Nytåret bringer ofte nye forhåbninger med sig. For nogle handler det om en ny start. For andre handler det om at forbedre sig selv og blive fornyet med ny energi. Uanset hvad det handler om, så er nytårsforsætter, forsæt man sætter sig for. Bliv god til at lave dine nytårsforsæt, så du holder dem hele året ud.

Gratis download bonus

Få glæde af livets små finurligheder og bliv inspireret til en sundere livsstil

Vi har gjort det nemt at leve sundt og holde sindet i et skønt humør. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og oplev kærligheden.

Nytårsforsæt – Sådan sikre du dig det bedste år

 

Føler du også, at du ofte blot laver undskyldninger for dig selv og udsætter dine mål i livet?
Det nye år står foran os, som et frisk kapitel i en bog. Hvad ønsker du det nye kapitel skal handle om?. Her har du muligheden for at skrive dit eget kapitel i det liv du ønsker. Det er helt op til dig at vælge indholdet. Tag det første skridt for at sikre, at det bliver et godt kapitel ved at sætte nytårsforsætter. Herunder finder du 3 strategier du kan starte med, 5 gode idéer til nytårsforsætter og 3 gode strategier til at holde dine egne løfter om en bedre fremtid.

3 Strategier til at opnå et rigtig godt år

1. Bliv bedre til at håndtere din tid og dine ressourcer

 

Vi lever i en super travl verden og får efter alt at dømme mere og mere travlt. Det handler derfor om, at lære og blive langt bedre til at håndtere den tid du har til rådighed. For uanset hvordan vi vender og drejer det, så har du kun 24 timer i døgnet, hvoraf du helst skal sove og hvile i de 8 af disse. Det giver dig maksimalt 16 timer at råde over. Så hold op med at spilde tiden. Tag action! Brug kun din tid på noget du får noget positivt ud af. Lær at sige nej og vær sikker på, hvornår du skal sige ja. Det nytter ikke noget, at du booker kalenderen med 25 timer på en dag, hvor du kun har 16 til rådighed.

 • Med første strategi skal du derfor blive bedre til at sætte din tid af til fornuftige ting i livet.

2. Lær noget nyt eller påtag dig en ny udfordring

 

Vi mennesker ændrer os hele tiden. Som ung har vi en mening om alt, men over tid, går det langsomt op for os, at verden ikke altid er som vi engang troede den var. Med andre ord vi bliver klogere. Der findes ikke noget bedre end at udvikle ens egenskaber, at blive bedre til noget eller at lære helt nye ting. I dag er det muligt at tage en uddannelse på aftenkurser, du kan downloade og købe bøger og lære om nye ting og emner i livet. Personlig vækst gør livet sjovere. Vær villig til at udfordre dig selv. Prøv eventuelt noget nyt, der kan virke ukomfortablet, det styrker din karakter og selvtillid . Gennemgå dine prioriteter. Hvad kan du gøre, der vil forbedre dit liv mest muligt? Se at komme i gang!

 • Med anden strategi skal du blive bedre til at udfordre dig selv og lære nye ting i livet.

3. Vær taknemmelig

 

Livet er noget de fleste tager for givet. Lær at værdsætte det du har. I mange situationer har vi mennesker en tendens til, at ville have mere og mere. Du kender den der med, at alt er grønnere på den anden side af græsset, ikke? Det handler om at være ærlig over for dig selv. Lær at være taknemmelig for de mennesker du har i dit liv, som vil dig det godt. Lær at være taknemmelig for de ting du har, fremfor kun at være utaknemmelig og hele tiden vil have nye.

Livet er ganske kort og ingen af har nogle garantier for, hvor længe vi får lov at blive her. Det kan derfor godt betale sig, at være taknemmelig. Men det er noget, der skal komme indefra og ikke noget du bare skal sige. Du skal lære at føle taknemmeligheden helt ned i maven. Faktisk behøver du ikke sige det, men prøv blot at føle det. Det kan være små ting i starten, som at du er taknemmelig for, at du har varmt vand i vandhanen eller, at du har råd til morgenmad – Det er nemlig langt fra alle, der har det. På den måde, kan du sagtens stadig drømme om en Gucci taske og et større hus, men det gør dig i stand til at sætte pris på tingene i livet, fremfor blot at kræve mere og mere. Det gør dig til et bedre mennesker. Lær eksempelvis også at sætte pris på din egen skønhed – Det kan for mange være en svær opgave i sig selv.

 • Med tredje strategi skal du lære, at sætte pris på de ting du har, de personer du har i livet og fremfor alt livet selv.

Nytårsforsæt Idéer

Tips til gode nytårsforsæt for det nye år

1. Nytårsforsæt: Nyd de små ting i livet

 

At leve livet betyder ikke, at du altid skal gå efter de helt store mål. Nogle gange handler det blot om, at få det bedste ud af de helt små og almindelige ting i livet.

Faktisk foreslår vi, at du starter småt. For det at have nytårsforsæt handler typisk om, at anskaffe sig ny vaner i livet. Den bedste måde til at overholde nye vaner, er ved at starte småt.

Du behøver altså ikke lægge hårdt ud med bungee jump eller faldskærmsudspring. Start med at nyde de små ting i livet.

 • Gå en morgen eller aftentur og nyd stjernerne.
 • Spil et spil med en du har kær og nyd tiden sammen.

2. Nytårsforsæt: Stop overspringshandlinger

 

Hvis ikke du har opnået dine mål for sidste år, så er det med stor sandsynlighed på grund af overspringshandlinger.

Med det mener vi selvfølgelig, at du har udsat eller på anden måde undskyldt over for dig selv for at undgå, at gøre det nødvendige.

Vi kender det alle udemærket. Det er lidt den der egern effekt, når en hund er ude og sniffe i græsset. Bedst som den er i gang med at finde sig en god pind, opdager den et egern og begynder straks at jagte den. Vi mennesker gør det samme hele tiden. Vores sanser får nye indtryk hele tiden og bliver bombarderet med nye indtryk konstant.

For at undgå den slags, er vi nødt til at lægge skyklapper for øjnene og fokusere på det væsentlige.

 • Arbejd på ét projekt af gangen.
 • Gå ikke i gang med nye, før det første er færdigt (skriv gerne idéerne til nye ned på pair, men gå ikke i gang med dem før du er færdig med det første)
 • Fokuser på målet – at blive færdig!

3. Nytårsforsæt: Lav en håndskreven todo-liste

 

I dag er stort set alt digitaliseret og indenfor huskesedler og todo-lister, findes der tonsvis af muligheder. Mange kan smarte ting og flere af disse kan du endda tage med dig på farten i form af en app på mobilen. Men de har alle det samme problem…

Du ender med at have liste efter liste af ufærdige projekter og gøremål. Ofte har vi nemlig en tendens til at skrive alle vores tanker ned i disse todo-lister. Når vi får en idé skal tanken nemlig på papir, for så føler vi allerede, at vi har klaret første del af opgaven.

Uanset hvilket program du anvender, så har de alle det til fælles, at det er dig selv, der må udføre selve opgaven. Intet program eller mobil-app kan gøre arbejdet færdig for dig.

Vi anbefaler, at du bruger disse online services som dine huskelister til alt rodet i hovedet. Men i stedet for at følge disse, når du rent faktisk skal arbejde, så foreslår vi, at du i stedet tyr til det gode gamle papir.

 • Anskaf en notesbog, hvori du giver hver dag en side for sig selv.
 • Skriv kun én opgave, som du for alt i verden SKAL udføre den dag.
 • Skriv evt. 1-3 flere opgaver herunder, som du meget gerne vil have udført. Disse er opgaver du kun bør gå videre med efter du har udført din hovedopgave for dagen.
 • Hver morgen laver du en ny liste for dagen. Tag evt. opgaverne fra dine online lister.
 • På denne måde undgår du rodet fra de store lister og kan langt bedre fokusere på, at færdiggøre vigtige ting hver dag.

4. Nytårsforsæt: Afsæt en time hver dag til dine drømme

 

Hold op med at fortælle dig selv, at du ikke har tid til at opnå dine drømme. Uanset hvad det er du kunne tænke dig at gøre, så tag en time ud af kalenderen hver dag til dit projekt.

Uanset om dit mål er at tjene flere penge, lære at spille et instrument, lære et nyt sprog eller at blive bedre til at fag du allerede kender. Så kan en time om dagen gøre store ting.

Ved at afsætte blot én time om dagen, vil du på et helt år have afsat 365 timer. Det giver dig over 22 hele dage (når vi tager i betragtning, at du kun har 16 imer i døgnet) eller hvad der svarer til 45 dages fuldtidsarbejde. Det er faktisk mere end 1½ måned du kan sætte 100% af til dit helt eget personlige projekt.

Tror du stadig, at du intet kan nå på 1½ måned?

5. Nytårsforsæt: Anskaf dig en pænere attitude

 

Bor du i en storby, behøver du ikke gå langt for at indse, at rigtig mange mennesker har en virkelig dårlig attitude. I køen bliver folk lynhurtigt sure, når de skal vente. I trafikken har folk heller ingen tålmodighed. Begge steder bliver man ofte mødt med skældsord og provokerende håndtegn. Gælder det også dig?

Det behøver ikke være i disse situationer. Måske du med det nye år kan indse, hvor det er du går galt i byen og selv kan optimere på din attitude. Måske du er arrogant over for bestemte typer, måske du er en smule racistisk uden egentlig at ville være det, måske du kunne forbedre dine egenskaber til at hjælpe andre omkring dig i stedet at spille kostbar prinsesse?

Uanset hvad det så end måtte være, så er der som regel altid mulighed for at os mennesker, kan forbedre os selv.

Du kan jo evt. spørge dine nærmeste om, hvad du bør arbejde på, for at blive et bedre menneske. Gør du dette skal du kunne tage imod kritik og ikke undskylde med undskyldninger, men simpelt tage imod kritikken. Dine nærmeste vil som regel altid dig det bedste og hvis kan fortæller dig om noget, du kunne være bedre til, så er det sikkert fordi der er noget om det. Slug din stolthed og respekter udfordringen fra dine nærmeste.

 • Bliv mere positivt indstillet.
 • Gør op med dit nag.
 • Hjælp andre mennesker og smil til livet.
 • Ret ryggen.

Hold dine egne løfter om dit nytårsforsæt

Sikre dig, at du udfører og færdiggør dine nytårsforsæt

Nytåret bringer mange nye løfter med sig. Oftest alt for mange, der ikke overholdes og du kender det med garanti alt for godt selv.

Et nyt kapitel åbner op for mange muligheder, men hvis du ikke sætter dig for at fuldføre dem, ved at være en action figur, så kan det hele være lige meget.

1. Start småt og realitstisk

 

Hold dine mål små og realistiske. Det nytter ikke, at have alt for store forventninger til dig selv. På den måde bliver du kun skuffet.

Så når du skal tabe dig, så lad være med at sætte mål om 30 kilo på en måned. Start småt. Du kan endda starte så småt som 1 eller 2 kilo.

Det bliver langt nemmere og hurtigere for dig, at opnå dit mål og dermed en succes. Når du får succes fremmer du nemlig motivationen til at fortsætte.

Når du ikke dine urealistiske mål, så føler du, at du har fejlet og det virker demotiverende. Du skal altid forsøge at motivere dig selv, så når det første kilo er opnået, så kan du forsøge dig med 2 kilo næste gang og så fremdeles. Tag små baby-skridt. Det hjælper dig på længere sigt.

2. Fokuser på én ting hele tiden

 

Har du for mange mål at fokusere på, ender de som regel ligesom din huske-liste (læs tip nr. 3 foroven). Du får ikke nogle af dem udført.

Sørg for ikke at drukne dig selv i mål og missioner i livet. Fokuser i stedet på én ting af gangen og gør alt, hvad du kan for at opfylde dette mål.

Mind dig selv om det hver dag, hele tiden. Tænk på det hver dag – hvordan det vil være, når du når dit mål. Hæng evt. en ramme med dit mål på væggen i nærheden af din seng eller dit kontor, hvor du ser det hver dag.

3. Lev i nuet

 

Hold op med at se tilbage på tidligere forsøg. Glæd dig gerne for fremtiden, hvor dit mål er opnået, men lev i nuet!

Det er nu og her du skal tænke og koncentrere dig om. Nu har du ikke opnået dit mål, men du kan med tålmodighed, koncentration og vellykket arbejde nå det. Fremtiden er endnu ikke opstået, så den hjælper heller ikke, at læne sig for meget op ad.

Lev i nuet! Nu og her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.