Kosmetik ombord på flyet – hvad må du have med?

Kosmetik ombord på flyet - Horisont med solnedgang og fly i forgrunden over skyerne

Hvad må komme med i håndtasken af kosmetik ombord på flyet?

Når turen går til udlandet, gælder det om at få alle dine favorit produkter med på turen. Men hvordan er det nu det er? Du skal jo igennem et check-in, hvor de ikke tillader hvad som helst. Derfor er det super vigtigt, at vide hvilke produkter du må have med i håndtasken. Så hvad kan du have med af kosmetik ombord på flyet?

Det er ikke kun en nødvendighed med den rigtige kosmetik, når du når frem til et vigtigt forretningsmøde, en romantisk mini-ferie eller til strand og solbadning.

Kosmetik kan være ligeså vigtigt ombord på selve flyet. På længere flyveture, kan huden have godt af at få noget fugtgivende.

Men hvilke regler er der for, hvad du må have med ombord? Læs med her så du undgår at skulle vinke farvel til din dyrbare kosmetik. For bliver du taget i at have noget med, som ikke er tilladt bliver det nemlig konfiskeret og smidt ud.

Hurtige tips til flyveturen, når det gælder kosmetik ombord på flyet

 • Sørg for at alle væsker og cremer befinder sig i, og kan være i en 1-liters gennemsigtig gen-luk-let plastikpose (en pose er tilladt per passager).
 • Medbring kun væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter eller 100 gram).
 • Medbring ingen skarpe genstande som eksempelvis en saks eller en neglefil

Sikkerhedskontrol af væsker, cremer og kosmetik ombord på flyet

Væsker og cremer samt madvarer i håndbagagen skal være pakket i beholdere. Disse må maksimalt rumme 100 ml (1 dl eller 100 gram). Du må gerne medbringe mere end en beholder. Men ikke flere end der kan være i en genlukkelig og gennemsigtig plastikpose med et rumfang på 1 liter.

Plastikposen skal kunne lukkes helt.

Ved sikkerhedskontrollen skal du tage plastikposen op af din håndbagage og lægge den i en separat bakke ved sikkerhedskontrollen.

Hvis du medbringer væsker og madvarer, som fylder mere end 100 ml, vil de blive afvist i sikkerhedskontrollen. Det betyder slutteligt, at de bliver konfiskeret.

Det betyder altså, at hvis du ikke overholder reglerne. Ja, så risikerer du, at din dyrbare kosmetik bliver smidt ud for øjnene af dig. Og der er ingen kære mor, når det gælder sikkerheden ombord på et fly. Det skal vi kun være glade for. Det gælder altså om, at være godt forberedt.

Bemærk: Du må godt medbringe kosmetik, væsker og madvarer i større mængder i din indskrevne baggage. Reglerne herfor kan variere alt efter hvilket flyselskab du flyver med. Det anbefales dog, at du lægger væsker og cremer i en lukket pose. Ellers kan der opstå en trykudligning, hvilket kan forsage, at indholdet popper ud.

Kosmetik tips til flyveturen

Der er ingen forskel på hvad du må have med på en indenrigs flyvetur og en udenlands flyvetur. I hvert fald ikke når det gælder håndbaggagen og væsker og cremer.

Sørg derfor altid at pakke dine toiletsager i den taske du tjekker ind, hvis indholdet er over 100ml eller hvis du har for meget med i håndbaggagen.

Bemærk: Overfør ikke produkter til egne flasker. Hvis indholdet og mængden ikke fremgår tydeligt af flasken, vil det blive konfiskeret. Anvend derfor altid kun originale beholdere, når du tager dem med på flyveturen. Spørg evt. din yndlings-producent efter flyve-venlige størrelser.

Velegnet rejse-kosmetik ombord på flyet

DKK 59,00 (Inkl. moms)
DKK 79,00 (Inkl. moms)

Tips til hvad du bare må have med i håndbaggagen

 •  Sunde snacks og/eller frugt

  Det er super nederen at gå kold på grund af sult eller sukker. Derfor er det altid en god idé, at have lidt snacks med. Du bestemmer naturligvis selv om det skal være sundt eller ej.

 • Tandbørste og tandpasta

  Det siger sig selv, at det er en god idé at holde tænderne rene. Det giver også en langt bedre ånde og frisk fornemmelse.

 • Håndcreme og læbepomade

  Medbring en god håndcreme eller olie til hænderne. Smør lidt ud på håndryggen og gnid derefter den anden håndryg mod indholdet, så det bliver fordelt. På den måde undgår du at få meget fedtet hænder grundet håndfladens mange svedkirtler. Olien kan også anvendes som læbepomade.

 • Ørepropper og tyggegummi

  Fly larmer ofte og du kan jo også være uheldig at komme til at sidde ved siden af en der snorker. Brug derfor ørepropper.

  Tyggegummi er ikke for alle, men det hjælper ofte mod propper i ørene grundet trykket højt oppe i skyerne.

 • Alt det andet vigtige

  Du skal selvfølgelig huske et stort tørklæde, en sweater, nogle varme sokker og en ekstra hovedpude (af de små rejsevenlige), så kan du trygt putte dig dybt ned i stolen og tage en lur.

  En tandpind kan være god efter et måltid.

  Blyant og papir er til de gode idéer du får undervejs.

  Oplader og magasiner er for fornøjelsens skyld. Men husk, at det ikke er alle flyselskaber, der giver dig mulighed for at oplade dine apparater, så et ekstra batteri, kan måske også synes meget smart.

kosmetik ombord på flyet
 • Læsernes vurdering
 • Vurderet 5 stjerner
  5 / 5 (1 )
 • Din Vurdering


Når du skal ud og rejse, er der bare lige de der essentielle elementer, du bare må have med i håndtasken. Men det er desværre langt fra alt der er tilladt. Denne artikel fortæller dig, hvad du må have med ombord på flyet, hvor meget af det du må have og hvad du absolut ikke må have med. Undgå at skulle vinke farvel til din kosmetik på flyrejsen.

chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Share
Tweet