Sved under armene er oftest hvad der fører til ildelugtende armhuler. Problemet er til stor irritation, da man nemt føler sig ulækker og lidt klam.

Der er næsten ikke noget der er værre, end når man kan lugte sig selv – så ved man at den er gal. Det er irriterende og bekymrende, når man er sammen med andre, da man ikke rigtig føler, at man kan være sig selv.

Man forsøger ofte at gemme sig lidt og i hvert fald forsøger man at undgå armbevægelser. Når man lider af ildelugtende armhuler bliver man automatisk lidt genert og demotiveret til at interagere.

Hvad er ildelugtende armhuler?

Ildelugtende og svedige armhuler, kan være et stort irritationsmoment. Ofte hænger problemet dog sammen med noget andet, hvad end der er tale om hygiejne, nærvøsitet eller afgiftning fra kroppen. Den olie der hjælper dig bedst med ildelugtende armhuler er:

Tamanu olie

Hvordan opstår ildelugtende armhuler?

Der kan naturligvis være helt almindelige årsager til sved únder armene, som hårdt fysisk arbejde eller sport. Men ofte er det personer, der sidder helt stille, der oplever problemet.

Sved under armene kan nemt opstå når man er nervøs. Du kender måske til det, når du skal til en jobsamtale og allerede på vejen derhen, begynder det nærmest at dryppe ned ad siden på dig?

Armsved kan meget nemt være forbundet med nervøse tendenser. Det kan også være en afgiftning kroppen foretager sig for at slippe af med giftstoffer, som den ikke bryder sig om.

Her kan der være tale om mange forskellige elementer. Det kan eksempelvis være en form for allergi, der udskiller sig under armene og formentlig også i hovedbunden og måske håndfladerne.

Mange rygere kan opleve, at de sveder mere ildelugtende end ikke-rygere og dette hænger ofte sammen med de mange toksiner, der optages og adskilles fra kroppen. Det kan altså sagtens være grundet noget du indtager.

Naturlig behandling af svedproblemer under armene

Svedproblemer bør undersøges så du kan finde frem til hvorfor du sveder i første omgang. Hvis du har en øget svedtendens er problemet oftest ikke sveden i sig selv, da det er en måde, hvorved kroppen kan afgifte.

For at undgå sved under armene eller i det mindste mildne problemet og midlertidigt forbedre kroppens tilstand under armene, kan du duppe et par dråber tamanu olie ind i armhulerne.

Tamanu olie indeholder antibiotiske og antifungale egenskaber, der begge kan forbedre og mildne problemet. Årsagen forsvinder dog ikke.

Du bør prøve at finde årsagen for at være sikker på at komme problemet til livs. Sker det kun, når du er nærvøs, er det måske noget du skal arbejde på.

Oplever du det efter at have spist meget kød eller indtaget mælkeprodukter, kan du prøve at undgå dette i en tid for at se om det løser problemet.

Vær også opmærksom på, at sved i sig selv i og for sig ikke lugter så galt. Det er først, når sveden tørrer ind og sætter sig i hårene under armene for derefter at blive fugtet igen af ny sved, at lugten rigtig kan tage fat i næseborene.

Det kan måske også forklare, hvorfor langt flere mænd oplever problemet med ildelugtende og svedige armhuler i forhold til kvinder.

Gratis tip – brug citron

Du kan også prøve med en helt gratis og meget simpel metode – citron-skiver. Skær en citron i skiver og vask dig under armen med citronen. Over tid, kan dette også være med til at mindske ildelugtende armhuler. Desuden vil det også være med til at afblege i tilfælde af, at dine armhuler er meget mørke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.