Marulaolie (Sclerocarya birrea) - frugter fra marulatræet - fokus på frugterne med et grønt træ i baggrunden

Hvorfor vælge Marulaolie (Sclerocarya birrea)?

En ofte overset olie med mange gode egenskaber

Marulaolie er en helt unik olie fra Afrika, som værdsættes af kosmetikindustrien, men alligevel ofte bliver overset af den almindelige forbruger. Læs hvorfor her du ikke bør gå uden om denne lækre olie, blot fordi du ikke kender den.

Marula læser du og tænker sikkert, hvad hulen er Marulaolie og hvorfor skulle du vælge Marulaolie frem for så mange af de andre kendte olier? Det er et helt validt spørgsmål, som vi her vil forsøge at svare på.

Marulaolien hører oprindeligt til i Afrika og er ikke videre populær her i Danmark. Det skal du være lidt ked af, for det er en super lækker olie. Dem der kender Marulaolie, kender sikkert allerede til flere af dens fantastiske egenskaber. Så hvorfor du bør vælge marule olie, som din næste ansigtsolie, bringer vi dig her flere gode grunde til her. Så følg nu med her og lær, hvorfor du ikke længere skal gå uden om Marulaolie.

Hvad er det nu lige marula olie er for en sag?

Marulaolie er en ekstraordinær planteolie, der er anvendt af indfødte i forskellige regioner i Afrika, herunder Sydafrika, Zambia, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Mozambique og Malawi og Swaziland.

Marulaolie udvindes fra kernerne (nødderne) af frugterne fra Marula-træerne (Sclerocarya birrea), der hører til familien Anacardiaceae.

Dens oprindelse daterer så langt tilbage som omkring 10.000 f.Kr. på det afrikanske kontinent, hvor Marula frugt først blev opdaget. Arkæologiske fund viser, at Marula-træet har eksisteret siden da.

Sten af frugten fra denne periode blev fundet i Pomongwe-hulerne i Zimbabwe. Siden da har de afrikanske kvinder sprukket Marula-frugtenes nødder op for at udtrække de dyrebare kerner, hvorfra olien er lavet.

Frugten, barken, kernerne, rødderne og endda bladene er igennem tiderne blevet brugt af indfødte som lægemidler, til konservering af kød og til madlavning.

Marulaolie anvendes i dag traditionelt i kosmetik, i mad som madolie og til behandling af læder.

Marula-træet kan vokse op til 20 meter i højden og findes i lave højder og åbne skovområder. Den modne frugt af Marula træet er gul til lys orange i farven og den besidder ca. 8 gange mængden af C-vitamin, der findes i en appelsin. Inde i frugten findes hårdskallede frø, der indeholder to til tre kerner. Marulaolie udvindes fra disse kerner.

Vegetabilske olier

Marula olie 10 ml

DKK 149,00 (Inkl. moms)

Hvorfor marula olie er så fantastisk

Marulaolie er rig på monoumættede fedtsyrer. Disse fedtsyrer virker beskyttende og er sunde fedtstoffer, der hjælper med at genoprette hudens barriere, hvilket medfører en øget hydrering, elasticitet, glathed og smidighed i huden.

Marulaolie absorberer hurtigt ind i huden, så den ikke efterlader huden med en tung og fedtet følelse på overfladen.

Dette er en fantastisk fordel, især for dig der har en olierig hud, da den ofte har brug for hudkonditioneringsmidler, der reducerer trans-epidermal vandtab.

Marulaolie har vist sig at være effektiv til at producere positiv, synlig forbedring i både tør og fedtet hud.

Olien besidder antioxidanter, herunder tocopheroler (E-vitamin), flavanoler, kondenserede tanniner og catechiner (svarende til dem, der findes i grøn te), der beskytter huden mod frie radikaler, men olien har en ekstra fordel, som mange antioxidanter ikke kan hævde: den er meget stabil.

Det betyder, at Marulaolie har en enestående modstand mod oxidativ nedbrydning og nemt forbliver effektiv i produktformuleringer.

Hudterapeuter, der anerkender den frie radikals skadelige aktivitet, er altid begejstrede for at høre om antioxidantegenskaberne af de givne ingredienser i eksempelvis olier, men de skal også være opmærksomme på, om ingredienserne har en holdbarhed, og hvorvidt disse ingredienser nedbrydes hurtigt efter åbning. Marulaolie er bemærkelsesværdigt stabil og vil give en antioxidantbeskyttelse længe efter at flasken er åbnet.

Marulaolie egner sig særligt godt til

  • Tør og knækket hud
  • Psoriasis
  • Eksem
  • Rødme
  • Acne
  • Rynker
  • Ardannelse
  • Solbeskadiget hud
  • Sprukne læber
Marula frugter på træbord - en stilk med to marula frugter og resten af nogle blade fra træet

Månedens Produkter

Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 59,00 DKK 47,00 (Inkl. moms)

Så hvorfor vælge Marulaolie?

Marulaolie fungerer godt på tør, flækket, følsom og solbeskadiget hud. Den hjælper med at reducere rødmen og minimerer ar. Den beskytter mod miljøangreb, øger cellulær aktivitet, reverserer fotoskade og hydrerer på de dybeste niveauer af huden. Marulaolier kan bruges fra top til tå på hud, hår og negle og har en holdbarhed på omkring 2 – 3 år.

Den vidunderlige ting ved Marulaolie er, at den indeholder fordelagtige fedtsyrer såvel som antioxidanter som E-vitamin, der er fremragende til huden. Studier har også vist, at Marulaolie kan hjælpe med hyperpigmentering. Disse egenskaber gør Marulaolie til et vidunderligt anti-aging værktøj.

Marulaolie som anti-aging

Selvom figenkaktusolien går ind som en sikker vinder hos de fleste, når det kommer til naturlig anti-aging, så er vi jo ikke alle ens. Derfor kan der sagtens være plads til denne fantastisk olie også.

De vigtigste årsager til hudens aldring er dehydrering og skade på huden fra frie radikaler. Marulaolie er effektiv mod begge disse årsager.

Marulaolie indeholder en høj koncentration af stearin- og palmitinsyrer, der danner en beskyttende barriere på huden for at forhindre vandtab. Dette fører til en forbedring af fine linjer og rynker, hvilket reducerer deres udseende.

Marulaolie er også rig på antioxidanter (60% mere end Arganolie), der hjælper med at reparere og vende skader forårsaget af miljøet omgivelser, så som forurering, bilos, rygning m.m. Mineraler og fedtsyrer i Marulaolie hjælper med at opretholde hudens elasticitet.

marula træ med marula frugter og flotte grønne blade med fokus på marula frugterne

Hvordan bruger man Marulaolie til ansigtet?

Alle olier er forskellige og selvom Marulaolie kan bruges fra top til tå, så bliver den mest af alt anvendt som en ansigtsolie eller som en anti-aging olie.

Hvis du bruger Marulaolie for første gang, anbefaler vi, at du prøver at bruge den om natten efter at have vasket dit ansigt.

Påfør 3 – 4 dråber til hele dit ansigt og hals. På dette tidspunkt af døgnet, sker det meste af hudreparationen, så det er en god tid at tilføje en nærende ansigtsolie til din rutine.

Hvis du synes om olien, kan du også forsøge at anvende den om morgenen.

Tilsæt et par dråber af olien til din lotion for mere hydrering og for at opveje tørreeffekten ved at vaske dit ansigt.

Gravide kvinder kan bruge 3-4 dråber på deres mave 2-3 gange om dagen for at modvirke strækmærker.

Brug som fugtighedscreme til de fine linjer omkring dine øjne.

Du kan også:

  • Tilføje et par dråber til din ansigtscreme.
  • Tilføje et par dråber til din ansigtsmaske.
  • Bruge det i forskellige hudpleje opskrifter.

Bruge det på dine læber som læbepomade.

Marulaolie til håret

Lad os med det samme gøre det klart, at langt de fleste anvender Marulaolien til ansigtet. Dels for dens effektive anti-aging effekt og dels på grund af prisen. Men den kan sagtens anvendes til håret, uden, at det behøver koste dig en formue.

Marulaolie beskytter håret med en god fugtighed. Den føles let, trænger hurtigt ind og giver hurtig dit hår en silkeagtig, skinnende følelse. Den forsegler, ligger som et lag og glatter hårstråene, hvilket skaber et silky look, der ikke lægger dit hår ned og lader det se fedtet ud.

Det bedste af det hele er, at du kan nøjes med ganske få dråber, da olien er drøj i brug og hårspidserne ikke kræver et helt badekar af olie.

Hvordan bruger man Marulaolie til håret?

Påfør 1 dråbe til normalt hår, 2 – 3 dråber til kraftigt hår og 4 – 6 dråber til ekstremt kraftigt hår. Start i enderne og arbejd dig op. Masser blidt olien ind i hårspidserne. Er der fortsat mere tilbage, kan du flette fingrene ind i håret tættere på hovedbunden for at komme af med resterende olie i fingerspidserne.

Du kan også bruge Marulaolie:

  • Som en præ-shampoo behandling.
  • Som behandling af håret før styling med føntørrer eller glattejern.

Som behandling af hovedbunden (om natten) for at afhjælpe problemer med hovedbunden.

lokal person arbejder med marula frugter i forbindelse med at lave marula olie
Photo Credits: Namibian Ministry of Youth, National Service, Sport & Culture

Marulaolien historie i dag

I dag er Marulaolie en værdifuld indkomstkilde for dem, der er involveret i at indsamle den faldne frugt, knække nødderne og producere den rene olie. Både mænd og kvinder har mulighed for et garanteret arbejde i landdistrikter, hvor der ellers er massiv arbejdsløshed. Indtjeningen fra Marulaolie hjælper med at betale for husstanden og for uddannelse af deres børn.

Konklusion

Marula-træet betragtes som et af Sydafrikas mest ærværdige botaniske skatter. Dens værdifulde dele har leveret mange afrikanske samfund med en overflod af fordele i århundreder. Den eksotiske olie har overlegen gavnlige egenskaber, der gør den ideel til brug i kosmetiske formuleringer eller i sin rene form. Kendt for dets evne til at stabilisere kollagen indeholder den også høje koncentrationer af Omegas 9 og 6 samt mineraler, herunder fosfor, magnesium, zink, jern og kobber.

Der er ingen grund til at gå uden om denne fantastiske olie, der egner sig perfekt som anti-aging, som ansigtsolie og som olie til hårspidserne.

Prøv Marulaolie nu med det samme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest

Share This