryder ganske simpelt den eksisterende olie på huden og hiver eventuelt snavs ud af dine porer. Disse urenheder vil herefter blive vasket af med en klud og på den måde får du en langt renere hud.

Rensemetoden giver smørelse og fugtighed til din hud. Resultatet er et rent, friskt og vel fugtet ansigt.

Har du tør hud efter at du anvender denne rensemetode, kan du snildt bruge ganske få dråber olie til at fugte huden med.

Selvom olie rensemetoden tilbyder dig mange gode fordele for din hud, så kræver det også en smule forarbejde. For at få mest muligt ud af denne rensemetode, er du nødt til at vide, hvilken olie kombination der bedst passer din hudtype.

vaske hænder - håndvask - vand

Hvordan vasker du ansigtet med olie?

 

Du skal ikke være bange for at anvende olie til dit ansigt. Olie alene, vil ikke nemlig ikke bringe dig hverken pletter, bumser, cyster eller hudorme. Disse er et resultat af flere forskellige faktorer, herunder hormoner, døde hudceller, bakterier og en opbygning af disse over tid.

Din hud producerer naturligt olie helt af sig selv. Det gør den fordi den har brug for det. Huden er det største organ og den har ganske simpelt brug for denne olie til huden for at fungere ordentligt.

Ikke alene fungerer det som en hjælpende smørelse til huden, den heler også, beskytter og fugter din hud, så den kan fungere korrekt. En velfungerende hud er smuk, klar og glødende. Det handler om at, lære at arbejde med din hud og ikke imod den.

Hvornår skal du anvende olie rensemetoden?

 

Du kan anvende denne rensemetode både morgen og aften.

Brug olie rensemetoden om aftenen før du går seng

 

Bland 2 spsk. af din fortrukne basisolie (eksempelvis ricinusolie) med 1 spsk. af din anden fortrukne basisolie (eksempelvis jojobaolie).

Du bestemmer selv i hvilke rater du ønsker, at anvende dine olier. Det kan være 1/3 af en og 3/3 af en anden, men det kan ligeså vel være ½ og ½ af hver. Det kommer i sidste ende an på din hudtype og, hvad din hud fortæller dig den synes bedst om.

Massere ansigtet ind i din olieblanding og følg derefter ovenstående retningslinjer for, hvordan du vasker ansigtet med olie.

 

Brug olie rensemetoden om morgen (valgfrit)

 

Gør kun brug af denne metode om morgenen, hvis du mener din hud virkelig har brug for ekstra udrensning. Du skal passe på ikke at over-rense din hud, da det kan føre til bumser, irritation og overproduktion af sebum.

Olie rensemetoden kan også anvendes om morgenen, men dette er helt valgfrit og bør kun gøres idet, din hud er særlig uren.

Du kan eventuelt kombinere med en naturlig eksfoliering af huden. Bland 1 tsk. bagepulver med 1 tsk. vand så de sammen danner en tyk masse. Smør massen i ansigtet med en gammel makeup-pensel og lad det side et minuts tid. Rens derefter huden godt med vand.

Bagepulver har den unikke egenskab, at det virker som en ganske mild eksfoliering af huden og samtidig ikke udtørrer den. Brug denne eksfoliering før du går videre med selve olie rensemetoden.

Hvad skal du bruge?

 

Ok, skal vi se at komme i gang?

Før du begynder, skal du sikre dig, at du har følgende:

 • Nogle gode, bløde vaskeklude
 • Din foretrukne olie blanding, baseret på din hudtype
 • Varmt vand

That’s it.

Hvilke olier skal du bruge?

 

Du har mange muligheder, når det kommer til valget af rensende olier. Du bør dog huske på, at du skal lytte til din huds behov, når du skal vælge den helt rigtige kombination. Det er dermed ikke sikkert du rammer plet første gang.

For at få mest muligt ud af olie rensemetoden, skal du vælge to grundlæggende olier. Grunden hertil ligger i, at to olier kompenserer hinanden på de områder, hvor den ene ikke er tilstrækkelig. Det hjælper med dels, at give blandingen en god renseevne og dels i, at tilføre flest mulige vitaminer og mineraler til ansigtet.

Valget af olier er helt op til dig, men prøv dig gerne frem med nogle af nedenstående:

Ricinusolie til Olie Rensemetoden

 

Ricinusolie er en vegetabilsk olie, der udvindes af frøene fra ricinus planten. Olien kaldes somme tider også for Amerikansk olie eller Kristpalmeolie. På engelsk hedder olie Castor oil. Det er en olie, der er lidt bleggul i farven og har en særskilt aroma og konsistens. Du kan læse mere om ricinusolie her.

Olien er blevet anvendt i flere århundreder både eksternt og internt til at behandle forskellige sygdomme og hudlidelser samt hårtab. Den mere moderne brug af ricinusolie omfatter behandling af akne og tør hud.

Olien virker meget udrensende og konsistensen er ganske tyk. Derfor er det vigtigt, at blande ricinusolie med en anden vegetabilsk olie, da den alene bliver alt for ru, at anvende på huden. Det er vigtigt, at du vælger en økologisk og ikke-raffineret ricinusolie, når du skal bruge den i samspil med olie rensemetoden.

Ricinusolie er yderst effektiv, når det kommer til denne olie rensemetode, da den renser virkeligt dybt. Den indeholder nemlig helt naturlig langt flere potente antibakterielle egenskab, når dette er tilfældet. Men fordi ricinusolie kan virke tørrende for huden, bør du bruge det sparsomt i starten, især om vinteren, eller hvis du har alvorligt tør hud.

Hvis du lider med meget tør hud, kan du tilføje 3 dele mandelolie med en del ricinusolie. Hvis du kæmper med akne eller fedtet hud, kan du bruge 2 dele ricinusolie med 1 del mandelolie.

ØKO
(5) DKK 99,00 (Inkl. moms)

Hampefrøolie til Olie Rensemetoden

 

Hampefrøolie er blevet min nye favorit olie. Den har en comedogen rate på 0, hvilket betyder, at det er en ikke-tilstoppende og ikke-blokerende olie. Det betyder derfor, at den er sikker at anvende på akne tilbøjelig hud, hvor den ikke vil tilstoppe dine porer.

Faktisk vil den være med til at balancere din overskydende talg produktion. Oliens aroma er også helt i særklasse – jeg synes bestemt godt om den.

Når linolsyre i huden ikke er tilgængelig, producerer talgkirtlerne sebum med oliesyre, som er mere tør og fastere end sund sebum.

Denne tørre og fastere sebum kan derefter nemt sætte sig fast og danne hudorme, som slutteligt kan resultere i bumser.

Hampefrøolien indeholder et perfekt indhold af essentielle fedtsyrer og giver derfor din hud den meget tiltrængte linolsyre, hvis det mangler. Udover dette, så er hampefrøolien også sprængfyldt med gode vitaminer.

ØKO
(2) DKK 99,00 (Inkl. moms)

Olie rensemetoden til hudtypen kombineret hud

Olier: Mandelolie og Jojobaolie

 

Hvis du har kombineret hud, kan sød mandelolie og jojobaolie være en god kombination for din hud. Begge olier er både fugtgivende og blide. En god blanding for disse to olier vil være forholdet 50/50.

ØKO
(3) DKK 109,00 (Inkl. moms)
ØKO
(10) DKK 129,00 (Inkl. moms)

Olie Rensemetoden til hudtypen sart og følsom hud

Olier: Hampefrøolie og jojobaolie

 

Med en sart hud er der visse olier, der er bedre end andre. To af disse er hampefrøolie og jojobaolie. Hampefrøolie er også et glimrende valg for at reducere inflammation, rødme og hudirritation. Prøv med to dele hampefrøolie og en del jojobaolie.

ØKO
(2) DKK 99,00 (Inkl. moms)
ØKO
(10) DKK 129,00 (Inkl. moms)

Olie Rensemetoden til hudtypen tør hud

Olier: Argan olie og Avocado olie

 

Tør hud kan forårsage afskalning og små flager. Hvis du leder efter et fremragende makkerpar, der hjælper med at fugte ansigtet, skal du ikke søge længere end til argan og avocadoolie.

Hvis du finder denne blanding for fedtet, kan du tilføje en smule hampefrøolie eller ricinusolie til din blanding.

ØKO
(10) DKK 119,00 (Inkl. moms)
ØKO
(5) DKK 109,00 (Inkl. moms)

Olie Rensemetoden til hudtypen normal

Olier: Abrikoskerneolie og Ricinusolie

 

Normale hudtyper har brug for den rette balance af adstringerende (sammentrækning af væv) og fugtgivende olier. Abrikoskerneolie og ricinusolie arbejder godt sammen for at supplere den normale hudtype.

Her anbefaler vi, at du starter med 2 dele abrikoskerneolie og 1 del ricinusolie. Hvis du finder blandingen enten for tørrende eller fedtet, kan du lave lidt om på forholdet.

ØKO
(1) DKK 109,00 (Inkl. moms)
ØKO
(5) DKK 99,00 (Inkl. moms)

Virker det?

 

En af de mest almindelige årsager til, at flere hudplejeprodukter ikke lever op til deres løfter, er fordi de helt fratager huden alle næringsstoffer og eksisterende olie. Uden disse faktorer, som huden faktisk er afhængig af, bliver din hud alt for sårbar til endda bare at indlede sin egen reparation.

 • Normalt, efter at der bruges den slags produkter, følger huden en typisk cyklus. Din hud vil gå igennem en episode af stramhed og tørhed, som efterfølges af lejlighedsvise episoder af en fedtet fornemmelse. Under denne cyklus, overkompenserer huden denne tørhed ved at producere mere olie end hvad huden har brug for.
 • Bortset fra dette, så bliver de fleste hudplejeprodukter i dag også produceret med en tunge dufte og aromaer. Så selv om de tilføjer en behagelig duft til produktet, kan de risikere, at virke irriterende for huden.
 • Tonsvis af produkter hævder, at være uparfumeret og naturlige. For at sikre, at du kun giver din hud den pleje den har brug for, bør du altid tjekke etiketterne først for at afgøre, om de er virkelig er fri for tilsatte dufte.
 • Olien rensemetoden gør underværker, hvis du grundigt sætter dig in i processen og forstår at beherske den. Ud over at finde og kombinere de bedste olier til din hud, er du også nødt til at vide, hvor ofte du skal gøre brug af det.
 • For de bedste resultater, kan du vælge at gennemføre processen hver aften i begyndelsen. Du bør også undgå at tilføje andre kommercielle produkter i den tid, hvor du anvender denne metode. I hvert fald i selve test-perioden. Bortset fra at forvirre din hud, visse typer af produkter også få din hud til at blive mere fedtet, tør eller akne tilbøjelig.
 • Hvis du absolut ønsker at tilføje ekstra funktioner til din rensemetode, kan du vælge en dråbe eller to af en æterisk olie. Det kunne for eksempelvis være tetræolie eller lavendelolie. Men husk endeligt at sætte dig ind i disse olier forinden og sikre dig endvidere, at du ikke er allergisk over for denne type olier.

Det kan tage noget tid, før din hud vænne sig til olie rensemetoden. Hvis du ikke kan se mærkbare resultater med det samme, skal du huske, at alle processer skal have tid til at bearbejde din hud.

Eksempler

Mrs. Pierce har forsøgt sig med denne olie rensemetode over en periode på en måned. Her ser du hendes resultat:

Olie rensemetode - vask dit ansigt med olie

Her finder vi en anden bruger af metoden, der på ganske kort tid har opnået rigtig fine resultater.

olie rensemetoden - vask din hud med rene olier

Sådan kommer du i gang

 

Olien rensemetoden fungerer bedst når du gør det om aftenen, før du går i seng. Når du vågner op om morgenen, vil din hud ikke have brug for nogen dybderensende behandling da din hud vil være forholdsvist ren og forfrisket allerede.

For bedste resultat, kan du blot dubbe en varm klud i ansigtet, når du vågner op om morgenen. Du bør være forsigtig med ikke at over-rense huden, da det kan føre til irritation, bumser, og overdreven olie produktion.

Sådan anvender du olie til at vaske ansigtet

 

 1. Start med et tørt ansigt. Hæld en kvart størrelse mængde olie blandingen i din håndflade.
 2. Med energiske gnidninger af olien imellem dine hænder for at varme olien op.
 3. Før forsigtigt olien til dit ansigt i cirkulære bevægelse. Massere det ind i huden, men sørg for ikke at gnide for hårdt. Fortsæt med at massere olien ind i huden i 30-60 sekunder.
 4. Damp dine porer. Tænd for hanen til meget varmt vand (så varmt som du kan holde ud, men naturligvis ikke skoldende varmt!). Gør en vaskeklud våd, vrid den og læg derefter kluden på tværs af dit ansigt for at dampe dine porer åbne. Lad kluden sidde, indtil det køler ned til rumtemperatur.
 5. Massere eventuelt igen (valgfrit). Massere din nu dampet, fedtet hud igen i yderligere 5-10 sekunder for at få eventuelle resterende urenheder ud fra dine porer.
 6. Damp igen (valgfrit). Skyl vaskekluden, vrid den og læg den på dit ansigt en anden gang.
 7. Rens dit ansigt. Når den er afkølet, skylder du ansigtet igen med en varm klud, indtil der ikke mere olie tilbage på din hud (ca. 1 eller 2 flere gange). Derefter tørre du forsigtigt dit ansigt rent. Fjern alt snavs og urenheder fra din hud og dine porer.

 

Tilføj fugtighed (valgfrit). Din hud vil se og føles bedre allerede fra første gang. Dit ansigt vil være lysere og føles mere blød. Hvis det er nødvendigt, kan du fugte med en lille smule af en af ​​dine vegetabilske olier (jeg selv anvender oftest figenkaktusolie).

Video - sådan gør du

Vi giver ordet til Sarah fra myholistichabits, som viser dig step by step, hvordan du gør.

Kvinde med vand sprøjtet i ansigtet - Vask din hud med olie

Hvor længe skal du bruge metoden?

– Lad ikke din akne vinde – Giv ikke op

 

Finder du først en god blanding af olier, som din hud synes om, så står det dig frit for, at fortsætte med at benytte denne metode. Så længe det virker for dig og din hud, er der ingen grund til at stoppe. Dog anbefaler vi, at du over tid ikke foretager rensemetoden nær så ofte, som i begyndelsen.

I starten kan du forsøge dig hver dag, hver anden dag eller måske to gange om ugen. Det er helt op til dig og hvordan du føler, at din hud reagerer på olie rensemetoden. Virker det, så fortsæt endeligt med at vaske huden med olie.

Anvender du olie rensemetoden til primært at bekæmpe akne, så er det vigtigt at du ikke giver op efter et par dage, en uge eller to. Også selvom det først ser ud til at det bliver værre. Du skal huske på at bumser er flere uger om at udvikle sig, og at man i de første uger renser huden og derved tvinger de “beskidte” stoffer ud af den. Det tager med andre ord noget tid og du bør pakke lidt tålmodighed i rygsækken.

Hvad hvis olie rensemetoden slet ikke er noget for dig?

 

Hvis det viser sig, at denne metode virker for barsk til din hud, så kan du vælge at gøre noget andet, men fortsat vaske din hud med olie.

Så hvis det virker for aggressivt på din hud. Så er vores filosofi, at du bør gå efter en blid og enkel metode, der virker for dig. Du kan derfor prøve nedenstående alternative metode i stedet for.

Først skyller du dit ansigt og hals med varmt vand. Hæld derefter en generøs mængde af olie i din hule hånd. Du anvender det som du ville med enhver anden sæbe. Du behøver ikke at bruge tid på at massere eller gnide det ind i huden, medmindre du virkelig synes godt om denne følelse. Påfør blot olien til ansigtet.

Dernæst skyller du simpelthen olien af igen med varmt vand. Du vil her opdage, at en masse af olien vil forblive på din hud, og det er fint. Hvis du ønsker at eksfoliere huden, så kan du vælge at gøre dette nu. Bemærk, at det altid er en god idé, at rense huden med olie igen efter du har eksfolieret huden.

Dub-tør dit ansigt og hals med et håndklæde. Det meste af olien vil komme af med dette håndklæde. Hvis din hud på nogen måde føles tør eller stram, kan du anvende mere af olien til at fugte med.

Husk, at du ikke nødvendigvis behøver at bruge en fugtighedscreme efterfølgende. Her i Danmark, kan huden somme tider føles meget tør, og så kan lidt ekstra olie efterfølgende føles meget rart. Føl efter på din hud og gør, hvad den fortæller dig.

Spørgsmål og svar

Hvor ofte skal du vaske huden med olie?

 

Som tidligere nævnt, så kan du i princippet anvende denne metode så ofte, som du føler der er behov for det. Men du bør altid lytte til din hud. Du kan nemlig også komme til at over-rense huden, hvilket giver dig de forkerte resultater, som eksempelvis en mere fedtet hud, irritation eller endda en over produktion af hudens egen olie, hvilket igen kan resultere i bumser.

Kan jeg bruge olier til fedtet hud?

 

Absolut. Olier i sig selv fedter ikke huden til. Gør de dette vil det oftest være fordi, at din hud ikke kan forene sig med netop den type olie du anvender eller, at du ganske simpelt anvender for meget olie. I forbindelse med denne rensemetode, hvor du jo i princippet ikke pålægger huden en olie, der skal forblive på huden, bør du ikke få problemer med fedtet hud. I hvert fald ikke efter, at din hud har vænnet sig til denne nye process.

Jeg bruger rens, toner og creme til min hud, hvor passer olien ind heriblandt?

 

Olie rensemetoden virker som en sæbe, toner og fugtighedscreme i ét. Tilføjelse af eventuelle yderligere ingredienser kan få din hud til at blive forvirret. Det kan også forårsage bumser og hudirritationer. Når du vælger at bruge den rensemetode, vil du ikke have brug for nogle af de andre ting.

Kan jeg lave min helt egen blanding?

 

Ja det kan du helt sikkert. Ricinusolie er en foretrukken basisolie til din blanding, da den er tyk og klæbrig i konsistensen. Det gør, at den er super effektiv til at hive urenheder med ud fra huden. Men det står dig helt frit for, hvis du eksempelvis ønsker en særlig olie til netop dine behov. Det kunne eksempelvis være følgende:

olie-rensemetode - specielle olier

Hvis jeg har makeup, skal jeg så dobbelt rense?

 

Hvis du bruger bare en lille smule makeup, så kan du med fordel massere olien lidt mere, for også at frigøre denne. Hvis du til gengæld føler, at det ikke er nok, eller du er iført en god mængde makeup, så kan du enten rense to gange og / eller bruge en naturlig vaskeklud med olien til at få din makeup af ansigtet. Rensemetoden burde dog være nok i sig selv for at fjerne rester af makeup.

Kan jeg ikke bruge kokosolie til at vaske ansigtet med?

 

I princippet jo. Du skal dog være opmærksom på, at nogle mennesker oplever, at kokosolie forværrer akne-tendenserne, eller føler, at deres hud bliver lidt for fedtet, når de anvender kokosolie til ansigtet. Det er derfor ikke en olie, der anbefales på lige fod som andre olier, når det kommer til bruge i ansigtet. Har du tidligere anvendt kokosolie til ansigtet uden problemer, så bør du sagtens kunne bruge den. Eller kan det komme an på en prøve, men i så fald anbefaler, at du i stedet anvender en af de andre olier. Der er jo ingen grund til at risikere, at det bliver værre.

Kan jeg rense ansigtet med olie, hvis jeg har tør eller irriteret hud?

 

Absolut ja, Faktisk kan det kun blive bedre ved brug af olier, med mindre det er fordi du har allergi over for olier og at det er derfor du har irriteret hud. Men bortset fra dette enestående eksempel, så vil rene olie hjælpe på tør og irriteret hud. Så se bare at komme igang.

[lepopup slug='optin-diy-opskrifter']

Konklussion

 

Det var alt for denne gang – Hvad siger du? Er denne olie rensemetode noget for dig eller er du frisk på at prøve, blot at vaske din hud med olie?

Lad os endeligt høre fra dig, hvis du forsøger dig med det – og i så fald hvilke resultater du oplever.

Anbefalet naturlige produkter til hud, hår og krop

7 tanker om “Olie rensemetoden – The oil cleansing method – Vask dig med olie

 1. Rikke siger:
  0

  Halløj jeg har lidt spørgsmål til hvilke olier jeg ska bruge.. jeg er godt klar over at jeg ska føler efter i min hud, men bare hvad jeg fx kunne starte med. Jeg har lidt akne især åå kinderne. Min hud er også lidt sart og så har jeg en tør underhud. Hvad kunne jeg starte id med?
  Åå forhånd tak

 2. Liezel & Morten siger:
  0

  Hej Rikke,

  Ud fra hvad du skriver, vil jeg anbefale en tamanu olie. Når vi taler akne og tør hud i samspil med hinanden, så er tamanu olien altid en god start. Men jeg ville nok bruge tamanu olien som en fugtighedsgivende olie til huden efter vask. Hvis du skal bruge en olie til ovenstående rensemetode, vil jeg anbefale jojobaolie, da den minder meget om hudens egen sebum (olie) Macadamia olie kunne også være et rigtig godt bud.
  Håber det hjælper dig i gang.

  Mvh. Morten

 3. Anonym siger:
  0

  jeg skal lige forstå det ret; efter sådan en olierens, skal jeg så bruge serum og creme bagefter, eller bliver det unødvendigt?

 4. Liezel & Morten siger:
  0

  Hej,

  Det er i princippet op til dig og din hud. Vores råd er lyt til din hud. Hvis du synes den fortsat er tør og trænger til fugt, kan du benytte creme eller en ren olie til huden efterfølgende. Ellers er det i princippet ikke nødvendigt. Igen kan det også komme an på, om du benytter denne metode dagligt, både morgen og aften. Hvis du eksempelvis kun benytter den om aftenen, kan du måske have brug for noget ekstra i løbet af dagen og i den dur – håber det giver mening.

 5. Anne-Mette Kousgaard siger:
  1

  Hej Chleopatra
  Hvor mange olier kan man bruge samtidig? Og er det egentlig en ideel blanding, jeg bruger? Jeg er 52 år og har en ok normal hud uden de store problemer. Aktuelt har jeg lavet en blanding af abrikoskerneolie (50%) – Ricinus (30%) – hampefrøolie (20%). Jeg renser morgen og aften og bruger efterfølgende et par dråber baobab-olie om morgenen og et par dråber jojobaolie om aftenen som creme. Der er ingen dybere overvejelser over valget, men det er lige det udvalg af olier, som skabet rummer . Har I et bedre forslag ift. noget mere anti-aging (som man vel altid ønsker efter 50+) eller et andet blandingsforhold?

 6. Laura G siger:
  0

  Kan man vaske olien af med rosenvand (eller anden blomstervand)? Jeg synes ikke almindelig vand fungerer så godt for mig, føler min hud bliver tør i dybden når jeg bruger vand fra hanen.

 7. Liezel & Morten siger:
  0

  Hej Laura,

  Du kan godt slutte af med at anvende blomstervand for at fjerne de sidste rester af overskydende olie fra huden med hjælp af en våd klud. Hvis du mener du kan klare dig med blomstervand frem for lunkent eller varmt vand, så er det op helt til dig. Der er ikke noget i vejen for at gøre dette, andet end at det naturligvis er noget dyrere. Alternativt, kan du måske bruge varmt vand først og slutte af med blomstervand. Hvis huden føles meget tør, kan du også slutte af med at påføre en ansigtsolie (og den olie lader du så absorbere i huden).

Skriv et svar