Kokosolie til håret – Find alle hår tricksene her

Vi har tidligere skrevet om alle de mange skønne måder, hvorpå du kan anvende kokosolie til huden. Her kommer fortsættelsen som denne gang handler om alle de utrolige muligheder denne olie giver dit hår. Dette er kokosolie til håret – fyldt med de bedste tricks for et sundere, fyldigere og bedre hår.

Prøv CHLEOPATRA Kokosolie til håret

Kokosolie til kan bruges til langt mere end blot håret. Faktisk kan du bruge olien til det meste af kroppen. Med en krukke af denne skønne olie på hylden, behøver du ikke så mange andre produkter, for den gør sig godt, som både lotion, balsam, hårolie og meget mere.

Vi tror på, at du – ligesom så mange andre – vil blive rigtig glad for at have valgt en naturlig kokosolie til dit hår. Dit hår vil i hvert fald elske det.

Denne olie er 100% ren, uraffineret, koldpresset og økologisk. Bedre bliver det vidst ikke.

ØKO
DKK 44,95DKK 159,00 (Inkl. moms)

Hvorfor kokosolie er super godt for håret

Hvad gør kokosolie ved håret?

Men ren kokosolie til håret, kan du faktisk godt glemme alt om kommercielle balsam, glans og andre styling produkter til håret. Kokosolien erstatte nemlig dem alle. Tilmed helt uden kedelige kemikalier og mystiske ingredienser.

Kokosolie er rig på anti-mikrobielle egenskaber, laurinsyre og mellemlange fedtsyrer, der er med til at styrke håret og tilstanden i hovedbunden. Samtidig bidrager det til en bedre hårvækst.

Er dit hår tørt, trist og skørt? Så er der en god chance for, at du ikke indtager tilstrækkeligt væske i løbet af dagen. Med andre ord har du mangel på frisk vand i systemet. Vand hjælper nemlig til at holde hele kroppen hydreret, herunder også håret og huden. Efterhånden som vi bliver ældre, spiller den hormonelle sundhed en væsenlig rolle for sundheden af din hud og dit hår.

Derfor kan vi godt sige det som det er. og som du får at vide alle andre steder. Du kan spise dig til en sund hud og sundt friskt hår. Det gælder om, at indtage rigelige mængder vitaminer, sunde fedtstoffer, drikke rigeligt med vand og skaf dig af med kemikaliefyldte hud- og hårprodukter.

Kokosolie er rig på antioxidanter, og har antivirale, antisvamp og antibakterielle egenskaber. Når det bruges direkte på hår, forbedrer det hovedbundens sundhed. Det bekæmper infektioner, skæl og svamp og understøtter hårvækst, alt imens det tilføjer volumen og glans uden de skadelige kemikalier.

Stay Natural!

Kokosolie tip #1 : Naturlig hårkur

brunet kvindet, flot ansigt, skønt og lettere krøllet hår

Opnå en lækker hårkur med ren kokosolie. Massér olien godt ind i håret, i hovedbunden og helt ud i spidserne. Red eventuelt igennem med en kam for at fjerne knuder. Sæt håret op, så det kun hviler på hovedet enten i en knude, med klips, plastfolie eller en badehætte. Lad så olien virke et par timer – du kan eventuelt sove med den i. Masser herefter en shampoo i håret, før du skyller det i vand for at undgå, at håret bliver fedtet. Vask håret endnu engang og skyl det grundigt efter.

Læs også om andre gode og helt naturlige metoder til en lækker hårkur.

Kokosolie tip #2 : Sulfat-fri shampoo

En sundere sæbe med kokosolie til håret. Kokos kan rense håret, hvis du anvender det sammen med æblecidereddike – og fordi ingen af disse har nogen barske kemikalier, vil denne metode efterlade din hårfarve intakt i længere tid. Den vil forhindrer sløvhed af håret, orange eller gul misfarvning og endvidere gøre dit hår mere blødt og skinnende.

Du kan også lave din helt egen naturlige hårshampoo fri for kedelige ingredienser. Herunder finder du en opskrift på en shampoo, der vil efterlade dit hår blødt og sundt.

Ingene mennesker er ens og derfor bør du også justere indholdet, så det matcher dit hår og dine forventninger. Det kan du gøre ved at bruge mere eller mindre kokosolie. Ved et tyndt fint hår, skal du bruge mindre end, hvis du har et tykt og krafigt hår. Du kan også vælge af tilføje lidt af en anden olie, som eksempelvis avocado olie eller hampefrøolie, som begge også er rigtig nærende for håret.

Kokos shampoo

 • ca. 230ml flydende olivensæbe
 • ca. 80ml kokosmælk fra dåse (økologisk)
 • ca. 80 ml kokosolie
kokos, avocado, blomst og granatæble

Smelt kokosolien og kokosmælken sammen over meget svag varme, for ikke at skade deres gode indhold af næringsstoffer. Hæld derefter blandingen i en flaske med en sikkert låg – gerne med pumpe – og hæld derefter olivensæben i. Ryst indholdet godt sammen – rigtig godt.

Valgfrit:

 • Tilsæt evt. 30-60 dråber af dine foretrukne æteriske olier, og ryst igen.
 • Tilsæt evt. en til to spiseskeer granatæbleolie

Æteriske olier du med fordel kan anvende til håret og hovedbunden er; lavendelolie, pebermynteolie, citronellaolie, rosmarin, salvie eller rosmarin.

Denne shampoo vil ikke være nær så tyk som andre kommercielle shampoos. Vær også opmærksom på, at hvis dit hår er farvet rødt, kan kokosolie virke blegende. Andre hårfarver bør ikke have problemer.

Månedens Tilbud

Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 159,00 DKK 127,20 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
DKK 169,00 DKK 135,20 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
ØKO
Tilbud
DKK 99,00 DKK 79,00 (Inkl. moms)
Tilbud
DKK 69,00 DKK 55,20 (Inkl. moms)

Kokosolie tip #3 : Skægolie - som olie til skægget

mand med stort skæg - skægpleje med skægolie

Ja nu er det jo ikke kun et langt flot hår, der er hår. Skæg er også hår – derfor kommer her et godt tricks til at holde skægget vel plejet.

Kokosolie gør skægget lækkert og blødt efter en barbering. Når du som mand barberer dig, kan din hud nemt blive irritabel, lettere rug og tør. Ved at give kinder, kæber og hagen samt halsen et skud kokosolie, vil du både fugte og nære huden og skægget. Så bliver huden ikke så irriteret, du undgår skægpest og plejer samtidig skægget. Desuden dufter olien naturligt af kokos, som de fleste synes er en ganske behagelig duft. Er du mere til andre dufte, kan du eksperimentere med et par dråber æteriske olie.

Læs mere om skægpleje med skægolie her.

Kokosolie tip #4 : Skæl - forbyggelse og behandling

kvinder der søger efter skæl i håret

Slip af med skæl og få en pæn og ren hovedbund. Undgå skæl eller kom skæl til livs. Brug kokosolie i håret og massér den godt ind i hovedbunden. Kokosolie til håret fungerer som en lækker hovedbunds behandling. Lad den sidde natten over og gentag denne proces indtil problemet er løst. For at komme skæl til livs, kan du også tilføje et par dråber rosmarin – æterisk olie. Rosmarin kan stimulere hårfolliklerne og kan også bidrage til at reducere skæl.

Folk har brugt kokosolie til håret i hundredevis af år for at at bekæmpe skæl. Denne grimme, og ofte kløende, tilstand kan være forårsaget af tør hud, følsomhed over for de barske kemikalier du anvender i hverdagen i hårplejeprodukter samt stamme fra den almindelige svampeinfektion (malassezia), som minder om en gær-svamp.

Kokosolie kan både forebygge og behandle skæl. Masser olien godt ind i hovedbunden. Skyl godt (og skyld rigtig godt). Sæt derefter håret som normalt. Dit hår vil være sundt, skinnende og fuld af energi. Hvis kokosolien vejer dit hår ned, bør du bruge mindre næste gang og huske at skylle det godt igennem bagefter.

Kokosoliens mellemlange fedtsyrer, herunder laurinsyre og caprinsyre, har stærke antivirale, antimikrobielle og svampedræbende egenskaber, der er målrettet svampen og hjælper til at dræbe det, samt virus og bakterier, der kan ligge og lurer rundt på din hovedbund.

Læs mere om skæl i håret her.

Kokosolie tip #5 : Hårvækst - få håret til at vokse

tr kvinder med langt fint hår - hårvækst

Brug kokosolie som en naturlig måde til at hjælpe dit hår med at vokse længere, tykkere, og hurtigere. Vitaminerne og de essentielle fedtsyrer, der naturligt findes i kokosolie nærer hovedbunden og hjælper med at fjerne ophobning af sebum fra hårsækkene.

Kokosolie er en sikker og effektiv løsning, hvis du har et tyndt hår. De essentielle næringsstoffer, herunder laurinsyre, trænger ind i håret og forbedre den generelle sundhed af håret. Når olien masseres ind i hovedbunden, hjælper den til at forbedre blodcirkulationen, hvilket støtter op om en bedre hårvækst. Det er vigtigt at massere kokosolie ind i hovedbunden med lette tryk i 10 minutters tid, 3 til 4 gange om ugen. Til dette behøver du blot at bruge 1 teskefuld.

Sådan gør du:

 • På slutningen af dagen eller kort før sengetid, vasker du dit hår med en helt naturlig shampoo (eksempelvis kokos shampoo ovenover) og balsam som sædvanlig.
 • Tag to skåle, en lille og en større. Læg lidt kokosolie i den lille og sæt den derefter ned i den store.
 • Nu hælder du varmt vand i den store, bare så kokosolien smeltes i den lille. Der er ingen grund til, at den lille skal flyde og der må ikke komme vand i.
 • Når kokosolien er helt smeltet, bruger du fingrene til forsigtigt at massere olien ind i din hovedbund.
 • Pak hovedet til med et håndklæde, en klud eller en badehætte og lad kokosolien sidde på din hovedbund natten over for de bedste resultater.

Block "119598" not found

Kokosolie tip #6 : Naturlig hårbalsam

kvinde med hænderne på bag håret - balsam

Anvendelse af kokosolie til hårbalsam har været brugt i tusinder af år for at styrke og style håret. Som en fugtighedscreme, kan olien bidrage til at styrke håret og samtidig hjælpe håret til at bevare sin fugt. Afhængigt af længden og teksturen af dit hår, kan du bruge lige fra 1 tsk til 2 spsk kokosolie som en balsam. Varm olien i håndfladerne og start ved enderne. Arbejd olien godt ind i håret.

Kokosolie er helt fri for alle skadelige kemikalier, som ellers er at finde i mange kommercielle produkter. Olien er lækker og passer alle hårtyper. Her handler det meget om, at finde den rette mængde til dit hår. Fidusen er også, at des længere olien får lov at sblive i håret, des bedre. Brug hellere for lidt til at begynde med, for ganske lidt rækker langt.

Til et kort hår, kan du starte med blot et ¼ teskefuld, som du varmer op i håndfladerne. For længere og tykkere hår, skal du muligvis anvende en ½ spsk. Brug olien varmsomt på tyndt hår, da olien kan veje håret ned, hvis du anvender for meget. Vær især opmærksom på enderne og skaftet af håret.

Kokosolie tip #7 : Styling af håret og Hår tekstur og gel produkter

stylet hår på kvinde - ansigtsprofil

Mange kommercielle mærker af hår gel indeholder alkohol, der udtørrer håret, for slet ikke at nævne mange af de andre giftige kemikalier og duftstoffer disse produkter ofte indeholder. Prøv at brug en smule kokosolie, som gnides ind i enderne af dit hår for at holde dets stil og tilstand. Olien forebygger desuden flyvsk og elektrisk hår og tilføjer det en ekstra glans.

Hårtørrere, hår straighteners, varme ruller og krøllejern dræner fugten ud af hårets skaftede rødder og får det til at virke skørt, så det nemt udsættes for sammenfiltring.

Kokosolie er med til at forebygge denne form for termisk skade, og når det anvendes i den rette mængde, der passer til dit hårs længde og tekstur, tæmmer det straks et flyvs eller krusset hår. Folk med tykt krøllet hår kæmper ofte med et krusset og fugtigt klima.

Kokosolie er medvirkende til at tæmme krusset hår, ved at trænge ind i krøllerne. Det kan anvendes i løbet af dagen til at give et touch-up, bare sørg for at bruge det sparsomt. Bruger du for meget, risikerer du, at håret falder og virker fedtet.

Kokosolie tip #8 : Red dit barns filtreret hår

barn med filteret hår - puster til en blomst på en lys grøn eng

Kommer dine børn sommetider hjem med et tørt og fuldstændig ind-filteret hår, der er helt umuligt at rede ud. Så kan du med fordel anvende en lille smule kokosolie på et lettere fugtet hår. Det vil gøre det langt nemmere at få redet trådende ud, så dit barn får et fint hår igen.

Samtidig vil du opleve, at når håret er nemmere at rede ud, vil det heller ikke gøre lige så ondt, hvilket gør processen langt nemmere at håndtere.

Kokosolie tip #9 : Beskyt håret mod de skadelige stråler fra solen

kvinde i solen på stranden med smilende ansigt, bærer hat med lækkert brunt hår

Kokosolie udgør sig for en fremragende og helt naturlig solcreme. Om morgenen – især på en dag, når du ved, at dit hår vil blive udsat for solen mere end sædvanligt – kan du med fordel anvende kokosolie til at beskytte dit hår.

Ren kokosolie siges at indeholde en naturlig SPF* svarende til et sted imellem 2 og 8.

*Sun Protection Factor. Bemærk dog, at du ikke udelukkende kan bruge kokosolie til at beskytte huden mod solens stråler.

Kokosolie tip #10 : Forebyggelse og behandling af lus

kvinde ser i spejl og kigger på håret efter lus, skæl eller anden irritation

Fordi kokosolie trænger godt ind i hårstrået, og hovedbunden, hjælper det med at frastøde lus og kan holde deres æg fra at binde til håret. Med tilføjelsen af æteriske olier, herunder ylang ylang, tetræolie eller anis, giver du ikke lusene en chance.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Pediatrics, er kombination af kokosolie og anis langt mere effektiv, end den almindeligt anvendte receptpligtige og medicinske behandling af lus permethrin.

Faktisk viser undersøgelsen, at en behandling basseret på kokosolies er 82% vellykket mens behandling med det medicinske receptprodukt permethrin kun var 42% succesfuld. Desuden har 33 af de 50 deltagere rapporteret om irritation i hovedbunden, når de anvendte den konventionelle medicinske behandling.

Hvilken kokosolie er bedst til håret?

Kokosolie er en af de olier, der er flest forskellige typer af og det nemmeste i verden er faktisk at blive snydt.

Kokosolie kommer nemlig i mange variationer, som ikke altid er lige til at skelne fra hinanden. Det er med andre ord en jungle.

Men lad os for god ordens skyld bare hurtigt give dig et kort udbud: Kokosolie findes som ekstra jomfru kokosolie og som “almindelig kokosolie”. Du finder koldpresset og ikke koldpresset versioner. Du finder raffineret og ikke raffineret (uraffineret) kokosolie. Der findes også fraktioneret olie. Problemer med spiseolier er, at alle spiseolier bliver efterbehandlet for at fjerne naturlige bakterier. Dette sker efter at de er koldpresset og mister dermed effekten deraf, da det typisk foregår ved opvarmning. For at gøre tingene endnu være så findes der også deodoriseret olie (dem der ikke dufter naturligt af kokos) og så er der også forskel på selve kokosnødderne som er anvendt. Disse kan nemlig være såkaldte young coconuts (friske grønne) eller gamle faldne eller soltørret gamle kokosnødder (såkaldt copra olie).

Som du kan se, bliver det noget af et detektiv arbejde du skal igennem for at finde den bedste.

Vi anbefaler, at du går efter koldpresset og uraffineret (og ikke efterbehandlet olier). På den måde får du en olie, der har bibeholdt flest mulige af dets naturlige kvaliteter og egenskaber. Gå efter såkaldt kosmetikolie, når det er til kroppen. Vælg spiseolier, når det er til maden.

Kokosolie i vådt eller tørt hår

Du kan godt anvende kokosolie direkte i tørt hår, men det vil ikke være lige så nemt og du bør kun gøre det i tilfælde af en virkelig tør hovedbund, eller når du har tid til at vaske det ud igen.

Kokosolie skal helst ikke blive siddende i håret, da det let kan få håret til at se fedtet ud.

Det anbefales, at du enten anvender kokosolie til håret som en slags balsam og nærende egenskab før du vasker håret.

Hvis du har rigeligt med tid, kan du lægge en god portion i håret. Koncentrer dig om hovedbunden og spidserne og arbejd resten af olien ind i resten af håret.

Lad det sidde i minimum en halv time og vask det derefter ud med sæbe. Sørg for at få alt olien ud.

Du kan også bruge kokosolien mens du tager et bad. Her skal du på samme måde koncentrere dig om hovedbunden og spidserne af håret.

Det vasker du så ud kort tid efter, mens du fortsat er i badet.

Alternativt, kan du bruge en badehætte og lade olien sidde i håret natten over og vaske det ud dagen efter.

Kokosolie i hårbunden og spidserne af håret

Håret er mest sårbar i spidserne og det er dem, der oftest bliver mest udsat for “hårdt arbejde”, luftforurening, hårbørster og meget mere. Derfor oftest dem, der har mest brug for ekstra næring og healende effekter.

Hovedbunden er alfa omega, da det er den, der passer på hele manken. Det er også hovedbunden der er mest udsat for kraftige kemikalier fra forskellige produkter, der anvendes i det daglige.

Det er derfor hovedbunden, der hurtigst kan tage skade, blive tør og skællet. Derfor skal du koncentrere dig om at passe ekstra godt på den og sørge for at både nære og fugtgive med god naturlig fugtgivende kvalitetsolie.

På den måde kan du få et både sundere, blødere og langt mere livligt hår.

kokosolie til håret - 10 tips infografik

Kokosolie tip #11 : Rens din hårbørste - Bonus tip

kvinder der forsøger at trævle hår ud af hårbørste

Over tid vil du ikke kunne undgå, at der sætter sig en masse hår i din hårbørste. Selvom du måske ikke tænker så meget over det, så skaber det en god grobund for bakterier.

Over tid vil der nemlig ophobe sig både støv, resterende olie fra håret, skæl, skidt og møg, lugte og ikke mindst kemikalie-rester fra andre hårprodukter. Det ender altså med, at du fører alle disse kedelige elementer tilbage til dit hår – lige efter du har vasket det rent – ikke så lækkert vel?

En ren børste fungerer langt bedre. Du kan derfor med fordel gøre det til en vane, at rense din hårbørste hver gang du har brugt den. Brug kokosolie til at fjerne uønsket hår og bakterier fra dine hår børster.

Afhængig af børstens type, kan du evt. anvende en kam med store riller. Snask kammen ind i kokosolie og før den igennem din hårbørst nogle gange. Du vil opdage, at flere hår tages med for hvert svup du kører den igennem børsten.

Alternativt kan du anvende det lange skaft fra en kam med et langt håndtag. Her fører du så det lange skaft fra kammen igennem børsten på samme måde, indtil du får alle hårene ud af børsten.

Kokosolien fungerer godt på selv sarte børster og hjælper håret til let at glide af. Eventuel olie, der er ladt tilbage på din børste vil kun konditionere børsterne og dit hår yderligere bagefter.

Vil du virkelig rengøre din børste – og det anbefaler vi at du gør en gang om ugen eller i hvert fald en gang om måneden. Så kan du anvende denne opskift:

Rens din børste helt og aldeles:

 • Tag en lille skål og tilføj en stor kop med vand
 • Tilføj en teske naturlig shampoo og en teske natron
 • Tilsæt evt. to dråber æterisk olie
 • Brug nu en gammel tandbørste. Dyp den i din blanding og begynd så at rense din hårbørste ved at føre tandbørsten igennem denne. Rens din børste på samme måde, som du ville børste dine tænder, men gør det meget nænsomt.

Sådan anvender du kokosolie til håret

Du kan næsten ikke længere være i tvivl om, at kokosolie har mange gode anvendelsesmuligheder, når det kommer til at sætte gang i håret. Olien er ikke blevet så super populær til især huden og håret for ingenting. For ganske vist, kan markedsføring og store reklamer gøre meget, men ofte virker dette bedst for store kommercielle patenterede produkter. Kokosolie er helt og aldeles naturligt og helt fri for andre ingredienser.

Når du nu skal finde en god kokosolie, så bør du nemlig gå efter en uraffienret, koldpresset og økologisk olie. Dette betyder, at olien ikke har været varmet op, den er ikke blevet afbleget og den er ikke blevet efterbehandlet for evt. at fjerne dens naturlig duft eller eventuelle naturlige bakterier.

Nogle personer foretrækker en flydende – raffineret – kokosolie, der ikke har nogen lugt. Du bør dog være opmærksom på, at denne olie sansynligvis været varmet op, hvorved mange af olien naturlige gode egenskaber er gået tabt.

Vi anbefaler naturligvis vores egen Ekstra Jomfru Kokosolie, som netop er både uraffineret, koldpresset og økologisk, 100% ren kokosolie.

Køb din nye favoritolie her
ØKO
DKK 44,95DKK 159,00 (Inkl. moms)

Når du anvender kokosolie til håret, så gælder det i første omgang om, ikke at bruge for meget. For meget er nemlig slet ikke godt og derfor holder en krukke med kokosolie længere end de fleste lige går og tror.

Naturligvis skal du anvende lidt ekstra, hvis dit hår er rigtig tykt og fyldigt, hvoirmod du bruger mindre, hvis du har et kort og tyndt hår.

Når du anvender olien, kan du enten lægge den i håndfladen, hvorefter den hurtigt smelter. Så er den nemlig klar til at blive masseret godt ind i håret. Koncentrer dig altid primært om hårrødderne, hårspidserne og slutteligt om halsen af hårene – i den rækkefølge.

Alternativ, kan du ligge en lille smule kokosolie i en lille skål, som du lægger i en større skål. I den større skål hælder du så lidt varmt vand i uden at få noget af det ned til kokosolien. På den måde smelter olien ganske langsomt

Fortæl os hvordan du anvender kokosolie til håret

Interesseret i mere? Kokosolie – 123 tips

 

chleopatra magasinet #7 cover
Læs dette nummer af
Chleopatra Magasinet
på din måde

Download dette nummer af Magasinet som PDF og læs det på din mobil, tablet eller computer, når det passer dig.

• Denne artikel tilhører udgivelse #7 •

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.