Mors Dag 2017 – Den perfekte Mors Dag Gave ツ

Mors Dag - mor og barn silhuette

Mors dag – Oprindeligt en dag for fred

Mors dag blev så at sige opfundet i USA tilbage i 1872 af Julia Ward Howe (1819-1910), som var en amerikansk forfatter og kvindevalgretsforkæmper.

Tanken var dog at det oprindeligt skulle være en dag for fred. Det var således Anna Jarvis (1864-1948), der fik udbredt kendskabet til dagen – i første omgang til ære for hendes egen mor, som arbejdede med sanitære forhold og for at mindske børnedødeligheden. Det var hende som fik indført, at dagen skulle fejres den anden søndag i maj måned og denne skik bredte sig hurtigt. I USA har skikken været holdt som helligdag siden 1914.

Mors dag kom til Danmark i 1929 med en rigdagsbetjent, som havde været soldat under 1. verdenskrig. Han hørte om traditionen fra soldaterkammeraterne og tog den med hjem til Danmark. Christian Svenningsen, som han hed, pyntede lidt på traditionen ved at samle penge ind til krigsenker og mødre, der havde mistet en søn.

 

Traditionen tro – En gave til mor

I dag anvender vi dagen til at vise vor taknemmelighed til vores kære mødre. Om det er for fredens skyld eller for kvinders ret til at vælge, kan nok diskuteres. Vi mener, at dagen har vendt sig mere i retning til, at vise vor taknemmelighed for vore kære mødre, som har skænket os livet, og som har måtte gøre alt, hvad der stod i deres magt, for at vi selv skulle få det så godt som muligt.

Ligesom det er med så mange andre traditioner, så forsøger forskellige forretningformer naturligvis, at byde ind med, hvad der må synes som værende en naturlig gave for netop mødrene, så alle sønner og døtre kan bruge penge på, at vise deres taknemmelighed og kærlighed til deres mødre.

Især blomsterbutikker har nydt godt af denne tradition, da det jo ligger helt naturligt, at vise sine følelser med en buket flotte blomster. CHLEOPATRA vil ikke stå uden for denne tradition, for vi mener nu også, at mange mødre vil blive glade for en god omgang naturlig hudpleje olier – og endda i længere tid  ツ

 

Mors dag 2017

 

14. maj 2017

 
 

 

Et par gode ideer til mors dags gaver

Basalt set er alle vore olier gode bud på en god gave, men vi vil gerne fremhæve disse to i forbindelse med mors dag.

Kvindepakken – Bes – En god pakke med indhold, der er sikkert for både mor og barn. Indeholder Kæmpenatlysolie, tamanu olie og hvidt kaolin ler. Læs mere om indholdet herunder:

Pakke-tilbud -12.5%

Passionsfrugt Olie – er en mild og skøn olie med et stort indhold af A- og C-vitaminer og som desuden efterligner hudens egen sebum. Den kan anvendes som en god anti-aging samt en dejligt duftende ansigtsolie og er også god i håret.

Ikke på lager
DKK 129,00 (Inkl. moms)

Hybenolie – En dejlig olie som er fyldt til randen med omega 3 og omega 6 – essentielle fedtsyrer, som hjælper med celle regenerering og fremmer en sund hud. Den er god mod rynker, strækmærker og hudproblemer som eksem og psoriasis.

DKK 169,00 (Inkl. moms)
chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.