Hvem siger hudpleje ikke er for mænd?

Det er noget sludder, at det kun er kvinder der benytter vegetabilske olier til kosmetik. Olier til kosmetisk brug for mænd har faktisk været normal kutyme helt siden de

Egyptiske faraoer anvendte olier til at dufte sig med og til at pleje kroppen. I Egypten var olierne ikke kun for de velhavende, men for enhver menigmand.

Naturlig hudpleje for mænd

Din morgenrutine bør også starte med olier

 

Kvinder bruger lang tid på at smukkesere sig om morgenen, og for mange mænd er den del overstået ved et hurtigt splash af vand i ansigtet, en tandbørstning og måske en kam i håret – og så er det afsted på arbejde.

Som mand, behøver du jo ikke ligge masskarre og øjenskygge og pudre kinderne. Men du kan nu godt gøre noget, som din hud vil takke dig for i det lange løb, nemlig smøre dig ind i olie. Ikke for at blive en fedtet and, der skal ind i ovnen, men for at styrke din hud med vitaminer og for at fugtgive den, så du undgår at tørre helt ud og visne stille og roligt ind i løbet af dagen.

Præcis som blomster trænger til vand, så gør vi mennesker det samme – og ikke mindst os mænd. Men vi trænger også til smørelse – særligt her i det hæsblæsende Danmark – da både vind og sol tørrer vores hud ud. Det giver os både hård hud, visne albuer, trætte øjne og skæl i hovedbunden. Det er her naturlig hudpleje kommer til sin ret.

Din krop trænger altså til olie – også som mand

 

Det kan godt være du ikke selv mener, der er noget du ikke giver din krop, når du fjæller en god portion havregryn indenbords om morgenen og senere både træner, dyrker motion og spiser sundt. Men hvis du kunne høre hvad din hud sagde, så ville den sige ”giv mig noget olie” og det er netop det du skal til at gøre, så din hud altid er spændstig, lækker og afbalanceret.

Her er opskriften på en god fra top til tå oliering af kroppen for mænd

 

Alle olier bør smørres på kroppen efter et godt bad, så både hud og hår er rent og tørt. Det gør ikke noget, at kroppen er lidt fugtig fra badet, du skal blot have dub-tørret kroppen før du bruger olierne.

Hele kroppen: Argan Olie

Start med Argan Olie. Det er en god alsidig olie, der passer til hele kroppen og som tilfører den med både mineraler og essentielle fedtsyrer (særligt Omega 9, 6 og 3) og masser af E-vitaminer. Den tilfører hele kroppen med en god olier, der absorberes relativt nemt. Hvis du har en decideret kropsolie, der består af 100% rene naturolier, kan du også anvende denne. Det vigtigste er, at du får tilføjet kroppen med en god og grundig fugtgivende olie, der siver ind i både arme, ben, lår, baller, albuer, knæ, fødder og tær og hænder.

 

Håret: Kæmpenatlysolie

Kæmpenatlysolie eller Evening Primrose Oil, som den hedder på engelsk er en meget mild, men utrolig effektiv olie. Den absorberes hurtigt ind i selv meget tyndt hår og kan også bruges af de, som kun har meget lidt hår på hovedet. Kæmpenatlysolie tilfører en koncentreret indhold af GLA (Gammalinolensyre) som hjælper med at stimulere hud- og hårvækst. Kæmpenatlysolie er også god til ansigtet.

Ansigtet: Cacay olie

Cacay olie er en super olie fra Brasilien. Den er næsten unaturligt rig på Avitamin og E-vitamin, bortset fra, at alt indholdet er helt naturligt.

Den er mild ved huden, strammer op og blokerer ikke hudens porer. Samtidig med det, så fungerer den både som anti-aging og den absorberes hurtigt ind i huden uden, at efterlade en fedtet formennelse. Det er noget de fleste mænd sætter pris på.

Derudover, er den rigtig god at bruge til skægget, hvis du har sådet et. Blot nogle dråber og så masseres den godt ind i huden under hårene. Det beskytter mod skægpest og gør skægget blødere.

DKK 159,00 (Inkl. moms)

Ildelugtende armhuler: Tamanu Olie

Lider du af lugt under armene – også selvom du netop har været i bad – så prøv at smøre nogle dråber Tamanu Olie i huden og hårene under armhulerne. Tamanu er kendt for at kunne fjerne denne lugtgene. Du bør dog også overveje, hvad det er der får dig til at lugte under armene. Er det hårdt fysisk arbejde, for mange cigaretter eller for usund mad? Det er vigtigt, at du forsøger at finde ud af det og måske kontakter din læge om det, men Tamanu kan afhjælpe problemet. Tamanu er en grøn olie, så det anbefales, at du lader den tørre godt ind i armhulen, før du tager tøj på. Vær opmærksom på, at den grønne farve godt kan sætte sig i tøjet. Tamanu Olie er endvidere ekseptionel god til afhjælpning af akne.

Skægget: Abrikoskerneolie

Når du nu er i gang med pleje af hele kroppen, så skal du også huske skægget. Det er med god grund at skægolie i de seneste år er blevet utrolig populært iblandt mænd med en lille manke på hagen. De virker!

Dit skæg trænger til pleje – og helst hver dag. Med vegetabilsk olie til skægget, slipper du for skæl og irriteret hud under skægget. Samtidig blødgør du både huden og skægget. Der findes mange gode olier til skægget, men en god start er altid en mild olie. Det kunne være denne abrikoskerneolie.

Gør din hud og dit hår glad

 

Med disse 4 olier er du godt dækket ind og din hud og dit hår/hovedbund, vil elske dig for de ekstra 4 minutter det tager dig om morgenen, at påføre disse essentielle dråber til din krop.

  • Argan olie
  • Kæmpenatlysolie
  • Cacay olie
  • Tamanu olie
  • Abrikoskerneolie

Resultatet vil være en langt mere spændstig og elastisk hud, et smukkere ansigt, med væsentlig mindskelse af hudorme og åbne porer, en naturlig forøget hårvækst og en lugtfri situation i armhulerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.