Økologisk vegetabilske olier

Økologiske olier – Vegetabilske basisolier til hud og hår

ØKO
DKK 42,84 - DKK 151,37 (Inkl. moms)
Dette produkt har flere varianter. Valgmulighederne kan vælges på produktsiden

Økologisk Æteriske olier

Æteriske olier til krop og sjæl

Det siger vores kunder

Castor oil er så fantastisk til tørre fødder !! Efter et fodbad og evt behandling af hårdhud så findes der ikke bedre olie at smørre fødderne ind i. Olien er meget tyk og gør huden lækker blød. Det er en perfekt olie at bruge inden sengetid (husk sokker på),man har babyfødder om morgen. Olien er også fantastisk til at fjerne mascara med.

Rikke / Ricinusolie

Jeg har lært Marula olien at kende gennem Chleopatra, og det er et rigtigt godt bekendtskab! Olien trænger hurtigt ind i huden uden at efterlade en fedtet film og huden føles næret og får en fin glød. Kan absolut anbefales!

A.E. Frederiksberg / Marula

Jeg bruger hybenkerneolie om aftenen på rynker og fine linier. Rynker bliver synligt mindre og blødere at se på og linier ved øjnene og omkring munden forsvinder næsten. Dufter dejligt og er nem at bruge.

Irbit Unnerup / Hybenkerneolie

Hvad er økologisk olie?

 

Forbrugerne er mere sundheds og skønheds bevidste end nogensinde før. De ønsker produkter, der fungerer med naturen, ikke imod den, men de går ikke på kompromis med kvaliteten.

Det gør du heller ikke vel?

Økologiske olier, også kaldet organic oils på engelsk, er ofte forkortet til ØKO olier på dansk.

De økologiske olier vi forhandler, er dyrket og forarbejdet på anlæg certificeret af statslige organisationer såsom Soil Association via det nationale økologiske program.

Dette certifikat er anerkendt verden over, og er nyttigt for dem, der har brug for at kvalificere deres ingredienser som økologisk.

Når en olie har opnået er økologisk certifikat, betyder det at denne olie er økologisk.

Det betyder samtidig at såning, høsten, ekstraktionen og produktionen af de forskellige olier lever op til Soil Associations strenge krav, som blandt andet udgør:

  • Opbygning af jordens frugtbarhed

  • Minimal brug af ikke-fornyende ressourcer (ingen kemikalier)

  • Minimering af forurening og skader på miljøet

  • Arbejde med, ikke imod, de naturlige systemer

  • Respekt for dyrevelfærd

  • Minimal forarbejdning eller tilføjelse af tilsætningsstoffer

Popularitet og efterspørgsel

 

Da efterspørgslen efter høj kvalitet, stiger efterspørgsel også efter certificerede økologiske olier.

Vi bestræber så vidt muligt altid at gå efter økologiske olier. Når det er sagt, skal det dog nævnes, at vi også tager hensyn til den økonomiske del. Nogle olier er nemlig utrolig dyre i deres økologiske udgave. Nogle så dyre, at vi mistænker ingen – eller alt for få – vil betale prisen.

Tingene skal altså hænge sammen. Imidlertid er kvaliteten af en olie også bestemt ved meget mere end at den dyrkes certificeret økologisk. Blandt andet skal kvaliteten af frø, nødder og planter, stedet hvorpå de vokser og høstmetoder, destillations processen og meget mere tages med i overvejelserne. Det færdige produkt har mindst lige så stor en betydning. Vi bestræber derfor altid at anskaffe rene olier med den bedste kvalitet.

At finde den bedste kvalitet, betyder også, at man som producent bliver nødsaget til at skifte leverandør fra tid til anden. Vi har allerede været igennem en del og somme tider skifter vi leverandør for købet af blot en enkel olie. På den måde sikre vi os altid at skaffe de bedste olier.

Kvalitet

 

En anden ting, der hænger sammen med kvalitet er holdbarheden af olierne. Vegetabilske og æteriske olier holder ikke for evigt. Faktisk har de fleste en relativ kort holdbarhed.

Netop derfor sørger vi altid for at holde vores lager på et niveau, der matcher efterspørgslen. Vi har derfor ikke olier, der står opmagasineret i lange perioder. Typisk har vi kun lager til ca. tre måneder.

På den måde bliver lageret hele tiden fornyet, så du kan være sikker på, at dine varer har den bedste holdbarhed, er friske og af en god kvalitet.

Er øko olier bedre end almindelige olier?

 

Dette er et særligt vanskeligt emne. Der er megen snak på nettet om kvalitet og mange hævder at have de “bedste” olier. Meget af dette handler naturligvis om markedsføring og hvad forbrugeren tillader sig selv at sluge som sandheden. Markedsføring har intet at gøre med sandheden, men kun om salget.

Som producent står man derfor altid i lidt af en gråzone. For selvom du vitterligt har de bedst olier, så er der efterhånden ingen der vil tro dig længere. Det har markedsføringen af dårlige produkter nemlig ødelagt. Alle vil jo gerne markedsføre sine produkter, så hvad gør man?

Vi vælger at fortælle dig om de mange faktorer, der spiller ind, når det gælder kvaliteten af olier.

Som nævnt tidligere på denne side, så er det ikke kun spørgsmål om olien er økologisk, der afgør om olien er god. Det handler om mange forskellige faktorer – heriblandt.

    • Kvaliteten af planten og væksten af denne
    • Selve ekstraheringsprocessen og eventuelle pre- eller efterbehandlinger
    • Oliens alder (des ældre den er, des lavere kvalitet vil den oftest have)
    • Landbruget, hvor planterne gror (det er ikke alle, der tager sig råd til at få deres produkter certificeret på trods af, at de rent faktisk oprettes efter økologiske standarder)

Koldpresset olier giver den bedste kvalitet

 

Der er flere måder at udvinde olie fra planter og træer. For eksempel er der destillation og ekstraktion med opløsningsmiddel, hvor planten infunderes i andre stoffer for at udtrække de aromatiske partikler.

Men ved udvinding af olie fra frøet, foretrækkes koldpresning. Denne proces bruges til de fleste basisolier og mange æteriske olier. Processen sikrer, at den resulterende olie er 100% ren og bevarer alle egenskaberne af planten.

Ved en koldpresning er der ikke brug for andre stoffer. Frøene knuses og presses direkte for at tvinge olien ud. For selvom der opstår en friktion forsaget af trykket, vil temperaturen af produktet ikke stige voldsomt.

Producenterne skal holde varmen inden for et bestemt interval for at kunne hævde, at olien er koldpresset. Disse temperaturer svinger mellem landende, men oftest må de ikke overstige 45° C.

Desværre er der mange i kosmetik- og fødevareindustrien, der efterfølgende raffinerer olien. Dette foregår oftest ved at varme olien op til flere hundrede grader. Herved dræber de naturlige bakterier, der måtte være til stede. De sørger også for at alt, der kan have en negativ virkning på smag, duft, stabilitet, udseende eller næringsværdi forsvinder. Desværre forsvinder eller mindskes de mange gode egenskaber for olien ved samme lejlighed. Til hud og hår, bør du derfor altid gå efter ikke-raffineret olier.

Certificeret økologisk olie – af Soil Association

 

Vi har tidligere haft leverandører, der leverede økologiske olier certificeret af både USDA, Ecocert og Australian certified. I dag har vi valgt udelukkende fremover, at forhandle olier, der er Soil Association certificeret.

Soil Association efterlever nemlig de krav, der stilles af handel med økologiske produkter i EU. Endvidere går Soil Association lidt længere.

Soil Association ønsker at sikre de højest mulige standarder for dyrevelfærd, miljø og beskyttelse af dyreliv generelt. Derfor har de deres egne højere – eller strengere – standarder på bestemte nøgleområder.

Vores sortiment af økologiske vegetabilske olier og økologiske æteriske olier er certificeret af Soil Association, så du har en garanti for renheden og legitimiteten af de økologiske olier.

Økologisk olie til huden

 

Økologisk olie er bare guf for huden. Det vil du også opleve i det øjeblik du tager en af vores flasker i brug. Men som nævnt, så er det ikke kun økologien der gør det.

For delvom økologien kan have stor betydning for dig som forbruger, så mener vi, at du i større grad skal sikre dig at dine olier er uraffineret og dermed ikke yderligere behandlet.

En efterbehandling kan være nødvendig – og er det ofte – når vi taler om madolier. Men olier til huden og håret behøver det ikke. Faktisk er det foretrække, at olierne ikke har fået denne efterbehandling, da det fratager olien nogen af dens gode egenskaber. Også selvom den er økologisk.

Det vilde er, at en ikke-økologisk olie faktisk kan være økologisk – hvilket de i langt de fleste tilfælde er – de kan blot ikke “prale med et certifikat” og dermed heller ikke sælge varen som værrende økologisk.

Grunden hertil er, at for at få et øko-stempel, så kræver det nogle fagmænd fra eksempelvis Soil Assosiations der kigger bonden over skulderen og det koster ham en god sjat penge. Det er langt fra alle i denne branche der har råd til dette.

Så selvom hans olier er lige så økologiske som andres, så kan han ikke sælge dem med et godkendt stempel på – og det er kun dem med stempel på, vi officielt kalder for økologiske.

Så vi anbefaler naturligvis fortsat at du skal gå efter økologisk olie til huden og håret, men samtidig anbefaler vi i højere grad, at du går efter ikke-behandlet (uraffineret) olie.

Økologisk hudpleje

Omsorg for vores hud er en af de nemmeste måder at sikre hudens sundhed og udstråling på lang sigt. Disse naturlige hudplejeolier er dedikeret til at omdefinere standarden for skønhedsindustrien for produkter, der ikke kun er gode for os, men også gode for vores planet.

Naturlige, økologisk hudplejeprodukter kombinerer vigtige vitaminer, botaniske stoffer og mineraler, der helbreder og gendanner vores hud – uden at skade vores jord. Vi elsker selv disse produkter med fokus på ultimativ styrke, absolut friskhed og fuldstændig renhed – og ikke kun vore egne, men i det hele taget.

Hvilken olie er bedt til huden?

Det afhænger af flere faktorer, heriblandt hvilken hudtype du har og hvilke præferencer du har til en olie; om den skal indeholde bestemte vitaminer, om den skal bruges mod et bestemt hudproblem, eller om den være være hurtig om at absorebere m.m. Se evt. vore mange gode guides i menuen og bliv klogere på olier.

Kan jeg bruge madolie på huden?

Der er ikke noget i vejen for at du gør det, men du bør være opmærksom på, at der oftest er stor forskel på madolier og olier til huden. Økologisk olie til huden er produceret ud fra, at det netop skal bruges til huden og ikke i mad. En madolier gennemgår en del efterbahndlinger for at blive godkendt (blandt andet for at fjerne naturlige bakterier), hvilket fratager en del af oliens gode egenskaber. Så vi anbefaler, at du køber olier der er til huden, hvis du vil undgå at blive skuffet.

Hvad er forskellen på ren og økologisk olie?

Ren olie er når den flaske du køber udelukkende indeholder én bestemt olie. Eks. Ren mandelolie – så er det 100% mandelolie. Økologisk er når hele såningen- høsten- og ekstrations-metoden er foretaget uden brug af kemikalier. De fleste vegetabilske olier er i princippet økologiske, men det er kun de landmænd, der har råd og har betalt for et certifikat, der får deres produkter 100% certificeret økologisk. En ikke certificeret olie, kan altså godt være økologisk – og er det oftest – bare uden et certifikat.

Hvordan kan jeg vide om min olie er ren?

Du kan altid se på ingredienslisten. Selvom det oftest ikke giver mening, så kan du se om der er en eller flere stoffer i. Det stof der er mest i af, står øverst på listen og forskellige stoffer adskilles med et komma. Så står der mere end én indgrediens, er olien ikke ren. Der er desværre mange forhandlere der snyder og skriver ren havtornolie og ser man så på listen er der måske 30% havtornolie i og 70% mandelolie. Dem anbefaler vi at du går langt uden om.

Kan man indtage økologisk olie oralt?

Du kan godt, men vi anfefaler at du ikke gør det. Alt olie der er produceret til at komme på huden er produceret på en måde og alt olier, der er beregnet til at blive spist, produceres anderledes.

Hvad er forskellen på en økologisk olie i supermarkedet og eksempelvis hos jer?

Vores økologiske olier er produceret med henblik på at blive anvendt på huden og håret. Derfor gennemgår vores olier ikke nogen form for efterbehandling og bevarer derfor langt flere naturlige indholdsstoffer, som vitaminer og mineraler. Spiseolier fra supermarkedet har med garanti været igennem en proces for at fjerne blandt andet naturlige bakterier. De er med andre ord efterbehandlet, hvilket mærkes når de kommer på huden. Så der er en stor forskel i konsistens og egenskaber.

Hvad er forskellen på koldpresset her og koldpresset i supermakedet?

Både vores olier og dem du finder i supermarkedet kan sagtens hedde koldpresset og økologisk. Der er nemlig ikke noget krav om at man skal skrive at produktet har været behandlet yderligere, som det er med dem fra supermarkedet. Olien er stadig belvet koldpresset, den har så måske været varmet 400 grader op efterfølgende, men det er ikke obligatorisk for forhandleren af fortælle dette.