4 Naturlige skønheds tricks med kaffe

Kaffe Skønhed - kvinde smager på kaffen

Kaffe er ikke kun energi til hjernen…

Kaffe.. seriøst? Men hvorfor dog? Sprøger du måske. Men den er god nok, her hos CHLEOPATRA handler det om naturlige skønheds-midler, så hvorfor ikke tage fat i noget af det de fleste af os alligevel ligger inde med – det er jo ikke alle, der kun dyrker yoga og drikker te bare fordi vi går ind for økologi og naturlige remedier, vel?

Kaffe er ifølge visse kilder sundt i et begrænset antal mængder – det er i hvert fald erindringen, om kaffelæren fra folkeskolen – og det kan vel ikke have ændret sig?

Der er absolut skønheds fordele værd at nævne i de kære små bønner. Kaffe er nemlig fyldt med antioxidanter, som kan forebygge for tidlig aldring af huden. Forskning på området har også antydet, at der er en sammenhæng mellem indtag af koffein (som vi jo alle ved, at kaffe har i spandevis) og nedsat risiko for hudkræft.

Månedens Produkter

Tilbud
DKK 169,00 DKK 148,72 (Inkl. moms)

Java – nu med endnu flere fordele

Grib fat i dine kaffebønner, fyr op for din kaffekværner og se at komme i gang, for her er det ikke kun hjernen, der får et kick fra koffeinen.

Her har du fire tricks til skønhed med kaffe – en helt ny måde at anvende de malede kaffebønner på.

OBS: For en god ordens skyld, inden vi går i gang. Vær nu lige opmærksom og så husk, at det er bedst, hvis du kværner dine egne kaffebønner. Ikke noget med den der røde Gevalia og slet ikke noget af det dersens instant noget. Her er det kun den ægte vare der gælder…

ristede kaffebønner

De 4 skønheds kaffe tricks

Eksfolier huden med kaffe

Giv din hud en ordentlig omgang med brugt kaffegrums. Du skal blot skrubbe den smuldrende kaffe-muld over hele kroppen for at opnå en naturlig eksfoliering. Gnid det grundigt ind i din hud (eller få kæresten til det) og den bløde kaffegrums vil fjerne døde hudceller og efterlade huden i en ny forfrisket tilstand. Koffeinen vil fungere som energi for den trætte hud og for hævede øjne. Den efterlader dig med et skærpet og ungdommeligt udseende. For en stærkere skrub, kan du tilsætte sukker til din kaffegrums. For en glattere kaffe-grums-massage, kan du tilføje en lille smule Mandelolie eller Jojoba olie.

Gør det selv ansigtsbehandling – En kaffeskrub

Du har ikke nødvendigvis behov for højteknologiske (og dyre) spa-behandlinger for at få din hud glødende. Forkæl dig selv med en kaffegrums facial der blødgører den sarte hud på dit ansigt. Du skal blot blande følgende ingredienser sammen:

  • 2 spsk friskmalet kaffe (eller brugt kaffegrums)
  • 2 spsk kakaopulver
  • 3 spsk mælk (sødmælk), fløde eller yoghurt
  • 1 spsk honning

Massér denne chokoladelækkeri-maske ind i huden om morgenen for en hurtig opkvikkende effekt. Lad masken tørre i 15-20 minutter. Derefter skylles den grundigt ud.

Denne herlige maske vil hjælpe dig med at stramme porerne og med at fjerne ansigtsolie. Kaffegrumsen vil medvirke til at reducere eventuelle hævelser, mens kakaoen, honningen og mælken vil tilføre fugt til din hud.

Du kan eventuelt eksperimentere lidt ved at skifte mælken ud med en let olie som Passionsfrugt olie, men der vil masken ikke tørre på samme måde. Den vil dog stadig tilføre din hud med fugt og endvidere fylde den med A- og C-vitaminer.

Ikke på lager
DKK 129,00 (Inkl. moms)

Kaffe skønhed til håret – en mild hårfarve

Med kaffe i håret, kan det blive mørkere og tilføje glans og nye dimensioner.

Bryg en omgang virkelig stærk kaffe, lad den køle af og tilsæt den til dit hår. Undgå, at lade det rende ned i ansigtet og sørg for, at beskytte tøj og andre overfalder omkring dig. Brug dette trick på badeværelset så du undgår, at misfarve andre ting. Lad kaffen sive godt ind i håret og lad det sidde så længe du kan. En badehætte beskytter dine omgivelser og ansigtetrafff fint mens du foretager behandlingen.

For en tykkere fugtgivende maske, kan du blande kaffegrumsen med din favorit olie eller balsam. Dit hår vil blive efterladt skinnende med en fin tone. Disse blandinger kan føjes til henna hårfarver for at forstærke en mørkere effekt. Du kan også tilføje kakaopulver for at gøre mixturen endnu mørkere.

Bedste olier til håret

DKK 249,00 (Inkl. moms)
DKK 129,00 (Inkl. moms)
DKK 44,95DKK 159,00 (Inkl. moms)

Bekæmp lugtgener med kaffe

Du har lige gnasket en god italiensk eller – endnu bedre – en indisk ret sammen med masser af hvidløg og karry. Den almindelige køkkensæbe må give op og du står nu fortsat med fingre der lugter langt væk af en vampyrs værste mareridt.

Snup kaffen. Tag den kværnede kaffegrums og gnid det godt og grundigt ud i hænderne. Den mørke og stærke duft af kaffe overtrumfer vampyrens skræk og du står tilbage med rene, velduftende hænder. Det minder måske ikke så meget om et skønheds tricks, men det er da også meget rart at dufte godt, ikkesandt?

Hvem havde troet at kaffe kunne bringe skønhed til kroppen? Kaffe er blot én af mange ingredienser i huset, som kan anvendes til naturlig skønhed.

 

bog cover - chleopatra magasinet #1
Læs dette nummer af
Chleopatra Magasinet
på din måde

Download dette nummer af Magasinet som PDF og læs det på din mobil, tablet eller computer, når det passer dig.

• Denne artikel tilhører udgivelse #1 •

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.