Nældefeber – urticaria

Nældefeber (urticaria)

Nældefeber – Uriticaria

 

Hvad er nældefeber?

Nældefeber (lægeligt kendt som urticaria) ses på huden som udslæt der er røde, meget kløende og med et glat forhøjnet område af huden ofte med en blancheret center. De optræder i varierende former og størrelser, fra nogle få millimeter til flere centimeter i diameter overalt på kroppen. Udslettet ligner til forveksling det udslæt man får, når man brænder sig på en brændenælde.

Nældefeber – også kaldet urticaria – er en hudsygdom, der giver et kløende, blegt eller rødt udslæt på huden. Nældefeber får cellerne til at frigive histamin, der får huden til at hæve. Den bedste olie til at lindre nældefeber med er:

Kæmpenatlysolie

Tilbud
DKK 139,00 DKK 122,32 (Inkl. moms)

 

Hvem får nældefeber

Det anslås, at omkring 20% af alle mennesker vil udvikle urticaria på et eller andet tidspunkt i deres liv. Nældefeber er mere almindeligt hos kvinder end hos mænd.

Et kendetegn for nældefeber er dens tendens til at ændre størrelsen på udslettet hurtigt og at flytte rundt – ved at forsvinde fra ét sted og derefter dukke op andre steder ofte i løbet af få timer.

Nældefeber varer normalt ikke længere end 24 timer. Et udbrud, der ser skræmmende og alarmerende ud om morgenen, kan være helt væk ved middagstid, for derefter at vende tilbage senere på dagen.

Det er en de eneste hudsygdom, der forkommer og derefter forsvinder så hurtigt. Det kan derfor være svært at vise en læge symptomerne med mindre man tager billeder, da udslettet nemt kan være forsvundet inden du kommer hen til lægen.

Nældefeber svinger meget og hurtigt, hvorfor det kan være nyttigt at medbringe et fotografi af hvad udbruddet lignede på sit værste.

 

Urticaria

Urticaria er røde, kløende, hævede områder af huden, der viser sig i varierende former og størrelser, hver og en af disse er karakteristiske i og med, at de ikke varer længere end seks til tolv timer. Urticaria er hvad vi i Danmark kalder for nældefeber.

 

Angioødem

Hvis den samme reaktion sker dybere i dermis eller i subcutis, kaldes tilstanden angioødem. Til forskel fra urticaria, kan elementerne ved angioødem vare i flere døgn og er hyppigst lokaliseret i ansigt og på overkroppen. I modsætning til urticaria vil angioødem ofte være mere ømt og der vil ikke være erytem eller kløe.

 

Hvordan opstår nældefeber?

Nældefeber vises, når histamin og andre forbindelser frigives fra celler, der kaldes mastceller, som normalt findes i huden. Histamin forårsager væske til at sive fra de lokale blodkar, hvilket fører til en hævelse i huden.

Nældefeber er meget almindeligt. Selv om nældefeber er irriterende, så løser det normalt sig selv i løbet af en uges tid og er sjældent medicinsk alvorligt.

Visse nældefeber udslet kan skyldes allergi over for ting som fødevarer, medicin, farvestoffer, konserveringsmidler eller insektstik, men i de fleste tilfælde er en bestemt årsag til udslettet svær eller helt umulig at definere.

Selvom personer med nældefeber kan finde det frustrerende ikke at vide, hvad det præcis er, der har forårsaget deres udslet, kan en omskiftende kost, brug af anden sæbe, vaskemiddel og makeup oftest ikke anbefales medmindre der er tale om et desideret forsøg på at lindre forholdet.

Nældefeber kan forårsage stress, men stress i sig selv forårsager ikke nældefeber.

Månedens Produkter

Tilbud
DKK 139,00 DKK 122,32 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 149,00 DKK 131,12 (Inkl. moms)
DKK 229,00 (Inkl. moms)
DKK 99,00 (Inkl. moms)
DKK 159,00 (Inkl. moms)

Naturlig behandling af nældefeber

Målet med behandling af de fleste tilfælde for almindelig urticaria er at lindre symptomerne mens tilstanden går væk af sig selv. De mest almindeligt anvendte orale behandlinger er antihistaminer, som hjælper med at modvirke effekten af histamin lækket af mastceller. Den vigtigste bivirkning af antihistaminer er døsighed.

Kæmpenatlys hjælper med at fjerne nældefeber forbundet med allergi og udslæt. Påføring af denne olie vil bidrage til at lindre nældefeber

Tilbud
DKK 139,00 DKK 122,32 (Inkl. moms)

 

Find flere produkter mod nældefeber her

 

Denne artikel bør udelukkende anvendes til informative formål. Oplysningerne heri er ikke evalueret af danske læger og er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom. For dette bedes du kontakte din egen praktiserende læge.
chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Share
Tweet