Kokosolie er blevet kendt for sine mange sundhedsfremmende fordele, herunder bedre hjernefunktion, forbedrede kolesterolniveauer og mere. Det bruges også ofte på huden som en fugtighedscreme og makeupfjerner, men også som en kokosolie hårmaske.

På grund af sin unikke kemiske struktur kan kokosolie nemlig også være til gavn for dit hår. Og en af ​​de bedste måder at ernære dit hår med kokosolie er ved at bruge en hårmaske.

Her er et kig på fordelene ved at bruge en kokosoliehårmaske. Hvis du er interesseret i en enkel DIY-kokosoliehårmaske-opskrift, har vi også den til dig her.

DIY Kokosolie Hårmaske

 

I denne DIY hårmaske er kokosolie hovedingrediensen mikset med avocadoolie, ricinusolie og citronsaft.

Denne blanding er pakket med laurinsyre, antioxidanter, mineraler, vitaminer, biotin, fedtsyre og citronsyre. Disse elementer er afgørende for væksten og sundheden af dit hår.

Disse tre typer af olie er kendte for deres eminente egenskaber i at forbedre håret. Blandingen af alle 4 ingredienser giver dig en skøn hårbalsam, en naturlige reparation af skadet hår, en fugtet hovedbund som efterlader dit hår glat, skinnende og sundt.

Det her skal du bruge til din hjemmelavet kokosolie hårmaske

  • ½ dl Kokosolie
  • 2 skeer Avocadoolie
  • 2 skeer Ricinusolie
  • et  squeeze Citronsaft
kokosolie hårmaske

Hvorfor er kokosolie så fordelagtig for hårsundhed?

 

Naturlig kokosolie indeholder fedtsyrer, der hjælper med at nedsænke hver hårsæk med fordelagtige vitaminer og mineraler. Når olien bruges sammen med en hovedbundsmassage, hjælper laurinsyren i olien med at beskytte hovedbunden mod lus og skæl, der kan hæmme hårvækst og påvirke hårets generelle sundhed.

Brug af kokosolie til håret er en af ​​de mest naturlige måder at øge fugtigheden i hårskaftet på. Når håret er tørt, bliver skaftet flosset og beskadiges let. Dette påvirker ikke kun hårets sundhed, men det får også håret til at se kruset, tørret ud og beskadiget.

De, der bruger kokosolie til hårmaskebehandlinger, finder at fedtsyrerne er i stand til at binde sig sammen med proteinerne i deres hår, så håret er forseglet med beskyttelse, fanger fugtigheden og gør håret blødt, silkeagtigt og skinnende.

Sådan opnår du et skønt hår med kokosolie-hårmasken (fremgangsmåde)

 

  • Påfør bladningen i hele håret
  • Lad olieblandingen sidde i hele håret – evt. gemt i et hårnet – i ca 15-30 minutter før du går i bad
  • Vask olien ud ved normal hårvask og mærk forskellen efterfølgende.

Fordele ved en hårmaske med kokosolie

 

  • Reducer proteintab. Hår er protein og består af tre lag. Farvning, hårtørring, styling og andre behandlinger kan få dig til at miste noget af det protein, der udgør dit hårs cortex, det tykkeste lag af dit hår. En gennemgang af 2017 af studier bekræftede, at kokosnøddeolie reducerede proteintab, når det blev brugt som et plejeprodukt før og efter vask.
  • Går igennem hårskaftet. Kokosnøddeolie har en lav molekylvægt. Dette gør det lettere for olien at blive absorberet i hårskaftet sammenlignet med andre typer olier.
  • Påfører fugt. Da kokosolie gør et bedre stykke arbejde med at trænge ind i hårskaftet, kan det også bedre hjælpe med at beskytte dit hår mod tørhed.

Konklussion

 

På grund af dens evne til at fugtige og nærende hår og forhindre tab af proteiner, er kokosnøddeolie en fantastisk go-to-ingrediens, hvis du ønsker et naturligt middel mod tørt, sprødt, beskadiget hår.

En af de bedste måder at forkæle dit hår med kokosolie er ved at fremstille og påføre en hårmaske. Du kan nemt lave en ved hjælp af basale ingredienser, som du sandsynligvis allerede har i dit køkken.

Selv hvis dit hår ikke er beskadiget, er en kokosnøddehårmaske sandsynligvis en forøgelse af dit hår og hovedbunds generelle sundhed og sundhed.

2 tanker om “Fordelene ved en kokosolie hårmaske og hvordan du laver din egen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.