Økologisk vegetabilske olier

Økologiske olier – Vegetabilske basisolier til hud og hår

Tilbud
DKK 169,00 DKK 160,55 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 169,00 DKK 148,72 (Inkl. moms)
DKK 129,00 (Inkl. moms)
DKK 79,00 (Inkl. moms)
DKK 179,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 89,10 (Inkl. moms)
DKK 169,00 (Inkl. moms)
DKK 249,00 (Inkl. moms)
DKK 129,00 (Inkl. moms)
DKK 159,00 (Inkl. moms)

Økologisk Æteriske olier

Æteriske olier til krop og sjæl

Det siger vores kunder

 

Castor oil er så fantastisk til tørre fødder !! Efter et fodbad og evt behandling af hårdhud så findes der ikke bedre olie at smørre fødderne ind i. Olien er meget tyk og gør huden lækker blød. Det er en perfekt olie at bruge inden sengetid (husk sokker på),man har babyfødder om morgen. Olien er også fantastisk til at fjerne mascara med.

Rikke / Ricinusolie

Jeg har lært Marula olien at kende gennem Chleopatra, og det er et rigtigt godt bekendtskab! Olien trænger hurtigt ind i huden uden at efterlade en fedtet film og huden føles næret og får en fin glød. Kan absolut anbefales!

A.E. Frederiksberg / Marula

Jeg bruger hybenkerneolie om aftenen på rynker og fine linier. Rynker bliver synligt mindre og blødere at se på og linier ved øjnene og omkring munden forsvinder næsten. Dufter dejligt og er nem at bruge.

Irbit Unnerup / Hybenkerneolie

Hvorfor vælge økologi?

Hvad er økologisk olie?

Forbrugerne er mere sundheds og skønheds bevidste end nogensinde før. De ønsker produkter, der fungerer med naturen, ikke imod den, men de går ikke på kompromis med kvaliteten.

Det gør du heller ikke vel?

 

Økologiske olier, også kaldet organic oils på engelsk, er ofte forkortet til ØKO olier på dansk.

De økologiske olier vi forhandler, er dyrket og forarbejdet på anlæg certificeret af statslige organisationer såsom Soil Association via det nationale økologiske program. Dette certifikat er anerkendt verden over, og er nyttigt for dem, der har brug for at kvalificere deres ingredienser som økologisk.

Når en olie har opnået er økologisk certifikat, betyder det at denne olie er økologisk. Det betyder samtidig at såning, høsten, ekstraktionen og produktionen af de forskellige olier lever op til Soil Associations strenge krav, som blandt andet udgør:

  • Opbygning af jordens frugtbarhed
  • Minimal brug af ikke-fornyende ressourcer (ingen kemikalier)
  • Minimering af forurening og skader på miljøet
  • Arbejde med, ikke imod, de naturlige systemer
  • Respekt for dyrevelfærd
  • Minimal forarbejdning eller tilføjelse af tilsætningsstoffer

 

Popularitet og efterspørgsel

Da efterspørgslen efter høj kvalitet, stiger efterspørgsel også efter certificerede økologiske olier.

Vi bestræber så vidt muligt altid at gå efter økologiske olier. Når det er sagt, skal det dog nævnes, at vi også tager hensyn til den økonomiske del. Nogle olier er nemlig utrolig dyre i deres økologiske udgave. Nogle så dyre, at vi mistænker ingen – eller alt for få – vil betale prisen.

Tingene skal altså hænge sammen. Imidlertid er kvaliteten af en olie også bestemt ved meget mere end at den dyrkes certificeret økologisk. Blandt andet skal kvaliteten af frø, nødder og planter, stedet hvorpå de vokser og høstmetoder, destillations processen og meget mere tages med i overvejelserne. Det færdige produkt har mindst lige så stor en betydning. Vi bestræber derfor altid at anskaffe rene olier med den bedste kvalitet.

At finde den bedste kvalitet, betyder også, at man som producent bliver nødsaget til at skifte leverandør fra tid til anden. Vi har allerede været igennem en del og somme tider skifter vi leverandør for købet af blot en enkel olie. På den måde sikre vi os altid at skaffe de bedste olier.

 

Kvalitet

En anden ting, der hænger sammen med kvalitet er holdbarheden af olierne. Vegetabilske og æteriske olier holder ikke for evigt. Faktisk har de fleste en relativ kort holdbarhed.

Netop derfor sørger vi altid for at holde vores lager på et niveau, der matcher efterspørgslen. Vi har derfor ikke olier, der står opmagasineret i lange perioder. Typisk har vi kun lager til ca. tre måneder.

På den måde bliver lageret hele tiden fornyet, så du kan være sikker på, at dine varer har den bedste holdbarhed, er friske og af en god kvalitet.

 

Er øko olier bedre end almindelige olier?

Dette er et særligt vanskeligt emne. Der er megen snak på nettet om kvalitet og mange hævder at have de “bedste” olier. Meget af dette handler naturligvis om markedsføring og hvad forbrugeren tillader sig selv at sluge som sandheden. Markedsføring har intet at gøre med sandheden, men kun om salget.

Som producent står man derfor altid i lidt af en gråzone. For selvom du vitterligt har de bedst olier, så er der efterhånden ingen der vil tro dig længere. Det har markedsføringen af dårlige produkter nemlig ødelagt. Alle vil jo gerne markedsføre sine produkter, så hvad gør man?

Vi vælger at fortælle dig om de mange faktorer, der spiller ind, når det gælder kvaliteten af olier.

Som nævnt tidligere på denne side, så er det ikke kun spørgsmål om olien er økologisk, der afgør om olien er god. Det handler om mange forskellige faktorer – heriblandt.

  • Kvaliteten af planten og væksten af denne
  • Selve ekstraheringsprocessen og eventuelle pre- eller efterbehandlinger
  • Oliens alder (des ældre den er, des lavere kvalitet vil den oftest have)
  • Landbruget, hvor planterne gror (det er ikke alle, der tager sig råd til at få deres produkter certificeret på trods af, at de rent faktisk oprettes efter økologiske standarder)

 

Koldpresset olier giver den bedste kvalitet

Der er flere måder at udvinde olie fra planter og træer. For eksempel er der destillation og ekstraktion med opløsningsmiddel, hvor planten infunderes i andre stoffer for at udtrække de aromatiske partikler.

Men ved udvinding af olie fra frøet, foretrækkes koldpresning. Denne proces bruges til de fleste basisolier og mange æteriske olier. Processen sikrer, at den resulterende olie er 100% ren og bevarer alle egenskaberne af planten.

Ved en koldpresning er der ikke brug for andre stoffer. Frøene knuses og presses direkte for at tvinge olien ud. For selvom der opstår en friktion forsaget af trykket, vil temperaturen af produktet ikke stige voldsomt.

Producenterne skal holde varmen inden for et bestemt interval for at kunne hævde, at olien er koldpresset. Disse temperaturer svinger mellem landende, men oftest må de ikke overstige 45° C.

Desværre er der mange i kosmetik- og fødevareindustrien, der efterfølgende raffinerer olien. Dette foregår oftest ved at varme olien op til flere hundrede grader. Herved dræber de naturlige bakterier, der måtte være til stede. De sørger også for at alt, der kan have en negativ virkning på smag, duft, stabilitet, udseende eller næringsværdi forsvinder. Desværre forsvinder eller mindskes de mange gode egenskaber for olien ved samme lejlighed. Til hud og hår, bør du derfor altid gå efter ikke-raffineret olier.

 

Certificeret økologisk olie – af Soil Association

soil association logoVi har tidligere haft leverandører, der leverede økologiske olier certificeret af både USDA, Ecocert og Australian certified. I dag har vi valgt udelukkende fremover, at forhandle olier, der er Soil Association certificeret.

Soil Association efterlever nemlig de krav, der stilles af handel med økologiske produkter i EU. Endvidere går Soil Association lidt længere.

Soil Association ønsker at sikre de højest mulige standarder for dyrevelfærd, miljø og beskyttelse af dyreliv generelt. Derfor har de deres egne højere – eller strengere – standarder på bestemte nøgleområder.

Vores sortiment af økologiske vegetabilske olier og økologiske æteriske olier er certificeret af Soil Association, så du har en garanti for renheden og legitimiteten af de økologiske olier.