Kokosolie til hjemmet 8 tips til husbehov

Kokosolie til hus og hjem

Kokosolie tips til hjemmet

I vores kokosolie serie tager vi dig nu med ind i hjemmets fire vægge med kokosolie til hjemmet. 

Vi elsker kokosolie og bringer her anvendelsesmuligheder, der ligger uden for det kosmetiske – i hvert fald handler det ikke her om pleje af hud og hår, men derimod om tips til kokosolie til hjemmet og nogle af dine hverdags-elementer, hvor netop kokosolie til hjemmet kan gøre en forskel.

Disclaimer: Vær opmærksom på, at alt hvad du bruger kokosolie til er på eget ansvar. Er du i tvivl om brugen kan være skadende for dine ting, bør du opsøge hjælp fra eksperter på området.

1. skopudsning - puds dine sko skinnende blanke med kokosolie

rene pudsede sko, der skinner og er blanke

Frem for at købe et læder reparationssæt, er dyrt skopudsemiddel eller at bringe dine brugte sko til en skopudser, så prøv at pudse dine sko med en god omgang kokosolie. Det sætter nyt liv i dine læderstøvler eller sko og får dem til at skinne på ny plus at det skjuler pletter og får dem til at se pæne ud igen.

2. Møbelpolering med kokosolie - gør møblerne blanke

møbelpolering - rens møbler med olie

Hvorfor stoppe ved skopudsning? Brug kokosolie til hjemmet på træ, granit bordplader og metaloverflader for at give dine møbler et nyt, rent, skinnende look. Samtidig vil dette medvirke til at reducere pletter, dække for skrammer og rengøre dine møbler og overflader.

3. Til reparation af kemikalieødelagte fliser/klinker

rens og rengør fliser

Det kan sker for enhver. Bedst som du ønsker at fjerne kalk eller andet fra for eksempel fliserne på badeværelset eller køkkenbordpladen og herved hælder et giftigt kemikalie på gulvet/bordet, oplever du i stedet at dine fliser eller overfladen får fjernet det beskyttende lag og bliver helt ru samtidig med at de virker misfarvet. Ja så kan du med fordel lægge kokosolie på som en behandlende overflade. Giv det et tyndt lag olie ud over hele det ødelagte område og lad det trænge ind. Som udgangspunkt behøver du ikke fjerne det igen – afhængig af hvor skaden er sket. Det vil give fliserne et glat finish på ny og samtidig fjerne det værste af den ru overflade forårsaget af kemikalierne.

Månedens Produkter

Tilbud
DKK 139,00 DKK 122,32 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 149,00 DKK 131,12 (Inkl. moms)
DKK 229,00 (Inkl. moms)
DKK 99,00 (Inkl. moms)
DKK 159,00 (Inkl. moms)

4. Hjemmelavet stearinlys - til alle de hyggelige aftenstunder

stearinlys, med diffuser

I stedet for at købe dyre stearinlys, der indeholder kunstige dufte og kemikalier, kan du brænde ren olie af i dit hjem ved hjælp af kokosolie til hjemmet og æteriske olier i en olie diffuser. Disse kan købes online og giver dig uendelige muligheder for at fylde dit hjem med sunde, indbydende dufte.

5. Afhjælp en lynlås, der har låst sig fast

lynlås i cowboybukser - sidder fast

Anvend en lille smule kokosolie til den fastklemte lynlås. Olien fungerer som et naturligt smøremiddel, så du effektivt kan bryde op med den stædige lynlås. Få gjort kål med dine favorit jeans, en jakke eller andet tøj, der driller ved at få lynlåsen til at overgive sig. Pas på du ikke smører olien ud over selve tekstilerne – og i værste tilfælde, læg det til blød med opvaskesæbe og giv det derefter en omgang vask, hvis det tåler det.

6. Slå op med knirkende døre og vinduer

knirkende dør, der lyder som soundtracket til en gyser film

Har du en dør eller et vindue, der ville vinde Oscar-priser i en gyserfilm? Eller på godt dansk, en dør eller et vindue, der knirker, som blev den betalt for det. Så smør lidt olie i de knirkende hængsler og vink så farvel til din ellers velfortjente Oscar-statuette, men nyd til gengæld stilheden i stedet.

7. Fjern tyggegumme fra håret

blond kvinde der laver en bobble med tyggegummi

Har du en bror der for sjov har lagt tyggegummi i dit hår eller har du selv fumlet dig ind i det? Så ved du også hvor frustrerende det er og at du bare ville ønske du kunne få det ud uden at hive saksen frem fra skuffen. Det kan du nu med kokosolie til hjemmet – Påfør kokosolie til det udsatte område og lad det det opløse tyggegummiet så det lettere slipper helt uden at efterlade farver eller pletter.

8. Fjern rust med kokosolie - en ren rustfjerner

rust - baggrund

Inden du smider dine gamle rustne knive ud eller andre værktøjer og møbler lavet af metal, som bliver udsat for rust. Så prøv engang at gnide dem ind i et lag kokosolie. Kokosolien er med til at bekæmpe rust, når du spreder et tyndt lag af ren olie over metallet og lader det sidde i 1-2 timer. Du kan herefter enten tørre olien af eller vaske efter med en lunken klud og du vil se forskellen med det samme.

Skaf din kokosolie til hjemmet lige her

Har du fået kokos på tanden, nu du har indset, at kokosolie ikke kun lige er til madlavning og mavsen på en gravid kvinde?

Kunne du tænke dig en kokosolie du trods alt, kan bruge til mere end blot hjemmet, så anbefaler vi den du ser her til højre. Det er en super fin uraffineret, koldpresset og økologisk olie, der ud over, at virke til alle ovenstående emner – også fungerer perfekt til huden og håret.

DKK 44,95DKK 159,00 (Inkl. moms)

 

bog cover - chleopatra magasinet #4
Læs dette nummer af
Chleopatra Magasinet
på din måde

Download dette nummer af Magasinet som PDF og læs det på din mobil, tablet eller computer, når det passer dig.

• Denne artikel tilhører udgivelse #4 •

chleopatra emblem hvid farve

Tilmeld dig Vores Nyhedsbrev
Det er fyldt med alle vores seneste tips og tricks

Få indsigt i, hvordan du får en skøn hud og et glansfuldt og levende hår med helt naturlige skønhedsprodukter og vær samtidig den første, der får nys om nye spændende tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Share
Tweet