Neuropati – Nervebetændelse

Nervebetændelse - Neuropati

Nervebetændelse

Neuropati eller nervebetændelse – også i forbindelse med diabetes

Læs med her, hvor vi vil fortælle dig om tamanu olie, der kan være med til at lindre smerter i forbindelse med neuropati/nervebetændelse, blandt andet forsaget af diabetes.

Bemærk venligst

Selvom vi naturligvis gerne ville sætte dit håb helt op i vejret, så vil vi hellere være helt ærlige.

Vi har hørt fra 9 kunder med nervebetændelse, hvoraf de 7 syntes at tamanu olie har hjulpet dem. Husk dog, at der her er tale om lindring af smerterne i forbindelse med nervebetændelse – ikke en egentlig helbredelse.

Vi vil meget gerne høre fra flere, der forsøger sig med denne olie i forbindelse med nervebetændelse. Des flere vi hører fra, des mere ærlige resultater, kan vi levere her på denne side.

Senest opdateret:
21. oktober 2017
Køb Tamanu olie

Hvad er neuropati (diabetisk neuropati eller neuralgi)?

Neuropati er i al sin enkelhed en beskadigelse af nerverne, som kan skyldes flere ting – heriblandt en dårlig regulering af ens blodsukker i forbindelse med diabetes (diabetisk neuropati) – også kaldet neuralgi.

Men neuropati, kan altså også være opstået af andre årsager og selvom det handler om en nervesygdom, hvor man oplever neuropatiske smerter, så er det ikke altid så lige til. Nerverne indeles nemlig i tre forskellige:

 • Sensoriske nerver
 • Autonome nerver
 • Motoriske nerver

Neuropati opleves ofte som en prikkende eller brændende smerte i huden. Ved diabetisk neuropati opstår disse smerter oftest i tæerne og fødderne. Den bedste olie til behandling/lindring af neuropati er tamanu olie.

ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)
neuralgi smerte i fødderne

Hvordan opstår neuropati?

Det er naturligvis vigtigt, at man først og fremmest finder årsagen til ens nerveskader. Diabetisk neuropati er en kronisk sygdom, der kan give mange forskellige symptomer.

Disse er dog oftest en prikkende eller brændende fornemmelse eller anden smerte fra tæer og fødder. Man kan også opleve neuropatiske smerter grundet:

 • Fysiske skader direkte på nerverne ved eksempelvis slag eller forbrændinger
 • Virusinfektion
 • Stærke kuldespåvirkninger
 • Langvarigt alkoholindtag (alkoholisme)
 • Skovflåtbid (Borrelia infektion)
 • Andre infektioner

Naturlig behandling/lindring af neuropati

Som nævnt, kan der være mange årsager til at man oplever neuropatiske smerter og det er derfor vigtigt, at du får konsulteret det med din egen læge eller med en speciallæge i neurologi.

Ønsker du at vide mere om neuropati og mulighederne for behandling/lindring, kan du med fordel læse “Radiodoktoren – Carsten Vagns” sider omhandlende:

Alle artikler gennemgår i mange detaljer både sygdommen og behandlingsmuligheder.

Månedens Tilbud

Tilbud
DKK 159,00 DKK 119,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 30,00 DKK 25,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 59,00 DKK 49,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 149,00 DKK 99,00 (Inkl. moms)

Tamanu olie til lindring af nervebetændelse

Som Carsten Vagn kommer ind på i forbindelse med neuropati i de ovenstående artikler, har nervebetændelse allerede i 1930’erne været efterforsket med muligheden for lindring af smerterne i forbindelse med neuropati og i daværende tilfælde også ved nervebetændelse med spedalskhed.

Ud fra forskningen på dette område påviste de, at Tamanu olie har antioxidant virkning og dermed forhindrer en forharskning (oxidation) af cellerne i huden samtidig med at den stimulerer heling af huden og dannelse af nyt væv.

Olien er desuden også bakterie- og svampedræbende samt anti-inflammatorisk, hvilket særligt kan være en fordel i forbindelse med diabetisk nervebetændelse, da diabetikere har lettere til hudskader end andre.

Du kan læse mere om hvad neuralgi er her.

ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)

Neuropatiforeningen

– frivillig forening for alle der er berørte af neuropati

Støt neuropatiforeningen og bliv en del af gruppen. Hos den danske neuropatiforening, finder du mange informationer om nervesygdommen.

Det handler om at udbrede kendskabet til sygdommen, at dele viden og om, at påvirke samt at bidrage og hjælpe med råd og vejledning.

Gå til nueropatiforeningen

Testimonials, der taler for sig selv – lade smerten forsvinde ved brug af Tamanu

Vi har flere kunder, der har oplevet gode resultater med Tamanu olie i forbindelse med at lindre smerterne fra nervebetændelse.

Flere har oplevet at smerterne helt er forsvundet mens andre har oplevet en væsentlig forbedring, hvilket vi synes er helt fantastisk.

Lider du selv med neuralgiske smerter fra diabetes, så anbefaler vi, at du prøver tamanu olie. Olien er drøj i brug og absorberes ganske hurtigt af huden.

Du påfører blot nogle dråber på det berørte område og masserer det ud på huden. Herefter klarer huden og olien resten af arbejdet. Du kan læse hvad andre har at sige om olien nedet på produktsiden.

Udtalelser fra en facebook side om emnet:

Andre udtalelser om bruges af tamanu olie mod nervebetændelse:

Anbefaler tamanu

jeg har en diaknose på 3,år der hedder nervebetændelse, det kan ikke helbredes jeg fandt frem på internettet til tamanu olie hos chleopatra der lindrer smerterne i mine fødder, det betyder meget for mig, jeg anbefaler det gerne

Emma Rindom / Tamanu olie

En glad kunde

Tamanu er et fantastisk produkt, bruger den i ansigtet hver aften og kan se den gør en forskel.
Har også købt den til min bror, der har haft diabetes i ca 35år og deraf følgende nervebetændelse i fødderne, og smerter særlig når han kom i seng, efter at have smurt fødderne nogle få dage er han blevet smerterne kvit.
Hvem tror i der er glad 🙂

Anny Pedersen / Tamanu olie

Kan sove om natten

Jeg smører det på mine fødder ½ time før sengetid, og det virker super godt på mit nervebetændelse, det lindre så jeg kan sove godt i ca 5 timer, inden det begynder at prikke i mine fødder igen.

Bodil Hansen / via Facebook

Sådan anvender du tamanu olie mod nervebetændelse

Tamanu olien er ganske drøj i brug og lidt rækker derfor relativ langt. Handler det om et større område, går der dog noget mere til. Olien er helt naturlig og skal blot påføres på det område, hvor du ønsker at behandle.

Brug ganske lidt af gangen. Kun nok til at dække området og lad så olien absorbere ind i huden, hvor den kan arbejde med sine naturlige egenskaber.

Vær også opmærksom på, at tamanu olie er en grøn olie. Det skal du ikke lade dig overraske af. Olien absoreberes ganske hurtigt ind i huden, hvorefter man ikke længere ser den grønne farve. Når olien bliver kold, kan den godt klumpe og virke lettere grynet. Den smelter dog hurtigt ved kropstemperatur, så den nemt kan smøres på huden.

ØKO
DKK 169,00 (Inkl. moms)

Vigtigt: Ved brugen af naturkosmetik og i forbindelse med hudproblemer.

Alle kosmetikprodukter fra CHLEOPATRA er udelukkende til udvortes brug, medmindre andet specifik er angivet. Produktoplysningerne bør udelukkende anvendes til informative formål.

Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.

Ingen af vores produkter er levnedsmiddel eller fødevare godkendt og bør derfor aldrig indtages oralt. Alle vores produkter er kun til udvortes brug til huden, håret og kroppen.

Vær endvidere opmærksom på, at naturlige produkter kan variere i farve og struktur fra batch til batch og at de naturlige farver, kan smitte af på møbler, tøj og andre tekstiler.

Hud patch-test
For at sikre os, at du ikke får nogen allergiske reaktioner ved brugen af olier på huden, anbefaler vi dig altid, først at foretage en såkaldt hud-patch-test, før du anvender rene olier på huden.

2 tanker om “Neuropati – Nervebetændelse

 1. Liselotte siger:

  Hej
  Jeg har fået ødelagt en nerve der går ned under foden, efter en knæoperation. Har I nogen erfaringer med det. Jeg går som om jeg går på en kæmpe klump

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling