Kosmetisk Olie – Opbevaring og Holdbarhed

opbevaring af olier - whiskey fade i kælder

Opbevaring af vegetabilske olier

For at bibeholde de gode egenskaber som er at finde i de dyrbare kosmetik flasker – og for at undgå, at olien skal blive harsk for hurtigt, er det vigtigt, at du opbevarer dine olier på bedst mulig facon. Men hvad er bedste facon, når det gælder opbevaring af dine kosmetiske olier? For at komme til resultatet af dette, er det vigtigt først at forstå, hvad det er som skader olien…

Månedens Tilbud

Tilbud
DKK 59,00 DKK 49,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 159,00 DKK 119,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 149,00 DKK 99,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 30,00 DKK 25,00 (Inkl. moms)

Varme

Alle vegetabilske olier har bedst af at blive opbevaret et mørkt og køligt sted. Kolde og endda ekstremt kolde temperaturer skader ikke de terapeutiske egenskaber som olierne har. Nogle olier vil dog stivne, blive voksagtig eller endda til et halvfast stof. Hvis dine olier bliver meget kolde, skal du ikke varme dem op ved brug af andre midler end normal stuetemperatur. Lad dem ganske simpelt varme op gradvist under stuetemperatur. På den måde bibeholder de deres gode egenskaber. Med andre ord, bør du opbevare dine olier køligt for at få give dem den længste levetid.

 

Flasker

Ved langtidsopbevaring, bør vegetabilske olier altid opbevares i mørke flasker og helst af glas eller aluminium, så de får så lidt lys som muligt. Ved almindeligt dagligt brug gør det ikke noget, at flasken er lys og gennemsigtig, da disse produkter oftest anvendes inden for en rimelig kort tidsperiode. Endvidere vil du ofte opbevare dem i et aflukket skab – eksempelvis på badeværelset – hvor de også vil være beskyttet mod lys.
NOTE: Vore flasker er gennemsigtige, men dækket med en label, så kun en lille mængde sollys kan trænge ind. Chleopatras kosmetik olier er alle håndlavet og produceres i små mængder svarende til den efterspørgsel vi oplever på de forskellige produkter. Dette er for at bevare oliernes egenskaber længst muligt. Det sikre, at vore olier forbliver friske længst muligt – samtidig med, at det er muligt at se både kvaliteten og indholdet af flasken.  

Sollys

Direkte sollys og UV-stråler er særligt skadelige for alle olietyper. Gentagen eksponering for enhver lyskilde kan skade olierne. Opbevar derfor dine flasker i et rum, der helst ikke modtager nogen sollys, eller et sted, hvor der er så lidt som muligt.  

Ilt

Ilt er den værste fjende for vegetabilske olier. Du skal ikke overdrevent stramme låget på flasken, da den potentielt set kan knække og derved give endnu mere ilt, men sørg altid for, at du holder alle flaskekapsler skruet godt fast på hver af dine olier. Når en flaske med enhver form for olie, kun er delvist fuld, begynder den ilt, der også bor inde i flasken at oxidere indholdet. Denne proces kan forårsage vegetabilske olier til at blive harske hurtigere.
NOTE: Når Chleopatras olier bliver overført fra store flasker til de mindre kosmetik flasker, bliver alt indholdet tømt. Dermed undgår vi at ilte olierne for meget. De små flasker er såkaldte airless bottles (luftfri flasker), så vi så vidt muligt helt undgår, at indholdet bliver iltet.

 

Andre detaljer om opbevaring

Alle flasker bør naturligvis også opbevares uden for børns og dyrs rækkevidde.    

Holdbarhed

De fleste vegetabilske olier har en holdbarhed på under 2 år og de kan begynde at blive harske endnu tidligere, hvis ikke de opbevares rigtigt.
NOTE: EU og Miljøstyrelsen har pålagt producenter for kosmetik nye regler for mærkningen af produkterne. Det betyder at alle Chleopatras nye mærkater indeholder en tydelig dato for, hvornår olien, forinden, bør bruges.
Nogle olier som f.eks. Jojoba olie og kokosolie har en relativ lang holdbarhed. Mens de fleste andre olier bør bruges indenfor 6 måneder efter modtagelse.  

Sørger du for god opbevaring af dine vegetabilske olier?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fri fragt på første ordre

 *Gælder ved minimum køb for kr. 200,-

Tilmeld dig og få også 5% OFF på din første bestilling